Šta je novo?

MTS Telekom ADSL

@terzazak uzmi kad ti nude za dz. Imaces i Arene. Moj tast na selu je dobio istu ponudu. Adsl mu je 10Mb od kojih realno ima 6Mb za koriscenje. Radi mu stb dobro,bez trzanja. Nakacio sam Mi box i na njemu radi Eon solidno kad sam podesio kvalitet na 4Mb. Ako uzmes paket obavezno onemoguci kupovinu bilo cega na boxu. Tast je kliktao svuda i platio oko 2000d dok mu nisam iskljucio mogucnost kupovine dodatnih paketa i usluga.
Imam sve, Arene i SK, u stanu imam box4, a u vikendici totalTV, tako da mogu da gledam i jedno i drugo. Ako ugasim total nemam vise eon koji mi je vrlo bitan ..F1, MotoGP...

Nisam ni mislio da gasis Total. Opet ako ti tamo na vikendici ne treba net i tv za dzabe onda ne uzimaj. Moraces posle dve godine da se cimas da odjavljujes to.

Uz Total ide EON ali radi samo kroz browser.

Ne treba mi net jer imam 300+ gb mesecno uz box koje tesko mogu da potrosim, a sve sto gledam je na laptopu, na tv ni ne mogu da zvirnem od keve koja gleda njene programe..😁
Takodje kuci koristim eon na kompu za gledanje sporta..Tako da svugde imam sve kanale i mts i sbb ponude, a i net za sve potrebe.

Jel neko ima ideju zašto mi mts modem svakodnevno menja IP adresu? Kao da ga svaki dan resetujem? Primetio sam ovo na neki trackerima gde mora da se odobri svaka nova IP adresa sa koje se konektuješ. Ranije mi se na tim trackerima ovo dešavalo kada resetujem modem i dobijem novu IP adresu, a sada ovo viđam svakodnevno. Takođe, desilo mi se i ovo na slici ispod, običan forum. :cautious:

Prilozi

• Screenshot_5.jpg
    Screenshot_5.jpg
    33.5 KB · Pregleda: 157
Jel neko ima ideju zašto mi mts modem svakodnevno menja IP adresu? Kao da ga svaki dan resetujem? Primetio sam ovo na neki trackerima gde mora da se odobri svaka nova IP adresa sa koje se konektuješ. Ranije mi se na tim trackerima ovo dešavalo kada resetujem modem i dobijem novu IP adresu, a sada ovo viđam svakodnevno. Takođe, desilo mi se i ovo na slici ispod, običan forum. :cautious:
oh da kad sam jednom zvao za IP kazali su mi ako vam se SLUCANJNO desi na nekom sajtu da pise da ste banovani ili zabranjeno da udjete slobodno nas pozovite i reci te da ste banovani mi cemo promenit ali od tad kad god resetujem ruter menja se ip tako da probaj restartom rutera na 10tak minuta

@Nabukodonosor

Proveri parametre konekcije, možda ti se modem restartuje zbog smetnji. Imaju i neka podešavanja u modemu da ukoliko bude neki period neaktivnosti, internet konekcija se prekida i onda se dobija nova ip adresa kada se ponovo uspostavi. Proveri kabal od modema do splitera ili utičnice, možda nije dobro utaknut ili je negde oštećen.

Dinamičku IP adresu menja samo ako si resetovao modem, nestalo struje itd......svakom novom konekcijom dobijaš novi IP, ako ti je modem podešen na On Demand onda će ti menjati često ip kad ti je protok u fazi mirovanja, čim pokreneš nešto download, otvoriš pretraživač on ti dodeli drugi IP.

Nije mi ništa slično podešeno. Godinama unazad je sve isto, a ovo je počelo da se dešava zadnjih 10-15 dana.

dodeljenja ti je Ip koja je banovana zovi ih tamo i promenice ti

Malo sam trazio po netu zasto se to desava, i bukvalno kada sam hteo ovde da napisem nesto, puce mi net na desetak sekundi, i promeni se IP adresa. Mislim da je to i uzrok konstantim promenama IP adrese, samo ja nisam primetio jer nisam zadnjih nedelja toliko za racunarom. Sad, da li nesto moze da se uradi po tom pitanju, nisam siguran...

Ako ri puca DSL link, pri svakom rekonektovanju dobijaš novu IP adresu. Proveri celokupnu instalaciju u kući. Ako ima neki problem, loš spoj, korozija... reši to.

Pitanje sam postavio u pogresnoj temi,jer se skrenulo sa teme.Nadam se da je ovo prava adresa.
E sad pitanje za nekog ko bi mogao da mi objasni ovo.Moj realan protok je izmedju 9-10 Mb/s,ugovr je 10 MB/s max dostupan.U dole navedenim primerima,trajalo je 15-ak minuta,ostvario sam i do 37 Mb/s.
Kao sto možete videti konekcija je ADSL2+,ali je protok preko bakarne žice,(znam da moze) dostigao ovaj protok,iako su tvrdili da necu imati ni punih 10 Mb/s,udaljenost,žica i klasični izgovori.Inače nije prvi put da se dešava,ali sad sam se setio kad me "snašlo".
Konkretno pitanje je,ADSL2+ koliko se secam je 24/1,da li je zaista potrebna VDSL konekcija da bi se ostvario protok NET 20(koji sam i tržio) koji nudi MTS ili je to samo prica jer nisu sigurni da se može ostvariti.Razumem za prevelike udaljenosti,ali ja sam 1 km udaljen.
I opet,najgore je što je novi NET 20 paket skuplji od starog NET 10.Znači dobijam manje za više para.Pa bolje da plaćam manje za,iako je to recimo 15Mb/s.Nisam pametan,deluje kao klasicna prevara.

Prilozi

• Snimak ekrana 2024-10-29 154221.png
    Snimak ekrana 2024-10-29 154221.png
    1.4 MB · Pregleda: 97
  • Snimak ekrana 2024-11-05 112211.png
    Snimak ekrana 2024-11-05 112211.png
    129.4 KB · Pregleda: 122
Pitanje sam postavio u pogresnoj temi,jer se skrenulo sa teme.Nadam se da je ovo prava adresa.
E sad pitanje za nekog ko bi mogao da mi objasni ovo.Moj realan protok je izmedju 9-10 Mb/s,ugovr je 10 MB/s max dostupan.U dole navedenim primerima,trajalo je 15-ak minuta,ostvario sam i do 37 Mb/s.
Kao sto možete videti konekcija je ADSL2+,ali je protok preko bakarne žice,(znam da moze) dostigao ovaj protok,iako su tvrdili da necu imati ni punih 10 Mb/s,udaljenost,žica i klasični izgovori.Inače nije prvi put da se dešava,ali sad sam se setio kad me "snašlo".
Konkretno pitanje je,ADSL2+ koliko se secam je 24/1,da li je zaista potrebna VDSL konekcija da bi se ostvario protok NET 20(koji sam i tržio) koji nudi MTS ili je to samo prica jer nisu sigurni da se može ostvariti.Razumem za prevelike udaljenosti,ali ja sam 1 km udaljen.
I opet,najgore je što je novi NET 20 paket skuplji od starog NET 10.Znači dobijam manje za više para.Pa bolje da plaćam manje za,iako je to recimo 15Mb/s.Nisam pametan,deluje kao klasicna prevara.
Po ovome na toj liniji može brzina 10/1, a 20/4 ne. Možda teoretski 20/1 ali da li bi radilo je pitanje.
Ovo što si slikao iz task managera nije brzina interneta.

Na VDSL će biti veće SN margine, tako da je moguće da će raditi 20/4, pošto je za upload već sad na ADSL kritična.

A ako ti je paket do 10Mbit/s, nisi sigurno ostvario protok veći od toga.

Po ovome na toj liniji može brzina 10/1, a 20/4 ne. Možda teoretski 20/1 ali da li bi radilo je pitanje.
Ovo što si slikao iz task managera nije brzina interneta.
Ako nije šta je onda?Brzina mreže?Ne razumem baš majbolje.I 20/1 bi mi bilo u redu.
Na VDSL će biti veće SN margine, tako da je moguće da će raditi 20/4, pošto je za upload već sad na ADSL kritična.

A ako ti je paket do 10Mbit/s, nisi sigurno ostvario protok veći od toga.
Upload mi i nije baš propritet na ovom protoku.
I nije mi jasno jel adsl ne može da ostvari veći protok bez vdsl porta?
Hvala.

Poslednja izmena:
Prema ovom što si okačio, teoretski je sa adsl moguće 20/1, mada je u praksi i to pitanje koliko bi bilo stabilno.

Ne razumem, zašto izbegavaš vdsl?

Ako nije šta je onda?Brzina mreže?Ne razumem baš majbolje.I 20/1 bi mi bilo u redu.

Upload mi i nije baš propritet na ovom protoku.
I nije mi jasno jel adsl ne može da ostvari veći protok bez vdsl porta?
Hvala.
Task menager ti pokazuju koliko koji proces zauzima resursa tvog hardvera (procesor, ram, hdd i mrežna kartica).

Na tvojoj liniji max ADSL je 20/1, i to je pitanje da li bi bilo stabilno ili bi pucala veza, dok je optimalna ta koja ti je puštena 10/1.

Ako bi ti zamenili za VDSL možda bi mogla veća brzina na toj liniji tipa 20/4, da ne puca veza, ali to tehnička služba kad podneseš zahtev može da proveri.

I dalje mi se ovo desava. Danas mi se najmanje 3-4 puta promenila IP adresa. Ono sto sam dodatno primetio je da ne mogu da otvorim nijedan nov port. Imam jedan port koji koristim vec godinama za torrent, koji je otvoren. Na isti nacin, bukvalno copy-paste, pokusam da otvorim drugi neki port i jednostavno nece da ga otvori. Stvarno mi nije jasno sta se desava.

Da l mogu ovo da eliminisu kroz sistem

1736879575226.png

Nesto su petljali kod komsija iz dvorista i na par minuta sam i ja bio bez interneta. Posle sam sam dobio iste parametre koje sam imao i pre, al sa velikim brojem ovih gresaka, a rekao bih da mi smetaju pri radu jer pre sam mogo raditi downlaod i gledati strim nekog filma, a sad kad je aktivan download strim zastaje svakih 20 sekundi. Zanima me samo mogu li se te FEC greske daljinskim putem "produvati kroz sistem", da im se obratim!?

Napokon sam dosao do odgovora.
10/1 garantuju stabilan rad,dok 20/4 ne.
Ne bezim od VDSL,naprotiv,ali nema slobodnih portova.
Ne mogu,pa na kraju mogu da puste 20/4 ali ali ne garantuju,jednostavno nece da se zamaraju ako bude pucala veza.
Jasna stvar.
Hvala svima na savetima.

Da li je neko uspeo da otkrije novu šifru za admin nalog na ZTE H168N V3.5? napravio sam dump fleš memorije ali nikako da uspem da je otpakujem preko binwalk-a, ako neko ume i zna kako nek mi javi da mu pošaljem.

Da li je neko uspeo da otkrije novu šifru za admin nalog na ZTE H168N V3.5? napravio sam dump fleš memorije ali nikako da uspem da je otpakujem preko binwalk-a, ako neko ume i zna kako nek mi javi da mu pošaljem.
Probaj username admin a sifra 20pZt321/mod3m ili
20pZt324N/mod3m.ovaT ili
aDm.20#$23.mTs!

Pozdrav drustvo... Par dana imam silne smetnje na adsl.. Po ugovoru koristim paket 20mb/s.. Imam 2 stb uredjaja.
Da li neko moze da protumaci parametre da li su ok ,jer mi brzina ne prelazi 3-4 mb na speedtestu. Televizija koci ponekad.
I da li na ovim paramentrima mogu da vidim da li mi je protok stvarno 20mb kao u ugovoru?
ffd.png

Pozdrav drustvo... Par dana imam silne smetnje na adsl.. Po ugovoru koristim paket 20mb/s.. Imam 2 stb uredjaja.
Da li neko moze da protumaci parametre da li su ok ,jer mi brzina ne prelazi 3-4 mb na speedtestu. Televizija koci ponekad.
I da li na ovim paramentrima mogu da vidim da li mi je protok stvarno 20mb kao u ugovoru?
Pogledajte prilog 485368
Protok ti je 12/1 i oduzmi 2×4Mb za IPTV znaci za internet ti je pusteno 4/1
Na ovoj parici je najveća teoretska brzina 28/2

Da li možeš da proveriš sve instalacije u kući (telefonske) i da ih svedeš na minimum, pa da probaš kakvi će onda parametri biti?

Daleko si od centrale, al moralo bi da može malo više. Recimo 20/2 bar da bude puštwno na liniji, pa da za net imaš bar 12/2Mbps.

Da li možeš da proveriš sve instalacije u kući (telefonske) i da ih svedeš na minimum, pa da probaš kakvi će onda parametri biti?

Daleko si od centrale, al moralo bi da može malo više. Recimo 20/2 bar da bude puštwno na liniji, pa da za net imaš bar 12/2Mbps.
Pa vidi do sad sam i pored 2 stb za net po speedtestu imao 12-14 mb.
Probao sam svašta.... Čak sam kupio nov telefonski kabal jer je stari jadno izgledao, ali ipak ništa....Nasao sam printscreen od pre par meseci deluje da su ovi iz mts smanjili nešto u međuvremenu...?

Prilozi

• snimak7.jpg
    snimak7.jpg
    101.2 KB · Pregleda: 75
Vrh Dno