Šta je novo?

Midea Extreme klima uređaji (iskustva)

Meni je ovo haos napravilo... Jel postoji neki hard reset? Midea forest serija... Evo vec 3 sata nakon ovoga klima vise nece da duva uopste vruc vazduh vec neki mlaki, ventilator sada rade samo prva i druga brzina, treca i auto ne... sve uradjeno kao po uputstvu ali ocigledno da forest serija ima malo drugacija podesavanja, ne znam... Dakle, jel ima neki hard reset na unutrasnjoj jedinici? Evo pala mi temperatura u kuci na 20,5... bilo 24
Ona gubi podesavanja kad se iskljuci iz struje. Cupaj je i ostavi 10min bez napajanja pa probaj onda.

Nista nisam uradio, pomagajte... 19.9 stepeni nam je u dnevnoj... Mora da postoji negde neko reset dugme, kako na google-u nema apsolutno nikakvih informacija ni na engleskom cak? Jaoo sta cackam koji djavo
Jel moze neko ko ima mideu 18icu da je postavi na 30 stepeni fan na najjace i da mi kaze koja je potrosnja struje... Znaci na 30 sam je stavio i ne duva vruce a potrosnja ide maximum na 1450w, znaci da ona posle ovih podesavanja ne radi vise punom parom... Znaci radi samo prva i druga brzina na ventilatoru, ne rade treca, auto i turbo...

Poslednja izmena:
Jesi li probao sa iskljucivanjem iz uticnice na neki period? Odgovori makar. Pokusavamo da ti pomognemo
Imam ja servisni manual, okacicu ovde kad ga iskopam. Pokusaj tu defaultna podesavanja da stabis.
@NjegosBeograd

Prilozi

• SG-RG10-01.pdf
    474.3 KB · Pregleda: 28
Poslednja izmena:
Da nisi slucajno cackao parametre maksimalne frekvencije kompresora i slicno, jer verujem da moze samo do toga da bude.

Pokusaj izvaditi baterije iz daljinskog i iskljuciti klimu na neko vreme, to obavezno probaj pre svega dalje!

Mozda je cackao min i max fan speed, posto mu ne radi auto fan, vec samo do trece ili je mozda poremetio(ogranicio) frekfenciju istog.

Bila je iskljucena na 10ak minuta, nista se nije promenilo... Sad cu da probam preko tog uputstva na default da stavim.
Nisam parametre kompresora dirao, sve je uradjeno po uputstvu i klima je odreagovala pistanjem isto kao na uputstvu sto je napisano... Cilj mi je bio samo da cH podesim na 1 tj da se ugadi duvanje hladnog vazduhs... Nakon sto sam zeznuo, probao sam i sa cH 2 i cH3, isto je bilo, zatim sam stavio na cH4 iako to od 4 do 11 ne bi trebalo da bude po defaultu, ali isto je... Sad je uvelilo na cH 4 podeseno, dzabe...
Jedino sto mi pada na pamet je to sto je ovo forest serija a ne extreme, pa da se malo razlikuju podesavanja, ali covece totalno je slicno sve na njima i specifikacije i daljinac, sve... Sta znam... Nista sad cu da probam ovo gore pa ako nista pustam kotao u rad veceras a sutra cu opet da se bakcem sa tim... Hvala svima na pomoci
Jesi li probao sa iskljucivanjem iz uticnice na neki period? Odgovori makar. Pokusavamo da ti pomognemo
Imam ja servisni manual, okacicu ovde kad ga iskopam. Pokusaj tu defaultna podesavanja da stabis.
@NjegosBeograd
Sad citam, kad se pojavi cH treba da stisnem OK i onda vraca na default? Dakle ne biram od 1 do 11 nista makar nesto od togs bilo po defaultu, nego cH > OK > ostalo sve po uputstvu, vađenje baterije itd

Poslednja izmena:
Sredjeno... Kada se pojavi cH na daljincu, ne idete na gore strelicom nego samo stisnete OK i vraca ga na default... radi sada sve normalno... Hvala svima na pomoci, vise ne cackam nista :D

Odradio isključivanje ventilatora (potrebno je isključiti klimu iz struje na kraju procedure).
Kompresor i ventilator se pokreću na -1 stepen od zadate temperature a kad se ista prebaci za 1 do 1.5 stepen tada se zaustave i klima je u stendbaju na nekih 12w dok ne padne temperatura 1 stepen ispod zadate.
Dakle opušteniji mod od defaultnog sa većim temperaturnim oscilacijama i manjom potrošnjom struje.
Pogledajte prilog 462876
Probao sam ovaj postupak više puta, kod mene ne funkcioniše.

Sve korake sam ispoštovao, ali nema rezultata.

Ista klima, ali kod mene ne funkcioniše. Četiri-pet puta sam probao i odustao.

odoh ovo sad da probam da podesim da iskljucuje ventilator kad dostigne zadanu tempereturu kad ugasi kompresor nek ugasi i ventilator. Uvek me je to nerviralo od kako sam kupio ovaj model al sam misio da to tako mora da je midea tako podesena.

MIdea jeste tako podesena ali tako ne mora. S druge strane nije to duvanje tek tako zamisljeno da radi, ima svoju svrhu. Kad budes to iskljucio losije ce da odrzava temperaturu, manje precizno itd..

MIdea jeste tako podesena ali tako ne mora. S druge strane nije to duvanje tek tako zamisljeno da radi, ima svoju svrhu. Kad budes to iskljucio losije ce da odrzava temperaturu, manje precizno itd..
Neuspesno bi i dalje se ventilator ne gasi. Dal sam sam po uputstvu onom pogresio ili jednastvno nesto nece.

midea extreme je odlicna klima.Kada treba za grejanje krece se od nje pa skuplje
odnos kvalitet br 1 medju najprodavanijim
da sto se tice gasenja duvanja nije dobro jer ce posle losije odrzavati temperaturu
zato je jako bitna NAJBITNIJA pozicija klime da kada radi ne smeta nikome!

midea extreme je odlicna klima.Kada treba za grejanje krece se od nje pa skuplje
odnos kvalitet br 1 medju najprodavanijim
da sto se tice gasenja duvanja nije dobro jer ce posle losije odrzavati temperaturu
zato je jako bitna NAJBITNIJA pozicija klime da kada radi ne smeta nikome!
Kvalitet br1 kad treba u grejanju da dune hladno u glavu!

Nije to (fizicki) nista hladnije nego sto bi bilo kod bilo koje druge klime u monitoringu. Problem sa Mideama (generalno), je sto je kod njih brzina okretanja turbine u monitoringu dosta veca u odnosu na neke druge modele klima, pa je samim tim subjektivni osecaj, pogotovo ako se prolazi blizu, ili bas ispred nje, dosta neprijatniji.

Kod nje je brzina monitoringa skoro kao prva brzina ventilatora, dok kod drugih klima pirka jacinom koja se oseti svega na 2cm od izduva.

Nije to (fizicki) nista hladnije nego sto bi bilo kod bilo koje druge klime u monitoringu. Problem sa Mideama (generalno), je sto je kod njih brzina okretanja turbine u monitoringu dosta veca u odnosu na neke druge modele klima, pa je samim tim subjektivni osecaj, pogotovo ako se prolazi blizu, ili bas ispred nje, dosta neprijatniji.
Imao sam Mission 18, i problem je što kompresor stane, a ona i dalje duva jako, pa.podigne krilca i dalje duvajući jako, pa onda smanji vent. A u međuvrmenu temperatura unutrašnjeg izmenjivača opadne, pa i temperatura izduva. I eto "hladnog duvanja u glavu"

Kod Daikina nema izduvavanja hladnog vazduha. Ovo kod Midee je jako neprijatno. Probao sam da isključim ventilator onom procedurom što je postavio Poolmaker, ali kod mene ne funkcioniše, iako je potpuno ista klima u pitanju.

Kod Daikina nema izduvavanja hladnog vazduha. Ovo kod Midee je jako neprijatno. Probao sam da isključim ventilator onom procedurom što je postavio Poolmaker, ali kod mene ne funkcioniše, iako je potpuno ista klima u pitanju.
Probao i ja po onom uputstvu al ne ide i dalje duva hladan vazduh a isti model inam extreme AG-12NXD1

Jel moze preporuka? MIDEA AG-12NXD1.WIK EXTREME ili Gree eco Plus polar 12?
Potkrovlje sa kosim krovom. Imam podno i možda bih je palio dok podno ne zagreje. Uglavnom za grejanje ali ne daj Boze ako nema gasa da imam nju za grejanje. Svi hvale ovu Mideu dok je udjes u Bench😂😂😂. I ima po jedan + više i za grejanje i hladjenje od Gree. Napomenuo bih da želim tihu klimu zbog spavanja. Sledi prvo leto na ćerkinom potkrovlju. Prošlo smo adaptirali i video sam da ce hladjenje trebati po ceo dan bez obzira na dobru izolaciju krova. Obe su oko 55000

Jel moze preporuka? MIDEA AG-12NXD1.WIK EXTREME ili Gree eco Plus polar 12?
Potkrovlje sa kosim krovom. Imam podno i možda bih je palio dok podno ne zagreje. Uglavnom za grejanje ali ne daj Boze ako nema gasa da imam nju za grejanje. Svi hvale ovu Mideu dok je udjes u Bench😂😂😂. I ima po jedan + više i za grejanje i hladjenje od Gree. Napomenuo bih da želim tihu klimu zbog spavanja. Sledi prvo leto na ćerkinom potkrovlju. Prošlo smo adaptirali i video sam da ce hladjenje trebati po ceo dan bez obzira na dobru izolaciju krova. Obe su oko 55000
Mozda bolje gree clivia ona je oko 58000

Vrh Dno