ajde provericu kad odobre kredit pa javljam. Msm da je 4.5/ Mozda zavisi i od ucesca/posla s kojim se bavimo pa onda daju bolju ponudu, sta znam...Zar nije 4.75%?
Isti slucaj kod mene, zamrznuta od 2019. Trazili su mi od kreditnog biroa nesto, nesto da se upati nekih 600 dinara i trazili su mi potvrdu da sam sve dugove izmirio sto se tiče preduzetničke radnje. To vadis online ako imas el sertifikat, na sajtu eporezi msm. To je sve,NLB bankaCao narode,
Apliciram trenutno u Intezi za stambeni. U petak unose zahtev.
Apliciram kao fizicko lice koje je zaposleno na neodredjeno. Usput imam otvorenu preduzetnicku radnju koja je zamrznuta i koja se ne koristi i zamrznuta je od 2017. godine.
Sluzbenica banke mi kaze da ne bi trebalo da traze nikakvu dokumentaciju vezanu za taj PR. Medjutim, interesuje me jel neko imao iskustva iz prve ruke da je u slicnoj situaciji.
4.75 je ipak, moja greska, fiksno ceo period otplate. Cekao sam oko 25 dana da mi odobre u NLB-u, najvise zbog katastra.Zar nije 4.75%?
Pa to mozes i na pocetku kredita, ako imas novca, vise se isplati nego da otplatis kredit.Uložiti ga.
Npr. meni je ulaganje u zlato od 2021. donelo oko 60% plusa u proseku, kupujem sukcesivo i na taj način štedim.
Улагати у ризичне инвестиције уместо отплате кредита је буквално коцкање на рачун тог истог кредита, уколико нема прилике за иоле сигурну инвестицију онда је отплата кредита најбоља опција.Pogotovu ne za 99% ljudi, jer 99% ljudi gubi na bilo kom investiranju osim "sigurne" stednje.
Na 30k kredita (10god) i mojih 40tak godina i mnogo kila, ovo osiguranje mi je godišnje oko pola mesečne rate. Eksplicitno piše da ne smem da se ubijem doduše, ali je inače ok.То је нека врста осигурања кредита и мислим да постоји као могућност овде али сигурно знатно подиже износ рате која се плаћа, што је и логично.
IMa dva tipa osiguranja:Na 30k kredita (10god) i mojih 40tak godina i mnogo kila, ovo osiguranje mi je godišnje oko pola mesečne rate. Eksplicitno piše da ne smem da se ubijem doduše, ali je inače ok.
Evo i ja da podelim lose iskustvo vezano za kupovinu kuce preko stambenih kredita. Naime neka kuca nam se svidela i mi rekosmo da bismo uzeli preko kredita na sta su nam rekli da zele iskljucivo za kes zato sto preko kredita mogu oni da nadrljaju. Ja rekoh da je tako niko ne bi prodavao kuce/stanove na kredit, oni rekose proverili smo s advokatom, proverite i vi. Pitam svog advokata on potvrdjuje da to moze da se desi u slucaju da npr ja ne mogu da otplatim kucu i onda recimo mi ostane da vratim 100.000EUR, banka resi da proda moju kucu, za nju oni dobiju npr 80.000EUR. Onda je prodavac tj prethodni vlasnik duzan da nadoknadi tu razliku od 20.000EUR... Nidje veze, em su oni prodavci isplaceni u kesu odmah po dobijanju kredita, em oni vise nece biti vlasnici te nekretnine ali eto iz nekog razloga od njih traze da to nadoknade.
Plan mi je da se raspitam da mozda probam da kupim tu kucu tako sto stavim hipoteku na svoj stan pa im tako isplatim kucu, advokat mi rece da u tom slucaju oni nemaju nista s tim i da bi im to odgovaralo.
Da li neko ima neki savet/iskustvo da podeli s tim kako bi pomogao sebi da resim problem?
Pitam svog advokata on potvrdjuje da to moze da se desi u slucaju da npr ja ne mogu da otplatim kucu i onda recimo mi ostane da vratim 100.000EUR, banka resi da proda moju kucu, za nju oni dobiju npr 80.000EUR. Onda je prodavac tj prethodni vlasnik duzan da nadoknadi tu razliku od 20.000EUR...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari