Šta je novo?

Yettel Hipernet ili MTS box

Dobar je i TV konačno
Manje više sve ispegladno, tako da definitivno nije "očaj živi"

Gledam Yetel ponudu . Uzeo bih Yetel sve , prebacio broj u Yetel + net + tv .
Buni me paket sve M gde ima osnovni kanali i pink filmski . Zanima me postoji li jača ponuda u okviru net + tv ili net + tv + mob .
Sa ovom ponudom Yetel sve M ponuda tv programa je baš uzasna .

Dobar je i TV konačno
Manje više sve ispegladno, tako da definitivno nije "očaj živi"
Znači nema više prekida, smanjivanja rezolucije, zaglupljivanja box-a, rasparivanja daljinskog, odlaska box-a u sleep mod i svih drugih mana na koje su se korisnici žalili u poslednke dve godine od kada pratim ove teme.
Pitam jer mi roditeljima uskoro ističe ugovor sa mts-om, pa ako ne uspe ona fora sa idp-om da pređu na yettel jer su nove cene mts-a bezobrazno visoke. Stariji ljudi, ne mogu da se zezaju sa potencijalnim problemima, rasparivanjem daljinskog i sličnim glupostima

Imas mts opticku mrezu u zgradi?
Da, kasnim malo sa odgovorom. U medjuvremenu su presli roditelji na Yettel, i zadovoljnu su. Ja primecujem da je zaista internet neuporedivo bolji nego prethodni Supernova, sto se tice televizije, fino radi, mada su par puta zvali momka iz korisnicki podrske jer im je nesto kocila tv, ali odmah bi resili problem. Uzeli su paket M koji u sustini ima sve kanale koje gledaju, iako su ranije imali mozda neki vise, bezvezni, ne fale im sada..

Gledam Yetel ponudu . Uzeo bih Yetel sve , prebacio broj u Yetel + net + tv .
Buni me paket sve M gde ima osnovni kanali i pink filmski . Zanima me postoji li jača ponuda u okviru net + tv ili net + tv + mob .
Sa ovom ponudom Yetel sve M ponuda tv programa je baš uzasna .
Imaš i L paket sa više kanala, imaš tu uključen i HBO i Cinemax i MAX recimo

Ali taj paket L je preskup koliko sad vidim.Kakve su im ono cene???

4300 je najveći paket net i tv
a ovaj sve je baš preskup, jer su narokali najjači mogući mobilni paket

Ja sam mislio na ovaj paket SVE koji košta 7000 i nešto sa popustom.

Kao što rekoh, zato što su nagruvali najveći mogući mobilni paket u taj Sve paket. Mada, koliko znam, može se sa njima ispregovarati i za niži paket, tj priključiti postojeći koji neko već ima, tako su mi kazali onomad kada su me zvali za tu promociju

Pored "Net M" klikni na "Net L".

Natovan je. Staticka javna IPv4 adresa je 500 dinara mesecno.

Neko prica da je super sad yettel, nego prica da je krs yettel (secam se da kod dede mts kanali krecu od broja 100.. ), koji je sad verdict yettel vs mts.
Imaju bas dobre ponude oba provajdera sto se cena tice trenutno.

U tazbini mi ističe obaveza BOXa. Na mene se vodi.

Gledam YETTEL ponudu, zvali me, nude mi za fiksni TV net 50 posto popusta za svih 24 meseca. Nekih 1650 din.

Prebaciću jer su dva puta pokušali da mi jajarski povećaju cenu BOXa, i to drugi put za 50 posto (sa 4400 na 6600)

Valjda će sve da radi ... 😳😳

Treba biti veoma oprezan sa Yettelom u narednom periodu.Postavlja se pitanje ,šta će se desiti sa visinom ugovorene pretplate,kada im MTS isporuči uvećane fakture za Arene kojima je pridodat sadržaj preuzet sa SK kanala,ko će to da plati?
Ono što sada gledamo,je poskupljenje Box paketa,zbog 650 miliona evra kojim su kupili prava SK kanala,to isto čeka i Yettel u narednom periodu.

Poslednja izmena:
Treba biti veoma oprezan sa Yettelom u narednom periodu.Postavlja se pitanje ,šta će se desiti sa visinom ugovorene pretplate,kada im MTS isporuči fakturu za Arene i za sadržaj preuzet sa SK kanala,ko će to da plati?
Još bolje.
Raskine se UO, šta drugo?
I tako mi se nude nekakvi alternativni 'provajderi' po neuporedivo manjoj ceni, a sa bogatijim sadržajem.
Mada , ne sumnjam da će se Yettel pozvati na neku, sitno ispisanu, stavku iz ugovora koja im daje za pravo da menjaju cenu u toku UO.

Korisnici sada prelaze sa MTS box paketa u Yettel,zbog niže cene,a istog kvaliteta optičkog neta.Ako Yettel poskupi,nema gde da se ode,to što je ostalo od provajdera je statistička greška.

Meni se pojavljuju, na TikToku 😁, nekakvi likovi, nude internet+TV u paketu, po ceni koja je daleko ispod cene koju plaćamo kod domaćih provajdera. Ne tnam o čemu se radi, da li je prevara, ali kod susjeda je to regularno postojalo, dok ih država nije uhitila jer im se mešaju u posao, jel'te.

To su ti piratski TV provajderi.Lučić je najavio pojačanu borbu protiv njih,jer kako da povrate onih 650 miliona za SK prava.
Nije realno da Yettel ima niže cene od Telekoma,sada im plaćaju optičku infrastrukturu i Arene,a koliko od sutra i prava od SK kanala,gde je tu matematika?

Njih će da uguše, a nama će da nametnu nove cene tijekom UO?
Neće da može , pa makar mi TV služio za igranje zmijice sa telefona.

Ja ne vidim veliki razlog za povećanje cene zbog sk, pogotovo što ta cifra koju spominjete nije cena sk kanala, već celog paketa koji je Telekom kupio (3 različita dela, i to bez dugovanja firme i gotovine koju ima u vlasništvu što je dodatna stvar).
S obzirom da @Yettel Srbija od starta reklamira uslugu kao "hiper" (što znači više, bolje, prekomerno), mogli bi napokon to i da opravdaju. Jednostavan model koji bi svima odgovarao je da za smešnu cifru od 1200din daju Basic net 50/25 i tipa 50 kanala u minimum full hd rezoluciji (svi nacionalni plus po jedan ili dva iz svake grupacije), dok bi se sve ostalo doplaćivalo, tipa full sportHD 5e, full movieHD5e, fullInfoHD 5e, full MusicHD 5e, full KidsHD 5e, full makingKidsHD 5e... I tako dalje dok ne dođeš do full usluge od npr 50-60e. Na ovaj predloženi način korisnik ima opciju da bira zaista šta želi da gleda i da napravi paket po svojoj meri. To bi zaista bilo hiper. Na ovaj način, kada imamo dva paketa, besmisleno je sve, natrpani kanali koje zaista ne gledamo i ničemu ne služe.
Da se sada vratim na temu:
Kao što je/su kolega/e napisao/li, ukoliko dođe do jednostrane promene ugovora, onda se isti raskine.
Nije baš da nema izbora, treba malo pročačkati po netu. Conexio je prodat (metro mreža), tako da treba očekivati još jednog velikog igrača uskoro.

U tome je cela poenta.Telekom ne želi da pay sport plaća samo onaj koji gleda pay sport,već da pay sport plaćaju svi MTS korisnici.Tako da će Yettelu biti ponuđeno, Arene moraš da uzmeš sa sve SK pravima i da to plate svi Yettel korisnici.
Komisija za zaštitu potrošača konačno mora da reaguje,kao i Ratel.
Mora da postoji osnovni TV paket i da cenu za taj osnovni paket,prate plaćena prava za taj konretan paket.Svaki naredni paket,koga prati povećan iznos plaćenih tv prava,u odnosnu na osnovni tv paket, mora da bude u posebnom pay paketu.Ko je dozvolio da se Premijer i ostale lige nametnu svim korisnicima,gde to postoji u svetu.To bi bilo kao kada bi provajder svima naplatio HBO ili nekakav drugi pay striming servis.
Telekom će svim građanima Srbije ,svima bez izuzetka,naplatiti ceo sport pay sadržaj plaćen preko milijardu evra,o tome se ovde radi,svim građanima,bez obzira kod kog su provajdera.

Poslednja izmena:
@HDMI
Tih 650 miliona nije plaćeno za prava SK već za platforme satelitskih korisnika (valjda total tv) i korisnika u inostranstvu, dijaspora.
Čini mi se da rekoše da će to biti veće uvećanje korisničke baze mts-a nego što je bilo svojevremeno kad su kupovali lokalne provajdere i spojili ih u supernovu.
Samo mali deo te sume ide na prava od SK jer SK odavno nema skoro ništa od sporta, samo evroligu i F1

Nazad
Vrh Dno