Šta je novo?

Hisense televizori

Pozdravljam! Juče sam kupio Hisense 50A6N. Tv je dobio bas ok recenzije i generalno su kupci zadovoljni. Po specifikacijama je isto ok. No, juce sam ga priključio. Koristim kablovsku televiziju. Ukupno deluje mi da je slika podosta tamna i da slika ima šuma, odnosno razmrljana je. You tube deluje ok, ali i tu ima mesta napretku, rekao bih. Prethodno sam koristio Hisense 50U7QF, i takođe sam se u početku pomučio dok nisam našao pravu kombinaciju boja, osvetljena kontrasta.

Znam da ova dva modela nisu iste kategorije, ali, mislim, da barem u nekoj reprodukciji TV kanala da ovaj onsovni model pokaže ok kvalitet, batem po recenzijama i ocenama korisnika.

Da li jeko ima iskustva sa ovim modelom? Da li neko može da mi pomogne oko postavki da bih dobio življi kolorit, da je manje tamna slika i više oštra, odnosno na čega da obratim pažnju u podešavanjima.
Hvala unapred.

Nije pravilo da ako neki proizvod ima super recenzije i ocene bude i tebi isto tako dobar i idealan, svi se oslanjamo na to sta je napisano i kako ocenjeno ali opet kazem svakome odgovara nesto drugo u praksi (primera radi meni je mob S24 ultra telefon cisto smece i ja sam ga proda posle par meseci a nekome je full po ocenama i recenziji). Isto tako i podesavanje boja i slike na tv-u sve zavisi od ukusa i onoga sta tvom oku najvise prija niko sad ne moze da ti kaze uradi ovo ili ono a tebi se to mozda ne svidja. Kablovaki operati koliko ja znam ni jedan nema cistu kristalnu sliku kod svakog je slika malo mrljava i nije jasna jer ne isporucuju kvalitet i broj hz koji tvoj tv podrzava. Svi kad dodju u neki radnju vide TV ono na njemu nesto radi slika ubija jer je nakacen na hdmi i pusteno nesto u punom kvalitetu (reklama kupi me) i ti mislis al je full dodjes kuci nakacis kablovsku i skenjas se sa kvalitetom slike.

Uz to, koliko god da je noviji model, uvijek se bolje uspinjati kroz klase, a ne ići unazad, jer kvalitet samog ekrana u višoj klasi će po logici biti bolji. Ja imam nekoliko hisense televizora, na svakom mi je cinema, ali uz korekcije pojedine. Možda ti to bude osnov za kalibraciju... Navici će se oko :)

Појавиле су се својеврсне флеке (сенке) на екрану, највидљивије су на белим и сивим приказима и на спортским преносима фудбала. Од када смо приметили, око стално то запажа 🫣. Тв је 50U7B. Још неких пола године је у петогодишњој гаранцији. Рекламирати? IMG_20250222_200424.jpg

Komšija kupio hisense 50E7KQ. E sad što se tiče vida os, kakva je situacija sa Iptv aplikacijama? Ima li kršteniš pleyera da mogu da se ubace liste? I da li može sa usb da se instalira neki pleyer?

Niko ništa oko vida os i ubacivanja iptv lista u isti?

Našao sam ibo player ali on se plaća. Probaću da nađem smart one. Mene čudi da u samom OS nema ni jedan pleyer. Da li je to do samog tv, godišta ili nešto treće, ne znam.

98,7% ne može. a i gde bi našao instalaciju?

Uzeo sam hisense tv, vida os sam za sebe za stvari kao netflix i hbo je ok, ali van toga fale tu neke stvari.
Npr youtube bez reklama i stremio.
Srecom xiaomi tv box je sredio i te probleme.

Uzeo sam hisense tv, vida os sam za sebe za stvari kao netflix i hbo je ok, ali van toga fale tu neke stvari.
Npr youtube bez reklama i stremio.
Srecom xiaomi tv box je sredio i te probleme.
Youtube bez reklama ???. Ne znam gde to ima osim za placanje. I na PC_iju blokatori vec tesko da odradjuju posao. Vidaa sistem je odlican osim ako ne trazite da kao na androidu mozete instalirati aplikacije. U to slucaju se kupuje tv sa android sistemom.

Youtube bez reklama ???. Ne znam gde to ima osim za placanje. I na PC_iju blokatori vec tesko da odradjuju posao. Vidaa sistem je odlican osim ako ne trazite da kao na androidu mozete instalirati aplikacije. U to slucaju se kupuje tv sa android sistemom.
Наравно да има, годинама користим без проблема на гугл платформи. SmarTube се зове апликација. Мора се скинути apk file и инсталирати. Нема је у гугл продавници. Ради флуидно и блокира рекламе. Редовно је ажурирају.

Lol.
Na pc ublock ili brawe preglednik, na mobu youtube revanced, na google tv smarttubenext.

držimo se teme

Наравно да има, годинама користим без проблема на гугл платформи. SmarTube се зове апликација. Мора се скинути apk file и инсталирати. Нема је у гугл продавници. Ради флуидно и блокира рекламе. Редовно је ажурирају.
Pa upravo to sam i napisao. Sa Vidaa sistemom ja sam prezadovoljan, brz i za ono sto ja koristim odlican. Znaci malo se raspitati pre kupovine o mogucnostima a ne posle kritikovati kako ne valja.

Da li postoji nacin da se zaobidje SBBov Geoblock na yettel mrezu preko VidaaOS (ili pak preko rutera)? Mislim da nema smisla da ovo pitam nekoj drugoj temi jer se tice Vidaa i Hisensea.

ima u VIDAA nameštanje DNS-a. koji DNS treba možeš videti u temi "EON preko VPN-a" u podforumu "online servisi"

Hvala, da, vidim da je ControlD jedina opcija, mada za evro vise mesecno se moze uzeti IPTV sa svim kanalima, tako da i nije neki izbor veliki. 😕

Da li U7QF ima opciju wi-fi Direct?Potrebno mi je jer digitalni foto aparat(Sony)ima opciju povezivanja direktno bez koriscenja mreze.

Prosto neverovatno ali upravo sam dobio upgrade za 55U7B. Svaka čast za hisense.

Stigla nova verzija za U7QF ,V0000.01.00C.P0219.
Bas sam iznenadjen,nisam verovao da je ovaj model jos bitan za Hisense.Bravo,sta da kazem.
Bilo bi dobro da vidimo koje su izmene odradjene?

Hisense 50a63h, pustam uvece pred spavanje muziku, i imao sam opciju kad kliknem na dugme sa dve horizontalne crtice (malo iznad dugmeta za levo) audio only, ekstra stvar, namestim tajmer da se tv ugasi za 20 min, stavim audio only (ugasi se znaci slika a zvuk tera), utisam na 2-3 i milina...
Izasao je veceras neki novi veliki updajt v8.53.... i te opcije vise nema za YT.....
Toliko sam besan na Hisense da ne mogu da opisem, jedna opcija koju volim i koju sam koristio su iskljucili...
Znam da je samo na YT jer na drugim APP je ima i dalje radi... Koji papci, jel moze nekako da se vrati na prethodnu verziju??
Ili neko da je nasao neko resenje, nemam pojma?? Sta god samo da to namestim

Hisense 50a63h, pustam uvece pred spavanje muziku, i imao sam opciju kad kliknem na dugme sa dve horizontalne crtice (malo iznad dugmeta za levo) audio only, ekstra stvar, namestim tajmer da se tv ugasi za 20 min, stavim audio only (ugasi se znaci slika a zvuk tera), utisam na 2-3 i milina...
Izasao je veceras neki novi veliki updajt v8.53.... i te opcije vise nema za YT.....
Toliko sam besan na Hisense da ne mogu da opisem, jedna opcija koju volim i koju sam koristio su iskljucili...
Znam da je samo na YT jer na drugim APP je ima i dalje radi... Koji papci, jel moze nekako da se vrati na prethodnu verziju??
Ili neko da je nasao neko resenje, nemam pojma?? Sta god samo da to namestim
Na isto to sam se žalio nekoliko stranica unazad. Ovo je 3. apdejt koji izbacuju a gde to nije vraceno, i nema naznaka da ce biti.

Nisam dobio odgovor da li sa vraćanjem na fabricka podešavanja bi se to moglo resiti.

Na isto to sam se žalio nekoliko stranica unazad. Ovo je 3. apdejt koji izbacuju a gde to nije vraceno, i nema naznaka da ce biti.

Nisam dobio odgovor da li sa vraćanjem na fabricka podešavanja bi se to moglo resiti.
Da sam znao, sigurno ne bih updateovao, krajnje bezobrazno...

Vrh Dno