recognition
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 20.10.2010
- Poena
- 195
Za IPTV resenje za Vidda javite se na DM ako nekom treba
Ako se ne varam na DisplaySpecifications se mogu proveriti informacije, ili u nekom od Benchmark skorašnjih videa vodiča za kupovinu tv-a se navodi taj ili neki drugi sajt za proveruPozz moze li neko reci nesto vise o HISENSE 55E7NQ PRO QLED ili o HISENSE 55A7NQ QLED?
zanima me koji su paneli i kakvi im je slika
Ja sam uzeo 75" ovaj e7nq pro. Sve zavisi sa čega prelaziš. Ovo je ips panel, solidan, nije to neki spektakl od kontrasta, ali je slika korektna, kod dobrog kvaliteta ulaznog videa, to je korektno. Pitaj ako te nesto konkretno interesuje. Bolje je sigurno od entry level modela...Pozz moze li neko reci nesto vise o HISENSE 55E7NQ PRO QLED ili o HISENSE 55A7NQ QLED?
Ako mi verujes glavobolju sam dobio od izbora tv-a, ja se razmisljam izmedju njena ili ovog A7NQ ali samo 55 inca, oba su VA panel koliko sam uspeo da proverim e sad zanima me taj ugao gledanja kakav je na ovom panelu da se ne zeznem da li uopste ima razlike u odnosu na IPSJa sam uzeo 75" ovaj e7nq pro. Sve zavisi sa čega prelaziš. Ovo je ips panel, solidan, nije to neki spektakl od kontrasta, ali je slika korektna, kod dobrog kvaliteta ulaznog videa, to je korektno. Pitaj ako te nesto konkretno interesuje. Bolje je sigurno od entry level modela...
VA je dosta losiji od IPS iz uglova. Ako ti je pozicija tv-a takva da vise gledas sa strane obavezno idi na IPS. Ja uzeh U8KQ isto je VA i zaista je fantastican tv, kod svakodnevne upotrebe je ok ali kad se gleda neki film svi se naguramo na trosed koji je tacno prekoputa tva da bi slika bila kako treba.Ako mi verujes glavobolju sam dobio od izbora tv-a, ja se razmisljam izmedju njena ili ovog A7NQ ali samo 55 inca, oba su VA panel koliko sam uspeo da proverim e sad zanima me taj ugao gledanja kakav je na ovom panelu da se ne zeznem da li uopste ima razlike u odnosu na IPS
prvi ima VA tip, prema kontrastuPozz moze li neko reci nesto vise o HISENSE 55E7NQ PRO QLED ili o HISENSE 55A7NQ QLED?
Ako ti nije problem da podelis link?
Moze neki savet-pomoc oko "uglova gledanja" za ove dva hisense tv-a sa VA panelom generalno koliki ugao zapravo moze da pravi problem pri gledanju?prvi ima VA tip, prema kontrastu
ima jače osvetljenje i višu stopu osvežavanja 144Hz, tj. ovo je tzv. gejmerski TV
QLED Smart TV - 55E7NQ PRO - Hisense
QLED Smart TV - Hisense 55E7NQ PRO - Dijagonala ekrana (inch): 55 in, Dijagonala ekrana (cm): 139 cm, Tip: QLED Smart TV, Maksimalna rezolucija: 4K Ultra HD 3840x2160, Dolby Atmos, DTS Virtual X dekodiranje, Korisnički interfejs: VIDAA Smart OS, Serija: E7N PRO - Garancija. Besplatna dostava.rs.hisense.com
drugi takođe ima VA tip, prema kontrastu
QLED Smart TV - 55A7NQ - Hisense
QLED Smart TV - Hisense 55A7NQ - Dijagonala ekrana (inch): 55 in, Dijagonala ekrana (cm): 139 cm, Tip: QLED Smart TV, Maksimalna rezolucija: 4K Ultra HD 3840x2160, Dolby Atmos, DTS Virtual X dekodiranje, Korisnički interfejs: VIDAA Smart OS, Serija: A7N - Garancija. Besplatna dostava.rs.hisense.com
![]()
DisplaySpecifications - Specifications and features of desktop monitors and TVs
Detailed specifications of desktop monitors, smart TVs and other types of displays. The latest display-related news. Comparisons of the specifications of different models, user reviews and ratings.www.displayspecifications.com
Bukvalno sam i ja isti utisak stekao 🤣kako se ovde piše o famoznim va panelima ja sam mislio da čim se pomerim malo u stranu da neću ništa moći da vidim
ustvari razlika je neznatna
43a6k, znači niža klasaNajbolje kad imas tv izlozen da odes i da pogledas i onda ti budu stvari koliko toliko jasnije ovako napamet pricanje samo pravi konfuziju u mozgu. Koliko sam uspeo da vidim ne postoji hisense od 55 inca a da je IPS, svi su uglavnom VA. Meni konkretno treba 55. @dj90 koji imas tv ?
Imam ga 4 mjeseca - odličan TV, samo se moraš malo poigrat sa kalibracijom slike.Ovaj 55U8KQ je stari model Hisense? Ima li neka novija serija ili je to to? Hteo sam da uzmem sebi za Playstation 5 pa su me uveravali da sacekam jer ce izaci nova serija.
On nema u verziji od 55"?
taj na linku je za tržište Severne Amerike, druga priča u odnosu na ponudu u EvropiMozda ovaj LINK moze da ti pomogne oko kalibrisanja pomenutog modela?
Negde davno sam pročitao:VA: kad se gleda iz većeg ugla boje su isprane, kad se gleda pravo, ili iz manjeg ugla, kontrast je dobar a crna je crna
IPS: iz kojeg god ugla da se gleda boje nisu isprane, a kontrast je slabiji a crna je više tamno siva
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari