Šta je novo?

Hisense televizori

Pozz moze li neko reci nesto vise o HISENSE 55E7NQ PRO QLED ili o HISENSE 55A7NQ QLED?
zanima me koji su paneli i kakvi im je slika

Pozz moze li neko reci nesto vise o HISENSE 55E7NQ PRO QLED ili o HISENSE 55A7NQ QLED?
Ako se ne varam na DisplaySpecifications se mogu proveriti informacije, ili u nekom od Benchmark skorašnjih videa vodiča za kupovinu tv-a se navodi taj ili neki drugi sajt za proveru

Ja sam uzeo 75" ovaj e7nq pro. Sve zavisi sa čega prelaziš. Ovo je ips panel, solidan, nije to neki spektakl od kontrasta, ali je slika korektna, kod dobrog kvaliteta ulaznog videa, to je korektno. Pitaj ako te nesto konkretno interesuje. Bolje je sigurno od entry level modela...

Ja sam uzeo 75" ovaj e7nq pro. Sve zavisi sa čega prelaziš. Ovo je ips panel, solidan, nije to neki spektakl od kontrasta, ali je slika korektna, kod dobrog kvaliteta ulaznog videa, to je korektno. Pitaj ako te nesto konkretno interesuje. Bolje je sigurno od entry level modela...
Ako mi verujes glavobolju sam dobio od izbora tv-a, ja se razmisljam izmedju njena ili ovog A7NQ ali samo 55 inca, oba su VA panel koliko sam uspeo da proverim e sad zanima me taj ugao gledanja kakav je na ovom panelu da se ne zeznem da li uopste ima razlike u odnosu na IPS

E tu ti ne mogu pomoći jer je kod mene dnevna tako postavljena da se prilično direktno sjedi u odnosu na tv, pa nema nekog ugla. Mada je ovaj ips panel na 75"

Ako mi verujes glavobolju sam dobio od izbora tv-a, ja se razmisljam izmedju njena ili ovog A7NQ ali samo 55 inca, oba su VA panel koliko sam uspeo da proverim e sad zanima me taj ugao gledanja kakav je na ovom panelu da se ne zeznem da li uopste ima razlike u odnosu na IPS
VA je dosta losiji od IPS iz uglova. Ako ti je pozicija tv-a takva da vise gledas sa strane obavezno idi na IPS. Ja uzeh U8KQ isto je VA i zaista je fantastican tv, kod svakodnevne upotrebe je ok ali kad se gleda neki film svi se naguramo na trosed koji je tacno prekoputa tva da bi slika bila kako treba.

prvi ima VA tip, prema kontrastu
ima jače osvetljenje i višu stopu osvežavanja 144Hz, tj. ovo je tzv. gejmerski TV

drugi takođe ima VA tip, prema kontrastu

Ako ti nije problem da podelis link?

prvi ima VA tip, prema kontrastu
ima jače osvetljenje i višu stopu osvežavanja 144Hz, tj. ovo je tzv. gejmerski TV

drugi takođe ima VA tip, prema kontrastu

Moze neki savet-pomoc oko "uglova gledanja" za ove dva hisense tv-a sa VA panelom generalno koliki ugao zapravo moze da pravi problem pri gledanju?

kako se ovde piše o famoznim va panelima ja sam mislio da čim se pomerim malo u stranu da neću ništa moći da vidim
ustvari razlika je neznatna

VA: kad se gleda iz većeg ugla boje su isprane, kad se gleda pravo, ili iz manjeg ugla, kontrast je dobar a crna je crna
IPS: iz kojeg god ugla da se gleda boje nisu isprane, a kontrast je slabiji a crna je više tamno siva

gledao sam iz većeg ugla da testiram i razlike su male

ne znam, ja možda nisam zahtevan korisnik

Najbolje kad imas tv izlozen da odes i da pogledas i onda ti budu stvari koliko toliko jasnije ovako napamet pricanje samo pravi konfuziju u mozgu. Koliko sam uspeo da vidim ne postoji hisense od 55 inca a da je IPS, svi su uglavnom VA. Meni konkretno treba 55. @dj90 koji imas tv ?

Ne kazem da nije gledljivo, ok je, zavisi i koji je tv bio pre tog, sve je navika. Prelazak sa ips-a na va (tv na istoj poziciji) je bio takav da je malo falilo da vratim tv iako su vrhunski i slika i zvuk, samo eto taj ugao je smetao.
Sad posle 2 meseca je vec skroz ok, ali da bi se doziveo maksimalan efekat svih tehnologija koje tv nudi, treba gledati iz adekvatnog ugla.

Najbolje kad imas tv izlozen da odes i da pogledas i onda ti budu stvari koliko toliko jasnije ovako napamet pricanje samo pravi konfuziju u mozgu. Koliko sam uspeo da vidim ne postoji hisense od 55 inca a da je IPS, svi su uglavnom VA. Meni konkretno treba 55. @dj90 koji imas tv ?
43a6k, znači niža klasa

Ovaj 55U8KQ je stari model Hisense? Ima li neka novija serija ili je to to? Hteo sam da uzmem sebi za Playstation 5 pa su me uveravali da sacekam jer ce izaci nova serija.

nova generacija je N (2024.), prethodna je K (2023.)
a ako uopšte nisi u žurbi, možeš da sačekaš leto/jesen eventualno zimu za ovogodišnju generaciju

deluje mi da je dobra cena za U8KQ 55-icu

Ovaj 55U8KQ je stari model Hisense? Ima li neka novija serija ili je to to? Hteo sam da uzmem sebi za Playstation 5 pa su me uveravali da sacekam jer ce izaci nova serija.
Imam ga 4 mjeseca - odličan TV, samo se moraš malo poigrat sa kalibracijom slike.
Mislim da je U8NQ zadnja prošlogodišnja serija.
LINK

P.S. Kad smo već kod kalibracije slike kod pomenutog 55U8KQ, da li iko ima da podijeli postvke slike nakon kalibracije?
Hvala!

On nema u verziji od 55"?
Mozda ovaj LINK moze da ti pomogne oko kalibrisanja pomenutog modela?
taj na linku je za tržište Severne Amerike, druga priča u odnosu na ponudu u Evropi

Specifikacije se podudaraju pa može i da proba postavljena podešavanja sa linka.Izgleda se ova serija nije razlikovala u odnosu na tržište gde se prodavala.

Да ли неко има информацију када ће стићи на vida u7 (55U8KQ) актуелна апликација МТС СУПЕРНОВА (MOVE SMART)? Тренутно је код мене стара верзија која не ради.

VA: kad se gleda iz većeg ugla boje su isprane, kad se gleda pravo, ili iz manjeg ugla, kontrast je dobar a crna je crna
IPS: iz kojeg god ugla da se gleda boje nisu isprane, a kontrast je slabiji a crna je više tamno siva
Negde davno sam pročitao:
VA panel - Filmovi
IPS panel - Dnevnik

Pa šta gldeaš više...

BTW, HISENSE 55E7NQ PRO je po mom mišljenju best buy za TV do 70k novaca...

Hisense 65e7k pro vs Hisense 65e7n pro

razlika oko 10.000,00 dinara. Da li vredi? Ima li neko iskustva?

prema poređenju na zvaničnom sajtu, rekao bih da vredi. doduše, prema preporučenim cenama razlika je 7.000, ne 10.000
N je IPS, K je možda ADS (varijanta IPS-a)
N ima local dimming i, verovatno, noviju verziju VIDAA U sistema
K je lakši

Gospodo, imam dva Hisense televizora i prezadovoljan sam. 55A7GQ imam vec 2 godine i stvarno je bez mana. Sada planiram da uzmem 65 velicinu, ali me buni malo oko specifikacija. Gledam modele 65A7KQ i 65A7NQ, vidim da su VA paneli, velika je razlika u kontrastu. Moj je IPS i ima kontrast od 1:1200, dok ovi imaju 1:5000. Sta bi bilo pogodnije za gledanje iz uglova, posto mi je tako malo nezgodna dnevna soba, slabo se sedi direktno ispred tv. Mozda je bolje resenje jeftiniji 65A6N, koji je IPS i ima kontrast 1:1300?

za uglove IPS. no, A6 je osnovni model pa to ne bih savetovao kao glavni TV

Nazad
Vrh Dno