Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Nisam to znao. Ja sam belgijsku gledao i dopao mi se film. Kasnije sam pogledao i američku i belgijska mi je bolja.
Jasno mi je sto ameri to rade, vide neki dobar strani film/seriju i odmah vide potencijalnu zaradu pa rade svoju verziju, ljudi kod njih ionako uglavnom slabo prate stranu kinematografiju.
Meni su do sada originali ipak bili bolji od američkih verzija (Devojka sa zmajevom tetovazom, serija Most, Vanila skaj su samo neki od primera)
Belgijski Loft je original i jedino vredan, a od ovih filmova od kojih je nastala masa klonova i prvi koji mi pada na pamet je italijanski Perfetti sconosciuti, po kojem je urađena i pozorišna predstava (čak i kod nas). Ostale verzije nisam ni pokušavao da gledam jer je italijan neprevaziđen.

Ne znam što je ovaj film pokupio oskare. Ne kažem da je loš, daleko bilo, sasvim se ok gleda, ali nije nikakvo remek-delo, ocene gledalaca su realne.

Dva lagana SF filmića za ljubitelje žanra. Oba su interesantni novi spinovi na već davno prežvakane teme zombija i androida ubice.

Tacno se vidi nedostatak strasti kod rezisera kad su im scene preticanja svedene na "sad cu da ubacim u vecu brzinu da ga preteknem, jer suparnik u slicnom autu to nema" 🤣 Da ne pominjem to sto se asovi napred uvek brane, i da nije isto nekog stici i prestici.
Kako si me nasmejao ovim, i potpuno si u pravu, i apsolutno najgore "trkanje" prikazano je u :

U kome je svako preticanje odradjeno upravo kako si opisao....E JA IMAM JOŠ JEDNU BRZINU......HAHAHAHAHAHAH....

Lepota života u njegovoj beznačajnosti. Fantastična kinematografija. Dijalozi, muzika, ja sam prosto oduševljen. 9/10
Po mogućstvu gledati u bioskopu.

Kako si me nasmejao ovim, i potpuno si u pravu, i apsolutno najgore "trkanje" prikazano je u :

U kome je svako preticanje odradjeno upravo kako si opisao....E JA IMAM JOŠ JEDNU BRZINU......HAHAHAHAHAHAH....
Mogao bih da navedem jos jedno 30 stavki van svake pameti, al auto koji juri po stazi a obrtomer na 2000 obrtaja, lik daje gas a obrtaji padaju na nulu, hit.
FIl bukvalno nije fokusiran ninašta 😂

Mickey17 - gledali neki dan u bioskopu. Ne znam da li smo svi gledali isti film, ali nama je odličan. Doduse mi imamo 45+ godina I radimo u korporaciji, pa nam je tema malo bliža srcu.

Svi ti automobilski noviji filmovi su bili tesko meh.
Audi vs Lancia, Ferrari, Ford...
Tacno se vidi nedostatak strasti kod rezisera kad su im scene preticanja svedene na "sad cu da ubacim u vecu brzinu da ga preteknem, jer suparnik u slicnom autu to nema" 🤣 Da ne pominjem to sto se asovi napred uvek brane, i da nije isto nekog stici i prestici.
Totalno odsustvo realne fizike (posto je dobar deo CGI), over the top prevrtanja, klise za kliseom od replika cine ove filmove mozda za nijansu bolje od fast n furious serijala.
Raja se sad lozi na ovaj novi o formuli 1 sa bred pitom, za koji smem da se kladim da ce biti isto meh, sudeci po onim trailerima.
unnamed.jpg
Iznenadjujuce solidan filmcic iz Italije. Odlicna gluma Stefano Accorsi i Matilda De Angelis.

^Mozda se i pogleda

Days of thunder je opasno precenjen film, da ne spominjem koliko je nerealistican. Pola filma je snimljeno kao close up tom kruzove face za volanom dok se trese kamera. Voli baja da komunicira sa pit posadom vise nego luis hamilton. I tamo se pretiče promenom brzine, jer suparnicima eto zafali uvek ta visa.

Zna se sta su dobri filmovi sa trkanjem i jurnjavama:
Gone in 60 seconds;
Lemans (iz 70ih, mnogima ce biti smor ali je verovatno najautentucniji trkacki film jer ga je snimao ucesnik 24h lemansa-a za vreme trke);
Grand Prix (slicna fora, samo formula 1 tokom monaco grand prix-a tokom 60-70ih kako se secam);
Ronin (vise je akcioni triler, ali ima odlicnu bezaniju od 20ak minuta bmw vs peugot kroz neki evropski grad).

Mama (2013)
Odavno ga nisam gledao i zaboravio koliko je dobar horor uz egzorcizam Emili Rouz.
Vise je na prepad, ali ima i sporih uvrnutih scena. Za pune gace gledati uvece, em ima mracnih scena em se horor tako gleda.
9/10 od mene.

Italijani su odradili film za svoje tržište. Ja sam naleteo prvo na taj, pa sam zatim pogledao original. Ne razumem koja je fora da dve godine kasnije odrade bukvalno isti film sa italijanskim glumcima.
Svakako dobar film koju god verziju da pogledate.
Nisam ni znao za ovaj podatak.
Legendarno ostvarenje, ali je to uglavnom Francusko-Indijanski rat protiv Britanaca koji je prethodio američkoj borbi za nezavisnost.
Je l' to rat u kom je ucestvovao Benjamin Martin koga glumi Mel Gibson?

Poslednja izmena:
Je l' to rat u kom je ucestvovao Benjamin Martin koga glumi Mel Gibson?
Ne, govorili smo o "Poslednjem Mohikancu", a ovo što se tiče Rodoljuba tj. "The Patriot" je u sklopu sedmogodišnjeg rata kolonista protiv krune.

Zna se sta su dobri filmovi sa trkanjem i jurnjavama:
Gone in 60 seconds;
Lemans (iz 70ih, mnogima ce biti smor ali je verovatno najautentucniji trkacki film jer ga je snimao ucesnik 24h lemansa-a za vreme trke);
Grand Prix (slicna fora, samo formula 1 tokom monaco grand prix-a tokom 60-70ih kako se secam);
Ronin (vise je akcioni triler, ali ima odlicnu bezaniju od 20ak minuta bmw vs peugot kroz neki evropski grad).
Na ovu tvoju listu bih pridodao još dva oldija: Bullitt iz 1968. sa Steve McQueen-om i The Driver iz 1978. sa Ryan O'Neal-om. Bullitt je verovatno jedan od najatraktivnije snimljenih filmova iz tog perioda, možda i zato što je McQueen između ostalog bio i profesionalni trkač pa je u svim svojim filmovima vozio i izvodio vratolomije, nešto poput onoga što Tomica radi danas. :cool:

Bullet Train, odličan, ne znam kako sam propustio ovo, 7.5/10.

Ako je to jedna od "smešnijih" scena... hvala preskačem :D

Vrh Dno