Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Vera Farmiga za sirotinju... Flight sa Denzelom, odlicna

Ništa čudno čak i da ih više ima.

Na brzinu, prvo što mi recimo pada na pamet jeste film Loft koji je u nekoliko godina, samo da ja znam, snimljen u tri verzije (Belgijska, nizozemska i američka) a možda ima još neka a da ja ne znam...

Прича се да је добар. Мислим, колико сам читао на нету. Видећемо.
Odgledao pre neki dan. Brodi odlično odglumio kao i Pirs, ali realno je mogao film da traje kraće.
Film inače ima predvidjenu pauzu od 15 minuta tokom prikazivanja, da znate ko bi zeleo da ga gleda u bioskopu.

Na brzinu, prvo što mi recimo pada na pamet jeste film Loft koji je u nekoliko godina, samo da ja znam, snimljen u tri verzije (Belgijska, nizozemska i američka) a možda ima još neka a da ja ne znam...
Nisam to znao. Ja sam belgijsku gledao i dopao mi se film. Kasnije sam pogledao i američku i belgijska mi je bolja.
Jasno mi je sto ameri to rade, vide neki dobar strani film/seriju i odmah vide potencijalnu zaradu pa rade svoju verziju, ljudi kod njih ionako uglavnom slabo prate stranu kinematografiju.
Meni su do sada originali ipak bili bolji od američkih verzija (Devojka sa zmajevom tetovazom, serija Most, Vanila skaj su samo neki od primera)

London...

Neka elitisticka u mozak ******a družina, smrce belo na svaka 2 minuta kroz ceo film i ogovara doticnu London. Solidan perfomans, i glumacka postava, ali je ceo film ogovaranje ili poverivanje.
7/10 jer je sve drugo vrlo solidno. Iznenadjujuce dobra gluma od dzejsona stejtama. Ko bi rekao...
Pre par meseci ga odgledao ponovo. Odličan je.

Nisam to znao. Ja sam belgijsku gledao i dopao mi se film. Kasnije sam pogledao i američku i belgijska mi je bolja.
Jasno mi je sto ameri to rade, vide neki dobar strani film/seriju i odmah vide potencijalnu zaradu pa rade svoju verziju, ljudi kod njih ionako uglavnom slabo prate stranu kinematografiju.
Meni su do sada originali ipak bili bolji od američkih verzija (Devojka sa zmajevom tetovazom, serija Most, Vanila skaj su samo neki od primera)
Obe verzije su bolje od američke, kao i pomenuti Bron ili kao i još jedna skandinavska (bolje reći danska) serija Forbrydelsen koju su Ameri kopirali (serija Killing).

Odgledao pre neki dan. Brodi odlično odglumio kao i Pirs, ali realno je mogao film da traje kraće.
Film inače ima predvidjenu pauzu od 15 minuta tokom prikazivanja, da znate ko bi zeleo da ga gleda u bioskopu.
Погледао сам га и ја. Покидали су обојица, али филм као целина - њааах.

6.5/10 i sad nešto gledam čudno kako Ameri nemaju veća ostvarenja u vezi sa njihovom borbom za nezavisnost proisteklu iz britanske pohlepe.

6/10 Jeste da je cheesy as hell, ali ponela me nostalgija. Ima par stvari sto je Linč prisvojio u Twin Peaksu, osim glumice 😁 Mislio sam da je ovaj film iskopirao Twin Peaks u nekim delovima, kad ispade da je film snimljen godinu ipo dana pre Twin Peaksa.

6.5/10 i sad nešto gledam čudno kako Ameri nemaju veća ostvarenja u vezi sa njihovom borbom za nezavisnost proisteklu iz britanske pohlepe.
Poslednji mohikanac?

Komandant Mark.

Teško da ćeš naći više njih a da su kalibra Patriote i smešteni u dotični sukob. Overi ovu listu, možda ti ipak bude nešto zanimljivo.

Mislim da Savršeni stranci ima najviše verzija. Čudi me da nije srpska još uvek nastala

Jer nije britanska pohlepa. Sve su founding ocevi isfabrikovali. :p

Moguće i to, a "Mundiri' su bili male mace za to vreme😁.

Mickey 17

Odgledah sinoć i nisam oduševljen. Vidi se vizelni vajb Snowpircer-a ali sam film mi je slabiji od njega. Zanimljiv koncept sa 3D štampanjem "potrošnih" ljudi i megalomanijaka na vlasti ali celokupan utisak je mlak, Patison me nervira, zaplet na početku obećava ali nije iskorišćen dovoljno i celom filmu fali i ozbiljnosti i komedije.

I ja sam odgledao...okej je, ali da, falilo mu je nesto. :)

Evo i ja pogledao sinoć u bioskopu. Slabo je to iskreno. Donekle dobra ideja ali slaba realizacija. Da je trajao jedno 40tak minuta kraće pa i da dobije neku prelaznu ocenu. Sve u svemu rekao bih glupost na koju ne vredi trošiti vreme, čak je par ljudi nakon sat vremena izašlo iz sale a mi smo stalno gledali na sat i čekali kraj filma. Ocena 3.5/10.

Poplava sponzorisanih flmova od strane brendova, nista drugo do reklame (pa cak i ako je antireklama.. je reklama):
air, house of gucci, founder, blackberry, ford vs stepin vajat

Kao veliki fan ferrarija ovo je baš razočaravujće ostvarenje na više nivoa.
Svi ti automobilski noviji filmovi su bili tesko meh.
Audi vs Lancia, Ferrari, Ford...
Tacno se vidi nedostatak strasti kod rezisera kad su im scene preticanja svedene na "sad cu da ubacim u vecu brzinu da ga preteknem, jer suparnik u slicnom autu to nema" 🤣 Da ne pominjem to sto se asovi napred uvek brane, i da nije isto nekog stici i prestici.
Totalno odsustvo realne fizike (posto je dobar deo CGI), over the top prevrtanja, klise za kliseom od replika cine ove filmove mozda za nijansu bolje od fast n furious serijala.
Raja se sad lozi na ovaj novi o formuli 1 sa bred pitom, za koji smem da se kladim da ce biti isto meh, sudeci po onim trailerima.

Vrh Dno