Laufenn je firma koju poseduje Hankook,jeste niza klasa sto niko ni ne poriceJesu jeftinija verzija Hankoka isto ka što je Tigar jeftinija verzija Michelina.
https://whattyre.com/news/auto-bild-summer-tyre-test-the-finalists/Sta je tacno bolje?
Ovo je samo krajnja ocena, koga zanimaju detalji neka progugla
Meni su na prošlom autu 16 inca,Lauflen bile top zimiLaufenn su generalno manje-više sličan kvalitet kao Sava/Tigar, odnosno letnje gume su malo lošije od Sava i bolje od Tigar/Riken/Kormoran (koje su loš izbor, letnje i all-season, mada ima čitav niz i gorih guma u toj klasi), dok su se Laufenn zimske pokazale lošije od Sava i Tigar/Riken/Kormoran modela.
Ali neki misle da kupovinom Laufenn dobijaju ''HanKOK'' kvalitet za 3-4 ''crvene'' manje po gumi, 'oće to.
Proboj na takvo tržište, ma koliko da je veliko, zahteva ogromna sredstva koja je upitno da li bi se isplatila na duže staze. Sertifikacija itekako. Naročito brendovima koji su manje popularni (izvikani) a domaće konkurencije ima koliko hoćeš. Plus troškovi transporta/logistike, a tamo nemaju kooperante."Nisu sve gume namijenjene za prodaju na američkom tržištu, i mnogi proizvođači ne proizvode gume koje zadovoljavaju Savezne Sigurnosne Standarde za Motorna Vozila. Bez sprovođenja potrebnih testova i dobijanja sertifikata da odgovaraju propisima SAD-a, gume ne mogu dobiti DOT i ne mogu biti legalno korištene u SAD-u."
Bilo je i toga. Isti pneumatik na jednom autu u dimenzijama npr od 17-20". Uglavnom je 18-ca dominirala uz par izuzetaka 19-ceUkoliko imas - mozes da pogledas testove istih guma ali razlicitih dimenzija, kladim se da rezultati nece biti isti.
P.S. Iz istog razloga bi forumasi koje zanima neka marka uvek trebali da navedu dimenziju koja ih interesuje, a najbolje bi bilo da sami u Google upisu. Valjda nije to toliko tesko.![]()
Inače
![]()
ADAC rates 11 tyres as good in 2025 summer test | What Tyre | Independent tyre comparison
Larger rims and tyres can significantly enhance a vehicle’s appearance. For compact cars, selecting the 225/40 R 18 tyre size provides both good looks and the promise of improved performance. European motoring organisation ADAC selected this dimension for its 2025 summer tyre test, evaluating 18...whattyre.com
Ne mrzi me pogledao sam i ovo..Ali me interesuju lična iskustva..Mrzi te da prelistaš par stranica unazad
Lična iskustva, zatim da pitaš vulkanizera, siguran način da dobiješ netačan odgovor. Pogledaj testove, pa vidi za šta imaš para i šta je dostupno.Ne mrzi me pogledao sam i ovo..Ali me interesuju lična iskustva..
Tražim Srednju klasu ali može i niza ako je najbolja u nižoj klasi..prelazim od 10 do 15k godisnjeTražiš jeftinu 19-cu. Onda gledaš npr Tigrice ili LingLong (Sport Master), video sam Nemce da ih voze na autima od 500+ konja. Iole pristojnije nećeš naći jeftine, naročito sa globalnim poskupljenjem ove sezone (poskupljuju i dalje)
15k nije malo, ne znam jel ti ovo cela sezona ili samo leti naguraš 15k.Tražim Srednju klasu ali može i niza ako je najbolja u nižoj klasi..prelazim od 10 do 15k godisnje
I leto i zima zajedno do 15k..nema ništa iz premium klase svw sam pregledao na par sajtova plus u grupama na FB.Naletao sam na par setova polovnih gde je dubina šare između 5mm i 5,5mm..stare 6,7 godina i cene ih 300,350e..bolje da dodam i kupim neku srednju klasu do 500e15k nije malo, ne znam jel ti ovo cela sezona ili samo leti naguraš 15k.
Nadji neke polovne iz premium klase.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari