I ja sa Yettelom imam samo pozitivna iskustva po pitanju računa. U svakom trenutku preko aplikacije znam trenutno zaduženje, i to vrlo jasno razdvojeno šta je šta, a opet sve na jednom mestu: koliko košta paket (puna cena), koliki mi je popust (moja cena), koliko imam dodatnih zaduženja i kojih tačno: rata uređaja, SMS ka kratkim kodovima i slično. Jedini izuzetak je popust na elektronsku dostavu računa, koji se obračunava tek pri izdavanju računa, tako da ako mi poslednjeg u mesecu piše zaduženje x, znam da ću platiti x-100. Čak i ako bi bilo neko poskupljenje koje sam nekim čudom propustio, odmah bih ga video posle ponoći, nema nikad iznenađenja tek na samom računu. Sa MTS-om to nije slučaj, jedino se mogu videti dodatna zaduženja, a i to je raštrkano po aplikaciji. A1 ne znam kakav je po tom pitanju, pa ne mogu da uporedim.
Što se tiče najave poskupljenja, Yettelu je to dosad išlo preko računa. Čak i ako ne gledaš sam račun (kao ja, koji PDF ni ne otvaram), u okviru aplikacije postoje napomene, i tu se nalazila informacija o promeni cena. Čak je i bolja opcija gledati tu, jer na samom računu te napomene jesu napisane sitnim slovima, dok su u aplikaciji normalne veličine, pa još i boldirana. Što se tiče sadržaja obaveštenja, možeš
ovde videti kako je ono izgledalo poslednji put kada je došlo do toga. Vrlo je jasan fokus bio na promeni cene, uz vrlo jasnu napomenu da je moguć raskid ugovora. Pritom su paketi menjani samo onima koji su više godina bili bez ugovorne obaveze, a i te promene su u dosta slučajeva uključivale čak i pojeftinjenje, tj. prelazak sa skupljeg ukinutog paketa na jeftiniji aktuelni. Tom prilikom su i podigli popust za elektronsku dostavu računa sa 50 din na 100 din, a bilo je i poklonjenih gigabajta u prvih šest meseci.
Ovo je, jelte, bilo prošle godine, pa nema garancije da će na isti način to odraditi i sledeći put, ali ne vidim kako bi mogli da odrade, a da bude gore od poslednjeg MTS-ovog poskupljenja, koje je stvarno loše prošlo. Opet, sa A1 baš nemam iskustva, pa ne mogu da uporedim, ali eto, makar sam naveo kako je Yettel to poslednji put odradio, što i jeste bila glavna tema.