Uzmite Philips racing vision GT 200, pretpostavljam da je H7 u pitanju, to su odlicne halogene sijalice malo skuplje a bas zato sto su odlicne uporedjujuci sa halogenim normalno, jer nijedna halogena ne moze da se meri sa bilo kojom led ili xenon sijalicom jer su i xenon i led tehnologija kao izvor svetlosti mnogo naprednije i toliku kolicinu svetlosti i intenzitet je prosto nemoguce dobiti od H sijalice.Pozdrav svima, ako moze mala pomoc.
Kupili smo kola sa nekim nabudzenim led svetlima koja ocigledno zaslepljuju, i zelimo da ih zamenimo. Moje prvo pitanje je da li treba da se obratim elektricaru ili nekom drugom? Drugo pitanje je preporuka za dobre sijalice koje ne zaslepljuju a dobro osvetljuju? Ne razumem se preterano u kola a posebno ne u farove i sijalice. Auto je Jetta2016, ima dnevna svetla.
Hvala unapred svima.
Reflektor far je u pitanju.Koje farove ima JETTA?
Puno hvala, uzecu onda te halogene. A inace auto smo registrovali bez problema s ovim led sijalicama, niko nista nije pitao.Uzmite Philips racing vision GT 200, pretpostavljam da je H7 u pitanju, to su odlicne halogene sijalice malo skuplje a bas zato sto su odlicne uporedjujuci sa halogenim normalno, jer nijedna halogena ne moze da se meri sa bilo kojom led ili xenon sijalicom jer su i xenon i led tehnologija kao izvor svetlosti mnogo naprednije i toliku kolicinu svetlosti i intenzitet je prosto nemoguce dobiti od H sijalice.
Kako je vas far homologovan SAMO i JEDINO za halogenu sijalicu po zakonu morate imati u faru istu imacete problem na tehnickom pregledu, vratice vas da zamenjujete sijalice.
Zapravo, postoje dve vrste(Philips i Osram) led sijalice koje su u H izdanju tj aftermarket a to su Ultinon Pro6000 pa sad imas obicne, standard i boost verziju, i Osram night breaker verzije ALI pogledao sam listu kompatibilnosti za obe vrste sijalica tvog auta nema na listi i da to ipak vazi za Nemacku, Austriju.
Cak i da ih kupis i namestis ne bi bile legalne kod nas, tj nisu jos uvek.
Tako da najbolje ti je one Philips da stavis s obzirom da imas dnevna svetla nece se puno koristiti i trajace ti duze.
Pozdrav
Samo iz razloga sto su regulisane (zakon, u bukvalnom smislu reci), a ove aftermarket LED od dobrih (Ultinon, NightBreaker) preko podnosljivih (sa malim cipovima) do ekvivalenta gledanja u elektrodu tokom varenja ili AA reflektora iz II svetskog rata...Realno citajuci po komentare, reklo bi se da su halogenke zakon! Dok su svi furali halogenke oci su nam ispadale sti se slabo vidi, a sada kad je doslo vreme za led svima nam ispadaju zato sto svi hoce da bolje vide...
Pa koliko K treba da bude boja svetlosti sijalice za dobar vid, a ne fensi izgled?Ako hocete da budete po PSu slobodno uzmite te, dobre su i kvalitetne i imaju malo vise K od obicnih halogenih, naravno nisu i ne mogu biti kao led i xenon po pitanju kelvina ali su dozvoljene za vas far.
Tako je po meni najbolje.
Ti druze nisi ni shvatio sta sam ja napisao.Pa koliko K treba da bude boja svetlosti sijalice za dobar vid, a ne fensi izgled?
Loši Xenoni idu i preko 6000 K što je katastrofa.
I fabrički LEDovi su po nekada užaš. Pre neki dan novi Kodiaq me zaslepeo samo tako, a trebalo bi da je opremljen intelignetnim upravljanjem.
Ajde ako ti kazes da si me razumeo, iskreno po tvom odgovoru predhodnom nisam tako zakljucio, ali ako kazes da jesi ok da ne idemo dalje onda.Shvatio sam šta si napisao, ali ksenoni daju boju svetla od do, a naši vozači nisu baš voljni da zavuku ruku malo dublje u džep.
Novi Kodiaq ima inteligentno upravljanje led svetlima, koje je izgleda loše.
Taman je prošla era kaubojštine sa ksenonima...
Naravno to je i naucno dokazano i ima objasnjenje zasto je tako i zasto nasim ocima to najbolje "lezi".Što se tiče ksenonskih sijalica, najbolje su mi se pokazale 4300K, kao što su rekli @mitar1982 i @ekoguard...
Da li si možda uzeo ove Philips Ultinon Access 2500?! Ako jesi, kako su se pokazale?!Da li neko ima iskustva ili moze da podeli misljenje o Philips Ultinon Access 2500? Deluju mi kao Plyg&Play (bez kakvih adaptera ili predimenzionisanih ventilatora)
Ja sumnjam da takvi i znaju sta su dnevna svjetla, pozicija, kad sta radi i sl. Uglavnom znaju samo da ukljuce auto i da voze.Da, danju po magli i jačoj kiši, ako se nije previše smračilo, viđam gomile njih sto voze samo sa dnevnim svetlima.
Plus još što većina kola u dnevnom režimu nemaju nikakva svetla pozadi.
Opasnost su na putu po slaboj dnevnoj vidljivosti. Trebalo bi ih gadno kazniti, da utuve u glavu da automatika ne može baš sve.
Nisam jos uvek. Cim uzmem pisem iskustva ovde.Da li si možda uzeo ove Philips Ultinon Access 2500?! Ako jesi, kako su se pokazale?!![]()
Dovoljno je samo da u podešavanjima podese osetljivost senzora za svetla...Da, danju po magli i jačoj kiši, ako se nije previše smračilo, viđam gomile njih sto voze samo sa dnevnim svetlima.
Plus još što većina kola u dnevnom režimu nemaju nikakva svetla pozadi.
Opasnost su na putu po slaboj dnevnoj vidljivosti. Trebalo bi ih gadno kazniti, da utuve u glavu da automatika ne može baš sve.
Dovoljno je samo da u podešavanjima podese osetljivost senzora za svetla...
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari