Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2025)

Sound of freedom
Teška priča, težak film po istinitom događaju
7.5/10

The Brutalist film očigledno radjen za Oskara i verujem da ga Brodi dobija zasluženo.

Pre svega ne podnosim brutalizam kao pravac apsolutno mi je bezdušan i ni sam ne znam što sam uzeo da ga gledam. Film je predugačak ali ima kvalitetnu fotografiju i muziku pored savrsene glume.

Uspeli su i da mi ogade omiljeni merer Carrara koju sam zavoleo dok sam se bavio keramikom. Sada kad god je vidim setiću se scene iz filma.

Sve u svemu komotno sam mogao da ga ne gledam.

The Brutalist

O, da. Iz aviona se vidi da je rađen za Oskara.
Da li će se o ovom filmu pričati za deset godina i da li će dobijati status koji danas imaju The Pianist, Memento, The Jacket, Brimstone... Neće.
I da, Gaj Pirs je najpotcenjeniji glumac i on je meni skoro pa rame uz rame, ako ne rame uz rame, sa najvećim Dej Dej Luisom. Čovek ubija kako glumi.
Sve u svemu, ne kajem se što sam ga gledao ali veću ocenu ne mogu dati.
7/10

У праву си, Гај Пирс кида како глуми, ја нешто нисам обраћао пуно пажњу на њега, али ово што сам видео је стварно врхунски!
Броуди изванредан, ту нема приче.

Michael Dudikoff mi je napravio strahove od američkih nindži ali daću mu šansu.
E da, pomalo me sramota priznati ali ova dva od Sott Adkinsa su mi ok razbibriga, dvaput sam ih gledao.
Касно одговарам, али морам да препоручим Undisputed са свим деловима где Адкинс глуми, а укупно их је 3. Лагано се може прескочити део са Весли Снајпсом. По мом мишљењу једна од најбољих акционих трилогија новијег доба, ко је фан акционих филмова не сме ово да прескочи.

Kad već spominjemo Gaj Pirsa želim da dam preporuku za film "Two Brothers" iz 2004. god.
Ne toliko poznati film kojeg obožavam. 😊

Upravo na B92 ide Betmen i Robin iz 97. Čoveče koji treš od filma 🤣 Toliko je loš da je dobar. Ko bi rekao da se Kluni i Švarceneger pojavljuju u istom filmu.

Iskreno se nadam da ću kad otvorim oči Bože zdravlja, videti da je Gaj Pirs dobio Oskara.
Zaista ga je zaslužio.

Svaki put sebi kažem Oskar je devalviran više od dinara ali ne pomaže, svaki se put iznerviram.
Makar su ispoštovali Flow.

Težak krš od filma, gluma amaterska, mislio sam na početku da mi se pričinjava ali posle vidim da je kroz ceo film takva.
U filmu se delimično govori hrvatski jezik koji zvuči kao uzbekistansk i sl.
Nisam ni provalio da je hrvatski u pitanju dok jedan od likova ne reče.

Jedino što donekle vredi u filmu je što se pojavljuje Čipi iz Osvajača u ulozi Darka :ROFLMAO:

Naravno nije pravi Čipi ali neverovatno liči na njega :ROFLMAO:

Svaki put sebi kažem Oskar je devalviran više od dinara ali ne pomaže, svaki se put iznerviram.
Ne mogu više da se složim sa tobom, a upravo sam pre neko veče pisao istu stvar i da mi je Oskar postao antipreporuka za gledanje filmova.
Voleo bih reći da je Anora bar prosečan film - ali nije, da je priča bar nešto - ali nije...

Vec neam pojma koliko godina desava mi se da ne odgledam nijednog kandidata za Oskara. A ionako tu bude 5 krs filmova nominovanih za sve.
Ova Anora vec vidim da je neko klosarenje jer lik samo snima takve filmove. Navata neki polusvet sa parkinga wolmarta i snima njihove promasene zivote.

Ti atributi su nekad palili, sada u svetlu novih trendova sam stvarno iznenađen kako Oskara nije dobila Karls Sofija Gaskon...
Ali Oskar za Anoru za najbolji originalni scenario - film prosto vrca od originalnosti počevši od premise čitave priče gde seksualna radnica sreće bogatuna i zaljubljuje se u njega (nije spoiler)... jedino što je Ričard Gir bio pametniji pa svoju nije oženio tokom filma...

1995
Winner
Forest Gump
Runner up
Shawshank Redemption
Pulp Fiction
For Weddings and Funeral
Quiz Show

2025
Winner
Anora

Treba li dalje diskutovati o devalvaciji ili filmskog stvaralaštva ili kriterijuma kod nagrađivanja?

Ne bih se složio, mislim da je Anora zasluženo film koji je osovojio Oskara u svakoj kategoriji u kojoj je nominovan (osim možda u kategoriji najbolji originalni scenario gde je imalo malo više smisla da to bude The Substance, ali nije Anora kontroverzno loš izbor, nijanse su u pitanju). Film je fenomenalan, od priče koja deluje jednostavno ali je dovoljno slojevita, performansa glavne glumice i onog Rusa koji su dobili Oskare, do režije koja nije ono tipično oskarovski dosadno prepotentno razvlačenje. Osetno svežija godina po mom mišljenju mada nisam odgledao The Brutalist koji ne deluje baš sveže već kao kliše oskarovski film.

London...

Neka elitisticka u mozak ******a družina, smrce belo na svaka 2 minuta kroz ceo film i ogovara doticnu London. Solidan perfomans, i glumacka postava, ali je ceo film ogovaranje ili poverivanje.
7/10 jer je sve drugo vrlo solidno. Iznenadjujuce dobra gluma od dzejsona stejtama. Ko bi rekao...

Sinoć sam ga pogledao na TV i iskreno meni je film bio baš smor. Glavni utisak je da je glumica koja igra Maju bila bukvalno preteča Sidni Svini...

Meni je London bas legao dobro. Realno mi je film za preporuku. Jedino to sa drogom na svakih 2 minuta mi je smetalo, ostalo dosta dobro.

Meh, muski kukaju o ljubavi sat i po.
Jedino sto razumem čoveka.
I ja bih kukao za dzesikom biel. 🤪

Mislio neki novi film kad ono gledao... meni je u sećanju kao odličan film.

Hebiga Tozo moram da te razočaram ja to zbog gudre 🤣, doktor mi zabranio pa volim da gledam druge. Šalim se malo volim ja romantiku 🥰

1995
Winner
Forest Gump
Runner up
Shawshank Redemption
Pulp Fiction
For Weddings and Funeral
Quiz Show

2025
Winner
Anora

Treba li dalje diskutovati o devalvaciji ili filmskog stvaralaštva ili kriterijuma kod nagrađivanja?
Bas htedoh da napisem da su filomovi iz 1980-tih, prve polovine 1990-tih i ovo sada sto se snima udaljeni kao dve galaksije.

Greška, Rus je samo nominovan, ali baš je bio dobar od pojavljivanja do kraja, pogotovo na kraju.

Nazad
Vrh Dno