Kod mene da, hvalaEl pomaže ako uključš Cloudflare warp VPN jer onda dobijaš IPv6 i promene se cache serveri
Ne mora, ali ne daju pppoe user pass ako nemaš statičku, moraš sam da izvučeš iz rutera, za Huawei možeš sve sam da uradiš i isto je kao kad bi oni uradili
I meni su to rekli u drugom obraćanju. Valjda zavisi na kakvu budalu naletiš. Ali meni nije problem ni da im platim jedan ili dva mesec statičku po 700din pa da je otkažem. Samo da završe taj bridge..Danas pozvao korisnicku da mi enabluju bridge na ruteru. Kaze kao treba staticka IP za to. Jel to istina ili ne? Ako jeste da li mogu ja to sam da enablujem? Ruter je huawei hg8145x6-6te
Ja sam svakako hteo da probam ovo iz videa gore ali reko ajde ako oni mogu to da mi urade neka urade. Ali ocigledno ne ide to tako lako.I meni su to rekli u drugom obraćanju. Valjda zavisi na kakvu budalu naletiš. Ali meni nije problem ni da im platim jedan ili dva mesec statičku po 700din pa da je otkažem. Samo da završe taj bridge..
Ne mora, ali ne daju pppoe user pass ako nemaš statičku, moraš sam da izvučeš iz rutera, za Huawei možeš sve sam da uradiš i isto je kao kad bi oni uradili
Ako ti je Yettel napisao da postoje uslovi onda je mts optikaZanima me da li je ovo mozda opticki kabl?
Ja koliko znam u mom mestu (manje mesto kod Kraljeva) jos nije stigla mts optika, a na yettelovom sajtu gde se provereva dostupnost optike, odgovorili su mi mejlom da postoje uslovi.
Da nije mozda supernova?
Pogledajte prilog 483149
Cuo sam se malopre sa zenom iz yettelovog call centra i rekla mi je da nema jos uvek optike do mog mesta.Ako ti je Yettel napisao da postoje uslovi onda je mts optika
U yettelu ti se ne isplati da uzimas paket sa svim tim uslugama. Imaju opciju Yettel SVE, ali je to strasno skupo jer uvaljuju najveci mob paket, a ne daju promociju.Данас ме зову да продужим уговор, нуде 4 месеца 50 %. 😀
Уговор истиче у мају.
У згради имам и СББ који сам имао и Јетел
Која би била замена за рецимо Јетел, Бокс 4 црвени имам. ТВ, телефон и интернет?
MOVE boxovi - samo im dobacis internet i radi kao sto je radila i EON aplikacija(EON aplikacija, ne EON BOX), nemas nikakav TV signal do njih ali takodje - nemas net, nemas ni TV.izlazi 2 i 3 su za IPTV mrezu (koja nema internet nego samo unicast i multicast saobracaj za potrebe mts STB-a, ne znam kako je sa MOVE boxevima), ako ti ne treba onda mozes sva 4 porta da prebacis na internet rezim ili da koristis tvoje switcheve koje su sa huawei ruterom povezane preko portova 1 i 4
ako se koriste unmanaged switchevi onda se ne smeju mesati internet i iptv mreze na jednom switchu
Sa mts-ovog Huawei-ja LAN1 port poveži na Switch1 (u radnoj sobi) taj deo si završio, imaćeš net na oba računara i na voip telefonu.Zdravo svima, evo u 4 ujutru odustajem i postujem u nadi da ce mi neko pomoci;
Danas su mi uveli optiku iz MTSa i ja jednostavno ne uspevam da povezem uredjaje onako kako zelim - preko Ethernet kablova ne radi nista ovako kako je meni vec postavljeno.
Na brzinu sam sklepao dijagram onako kako je do sad radilo na SBB kablu(samo sto je SBB ruter bio umesto ovog MTS Huawei) a to je istovremeno i dijagram onoga sto zelim da i dalje radi sa novim MTS ruterom:
Pogledajte prilog 487931
PC 1 i 2 su radna prostorija a TV i BOX su dnevni boravak.
Uspeo sam da shvatim da problem nastaje POSLE switcha 1 i 2, kad izbacim bilo koji switch i direktno povezem kablom bilo koji uredjaj - imam neta na uredjima(ali samo sa izlaza 1 i 4, detaljnije o izlazima ispod).
E sad, ona njihova budalastina za '2 izlaza za net i 2 za TV' i dalje vazi, ali to samo cini izlaze 2 i 3 potpuno beskorisnim: internet iz njih ne stize do uredjaja ni u kojoj opciji a buduci da ovaj njihov novi box MOVE svakako ne dobija nikakav TV signal - i TV se gleda iskljucivo preko interneta tj preko MOVE aplikacije na samom boxu(znaci i do samog boxa treba samo internet ne i tv signal ), onda za sta uopste sluze izlazi 2 i 3?
Kablaza je u redu, i dalje imam SBB ruter pored i na njemu sve radi idealno i dalje.
Switchevi su obicni, nisu smart. Da li bi dva smart switcha na mesto ovih resila problem?
Nije mi opcija da dovodim dodatne kablove u ove dve prostorije, otuda i potreba za ovim switchevima koje vec imam.
Ako neko ima ideju sta ciniti tj kako da napravim da imam neta na svim uredjajima - ima pivo od mene.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari