Šta je novo?

[MTS] Postpaid paketi i promocije

Posle 2 godine u A1 sam pravio mts od blata.

Tolike rupe u pokrivenošću, pucanja veze i slično je skandalozno za mobilnu mrežu u današnje vreme.

Tako da, imam potpuno suprotno iskustvo od kolege iznad.

Meni konacno stigao nov racun za MTS, ukinut net boost i skinuto 300 dinara sa pretplate. To je nakon drugog prigovora.
ja dobih poruku da ce mi racun biti korigovan, al cale vec uplatio prvi racun koji je stigao. Valjda nece biti problema, valjda ce to negde uracunati kao pretplatu!?

Je l kasno da se odustane od ugovora pošto je već gotov prenos broja? Stigao ugovor na kućnu adresu kao i kartica, važi li onih 14 dana za odustanak?
Nisam siguran, ali mislim da nema odustajanja kad je prenos u pitanju. Čak i kad bi mogao da raskineš postpejd ugovor sa MTS-om, ne bi mogao da vratiš broj u A1, makar dok ne prođu dva meseca. Regulatorno gledano, pravo na odustanak od prenosa prestaje već kada operator davalac (u tvom slučaju A1) prihvati prenos broja, tj. pošalje odobrenje operatoru primaocu (u tvom slučaju MTS-u), nezavisno od toga što se tehnički prenos dešava tek dan ili dva ili nekad čak i kasnije. Svakako bi najbolje bilo da odgovori neko ko zna iz iskustva.

Tolike rupe u pokrivenošću, pucanja veze i slično je skandalozno za mobilnu mrežu u današnje vreme.
Svakako ostaje da sve zavisi od konkretne lokacije. Možda MTS objektivno ima najbolju pokrivenost i kvalitet prenosa podataka, ali ako je kod nekoga Yettel ili A1 bolji, tako je kako je.

Za koju hoces da kazes da je skandalozno, A1 ili mt:s?
Kaže za A1, jer je MTS pravio od blata, odnosno jako mu je nedostajao. I stvarno A1 ima probleme sa pokrivenošću na mnogim lokacijama van gradskih.

I ja takođe žalim što sam prešao u A1, čim istekne UO ili ako bude poskupljenje vraćam se u mts

Da li se iko ručno povezivao na mts doo mrežu na Kosovu sa nekim od postpejd tarifa? Da li su mts brojevi na mreži mts doo kada se povežu u roamingu?

Prakticno nisu. Neces placati nista dodatno sve koristis sto imas u paketu. (Minuti poruke i internet) Pokrivenost ti je samo Severni deo i u Srpskim enklavama.

Da li je neko ima problem da su hteli da mu naplatili roming, a da je sve uredno ugasio i kako to resiti ? Zena pre ulaska u Madjarsku ugasi internet i stigne joj racun za 2500 din. veci jer je navodno koristila roming net .

Poslednja izmena:
Je li ono Soko Max ima neograničen internet i u MTEL mreži u BiH i CG?
Ima, uz onaj aktiviran dodatak MTEL, koji je koliko se secam po automatizmu aktiviran...godinama koristimo i ja i supruga nikada problema....Sto se Madjarske tice, u poslednjih 20 dana isao do Madjarske,do Rumunije sve uredno na oba broja skidao iz onog roming dodatka, sto je u okviru tarife.

MTEL net je neogranicen ako je aktiviran Net Boost, ovako je 22GB mesecno sto je svakako dosta.

@nikornla @milosh30
MTEL internet u CG i BH je svakako neograničen za Soko Lajt i Soko Maks bez NetBoost-a.
Ja imam Soko Lajt, nemam NetBoost aktivan i ne skida mi se Zona 0 kvota dok sam u CG i BH, pod uslovom da je sim nakačen na MTEL CG ili MTEL BH.

Ima li neke veze gašenje netboost-a na soko lite tarifi i pojavljivanje 999 gb? Ovi iz mts-a tvrde da imam neogradničen 400 po punoj brzini, a posle po smanjenoj?

1740648413303.png

@nikornla @milosh30
MTEL internet u CG i BH je svakako neograničen za Soko Lajt i Soko Maks bez NetBoost-a.
Ja imam Soko Lajt, nemam NetBoost aktivan i ne skida mi se Zona 0 kvota dok sam u CG i BH, pod uslovom da je sim nakačen na MTEL CG ili MTEL BH.
Izgleda da su stare tarife Soko do 05.11.2024 imale m:tel Plus 30 dodatak u okviru pretplate i zbog toga je bilo neograniceno,bez obzira na sadrzaj GB u Zoni 0, dok sada ne vidim da ove novije Soko tarife imaju taj dodatak.

@nikornla @milosh30
Ja sam na osnovu ovog napisao da nije neogranicen bez net boosta, ali mozda ti imas neki spec slucaj kao sto je spomenuo @e46glogi

1740649693926.png
Ima li neke veze gašenje netboost-a na soko lite tarifi i pojavljivanje 999 gb? Ovi iz mts-a tvrde da imam neogradničen 400 po punoj brzini, a posle po smanjenoj?

Pogledajte prilog 482667
Mozda je neka greska kod njih u sistemu, ali bez obzira imas 400GB po max brzini, a sve neiskorisceno se prenosi, pa moze da se duplira. Zasto je otislo na 1TB, ko bi ga znao, ali svakako ti ne skodi.

Evo detaljnog prikaza šta sve ide uz nove mobilne pakete:

1740651001235.png
Jedino nisu stavili u tabelu kvotu za Zonu 0, ali to se vidi na sajtu.

MTS je pre neki dan ''osvežio'' izgled sajta, pri čemu je neko zaboravio da doda i stavku roming saobraćaja za svaki paket, što se inače i videlo pre osvežavanja izgleda.

Dakle neograničen je internet u MTEL mreži.
Kako sam shvatio ovih 22 GB u ZB se odnosi ako si povezan na druge mreže koje nisu MTEL (BH Mobile, Eronet, CG Telekom, albanske itd)

tako je, MTEL neograničen dodatak je ekskluzivan ( za sada ) samo za MTEL CG i MTEL BH mreže.
Za sve ostale mreže Zapadnog Balkana troši se kvota Zona 0

Net boost je po defaultu aktiviran i free na soko maxu
Da, setio sam se to posle, samo nisam bio siguran da li je aktivan ili nema potrebe da se aktivira jer je neogranicen net po max brzini.

Svakako ima ljudi koji imaju iskustva sa netom u zoni 0, za razliku od mene, jer ne pamtim kad sam krocio u te zemlje, pa je i njihov info relevantniji.

Da li je neko skoro prelazio iz A1 u MTS na Omorika S tarifu? Tata je isao da se raspita za svoj ugovor i kaze da su mu rekli da bi prvih 6 meseci placao 1012 dinara (plus 100 dinara popusta ako bi koristio e-racun), a ostalih 18 meseci 1350 dinara (plus 100 dinara popusta uz e-racun). Da li su tako jos nekome ponudili? Iskreno, deluje kao dobra ponuda, ali malo me strah da li je to sve tako kao sto su rekli.

@NoName u poslovnici mu ponudili to ?
Ova računica je top i to ti je u suštini 50% tokom cele ugovorne obaveze.
Prvih 6 meseci: 963 din mesečno sa e-računom
Ostalih 18 meseci: 1250 din mesečno sa e-računom

Da li je neko skoro prelazio iz A1 u MTS na Omorika S tarifu? Tata je isao da se raspita za svoj ugovor i kaze da su mu rekli da bi prvih 6 meseci placao 1012 dinara (plus 100 dinara popusta ako bi koristio e-racun), a ostalih 18 meseci 1350 dinara (plus 100 dinara popusta uz e-racun). Da li su tako jos nekome ponudili? Iskreno, deluje kao dobra ponuda, ali malo me strah da li je to sve tako kao sto su rekli.
To je sada ponuda za prelazak iz A1. Ne moraš ništa da se plašiš, stvarno je tako.

Edit: Razmisli i o većim tarifama (omorika m i sokolite) jer se za njih dobija duži period po 1000 din., znači 9 odnosno 12 meseci. Stavi na papir pa izračunaj

Zdravo svima,
27.02.2023. sam putem maila obnovila ugovor i dobila propratno pismo da će mi mesečna naknada biti 1599 dinara 24 meseca. Posto mama placa te račune u decembru sticajem okolnosti vidim na računu da je naknada 2299 dinara. Uložim prigovor i danas mi pošalju SMS da je odbijen kao neosnovan jer je promo period istekao. Sutra ću se zaliti dalje, ali me zanima da li je neko imao sličnu situaciju?
Tražila sam obrazloženje odbijanja prigovora i poslali su mi mail koji verovatno svima salju da je istekao rok za zalbu za poskupljenje u decembru. Pozovem ja njih i objasnim da se moj prigovor ne odnosi na to već na ne ispunjavanje posebnih pogodnosti iz ugovora (24 meseca x1599 din), jer su posle 6 meseci podigli naknadu. Isti dan me je pozvala neka žena i rekla da mi je prigovor osnovan i da samo moraju da vide kako da to rese. Sutradan me zove i kaže da mi je istekao rok za zalbu, jer je rok 1 mesec ali da mogu da mi izadju u susret (!) da mi ponude da 2 broja kojima mi istice ugovorna obaveza produžim sa popustom od 50%! Pitah je da li zaista misli da ću ostati u njihovoj mreži, kaže razume moje nezadovoljstvo. Rekoh vi imate rok 10 godina ako ne i više da potražujete dugovanja, a ja mesec dana ako mi naplacujete više? I ne radi se o 50e koje su mi uzeli nego o principu, sad su izgubili 2 mobilna i 2 boksa koje ću preneti. Čekam i odgovor Ratela. Da li još ima onih 50% popusta za prelazak u A1?

Nazad
Vrh Dno