Šta je novo?

Samsung Galaxy S23

Ako se ne varam ti si na ultra modelu...ili? Pošto sam skoro uzeo ultru (nešto starija od dve godine) i sam radim battery testove (doduše to radim sa svakim "novim" telefonom kada kupim), evo par sličica od poslednjih dana...na telefonu bukvalno sve upaljeno stoji, osvetljenje oko 40% i takođe ogromnim delom na wifi, pa poredi.
P.s. siguran sam da bi još gotovo sat izvukao da sam išao do ispod 5% bat što nikad ne radim.
Da na ultra
Odjednom je baterija katastrofa zadnja tipa 2 update
E sad možda je i baterija gotova jer je punim skoro svaki dan po 3,4x da bude što punija jer baš mnogo koristim telefon.
Razmišljam o S25U, ali možda i ovde zamenim bateriju kad bi znao da je do toga.
Vrlo moguće jer mi je sinoć sa 5% na 0% otišla za par minuta.

Da na ultra
E sad možda je i baterija gotova jer je punim skoro svaki dan po 3,4x da bude što punija jer baš mnogo koristim telefon.
Najgore što možeš da uradiš bateriji je da pustiš da ode na 0% i tel se ugasi...tu odma degradira fino. Najbezbolnije ti je da zameniš bateriju mada obzirom da svi kukaju na autonomiju poslednjih par dana, siguran sam da su i istu upropastili...sreća pa sam izgleda tačno na vreme stao sa nadogradnjama.
Ako već imaš mogućnosti za 25 ultra, udri, vreme je lagano da se nadograđuješ

Imam kuci iPhone 13PM skoro 2.5g star battery health je 99%, drži baterija 7-10 dana uz malo korišćenja bez kartice.
Ma to od 5-0% sam sad uradio posle ko zna koliko meseci, čisto da ispraznim bateriju do kraja i to treba navodno raditi na par meseci.
Verovatno je zamena baterije u Promobi jedno 50 evra?

Da na ultra
Pre radikalnih poteza :) odradi ono što ja zovem " apdejt gimnastika":
  • clear cache partition ( imaš na youtube kako)
  • *#9900 i u tom meniju " delete dumpstate logcat" i " baterystats reset"
  • skini i instaliraj sa galaxy store "galaxy app booster" pa ga pokreni
  • obriši keš memoriju iz svih aplikacija , pogotovo Meta grupacije
  • daj telefonu dan dva da dođe sebi ;)

За другу и трећу ставку нисам знао, хвала ти!

Ja sam odradio clear csche prvi put juce, i deluje mi da je baterija danas stabilnija tj kao sto je i bila

Nisam znao za drugu stavku
Uradio sam ovo ostalo
Hvala

Dodao bih na kraju:
  • za 5 dana pitaj na forumu kada će novi update

skini i instaliraj sa galaxy store "galaxy app booster" pa ga pokreni
Не налазим у стору такву апликацију, или налазим нешто што ми је сумњиво. Јел може прецизнији назив апликације?
Јел galaxy store или google store?

Sad potrazio i ja i ne mogu da nadjem. Kad kucam u google, izadje mi da je u galaxy store, ali kad kliknem na link, otvori mi galaxy store, ali aplikacije nema.

EDIT: krenuo preko kompa, vidim ne dozvoljava instalaciju, moguce da mora da se azurira galaxy store jer mi izbacuje poruku The Galaxy Store version on your device must be "4.5.19.12" or higher.

EDIT2: sad vidim da mi verzija aplikacije jeste veca, tj 4.5.89.6.

EDIT3: reseno, otvori ovaj link sa mobilnog i otvorice instalaciju http://apps.samsung.com/appquery/appDetail.as?appId=com.samsung.android.appbooster

Poslednja izmena:
@tozovac i ostali, aplikacija se zove "good guardians" to skinite sa galaxy store i u okviru nje imate app booster i jos par aplikacija.

Prilozi

• Screenshot_20250226_195458_Good Guardians.jpg
    Screenshot_20250226_195458_Good Guardians.jpg
    58.7 KB · Pregleda: 127
Poslednja izmena:
Najmanje godinu dana ne pratim bateriju, znam kako ide u zavisnosti od aktivnosti, dometa, jel na WiFi itd. Posle ovog update baterija je katastrofalna. Obično se vratim sa posla sa preko 50 posto, danas ispod 25. Kao da sam prešao sa 1.0 benzinca na 3.0 iz 1985. Gledam kako padaju procenti...

Bila je loša posle nekog update od pre par meseci, i sad je katastrofa. Ceo dan na wi fi. Mali S23

Prilozi

• Screenshot_20250226_212136_Device care.jpg
    Screenshot_20250226_212136_Device care.jpg
    55.9 KB · Pregleda: 111
Samsung je rešio da zakopa S23 seriju
Kako se vraća na stariji sistem? Mora neki root šta već?

Na oglasima s25u 1000e. Vakum. Vredi li upgrade sa s23u!? Onako pitam za brata.

Mislim isplati li se downgrade za te pare !?

Не знам шта ви људи радите са телефонима. Користим рутину да ми је батери сејвер укључен када телефон није на пуњачу, јер ми тај мањак перформанси не смета у било ком сценарију у којем користим телефон, а користим га доста, за све и свашта.
Телефон је обични S23, купљен у САД пре око годину и по. Нисам до сада радио никаве ресете било чега. Инсталирао сам ОТА закрпе, како која стигне.

Prilozi

• Screenshot_20250226_231914_Device care.jpg
    Screenshot_20250226_231914_Device care.jpg
    65.8 KB · Pregleda: 100
😆😆😆
Ja mogu 4.5 sata max i to na pola dana do dan. Realno, na 19h 3 sata SOT. 3.5 maksimalno

😆😆😆
Ja mogu 4.5 sata max i to na pola dana do dan. Realno, na 19h 3 sata SOT. 3.5 maksimalno
Каква трагедија од телефона. Да нисам овај добио на поклон, купио бих нешто бар два пута јефтиније са батеријом која држи као мени сада, али да користим пун потенцијал телефона. Овако се своди на батерију која одговара људима у кућном притвору или онима којима не смета да оборе перформансе телефона. Али се онда поставља питање, што би неко купио нешто шта не користи у пуној мери, када сигурно може да се нађе исти угођај као овај са уштедама потрошње батерије, за мање паре?

Da ne posedujem mali S23, zabrinuo bih se posle čitanja ove stranice. Meni radi besprekorno, ne obaram nikakve performanse i sa mojim korišćenjem dan završim sa do 40%. Isto radi kao kad sam ga kupio, mešano wifi/4g, bt slušalice, muzika,pozivi, viber, mail.... Ne igram igre jedino pa me možda to vadi. Nikad nisam video ni najmanju razliku u trajanju baterije posle nekog security apdejta. Probajte ovo što je kolega @maks_rs predložio , u najgorem slučaju factory reset, jednom u toliko godina preživećete

Не знам шта ви људи радите са телефонима. Користим рутину да ми је батери сејвер укључен када телефон није на пуњачу, јер ми тај мањак перформанси не смета у било ком сценарију у којем користим телефон, а користим га доста, за све и свашта.
Телефон је обични S23, купљен у САД пре око годину и по. Нисам до сада радио никаве ресете било чега. Инсталирао сам ОТА закрпе, како која стигне.
9h SOT na malom S23? Zapitam se da li imamo isti telefon. Ja oko 4-4.5h imam recimo.

Mislim da treba da se otkljuca bootloader prvo.
Da mora bootloader da se otkljuca.
Ovo moze kome nije bitno samsung pass i samsung pay, to trajno prestaje sa radom.
Sve ostalo radi normalno uz knox patch, magisk, lsposed itd.
Jedino se gubi garancija 0x1 void.
Meni je istekla pa sam ga root i instalirao s25 port ONE UI 7.
Ovo je level up sto se tice brzine i fluidnosti.
Ima jos sitni bag oko stock kamere.
Gcam radi super, expert raw radi super, samo stock ima par greskica...

Prilozi

• Screenshot_20250227_090830_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250227_090830_One UI Home.jpg
    47.7 KB · Pregleda: 62
  • Screenshot_20250227_090836_One UI Home.jpg
    Screenshot_20250227_090836_One UI Home.jpg
    64.1 KB · Pregleda: 45
  • Screenshot_20250227_090857_Settings.jpg
    Screenshot_20250227_090857_Settings.jpg
    72.8 KB · Pregleda: 53
Vrh Dno