Šta je novo?

AliExpress - ŠTA DA KUPIM? (i komentari - iskustva u vezi predloženih proizvoda)

Mislim da trpaju svasta u te fleske, kod ove moje 2 V400 fleske i razlika u upisu je 10 MB/s - 15 MB/s. Prva je imala oko 25 MB/s a ova druga 40 MB/s.

1740525067292.png

Da li je neko imao iskustvo sa kupovinom drona na Aliju? Gledam ne razumem se nešto posebno ne bih da bacam novac ako uopšte vredi uzeo bih ovaj model ili neki sličan
Do 250 grama je kvadrikopter, vrsta igračke, preko 250 grama je dron i za njega treba dozvola za upravljanje. Kupio sam dva kvadrikoptera:
Lenovo Z908Pro Max Drone Brushless Motor Dual4K ESC Professional WIFI FPV Obstacle Avoidance Four-Axis Folding Rc Quadcopter Toy
BK 8K Dual BLDC-3B
PYLV G6 RC Drone 8K 5G GPS Dron Professional HD Aerial Photography Camera Obstacle Avoidance Helicopter RC Quadcopter Toy Gifts
8K-Dual C-Blue-3B

Z908 je fenomenalan, ima brushless motor, dosta otporan na padove, kupljen pre godinu i po dana za 50 evra. Nisam platio carinu niti mi je otvaran paket jer sam poslao email carini sa opisom, slikom i cenom koju sam platio.
PYLV je plaćen 25 EUR ali stigao mi je defektan, ne može da leti pravilno.
Obrati pažnju da brendovi ne postoje , svi ovi modeli se prave u Šenženu gde ima 300 fabrika. Baterija traje od 12 do 15 minuta. Obavezno traži Brushless motor. Kamere su maksimalno 720p, ovo 4K 8K je marketing.

I za D400 Lexar, prilikom kupovine je bilo ovo plavo pakovanje na Alie, ali i meni je stiglo u crnom pakovanju.
Nema veze ni boja pakovanja nego kako kome zapadne. 128gb izašlo oko 6-7e.

Prilozi

• Lexar D400.jpg
    Lexar D400.jpg
    46.8 KB · Pregleda: 154
  • Test.jpg
    Test.jpg
    105.7 KB · Pregleda: 163
Poslednja izmena:
Zavrsila se prva avantura sa Ali tabletom posle 2 meseca. Dugo godina kupujem na Aliju ali nisam se do sada odlucivao za kupovinu uredjaja tipa telefon ili tablet. Jesam kupovao ekrane za mobilne recimo iz tog tipa robe.
Verovatno svi koju su gledali tablete na Aliju dosli do slicnog zakljucka. 3 tipa trgovaca tj tableta ima.
1. Dobro trgovci sa dobrim ocenama i tabletima sa pravim specifikacijama i ne tako malim cenama (u sustini kupovina kod njih se ne isplati)
2. Uvaljivaci i laznjaci sa tabletima koji imaju maksimalne perfomanse a cene koje ne mogu da pokriju ni cenu ekrana, obicno dosta losih ocena ili su novi shopovi
3. Trgovci negde izmedju, imaju dosta solidnih ocena, tableti imaju neke prizmenije karateristike ali pomalo nejasne, mesaju podatke u speficikaciji, cene nisu toliko neverovatno niske

I odlucio sam okusam srecu sa tim 3. tipom. Trgovac koji prodaje tablete pod brendom BDF.
Ovo je bio naslov tableta:
BDF Y7 Max Android 12 Tablet 10.1" HD+ 90Hz Display TÜV Rheinland T616 Octa Cpu 8GB RAM 256GB ROM 8000mAh 18W 4G LTE Tab
Ono sto me je privuklo je pristojan CPU T616 i cena naravno. Tablet sa isporukom je trebao kosta 69eur.
Odmah sam takoreci znao da je 90Hz i 8000mAh lazni info. Verovo sam da je ram tacan 8GB RAM 256GB.
2 stavari koje su me malo "ohrabrile" u verovanju jeste da je taj tablet kao novi model i early bird pa kao spustena cena i sto sam pitao trgovca u poruci koji je CPU unutra.
Relativno mi je brzo odgvorio je rekoa je prvo T616, da bi posle reako da je T618.
Narucio sam i stigo je pre jedno mesec dana.
I naravno kineska posla :)
Tablet je stigo na kineskom bez Google services (koji mi i ne trebaju za ovaj tablet). Jezik moze da se promeni na Eng.
Firmware je upravu upakovan kao tipicni laznjak tablet. U specifikaciji u OS stoji da je Snapdragon 888, ram 12/512mb, display 4k.
Interesatno da su dosta dobru prevaru napravili pa neki hardwere tools i vide 4k ekran i Snapdragon CPU. Neki video OK. CPU jeste Unisoc T616. Ali ni sa jednim toolsom nisam mogo vidim pravu memoriju. Cak i kad se spoji tablet na komp preko USB prikazuje 512. Prave ROM memorija je 128 sto sam jedino mogo izmerim pakovanjem fajlova. RAM ne mogu tacno da izmerim ali nije 8, u pitanju je 4 ili 6.
Testirao sam tablet sa dosta bench programa i jeste to T616. U koji % se slaze sa referencama na netu. Sve radi OK sem sto ima nesto za cudo dosta sporiju memoriju od referenci ali samo kad je u pitanju citanje. Pisanje je cak i brze od podataka na netu.
Stereo zvuk, vrlo solidna izrada. Ekran je malo bledunjav i slabo osveteljen, ali realno to je za tu kategoriju. 4G radi najnormalnije. WiFi je OK. Nema GPS.
Sto se tice opsteg utiska rada tableta sa obzirom na cenu EXTRA. Subjektivno u poredjenu sa mojim telefonom Samsung A55, naravno sproji ali recimo nekih 30-50%.

Ali nije to kraj price.
Kad mi stigao tablet i kad sam proverio, i zakljucio te neke lazne karakteristike, narucito memoriju. Pisao sam trgovcu i izlozio mu sta sam zakljlucio. Uspust samo ga pitao zasto je posalo kineski tablet jel ima neki firmware da mi posalje da flesujem sa engleskim OS i da priakzuje prave specifikacije.
Pitao me je da li hocu da vratim. Rekoh mu da nema smisla da vracam jel ce kosta vise nego drugi tablet.
On mi onda kaze da ce mi posalje drugi tablet gratis.
Rekoh moze. Nije bas gratis morao sam kupim tracking code za 0.5 eur.

I stigoa je drugi tablet koji je zavrsio na carini. Prvi je prosao bez carine. Sto je apsurdno samo po sebi jer je prvi kosta preko 50eur a drugi je dzabe :)
Carina je bila oko 10eur.
Drugi tablet je stigoa sa pravim karakteristikama. Andorid na eng sa Google services. Memorija 8/256. Samo sto je cipset budjavi MT6762. U sustini radi, ali subjektini osecaj da je mnogo sporoiji od T616. Geekbench kaze da je T616 duplo bolji od MT6762, a meni se cini i da je to i mnogo vise.
Sve u svemu 80eur za 2 tableta, od cega jedan vrlo pristojan.

Eto ako neko kupuje tablet od brenda BDF sta moze da ocekuje i sta moze eventualno da postigne ako mu stigne laznjak :)

Prilozi

• tablet_gb.jpg
    tablet_gb.jpg
    254.7 KB · Pregleda: 190
Poslednja izmena:
I stigoa je drugi tablet koji je zavrsio na carini. Prvi je prosao bez carine. Sto je apsurdno samo po sebi jer je prvi kosta preko 50eur a drugi je dzabe :)
Carina je bila oko 10eur.
Nije apsurdno, carina ne zna koliko si ti zapravo platio tablet ali zna nepogrešivo da kinezi lažu kada pišu vrednost robe na paketu.
U principu si odlično prošao, samo 10€, mogli su da ga procene na 150€ pa bi platio tipa 6000 din za carinu i pdv...

Samo želim da kažem da za 100din razlike možete kupiti i ovde brendirani fleš od 64/128GB kao i mem.kartice sa 2 god domaće garancije...
I ja poručujem razne "gluposti" sa AI... ali mislim da neke stvari bolje ovde kupiti...

Samo želim da kažem da za 100din razlike možete kupiti i ovde brendirani fleš od 64/128GB kao i mem.kartice sa 2 god domaće garancije...
I ja poručujem razne "gluposti" sa AI... ali mislim da neke stvari bolje ovde kupiti...
Pa nebih reko da za 100 din razlike moze da kupis memo karticu od 128gb ,ajd nadji Imou karticu za 1000 din
plus koliko kosta nasi kuriri
imou kartica.png

I ova za sad dobra ,sve se koriste u kameru
kodak.png

Poslednja izmena:
Sto se tice fleski, mozes da uzmes brendirani skart za te pare, sa upisom koji jedva odrzava 10 MB/s ili usage ode u 100% posle i fleska se zamrzne pa ne upisuje nista po par sekundi dok se ne otrezni.

Primer su Kingston Exodia fleske, odlepis dok upise nesto vece.

Kartice i nekako, ali i njima patos brise Kodak koji smo uzimali za 1$.

Garancija na nesto sto kosta 500 dinara mi nista ne znaci ako ima uzasne performanse, dok ovi kinezi za sad fino rade i kostaju po dolar i kusur.

Svako ko ima backup, boli ga uvo za garanciju na nesto sto kosta 1$.

Sto se tice fleski, mozes da uzmes brendirani skart za te pare, sa upisom koji jedva odrzava 10 MB/s ili usage ode u 100% posle i fleska se zamrzne pa ne upisuje nista po par sekundi dok se ne otrezni.

Primer su Kingston Exodia fleske, odlepis dok upise nesto vece.

Kartice i nekako, ali i njima patos brise Kodak koji smo uzimali za 1$.

Garancija na nesto sto kosta 500 dinara mi nista ne znaci ako ima uzasne performanse, dok ovi kinezi za sad fino rade i kostaju po dolar i kusur.

Svako ko ima backup, boli ga uvo za garanciju na nesto sto kosta 1$.
Istina ali zalosno. Narucito vazi za Kingston. Od visedecenijskog pouzdanog brenda u segmentu flash memorija, uspeli su barem ovde u Srbiji da naprave brend za izbegavanje. Njihova jeftina, a bogami i srednje klasa USB flashova, em sto su diskutabilnih karakteristika, pouzdanost im je srozana do sramotnog nivoa. Slicno bi mogao reci i za Adata iz mog iskustva.
Ja se sada radije odlucujem za recimo TeamGroup u tom segmentu.

Do 250 grama je kvadrikopter, vrsta igračke, preko 250 grama je dron i za njega treba dozvola za upravljanje. Kupio sam dva kvadrikoptera:
Lenovo Z908Pro Max Drone Brushless Motor Dual4K ESC Professional WIFI FPV Obstacle Avoidance Four-Axis Folding Rc Quadcopter Toy
BK 8K Dual BLDC-3B
PYLV G6 RC Drone 8K 5G GPS Dron Professional HD Aerial Photography Camera Obstacle Avoidance Helicopter RC Quadcopter Toy Gifts
8K-Dual C-Blue-3B

Z908 je fenomenalan, ima brushless motor, dosta otporan na padove, kupljen pre godinu i po dana za 50 evra. Nisam platio carinu niti mi je otvaran paket jer sam poslao email carini sa opisom, slikom i cenom koju sam platio.
PYLV je plaćen 25 EUR ali stigao mi je defektan, ne može da leti pravilno.
Obrati pažnju da brendovi ne postoje , svi ovi modeli se prave u Šenženu gde ima 300 fabrika. Baterija traje od 12 do 15 minuta. Obavezno traži Brushless motor. Kamere su maksimalno 720p, ovo 4K 8K je marketing.
Ovaj dron sam izabrao na kraju čini mi se dobar.

I just found this on AliExpress:
| To L600 PRO MAX Drone 4K Professional HD Dual Camera Obstacle Avoidance Brushless Quadcopter 3-axis Gimbal GPS

Prilozi

• Screenshot_20250227_142413_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250227_142413_AliExpress.jpg
    66 KB · Pregleda: 118
  • Screenshot_20250227_142432_AliExpress.jpg
    Screenshot_20250227_142432_AliExpress.jpg
    68.9 KB · Pregleda: 119
Nije problem mogu otkazati porudžbinu...

Full HD i jače lampe, ako ti to nesto znaci onda da. Mada i dalje je to slabo za dnevne uslove po meni.
Zato i pitam jer vidim da su procesor i ostala osnova isti, pa me zanima moze li napraviti razliku od 5x (cilindricni sam platio manje od 20e) u odnosu na cilindricni model!? Realno dobro bi dosla malo svetlija i kvalitetnija slika u odnosu na onaj cilindricni

E ovo je dobra stvar, nije loše ceo jedan zid staviti samo u ovakve police, imam u podrumu baš jedan slobodan.

Bas tako, ne verujem da je ovo daleko kvalitetnije od onih sa Ananasa za par hiljada,sigurno ne toliko kolika je razlika u ceni.

Da li moze neko da ostavi link ka onim kodak micro sd karticama.Treba mi neka kartica od plafon 32gb za kevin telefon nokia 150 2023 koji podrzava maksimalno karticu od 32gb.
Ne znam da li je porucivano ovde na aliexpresu kroz coine ili mozda sa temua?Iskace mi gomila linkova na aliju ali ne znam koji modeli su se pokazali ok?
Ono da nisu fake kartice.

E
Da li moze neko da ostavi link ka onim kodak micro sd karticama.Treba mi neka kartica od plafon 32gb za kevin telefon nokia 150 2023 koji podrzava maksimalno karticu od 32gb.
Ne znam da li je porucivano ovde na aliexpresu kroz coine ili mozda sa temua?Iskace mi gomila linkova na aliju ali ne znam koji modeli su se pokazali ok?
Ono da nisu fake kartice.
Evo druze ja sam ovde uzeo skoro 128 GB za smesne pare ne znam da li su i dalje na popustu
I just found this on AliExpress:
US $8.46 | Kodak Micro SD Card Memory Card Class 10 64GB U3 4K High Speed Cartao De Memoria Flash Memory TF Mecard C10 For Card reader

Poslednja izmena:
Zato i pitam jer vidim da su procesor i ostala osnova isti, pa me zanima moze li napraviti razliku od 5x (cilindricni sam platio manje od 20e) u odnosu na cilindricni model!? Realno dobro bi dosla malo svetlija i kvalitetnija slika u odnosu na onaj cilindricni
Ja bih maks platio 70€ za takav projektor, jer za skoro 100 mi je too much.

Prilozi

• 2025-02-26 15_13_09-CrystalDiskMark 8.0.4 x64 [Admin] Lexar_m400_64gb.png
    2025-02-26 15_13_09-CrystalDiskMark 8.0.4 x64 [Admin] Lexar_m400_64gb.png
    18.9 KB · Pregleda: 35
  • 2025-02-26 16_50_33-H2testw _ Progress Lexar_m400_64gb.png
    2025-02-26 16_50_33-H2testw _ Progress Lexar_m400_64gb.png
    8.3 KB · Pregleda: 32
Nazad
Vrh Dno