Šta je novo?

Supernova (2024)

Evo odgovora:

Prilozi

• Screenshot_20250224_134410_Gmail.jpg
    Screenshot_20250224_134410_Gmail.jpg
    82.5 KB · Pregleda: 153
Ja i nemam MOVE stb, nisam hteo da ga uzmem jer mi ne treba. :D Sad ne mogu da se zalim i raskidam ugovor, hahaha...

Novi Move Box je naj verovatnije SDMC 4K S905X4 OTT Box ili nešto izuzetno slično tome, sa 16GB flash memorije i 2GB RAM memorije.

Od dekodera ima:
H264, H265, VP9, AV1

Sam SOC podržava i DVB, ali kolko vidim to ovaj novi Move Box nema. Možda ima neku varijantu koju će koristiti na Coax-u.
Proizvođač novog boxa je neka firma na A, zaboravio sam tačan naziv. Pre par meseci se nekako jedan primerak našao na KP oglasima. Da li je čovek doneo iz Crne gore, ili je neko od radnika Supernove drpio test primerak, nemam pojma.

SDMC proizvodi ARRIS? Zanimljivo. :)
Svi korisnici koji budu prebačeni na OTT Move servis dobiče sve što ovakav servis sa njime nosi, a to je i kašnjenje od 20ak sekundi u odnosu na DVB-C signal.

Na hibridnim box-evima (verovatno prvenstveno za korisnike na kablu, ostaće hibridni režim sa kombinacijom DVB-C (za live TV) i OTT za sve ostalo.

Pa? Tako funkcionise ott od nastanka pa na ovamo, pricas kao da ce sudnji dan doci onom ko se opredeli za ott.

@SupraBoy Sudnji dan će doći kad skroz skroz ukinu i DVB-C i intranet IP TV pa kad 100% korisnika i za live TV gledanje budu svi koristili OTT i svakom pojedincu server bude morao da šalje istu stvar.
Onda ćeš od tih 200, 400, 600... Mbps niti srećan ako izvučen 15 Mbps prosek u večernjim satima kad cela država jaši po TV kanalima.

Bukvalno od pre nekoliko dana smo korisnici Supernove i nisam baš u toku šta se dešava sa Move 'N' Go uslugom. (Iskreno, prodajom lokalnog malog provajdera naterani smo u Telekomove ruke, a nisam bio njihov korisnik godinama.)
Mislim, vidim čitajući ovu temu unazad poslednjih nekoliko strana da će da gase tu aplikaciju (kako? zašto?), ali mi nije jasno šta ćemo dalje.
Odmah nakon uvođenja televizije i neta, dobio sam imejl sa podacima za logovanje na Move 'N' Go. Isti podaci funkcionišu i za logovanje na supernovaott.rs na kompu (radi još uvek, upravo sam probao).
Aplikaciju Move 'N' Go sam tog dana instalirao na tabletu i radila je dobro. Danas je probam opet na tabletu i vidim da radi lošije (npr. ne ide premotavanje unatrag, tj. ne vidim prethodne emisije).
Probam da instaliram Move 'N' Go na telefon preko Google Play Stora, kad tamo više nema aplikacije. Nađem i instaliram Move, ali ne prihvata podatke za logovanje.

Poslednja izmena:
Suština je da integracija Supernove u mts podrazumeva objedinjenje obe platforme. Move'n'Go i Iris se postepeno gase u korist Move TV i to će najverovatnije biti bazirano najpre na DVB-C za novi STB, a za područja gde ga nema biće OTT i IPTV (coax, ethernet), ali im verovatno više odgovara da prelazak sa ta dva rešenja rade fazno zbog nabavki novih uređaja koji će se menjati nakon kvara izazvanih nevremenom ili aneksom ugovora.

@SupraBoy Sudnji dan će doći kad skroz skroz ukinu i DVB-C i intranet IP TV pa kad 100% korisnika i za live TV gledanje budu svi koristili OTT i svakom pojedincu server bude morao da šalje istu stvar.
Onda ćeš od tih 200, 400, 600... Mbps niti srećan ako izvučen 15 Mbps prosek u večernjim satima kad cela država jaši po TV kanalima.
Onda Luča stisne dugme pa sve prebaci na 5 G tamo sledece godine u ovo vreme pa krene po televizijama sa prica vidite vi koji sam car 😁💪

OTT nije dobro resenje pogotovo kada vec imamo multicast i dvb-c

Ja sam cuo da je analogna televizija zakon, zabodes viljusku u dzek za antenu iza tv-a i imas tv za dzabe. A jel taj multikast i dvb-c rade kod netfliksa, jutuba, eona, diznija i ostalih koji nude tako lose resenje?

A kad ce to da bude otpirlike da znam da se preselim u neku ott free zemlju?

Bukvalno od pre nekoliko dana smo korisnici Supernove i nisam baš u toku šta se dešava sa Move 'N' Go uslugom. (Iskreno, prodajom lokalnog malog provajdera naterani smo u Telekomove ruke, a nisam bio njihov korisnik godinama.)
Mislim, vidim čitajući ovu temu unazad poslednjih nekoliko strana da će da gase tu aplikaciju (kako? zašto?), ali mi nije jasno šta ćemo dalje.
Odmah nakon uvođenja televizije i neta, dobio sam imejl sa podacima za logovanje na Move 'N' Go. Isti podaci funkcionišu i za logovanje na supernovaott.rs na kompu (radi još uvek, upravo sam probao).
Aplikaciju Move 'N' Go sam tog dana instalirao na tabletu i radila je dobro. Danas je probam opet na tabletu i vidim da radi lošije (npr. ne ide premotavanje unatrag, tj. ne vidim prethodne emisije).
Probam da instaliram Move 'N' Go na telefon preko Google Play Stora, kad tamo više nema aplikacije. Nađem i instaliram Move, ali ne prihvata podatke za logovanje.
Poz!
Ne prihvata zato što se još radi na tome, to je danas tek pušteno.
Zvao, pitao, i posle me zvali i tako su mi rekli. Movengo nema na prodavnici.

Ako stvarno ograniče sa 4 SmartTV uređaja + Box na 2 SmartTV uređaja + Box, bolje da ništa nisu dirali.
Jel ima neko zvanicno obavestenje od njih, u vezi broja uredjaja? Znam da su ono prekrsili zakon decembra, kad nisu spomenuli da menjaju cenu usluge na SMS, jel jos od tad se vuce i ova stvar oko broja uredjaja za gledanje televizije istovremeno ili je ovo nesto bas novo? Ako zna neko preciznu informaciju :)

Edit: dobio sam ih ja svakako za promenu cene, iako prvo nisu prihvatili prigovor. Samo spomenete RATEL i pozovete se na zakon u mailu, videcete kako vam nude razna resenja :)

Jel to vazi za supernovine stv uredjaje samo ili i za mts iris stb uredjaje?

D
Ode movengo sa playa.
Da,da
Vidim sad.Aplikacija još radi .
Ljudi nema migracije ovo su novi stb uredjaji jaci.
Mora da se ode do poslovnice da se zamni stb uredjaj da bi imali novi platformu
Oću zabo....me baš da idem sam i menjam .Onako ugovor do Juna
Suština je da integracija Supernove u mts podrazumeva objedinjenje obe platforme. Move'n'Go i Iris se postepeno gase u korist Move TV i to će najverovatnije biti bazirano najpre na DVB-C za novi STB, a za područja gde ga nema biće OTT i IPTV (coax, ethernet), ali im verovatno više odgovara da prelazak sa ta dva rešenja rade fazno zbog nabavki novih uređaja koji će se menjati nakon kvara izazvanih nevremenom ili aneksom ugovora.
Mene zanima tipa,sta ce mi ostati. Jer ja imam preko Soko Lite Iris go.Drugi ugovor Super sve 3,move preko supernove.Do sad su radila oba i nista nije više naplaceno.Jedino je razlika ,ne ističu oba ugovora istovremeno.

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi. Da li je neko obnavljao ugovor (ili postao novi korisnik) u skorije vreme?
Da li su vam nudili neke beneficije?
Čitao sam malo po forumima da su neki dobijali 12-14 meseci po 1 dinar net + tv, međutim najbolje što su meni ponudili je 6 meseci za 50% manje cene za Super plan 2S.
Koliko ste vi uspeli da izboksujete?

Za nov ugovor 14 meseci po dinar a za obnovu 14 sa 50%> To je dobila moja rodbina ovog meseca

Većina ljudi koji kukaju verovatno nemaju izbor. Ko ima izbora, procedura je jednostavna, SBB godinu dana po dinar pa onda prelazak na MTS 14 meseci po dinar, ili obrnuto. Nema neke filozofije ali ljudi verovatno nemaju izbor.

Većina ljudi koji kukaju verovatno nemaju izbor. Ko ima izbora, procedura je jednostavna, SBB godinu dana po dinar pa onda prelazak na MTS 14 meseci po dinar, ili obrnuto. Nema neke filozofije ali ljudi verovatno nemaju izbor.
Ja sam imao izbor i sbb ali sam odustao jer su u zgradi sproveli coax, a ne optiku tako da sam ih zaobišao u širokom luku i uzeo yettel. I nisam se nimalo pokajao.

Za nov ugovor 14 meseci po dinar a za obnovu 14 sa 50%> To je dobila moja rodbina ovog meseca
Iako sam do pre 2 godine bio kod njih, sad bi se po svemu vodio kao novi korisnik, što su mi ovi iz SN i sami rekli. Znači da mora cenkanja da bude, pa ćemo videti.
Hvala!

Nazad
Vrh Dno