Šta je novo?

Android (TV) multimedia uređaji (box-evi i stick-ovi) [nije tema za Mi Box/Stick, FireOS, Google Chromecast/Streamer]

@CioRio To je rešeno u verziji 26.11, moraš nju da instaliraš.

26.11 Stable:
  • Previous release playback fix
  • Playback error 403 fix
  • Casting: volume control sync fix
  • Added My Videos section (Settings/General/Setup sections)
  • Added Live section (Settings/General/Setup sections)
  • Channels section sorting fix

Ma jesam, dzabe, isto.

Prilozi

• 20250217_131103.jpg
    20250217_131103.jpg
    249.2 KB · Pregleda: 50
Taj problem se u poslednje vreme cesto vraca pa moras da cekas azuriranje i tako u krug.

Uzeo sam Real debrid + streamio preko kojeg mogu za sada samo 4K HDR da puštam. Ekstremno je jeftino doduše. Nema Dolby Visiona ni Atmosa. Malo je greota da se ne iskoristi pun potencijal G4-ke. Ima li neka fora sa nekim dodatnim box-om da se to izvede uz Streamio?

Šta je g4? GT media g4?
Nisam najbolje razumeo pitanje. Želiš da imaš mogućnost za DV i DA? Potreban je box koji to podržava, easy as that. Meni dolby radi i kroz plex i kroz kodi.

Verovatno misli na LG G4 oled tv. Ne razumem šta je hteo pisac da kaže da može samo 4K HDR da pušta. Ima više info tamo na temi o LG tv ako je to potencijalni problem.

Streamio ne pusta DA I DV na lg g4 televizoru, vec samo ucitava HDR jer su uglavnom fajlovi mkv a webos zahteva mp4 da bi podrzao DA i DV. Interesuje me koji je najbolji box koji moze kroz streamio da podrzi Dolby.

За стримио немам појма, али за коди сам сигуран да ће да пусти DV.

Koju lovu si spreman da odvojiš? Najbolji boks u svakom slučaju je Nvidia Shield 2019 pro. Ako želiš nešto jeftinije potraži u temi pričali smo dosta o tome šta je za koga najbolje.

Koju lovu si spreman da odvojiš? Najbolji boks u svakom slučaju je Nvidia Shield 2019 pro. Ako želiš nešto jeftinije potraži u temi pričali smo dosta o tome šta je za koga najbolje.
Da da, video sam da je shield na kp skup..nemam pojma, ali kapiram da cu njega da ne žulja..hvala ti

Шилд се не купује на КП баш из разлога цене, мада ни остали квалитетнији боксеви.
За DV можеш користити и гомилу јефтинијих боксева, почев од ми бокса друге генерације преко firestick уређаја до хоматиксовог R BOX 4K PLUS. А ако имаш некога да ти из Америке пошаље/донесе - топло препоручујем ONN 4K pro.

Kod:
I just found this on AliExpress:
€255.80 | KINHANK G1 Android TV Box With Netflix 4K Ultra HD Google Certified Dolby Vision HDR10+  4G 32G WiFi6 Streaming Media Device
https://a.aliexpress.com/_EIemKG0
Šta fali ovom boxu za 72€,ima sve certifikate.

ne piše da podržava Dolby Atmos i DTS. Atmos dolazi uobičajeno uz DV
1740325178044.png

Čim stoji DV, trebalo bi da su sve licence plaćene, netfliksi, dizniji, itd.

Kod:
I just found this on AliExpress:
€255.80 | KINHANK G1 Android TV Box With Netflix 4K Ultra HD Google Certified Dolby Vision HDR10+  4G 32G WiFi6 Streaming Media Device
https://a.aliexpress.com/_EIemKG0
Šta fali ovom boxu za 72€,ima sve certifikate.
s905x4 kao i vecina ostalih boxova danas. Ima li razloga uzeti kinhank i rizikovati sa sogtverskim problemima umesto da se uzme proveren box za iste pare?

Drugaru smarttube na xiaomi box gen2 radio normalno, a sad dve dana radi, pa dan nece, pa onda dan radi, dva nece... pokusava da ga apdejtuje i dobije novu verziju al kad klikne na instal kaze da mu salje poruku da mu aplikacija nije instalirana. Sta to moze biti? Da nije Xiaomi imao neki apdejt pa udario neku zabranu ili ce biti dovoljno izbrisati aplikaciju pa ponovo instalirati? Idem danas kod njega da vidim, pa cisto ako imate neku smernicu!? Da li je imao neko slicnih problema. I da, kad mu ne radi smartube, otvori mu ponudu snimaka koje trazi, al kad pokrene neki video ucitava sekund-dva i onda samo predje na sledeci video i tako u nedogled

Nema to veze sa boxom.

Google se okomio na sve zivo sto ometa profit od reklama pa problemi nastaju mnogo cesce u poslednjih par meseci jer stalno implementiraju nesto novo da doakaju adblokerima i slicnim aplikacijama a jedan developer ili par njih ne moze instant da izbaci azuriranje i zato svi mucimo muku sa 403 problemom i slicnim glupostima tog tipa.

Neka se prebaci na Beta verziju zato sto brze i cesce dobija azuriranja i to je manje vise sve sto moze trenutno da uradi.

Jel probao da obrise app, pa da instalira apk sa usb-a?

Jel probao da obrise app, pa da instalira apk sa usb-a?
Nista sem apdejta nije probao jer i nema bas ni iskustva ni volje za tim. Samo ima volju da gleda :D Danas cu kod njega, a ja imam neki prastari apk na flesicu, tako da i ako ga instaliram ponovo (i ovo sto koristi je u pocetku bila ta verzija sa mog flesica, al je radilo sve do eto juce) ce morati na update pa mu mozda opet napravi problem. Videcemo

s905x4 kao i vecina ostalih boxova danas. Ima li razloga uzeti kinhank i rizikovati sa sogtverskim problemima umesto da se uzme proveren box za iste pare?
O kakvim nebulozama ti pričaš,imao tanix sa s905x3 procesorom radio godinama dok ga grom nije spržio ,nakon toga uzeo sa s905x4 procesorom i super uređaj jedino što se grije ,ali to je rješeno sa većim hladnjakom.Na oba uređaja koristio slimbox.

@riki a da li su na Slimbox-u podržane licence i DV?

@pinocio skoro je bilo reči o SmartTube, prelistaj temu.

O kakvim nebulozama ti pričaš,imao tanix sa s905x3 procesorom radio godinama dok ga grom nije spržio ,nakon toga uzeo sa s905x4 procesorom i super uređaj jedino što se grije ,ali to je rješeno sa većim hladnjakom.Na oba uređaja koristio slimbox.
1. smanji doživljaj.
2. slobodno uzmi za sebe i preporuči bilo kome da uzme bilo šta. Nemam ništa protiv.
A činjenica stoji da prosečan ping pong uređaj neće dobiti ni kritičnu ispravku, a kamoli novu verziju androida ili šta god.
Evo ti glavnog primera odavde, Vontar i slimbox. Da li pola učesnika odavde priča slimboxu ako fabrički os radi savršeno i sve što treba?

Dotični box imam i koristio ga dok nije zatrebao dolby atmos. Kinhank g1 radi jako dobro. Ona 4 gb rama vrede svih 70€ (bude na ali i za 50+) Dok sam ga koristio uradio je dva puta update. Jednom pri uključivanju, i posle je bilo jos nesto. Nikakvih softverskih problema nema. Licence ima tako da gledanje filmova u 4k sa plaćenih servisa radi, Stremio radi, cyberflix i sl. App rade. Sta jos treba?

Није реч о продавцу, него о самом боксу, боље речено чипсету.

Nazad
Vrh Dno