s5p
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 09.04.2019
- Poena
- 115
Hvala puno jos jednom 👍@s5p možeš, opredeljuješ se za koju karticu tražiš vezivanje kroz zahtev u inbox Moja mBanka. Tekst sam ti poslao u PP.
Ne znam kako, ali mi aliexpress pokaze uvek nizu cenu ako stavim dolar. Npr za isti predmet mi pokaze 7.5$, a kada stavim valutu €, pokaze mi 7.7€Na šta tačno misliš? Ne postoji direktna konverzija između dinara i dolara. Ako ti je kartica vezana za dinarski račun, biće dve konverzije, sa evrima između. Uvek ti odgovara da u inostrastvu plaćaš sa deviznog računa, uz izuzetak kada je valuta dinar (npr. Temu), ali tada se svakako skida sa dinarskog.
Zasto je to tako, ne znam.
I da, izvrsi mi konverziju $->Rsd. Gde je uvek ispod kursa od npr eure kada kupujem u menjacnici. Tacnije ispod 117din, pa mi zbog toga i odgovara sa placam preko dinarskog u dolarima.

Treba mi iskustvo od ljudi koji su povezali VISA sa deviznim racunon. 😊
Jel najbolje da povezem devizni racun sa fizickom Visa karticom, a digitalnu Visa da ostavim povezanu sa dinarima (za aliexpress, temu itd...) ?
Trenutno placam preko Visa digitalne na AE, temu...
Iskreno treba mi da platim avionske(ryanair) karte, koje ce biti oko 250e, pa je bolje da uplatim direktno eure na deviznom, i odradim transkaciju sa fizicke visa kartice?
Šta vi kažete?