Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Moj se koristi svaki dan bez ijednog problema, valjda kao za sve zna da se zalomi nekome.

Jel previše 6.5L za jednu ili dve osobe? Znam da je apstraktno pitanje, ali čisto da steknem neki utisak. Ono što sam gledao je da mi je ručak recimo između 400g i 650g prosečno, u zavisnosti šta jedem.

Kad sam kupovao slow cooker, nisam imao predstavu kolika je posuda, pa uzeh neku od 6-7 litara. Jeste da nikada nije puna, ali stvar kod cookera je što se hrana kuva, pa može za više dana, dok se ovde prži i verujem da već sutradan nije nešto (možda čak i za večeru) pa nisam siguran da li ići na manju ili veću posudu?

Jel previše 6.5L za jednu ili dve osobe? Znam da je apstraktno pitanje, ali čisto da steknem neki utisak. Ono što sam gledao je da mi je ručak recimo između 400g i 650g prosečno, u zavisnosti šta jedem.

Kad sam kupovao slow cooker, nisam imao predstavu kolika je posuda, pa uzeh neku od 6-7 litara. Jeste da nikada nije puna, ali stvar kod cookera je što se hrana kuva, pa može za više dana, dok se ovde prži i verujem da već sutradan nije nešto (možda čak i za večeru) pa nisam siguran da li ići na manju ili veću posudu?
Zavisi kako se sprema. Ako spremaš kombinovano, meso plus neko povrće, onda je 6,5l za maks dve osobe. Ako recimo spremaš samo neke ćevape, možeš ih strpati za 4 osobe. 😀

Spremao bih kako kad. Nekad zajedno sa povrćem tj. i povrće bi bilo prženo, ali preferiramo da bude kuvano. Doduše dvoumim se između 5.5L i 6.5L, pa ne znam koliku realnu razliku pravi ta jedna litra. Ovaj od 5.5L mi se više sviđa zbog "prozora".

I ja razmišljam o 5,5l,imam od 4l i malo je.Nadam se da je razlika od 1,5l dovoljna.Ako nije palim oba.

Ja sam na kraju uzeo xiaomi air fryer 5.5l (sa providnom posudom)
Sinoć ga upalio prvi put, u ladicu ubacio pomfrita 400gr, malo posoljen malo pouljen maslinovim uljem, gore na rešetku iznad 300 gr belog mesa, isto pouljeno i začinjeno. 20 minuta pečenja(meso izvađeno posle 17 min, posle 10 min okrenuto). Pomfrit jednom protresao na pola kad sam okretao meso. Brzo gotovo, nema cimanja, brzo se opere posle. Posle prvog korišćenja sam zadovoljan, nadam se da će dugo da me služi.
Ima kod kineza da se kupi Silikonska podloga za Air Fryer za 200-300 dinara,
i posle lakše oprati tu podlogu i rešetku nego celu posudu.

Moram pogledati baš ako nađem negde da je izloženo da vidim fizički razliku između 5.5 i 6L.
Ja sam gledao u prodavnici i odabrao 5.5l. Čini mi se da je 5.5L širi u osnovi u odnosu na sve ostale Xiaomi modele, a da 6.5L ima veću zapeminu samo zbog veće dubine. Kod pripreme hrane je važnija površina i što je veća to je bolje.
Još jednom, izabrana je 5.5L zbog vizuelne ocene da je osnova veća u odnosu na 6.5L. Ne znam zvanične dimenzije posuda.

Evo da se i ja upišem. Uzeo 6.5l. Kineska verzija bez mogućnost prebacivanja na engleski. Naučio sam standardni pod da pokrenem, ali za napredne moram preko aplikacije.
Pravio hlepčiće i ispali su top. Pomfirt je ispao užas u običnom režimu tako da moram da probam namenski koji ima podsećanje za mešanje.
Meso MORA na rešetku. Hteo sam da uštedim sebi muke pa stavio na papir i napravio glupost. Provalio sam foru da papir ubacim u donju deo ispod rešetke da skuplja ono što kaplje, a meso na rešetku koja se lako čisti. Danas ću da probam i posudu sa vodom da vidim da li je meso stvarno sočnije.

Na kraju ipak ne mogu da potrpam sve zajedno i završimu jednoj turi, moram da odvajam zbog različitih programa, mada kratko traju tako da nije ni to strašno.
Naredni korak mi je višeslojno pečenje, povrće dole, a meso gore na rešetci.

Inače, vremenski, treba 2 ili 3x manje da bi se nešto spremilo u fritezi u odnosu na rernu.

Još jednom, izabrana je 5.5L zbog vizuelne ocene da je osnova veća u odnosu na 6.5L. Ne znam zvanične dimenzije posuda.
Pošto sam otišao s 3.5L na 5.5L mislim da se ne bih nikad više vratio na model bez prozora.

Evo da se i ja upišem. Uzeo 6.5l. Kineska verzija bez mogućnost prebacivanja na engleski. Naučio sam standardni pod da pokrenem, ali za napredne moram preko aplikacije.
Pravio hlepčiće i ispali su top. Pomfirt je ispao užas u običnom režimu tako da moram da probam namenski koji ima podsećanje za mešanje.
Meso MORA na rešetku. Hteo sam da uštedim sebi muke pa stavio na papir i napravio glupost. Provalio sam foru da papir ubacim u donju deo ispod rešetke da skuplja ono što kaplje, a meso na rešetku koja se lako čisti. Danas ću da probam i posudu sa vodom da vidim da li je meso stvarno sočnije.

Na kraju ipak ne mogu da potrpam sve zajedno i završimu jednoj turi, moram da odvajam zbog različitih programa, mada kratko traju tako da nije ni to strašno.
Naredni korak mi je višeslojno pečenje, povrće dole, a meso gore na rešetci.

Inače, vremenski, treba 2 ili 3x manje da bi se nešto spremilo u fritezi u odnosu na rernu.
Od svih pomfrita Lidlov je najbolji, provereno

Au kako pravi dimljenog lososa iz Maxija, prste da polizes za 10 min nenadgledanog pecenja sa jednim okretanjem. I posle ljudi pisu jako mi je tesko da jedem zdravo. Mislim da oko kese cipsa ima vise posla.

Da se i ja upisem, bila dobra cena na Ananasu za ovaj 6,5 L, samo sam ga testirao na prazno.
Imam jedno pitanje, da li je preporucljivo drzati ga na kuhinjskoj radnoj ploci jer je lepo ugreje, da je ne "izgori", samo mi fali da od toplote pozuti ploca u tom delu.

Ja kupujem u Hungarikum centru razne brendove i daleko najbolji su mi Farm Frites Crincle Fries, Holandski. Izađe oko 380 rsd/kg, ali za 5-10 minuta zavisno od količine budu fino zlatni i hrskavi, pogotovo ako se prsne malo ulja.

5.5L za 9k na zvaničnoj prodavnici.

Jel može link?
Meni za 5.5 stoji 12.900 dinara.

Kod su slali mailom, NL30.

• Like
Reagovanja: PJ
Nisam video kod, ali sam uz isti naručio za 9.093 dinara. Hvala.

Ajmo još jednom, za i protiv, pečenje u papirnim tacnama? Kapiram da sprečava protok vazduha, pa će tražiti okretanje, ali bi moglo značajno da smanji potrebu za čišćenjem.

Uzeo sam frajer za brzinske obroke na poslu, da bi se u testiranju kod kuće ispostavilo održavanje moglo da bude ozbiljna barijera za "brze" obroke.

Ne zalepi ti se hrana za papir? Meni se zalepi. Uzela sam silikonske podmetače ali imaju rupe zbog protoka vazduha tako da ne pomažu mnogo zbog čišćenja. I koristim posude od inoksa koje mogu da stanu u fryer.

Tek sam je isprobao. Nisam kupio papir.

Meni kod kuće Fryer nije potreban, imam rernu ubicu, ali baš kod kuće mi ni održavanje nije problem, jer je sudopera ogromna i slavina je na izvlačenje.

Na poslu, gde je planirano da koristimo uređaj, kuhinja je prilično skučena i sudopera je vrlo mala, sa niskom slavinom. Za šolje, tanjiriće, escajg OK, ali čim je veći tanjir, nezgodno.

Zbog tog održavanja gubi se inicijalna ideja spremanja obroka, jer pored tih nekoliko minuta za pranje, potrebno je da se posuda i rešetke osuše, a imamo samo dva mala sušača za posuđe, koji su uglavnom puni, jer ih koristimo i kao police za čisto posuđe :)

Jednostavno nisam stavio sve promenljive u jednačinu 🫤

Uzmi i stonu mašinu za sude.

Nazad
Vrh Dno