Šta je novo?

Nintendo Switch (Nintendo NX)

Nije fluidno toliko, ume da zeza full screen pri gledanju video sadržaja i navigacija ume da bude problematična. Ali ništa što je sprečilo klince da se snadju tako da to sve radi samo u retkim slučajevima zeza.

Da ne bude zabune ne secka pri full screenu nego pri prebacivanju u full screen npr na skyshowtime ume da se desi da ostanu gornji i donji bar vidljivi od aplikacije. Klinci to ni ne primete ali ****** prof. deformacija pa vidim te stvari.

Ontopic
“I think it’s highly likely that Capcom will strike a marketing deal with Nintendo on their big reimagining of Resident Evil 0 … It should make a good entry point to the franchise.”

Ovih dana pikam sa klincima i njihovim društvom 1-2 switch i jos neke igre i razmiljam koliko je dobar u tom društvwnom smislu i interakciji igrača. Smeh noj stop.

Koliko će V2 biti dobra kupovina za non gamere koji nemaju ni jednu konzolu, cena će da padne čipuje se i milina. Kad ti dodje neko ima nekoliko full zabavnih co-op igara.

pa ne znam dal ce pasti :D

wii u je skuplji od ps4, New 3dsxl je skuplji od switch lite (nov), a ako je u dobrom stanju skuplji je i od switcha :D

Ako switch v2 ikad bude softmodovan, dakle nekim exploitom, ima cena da skoci samo tako. PS Vita isto od kad je easy softmodabilna, drzi cenu samo tako

Dobio sam Switch Oled, serijski pocinje na XTJ7065, nisam pratio nista oko ove konzole, zanima me brzinski jel postoji nacin da se napuni igrama piratski (nije potreban online play) ?
Jedino sto sam slucajno video je Mig Switch, funkcionise li to normalno?

pa i ne bas, plus je skup a i ne znam kakav je status trenutno, plus da li mogu samo romovi bez sertifikata... mislim da ti je jedina normalna opcija da ti neko stavi picofly.
A ako si vest sa lemljenjem, narucis picofly (raspberry pi pico + kablic) i sam zalemis i stavis custom firmware i vozi. Plus mozes da butujes i u pravi firmware i igras online (samo orig igre)

Kakva gomila patetike, možda i direktor Nintenda pozove i izvini ti se zbog mogućeg drifta?
Konzola izašla više od 7 godina, ko je hteo do obrne čitavu Nintendo kolekciju, al bi ti da se uveriš da je konzola je mačka u džaku :rolleyes:
Da iskoristim ovaj cinični i bezobrazni komentar na moj račun...

Naime, par nedelja nakon mog posta, kupio sam Switch Lite. Novi, naravno. Ali sve do januara ga bukvalno uopšte nisam koristio, posao, obaveze i tako to. Tek poslednjih par nedelja imam vremena i počeo sam da igram skoro svakog dana, po 2-3 sata. Po podacima u sistemu, oko 50 sati ukupno.

Da napomenem da konzolu tretiram najbolje moguće, ne diram je prljavim rukama, čuvam je u tvrdoj futroli kada se ne koristi, nikada je nisam izneo iz spavaće sobe, tastere pritiskam pažljivo i razumno, nisam je nikada ni spustio na tvrdu površinu a kamoli da mi je ispala.

I evo, sad, pre sat vremena, upalio sam je da nastavim AC4 i ekran je počeo da mi gličuje. Ugasi se na nekoliko sekundi, pa se upali, pa onda ponovo, pa minut radi kako treba, pa onda se slika zaledi, pa ekran zacrni. Probao sam više puta da ugasim i upalim konzolu, probao sam i fabrički reset, probao sam da povećavam/smanjujem jačinu osvetljenja, ali džabe.

Kažu ljudi na netu da je hardverski problem, da je ili labav kabl LCD ekrana pa gubi kontakt, ili da je felerična konzola, da je loše solderovano na matičnu ploču.

Eto, toliko o Nintendu i ovoj bednoj gomili plastike.

Pa, tako ti se zalomilo, ja sam kupio Lite, polovan, pre dve godine i eno ga radi i dalje, modovan je, nikad problema, stim što sam ja zeznuo custom softwer, ali to je do mene, hardverski, besprekoran, i nema ni blizu tretman kao tvoj, isto tako V2, isto polovan, i šljaka besprekorno, klinac ga maltretira, čini mi se da samo nemaš sreće. Znam kakav je osećaj, imao sam iskustvo sa Asus telefonom, preseo mi je, i posle dve reklamacije, prešao sam na Samsung.

pa ne znam dal ce pasti :D

wii u je skuplji od ps4, New 3dsxl je skuplji od switch lite (nov), a ako je u dobrom stanju skuplji je i od switcha :D

Ako switch v2 ikad bude softmodovan, dakle nekim exploitom, ima cena da skoci samo tako. PS Vita isto od kad je easy softmodabilna, drzi cenu samo tako

Pa pašće sigurna cena polovnih konzola nakon što Switch 2 izađe, pošto će ljudi masovno da prodaju svoje Switch konzole i prelaze na Switch 2.

Wii U i Vita nisu baš za poređenje sa drugim konzolama, pošto su se i jedan i drugi prodali u samo u oko 10-15m primerakam pa ima malo konzola na tržištu i drže jaku cenu,
New 3DS XL je isto redak na tržištu zato i on drži cenu
Sa druge strane, imamo PS4 koji je baš dugo držao cenu dok nije PS5 postao popularniji a sad se lagano nalazi za ispod 150e,
slično i Switch, koji je već na preko 150m prodatih konzola (verovatno će proći 160m), tako da će ih imati više nego dovoljno na tržištu.

apsolutno se slazem, sve dok ne izadje easy mod za switch, ili dok danasnji klinci ne napune 40ak i krene da ih drma zelja za mladoscu - onda ce da krene da skace cena :D

Ima li neko Minecraft? Zanima me da li radi ok na switch-u pošto pročitah da mnogo secka, koči, itd. Htela sam da kupim sestriću za rođendan. Inače, on sad puni 6 godina, pa grafika nije toliko bitna, samo da ne koči i ne učitava previše dugo.

Zavisi koja su ti merila ali u poredjenju sa PS5 i PC je sporiji na Switchu. Nije to ništa krucijalno ali je sporije. Moji pikaju na sva 3 sistema, doduše najmanje na Switchu i PS5.

Ne sumnjam da je sporiji na Switch-u, samo da nema previše bagova i seckanja jer su neki komentari predstavili igru kao potpuno neigrivu. Prvi pik mi je bio za Switch pošto su mu obećali da će ga dobiti ove godine, a za sada se igra na mom.

Nisam primetio da se nešto nerviraju ali bilo je komentara da sporo učitava i da je inferiorniji u odnosu na PC.

Ako će da mu ga uzmu ove godine najbolja stvar koju možeš da mu pokloniš jeste da ga hakujete. V2 najbolje ganjati zbog izdrzljivosti baterije.

Naravno ako ste gadjivi na gusarenje onda ...

P.S. koliko je realno pisanje da ce GTA6 da izadje na Switch2? Nije mi zbog GTA6 nego ako ce to da radi onda ce sve da radi .

Da, znam, već sam im rekla da bi valjalo čipovati konzolu, mada mislim da će možda uzeti Switch 2.

Evo ovaj moj, pika samo Minecraft i Zeldu Botw, ne žali se uopšte, mada ima samo 6god. ja jedino što sam primetio da malo duže učitava Minecraft, mada i to je ispod minuta, kada pokrene mapu, nema štucanja, V2 je u pitanju, narodska verzija.

U čemu je razlika između ove dve?

Screenshot-2025-02-18-195052.png
Screenshot-2025-02-18-195120.png

Da, verovatno je u pitanju različito tržište. Videla sam da ima i Minecraft Dungeons i Minecraft Legends, pa sam pomislila da i ovde postoji neka razlika.

Još jedan kontroler za switch. Doduše ovaj može i na PC/Android. Ja ću ga na switch koristiti 90% vremena. 50 evra na aliexpres
Kako si zadovoljan? I meni treba da stigne početkom naredne nedelje. Ja sa ga poručio sa Temu, izašao je oko 25e uz cashback promociju.

Navodno je softver za customizaciju tek u fazi izrade. Providna maska sa prednje strane bi trebalo da može da skine?

Iskreno vrlo sam zadovoljan u rukama lepo leži ništa ne krcka. Stigao mi pre 2 sata tako da videćemo kako će se pokazati na duže staze. Nisam još probao da skinem tu plastiku. Dobijaju se i zamenske pečurkice mislim da mogu da se menjaju bez skidanja te plastike. Koliko sam gledao na internetu mislim da ima dve verzije. Mislim da je meni zapala novija verzija

Koliko videh, stara se više ne prodaje, već samo nova, unapređena verzija.

Da, pečurkice se menjaju bez skidanja plastike. Taj "poklopac" omogućava da se džojstik customizuje nekim nalepnicama i sl.

Ne koristim Nintendo Switch, ali jesam kupio 8bitdo Ultimate controller pre dve godine kad je izašao.
Mislim da za te pare bolje ne postoji. Kvalitet izrade od kućišta do dugmića i stickova je bez konkurencije, punjiva baterija koja se nikad ne isprazni, softver gde možeš da podešavaš šta ti volja, radi na Windows i Switch. Šta ćeš više! 😎

P.S. koliko je realno pisanje da ce GTA6 da izadje na Switch2? Nije mi zbog GTA6 nego ako ce to da radi onda ce sve da radi .
Nagađamo, ali ja bih rekao da su veće šanse da izađe, nego da je nema. Npr. RDR2 postoji za Switch (1), a igru je pravio isti tim u periodu kad je projektovan i predstavljen prvi Switch. Tj. ista meta isto odstojanje.

Vrh Dno