Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

A evo kako radi TCL, ili da ga nazovem EKG? 😀. Šalu na stranu, lepo radi, na - 8 nikakvih problema nije bilo, jedino što malo podigne potrošnju što je i normalno. Ja sam namerno išao na nešto slabiji model pa sam u 32m² stavio klimu koja je deklarisana za manji prostor (valjda beše 22m²) baš zbog modulacije. Međutim i dalje se pali i gasi. Na ovaj korak sam se odlučio jer klima služi za dogrevanje, da je primarno grejanje ne bih se baš igrao sa tim.
(TCL TAC-12CHSD/XA73IS)
Na kojoj spoljašnjoj temp ovako pali-gasi? Možda joj smeta nameštaj, pa brzo vrati sebi "pod nos" topli vazduh?

Kad već spomenusmo 12LTCA, ne postoji 12-ca u toj cenovnoj klasi sa Pdesign od 4kW. Jedina mana je defrost koji traje do 15min, ali ruku na srce zaista je redak zbog velike spoljašnje jedinice.

Nerealno je da danas, sa 4c dodje do 17! i opet nocas ide na 6 ... tolika je razlika da je za nevjerovati!!! klima nam ne treba uopste!

Iscitao sam mnostvo komentara. Na kraju za moje potrebe hladjenja i dogrevanja u nekom prelaznom periodu izbor se sve na
Vivax ACP-12CH35AERI+ 50k wifi modulom
TCL TAC-12CHSD/TPG31I3AH Tpro 55k
Vivax ACP-12CH35AEHI+ 58K wifi modul
Za Vivax se posebno dokupljuje wifi ali sam i njega uracunao u cenu
Na papiru slicne klime, prostor je veliki i trebale bi mi 3 klime ako bih se odlucio za grejenje. Postojeca Hausel stara 25g je radila ok posao mada je na dogrevanju umela cesto da ide u DF verovatno zbog velike radne povrsine i onda bude hladno. Sta izabrati od ovih modela. Hvala

Samo da mi je znati zasto Aehi ima los softver a Aeri nema?! Isti proizvodjac, prakticno isti hardver, a softver nije, ajd sad. Jednoj softver dobar, drugoj nije! Ne kazem da nije tako, neka je, al kako je to moguce i da se to nikako ne ispravi sa novijim serijama! Jos ako uzmemo u obzir da Vivax ima 7-8 modela klima i mahom su svi Midea, osim jednog!

Spominjano je ovde u temi, vise korisnika se zalilo na AEHI i softver, ne greju kako treba. Probaj naci preko search opcije. Na kraju su ih vratili ako se dobro secam.

Spominjano je ovde u temi, vise korisnika se zalilo na AEHI i softver, ne greju kako treba. Probaj naci preko search opcije. Na kraju su ih vratili ako se dobro secam.
Ma jeste teko, slazem se, ali mi nije jasna ta proizvodnja, jel postoji tu naka kontrola kvaliteta, postprodajni suport, briga o kupcu i sl..Kod mnogih uredjaja, pa i kod kineskih, vremenom izadje po neki apdejt sa nekim ispravkama, ovde to ne postoji ni u malom mozgu. Od danasnjih klima su napravili svemirske laboratorije, u marketingu naravno, a u praksi ne znaju, kad vec postoji wi-fi umrezavanje, da urade povremeni apdejt i isprave greske u radu, nebuloza u radu nigde vise nego na klimama!

Treba uzeti u obzir i ovu klimu mislim da ima cak i dvoredni izmenjicac u spoljnoj posto je spoljna veca i teza od ostalih 12ica iz mideine fabrike

Zdravo narode, iz južnog banata sam, i prošle godine smo kupili Vivax 12 AEMI+ jer je bilo u sred letnje sezone i nekako jedina opcija. Za sad radi odlično za naše potrebe preko leta i zime, ali hteli bi da kupimo još jednu klimu za drugu stranu kuće.

Ova klima bi bila kao pomoćni grejni uređaj, ali prioritet bi bio hlađenje preko leta, jer obični ventilatori ne rade posao na 40 stepeni.

Ne tražim ništa sa wifi, aplikacijama, smart funkcijama, nego nešto jednostavno, a da radi posao.

Što sam do sada pretražio forum, vidim da su AERI i neke TCL klime oko 40k dosta hvaljene, pa pretpostavljam da su to neke od opcija u tom entry level cenovnom rangu?
Voleo bih da ima nekih opcija oko 30k, ali što više čitam to više ispadne da ne vredi sačuvati tih 10k, jer ti posle ode na popravke ili račun.

Treba uzeti u obzir i ovu klimu mislim da ima cak i dvoredni izmenjicac u spoljnoj posto je spoljna veca i teza od ostalih 12ica iz mideine fabrike
Ako vec uzimas Midea-u,onda je i uzmi,a ne ove Frankenstajne,u kojima fali pola onoga sto preprodavci u specifikacijama pisu.Nismo vise ni cirkus i to odavno.Iluzija od naroda i drzave.Imam Tesla (AUX) klimu i znam sta pisem.Pola nema od onoga sto su ofrlje nakitili u specifikaciji.Pa zato pola opcija na daljincu i ne radi.Nazalost,to je jedino i sto znamo da uradimo.Da mrsimi,lazemo,mazemo,tudje preprodajemo i krademo.Ni cackalicu vise ne umemo da napravimo,a da bude 100% nasa

Nazad
Vrh Dno