Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Evo kako moje dve Gree klime radu u skoro 120m2
Amber 9 Premium u +60m2(740w)
I kontroverzni Muse Comfort u 48m2 (560w)
A evo kako radi TCL, ili da ga nazovem EKG? 😀. Šalu na stranu, lepo radi, na - 8 nikakvih problema nije bilo, jedino što malo podigne potrošnju što je i normalno. Ja sam namerno išao na nešto slabiji model pa sam u 32m² stavio klimu koja je deklarisana za manji prostor (valjda beše 22m²) baš zbog modulacije. Međutim i dalje se pali i gasi. Na ovaj korak sam se odlučio jer klima služi za dogrevanje, da je primarno grejanje ne bih se baš igrao sa tim.
(TCL TAC-12CHSD/XA73IS)

Prilozi

• Screenshot_20250214_101054_Tapo.jpg
    Screenshot_20250214_101054_Tapo.jpg
    104.5 KB · Pregleda: 137
Drustvo sta mislite o ovoj zastiti sa temua posto planiram da zastitim spoljnu jedinicu koja je preko leta bas izlozena na suncu... Pozz

Prilozi

• Screenshot_2025-02-14-11-35-54-614_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-02-14-11-35-54-614_com.android.chrome.jpg
    68.5 KB · Pregleda: 84
Drustvo sta mislite o ovoj zastiti sa temua posto planiram da zastitim spoljnu jedinicu koja je preko leta bas izlozena na suncu... Pozz
Ja mislim da po uputstvu proizvođača tvoje klime, ona mora imati barem 15-20 cm slobodnog prostora iznad sebe
Kako si ju zaštitio, ako svoju temperaturu nema kud uvis oslobađati, nego je nabacuje na usijani šešir iznad sebe, usporava joj se ishlađivanje?
U najboljem slučaju ćeš joj podići dodatno temperaturu za nekoliko stepeni, u najgorem za poprilično.

Klima treba da je slobodna sa strana po jedno 20 cm da bi optimalno radila, medjutim na hladjenju se klima ne pati toliko puno tj ni blizu kao na grijanju tako da sto se tice hladjenja, neke posebne usdede neces imati. Ali klimi znači ako je zasticena od kiše na grijanju a temeperature su oko nule

Video sam da postoje maske za klime, ono kao štite i ulepšavaju. Kucaj na internetu. Mada ja bih stavio neku mini nadstrešnicu,uz konsultacijom sa majstorom za klime, ipak da ne smeta nešto, na kojoj udaljenosti itd.

A evo kako radi TCL, ili da ga nazovem EKG?
Tako slicno radi meni Muse na preko +10c u 48m2
Evo danas krece vec on/off kod Muse
A Amber samo pegla u +60m2
Trenutno +13c
Samo zbog toga planiram Muse da zamenim i da uzmem nesto jos jace ali da takodje moze da spusta nize na plusu, na minus neka vuce koliko hoce :)

E to to,ili jedno 20 cm iznad da napravim kao malu nadstresicu
Imas i ove maske ali meni se to uopste ne svidja :LOL:

Prilozi

• Screenshot_20250214-122617.png
    Screenshot_20250214-122617.png
    52.6 KB · Pregleda: 39
  • Screenshot_20250214-123410.png
    Screenshot_20250214-123410.png
    47.7 KB · Pregleda: 37
  • Enovirement-1-600x600.jpg
    Enovirement-1-600x600.jpg
    50.2 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:

Prilozi

• 71s4VSGtpTL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
    71s4VSGtpTL._AC_UF894,1000_QL80_.jpg
    96.1 KB · Pregleda: 74
  • vklyuchat-kondicioner-v-dozhd2.jpg
    vklyuchat-kondicioner-v-dozhd2.jpg
    23.2 KB · Pregleda: 91
Poslednja izmena:
Uzeo sam samsung wind free, i znam da ima tu neku purify opciju, gdje unistava cestice raznorazne.
Tu opciju ukljucim, svejedno na daljinski ili preko aplikacije, ali mi se ne pojavljuju ti pm iznosi na displeju a trebalo bi po nekom tutorijalu.
Pa ako neko ima iskustva sa tim ili zna sta je problem..

Uzeo sam samsung wind free, i znam da ima tu neku purify opciju, gdje unistava cestice raznorazne.
Tu opciju ukljucim, svejedno na daljinski ili preko aplikacije, ali mi se ne pojavljuju ti pm iznosi na displeju a trebalo bi po nekom tutorijalu.
Pa ako neko ima iskustva sa tim ili zna sta je problem..
Mozda tvoja nema tu funkciju,meni na voxovom daljincu ima par modova ali kad stisnem nista se ne menja jer je daljinac isti kod svih al ne znaci da taj model ima to.

Da li neko imao iskustva sa klima pingvin(BG)? Nije valjda nas drug rus :LOL:

A evo kako radi TCL, ili da ga nazovem EKG? 😀. Šalu na stranu, lepo radi, na - 8 nikakvih problema nije bilo, jedino što malo podigne potrošnju što je i normalno. Ja sam namerno išao na nešto slabiji model pa sam u 32m² stavio klimu koja je deklarisana za manji prostor (valjda beše 22m²) baš zbog modulacije. Međutim i dalje se pali i gasi. Na ovaj korak sam se odlučio jer klima služi za dogrevanje, da je primarno grejanje ne bih se baš igrao sa tim.
(TCL TAC-12CHSD/XA73IS)
Neko rece na prethodnim stranama da te TCL sve nisko moduliraju… hi hi hi hi🙂

Na 15°C modulira na 230w. To je najniže što sam video od novembra od kad je ugrađena.

Da li neko imao iskustva sa klima pingvin(BG)? Nije valjda nas drug rus :LOL:
Ja nemam bas lepo. Brisali mi 2x komentar na fejsu kad sam ih pitao da li uz mali servis ide i ciscenje turbine.
U NSu imam 1 firmu sa kojom sam bio zadovoljan i ima dilerske cene klima pride.

Nazad
Vrh Dno