Šta je novo?
Ja razmišljam ozbiljno da predjem kod njih i uzmem Prestiž paket, jer postoji mogućnost da bude besplatan

Na sajtu stoji: "Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi od 01.05.2024. do 30.04.2025."

Dakle, osim ako ne produže, od maja više neće biti besplatan. A i uslov je 75 hiljada mesečne potrošnje debitnom karticom u zemlji za Prestiž, a 50 hiljada za Praktik paket.

covece lose gledas, godinu dana je free a to do 30.04 vazi za to da puknes 75k za 100% popusta

pa ako cemo kako jeste, u rai je ceo paket bezuslovno besplatan, dok je u yettelu uslov prenos zarade

Produžavaju iz godine u godinu, to je zaostavština iz Societe Generale.

Intesa - Magnifica, NLB - Premijum, AIK - Advance, Raiffeisen - svi paketi, Yettel - MAX, otprilike to je to od banaka koje daju neograničen broj besplatnih transakcija

u ProCredit-u Total paket ima prvih 10 transakcija besplatno, u Halkbanku svi paketi imaju prve 3 transakcije besplatne.
Meni se desilo dok sam bio u ProCreditu da u vreme praznika su mi naplaćivali za transakcije 20din,i pisalo je "Virman provizija".

Na sajtu stoji: "Pogodnost umanjenja mesečne naknade važi od 01.05.2024. do 30.04.2025."

Dakle, osim ako ne produže, od maja više neće biti besplatan. A i uslov je 75 hiljada mesečne potrošnje debitnom karticom u zemlji za Prestiž, a 50 hiljada za Praktik paket.

Aha, sad vidim da je to posebna akcija. Svakako, nije vremenski neograničeno kao kod Yettel, Rai itd.

Godinama produžavaju i ne znam zašto više to drže na sajtu kad je bar deceniju tako 😃

Koliko vidim, taj Prestiž OTP paket nema kreditnu karticu uključeno, zar ne?

Nema uključenu kreditnu karticu u okviru paketa. Može jedino naknadno da se traži.

Da li je neko orocavao stednju rsd/€?

Da li i gde predlazete ?

Da li je pametno sada orocavati zbog celokupne situacije?

Imam već par godina u 3bank, ex Oportunity. Dinarska štednja sa dobrom kamatom.

Koja je to cifra u pitanju kad se kaže dobra kamata?

4% na a vista štednju do 2m.

Kada sam otvorio taj štedni račun bio je najbolji u tom trenutku. Ima od tada sigurno 5 godina.

... ima i Halkbank (Gold), s tim što je kod njih uslov prenos zarade (aktuelne pogodnosti, a pre neki dan sam proverio u lokalnoj ekspozituri da stvarno važe). Zanimljivost je zapravo da na Halkovom sajtu u opisu paketa stoji sledeće: Naknada se naplaćuje ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu. To je upravo ono što je Sunshine tražio, međutim, ne stoji u tarifniku, pa bih uzeo sa rezervom. Malo mi je iskreno sumnjivo, jer bismo onda svi mogli da uzmemo taj paket tek tako, ne diramo račun uopšte, a ovamo besplatno koristimo sve njegove propratne benefite: putno osiguranje, pomoć na putu, pristup aerodromskim salonima (Beograd, Sarajevo, Beč)... Za niže pakete (osnovni, Standard, Silver) piše čak sledeće: Naknada se naplaćuje ukoliko je u datom mesecu zabeležena minimum jedna promena na računu inicirana od strane klijenta. To je još opušteniji uslov, mada oni nemaju pomenute privilegije.
Da potvrdim da njihov Gold račun tako funkcioniše, bar za sad. Otvorio sam račun kao bekap i da ih isprobam kao zamenu za MTS. Sad čekam šta će ispasti od tranzicije MTS u Poštansku. Elem, dva meseca sam ga aktivno koristio i sad je već drugi mesec u mirovanju bez naknade. Sve pohvale imam za brzinu izrade kartica cca 3 radna dana, podizanje u ekspozituri. Ali da, neće baš da otvaraju račun ako ga otvarate za mirovanje. Ja sam otvoreno rekao zašto ga otvaram, pa su procenili da ću preći kod njih. Inače su mi na prvu odgovorili da ne otvaraju tek tako po želji račune. Aplikacija je OK, dešavalo mi se da poruka o odlivu kasni 24 sata, ali opšti utisak je pozitivan. Jedino im je mesečna naknada dosta visoka, a recimo kreditna se dodatno naplaćuje. Da su je ubacili u Gold paket, onda mislim da bi to bila neka realna tržišna cena.

U četvrtak sam otvorio račun u OTP, u petak dobio sms da su kartice izrađene, zakačio me vikend i državni praznik u ponedeljak, juče (sreda) stigle kartice u sanduče. Stvarno pohvale za brzinu.

Sve pohvale imam za brzinu izrade kartica cca 3 radna dana, podizanje u ekspozituri.
Da potvrdim da su promptni po ovom pitanju. Imaju i opciju slanja poštom, ali ne znam koji su uslovi za to. Konkrento, jedan poznanik je jednog četvrtka promenio paket iz osnovnog u srebrni, a već u toku naredne sedmice mu se Visa pojavila u sandučetu, dok je kao dan slanja pisao petak, što znači da je izrađena za jedan dan. Znači isto kao što FM Balkan kaže za OTP.

Njihovo najveće kašnjenje je bilo kad je obavljeno spajanje sa Vojvođanskom bankom za prvomajske praznike pre nekoliko godina i tad se čekalo i do mesec dana.
Dok su izvorno bili Societe i nakon početnog preuzimanja od OTP grupacije, kartice su izrađivane za dva, nekad tri dana. Odlično je ovo koliko su se po tom pitanju ubrzali.
Imaju i opciju slanja poštom, ali ne znam koji su uslovi za to.

Uslov je da bar mesec dana pre isteka roka važeće kartice, označiš u aplikaciji da ti novi pošalju na kućnu adresu, a ne da ideš u poslovnicu.

Vidim dosta banaka nudi putno osiguranje uz racun.
Neki od tih banaka ujedno nude i besplatno odrzavanje 3, 6, 12 meseci...
1. Maja putujem za Nemacku na 15 dana, da li predlazete da otvorim neki od tih racuna kako bih cisto imao putno osiguranje za "dž" tokom boravka u inostranstvo?
Ako je odgovor da, koji račun tj banka?
Putujemo ja, supruga i dvoje dece, pa mi je potreban neki koji obuhvata porodicu. 😀

OTP Prestiž paket nudi takvo putno osiguranje za celu porodicu ako svi zajedno putujete. Svakako je ključno da nosioc putuje sa članovima.

Intesa Magnifica.

Vidim dosta banaka nudi putno osiguranje uz racun.
Neki od tih banaka ujedno nude i besplatno odrzavanje 3, 6, 12 meseci...
1. Maja putujem za Nemacku na 15 dana, da li predlazete da otvorim neki od tih racuna kako bih cisto imao putno osiguranje za "dž" tokom boravka u inostranstvo?
Ako je odgovor da, koji račun tj banka?
Putujemo ja, supruga i dvoje dece, pa mi je potreban neki koji obuhvata porodicu. 😀
Za 40e za 4 clana ces se cimati da otvaras racun?
Samo ako ga i posle koristis.. ako nisi umaticen u banci (ili nisi skoro radio nesto tamo) previse vremena se gubi.
(Ako izuzmem iRacun i mooozda Yettel, ne znam kako je sada...)

Može u OTP da odrado online otvaranje računa, podrazumeva se i Prestiž i da bude besplatno održavanje toko godinu dana, a posle zavisi od potrošnje preko kartice na mesečnom nivou 😃

Tu treba da vidiš do koliko ti je pokriveno osiguranje. Ako je do 10.000 evra onda za osnovne stvari je ok osiguranje ali ako ti se, ne daj boze desi nesto ozbiljnije, za zapadne zemlje tipa Nemačka, 10.000 je malo. Moj prijatelj je imao srčani udar na letovanju u Grčkoj. Ugradili mu hitno Stent. Oko 18.000 evra operacija. Naravno, naplatio od osiguranja...

Obično ta osiguranja uz račune idu do 10.000 evra po osobi

Isto kao Halk. A koja je osiguravajuća kuća? Ne nalazim na sajtu. Liči na Triglav, a čuo sam neka loša iskustva sa njima. U Halku je Dunav.

Nazad
Vrh Dno