[SAJ]ber Kurajber
Uticajan
- Učlanjen(a)
- 17.04.2004
- Poena
- 1,585
Meni je Tab bio u starim kolima, dobio sam ga s kolima, 4 godine trajao.
Ako auto nije bio zaključan par dana to može da bude uzrok, naime većina vozila dok je auto otključan ne ide u deep sleep jer smatra da će auto uskoro biti vožen i potrošnja je veća, tek zaključan auto troši minimum koliko mu to potrošači dopuštaju naravno... napr. centrala daljinske komande isl.Otisao mi izgleda godinu dana star Energizer Plus 35Ah 300A za azijska vozila, gospodja probala malopre da otkljuca auto na daljinu kljucem, a ono nista ne reaguje, srecom vrata su ostala otvorena.
Ulazi u auto, da da kontakt i nista.
Posle dolazim ja i merim napon unimerom - 3.6V na stubicima, tako da mislim da je odapeo.
Pre toga nije bilo ikakvih naznaki da zeza, cak ga nisam ni ostavljao predugo da stoji. Kontakti su cisti skroz, nista nije korodiralo.
Sad razmisljam da li me je zapao felerican Energizer ili je nesto drugo u pitanju, mada nista nije zaboravljeno pa da se zbog toga ispraznio, instalacije bi trebalo da su ok.
Pominjao sam je već, crvena kod mene evo gura osmu godinu uz jedno duboko pražnjenje(ostavio svetla).Pricao sam sa poznanikom koji radi u peodavnici akumulatora i Topla im vazi za jako zahvalan i hvaljen akumulator.
Ja kad menjam u obizr uzimam i duzinu garancije.
Nakon sto sam izvalio da postoji dobra sansa da je gospodja IPAK zaboravila da ugasi kabinsko svetlo sa vozaceve strane, akumulator je stavljen na punjac.Otisao mi izgleda godinu dana star Energizer Plus 35Ah 300A za azijska vozila, gospodja probala malopre da otkljuca auto na daljinu kljucem, a ono nista ne reaguje, srecom vrata su ostala otvorena.
Ulazi u auto, da da kontakt i nista.
Posle dolazim ja i merim napon unimerom - 3.6V na stubicima, tako da mislim da je odapeo.
Pre toga nije bilo ikakvih naznaki da zeza, cak ga nisam ni ostavljao predugo da stoji. Kontakti su cisti skroz, nista nije korodiralo.
Sad razmisljam da li me je zapao felerican Energizer ili je nesto drugo u pitanju, mada nista nije zaboravljeno pa da se zbog toga ispraznio, instalacije bi trebalo da su ok.
Nisam hteo da prejudiciram, ali je malo falilo da napišem da je nešto tako najverovatnije iz situacije koju si opisao.Nakon sto sam izvalio da postoji dobra sansa da je gospodja IPAK zaboravila da ugasi kabinsko svetlo sa vozaceve strane, akumulator je stavljen na punjac.
Danas isprobao kablove iz lidla i odlični su . Upalio auto ali je jedini problem što su štipaljke prevelike i malo sam se pomučio da crvenu štipaljku povežem kako treba na oba auta . Mislim da bi bilo bolje da su napravili manje štipaljke a da debljina kabla ostane ista . Malo sam i izgrebao plastiku od kablova dok sam sve povezao ali sve u svemu ok su .Nakon sto sam izvalio da postoji dobra sansa da je gospodja IPAK zaboravila da ugasi kabinsko svetlo sa vozaceve strane, akumulator je stavljen na punjac.
Napunjen je i deluje ok prema naponima koje sam merio, videcemo ovih dana kako ce da se ponasa.
Uzeo sam i kablove u Lidlu za svaki slucaj pa ako bude problema, imam bar kako da pokrenem auto. 1500 dinara su, deluju kvalitetno, ako nekome treba.
EDIT: na ove mislim, ne mogu da ih nadjem u aktuelnom katalogu, ovo je iz nekog starijeg.
Pogledajte prilog 479721
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari