Šta je novo?

LG Televizori

Remux sam i stovarao sa torrenta, gledao sam max specifikacije, ali ništa od toga nije impresivno. Imam disk , sa diska i gledam filmove.
Na youtube-u imas samo HDR 10, HLG nema Dolby Vision sadrzaja. Tako da je kvalitet tih snimaka (video bitrate) uglavnom oko 25-30 Mbps. Naisao i na neke od 35-40 (redje).
Ne veruj sta pise u opisu videa. A svasta pise tipa Dolby Vison 8k,12k 🤣.
Tako nadji ti neki pravi Dolby Vision remux od oko 100 GB sa 60 Mbps video bitrate-om pa ces videti puni potencijal tv-a.
Slazem se da pojedini snimci sa youtube-a izgledaju impresivno narocito krupni kadrovi nekih predmeta a iza crna pozadina, zivotinje...priroda. Sve je to na izgled lepo ali samo je to HDR 10.

Remux sam i stovarao sa torrenta, gledao sam max specifikacije, ali ništa od toga nije impresivno. Imam disk , sa diska i gledam filmove.
Takav i ja imam utisak - nista nije impresivno kao HDR snimci na YT, ni blizu :). Filmovi su ok, dobro je ali nije wow, skidao sam 30/40GB HDR/DV, najbolje sto ima.

Bitrate nije problem, ne vidi se kompresija svakako. Tipa interstellar HDR je dobar, mozes probati, ali to je to otprilike. Svakako je super slika, tacne boje, samo podesiti dobro, pogotovo gamma-u, fabricki puno detalja fali u senkama. I dalje mi je najimpresivnii Avatar u 3D modu na Plazmi, to bih mogao svaki dan gledati, uzivanje. Treba probati jos Avatar 2 u HDR/DV na OLED-u. Traileri sa YT izgledaju super.

Poslednja izmena:
Ti YT videi se namenski prave da budu samo eye candy. Filmovi imaju drugačije težnje. Ja još nemam neki Bluray disk da uporedim razliku između remuxa i BR, ali ako je neko ovde upoređivao nek javi baš da li se vide razlike.

Dune 2 probajte, Mad Max: Fury Road itd, nećete valjda na OLED-u od 77" gledati samo YouTube? Imam LG G3 te dijagonale i uglavnom kupujem diskove ili gledam remux filmove, mislim da mu to treba biti glavna primena, uz ponekad neki sportski sadržaj. @Nenad22 Nije to najbolje što ima, biraj veće fajlove sa DV, idu i do preko 80GB...

Kakvih 30-40GB i max kvalitet, skidate onda na pogrešnom mestu :)
I nisu potrebni diskovi ako skidate pravi remux jer je baš on zato i namenjen...

BluRay is simply the media source. Remux means the data has been copied (often simply to a new container like mkv) without any changes.

Poslednja izmena:
Ma to je to, grubo sam rekao, ima nekih 60-80Gb, zavisi od duzine filma. Apsolutno nema vidljive kompresije, niti je kompresija previse bitna za generalni kvalitet slike, boje, kontrast, itd... Mozda bas na 65-77"+ negde mozes videti u mraku tragove kompresije na manjem bitrate-u, ako si na 2m od tv-a, i to je pitanje.

A YT bitrate je 44-56Mbps u HDR-u , i izgleda super, doduse vidi se kompresija nekada, ali nije toliko bitno, bitniji je izvorni kvalitet.

Poslednja izmena:
Recimo MAX i Disney+ imaju bitrate oko 30 Mbps, Netflix UHD u praksi oko 16 Mbps dok remux fajlovi idu i preko 100 Mbps...

TLOS.png

Može li u PM hint gde pronaći Remux od 100GB?
Hvala
Takav i ja imam utisak - nista nije impresivno kao HDR snimci na YT, ni blizu :). Filmovi su ok, dobro je ali nije wow, skidao sam 30/40GB HDR/DV, najbolje sto ima.

Bitrate nije problem, ne vidi se kompresija svakako. Tipa interstellar HDR je dobar, mozes probati, ali to je to otprilike. Svakako je super slika, tacne boje, samo podesiti dobro, pogotovo gamma-u, fabricki puno detalja fali u senkama. I dalje mi je najimpresivnii Avatar u 3D modu na Plazmi, to bih mogao svaki dan gledati, uzivanje. Treba probati jos Avatar 2 u HDR/DV na OLED-u. Traileri sa YT izgledaju super.
Upravo to.
Iskreno , nisam se nešto ni trudio , a i ispao sam iz te priče, niti više znam odakle se šta strimuje, stovara.. probao sam par puta sa torrenta i vidim da to nema veze sa 4K.
Probaću, kada budem u prilici @iker7 neki od boljih box-ova+Kodi, a verovatno ima gomila tih 4K real stream sajtova..

Poslednja izmena od urednika:
@Nenad22 Nije to najbolje što ima, biraj veće fajlove sa DV, idu i do preko 80GB...
Gledao sam svasta, i te 80Mpbs+. Nema to neke veze, nije kompresije previse bitna, tj malo manji bitrate. Ne utice na kvalitet slike, osim ako nije bas neka prejaka kompresija. To je to sto OLED moze i veoma je dobro. Ali vratio sam se na plazmu. Dok OLED ne sredi ostrinu pokretne slike (motion resolution), plazma mi je bolja za neke stvari (najvise u sportu gde je 50/60fps materijal)

Pozz moze li neko da mi kaze nesto vise o LG 55NANO82T3B NanoCell ? koji je panel? kakva je slika?

Nigde ne nalazim na problem da ljudi nemaju Tidal app na LG storeu, međutim meni se uopšte ne pojavljuje. Da li je moguće da je region locked, ili je nešto drugo u pitanju?
Prošlo je ''malo'' vremena, ali ako još nije razrešena misterija, nije kasno.
LG store app sam pre par godina rešio(koliko se sećam i napisao sam ovde na forumu, a možda i na nekom drugom), baš za Tidal:
Registrovao sam novu email adresu i prijavio se(otvorio account) sa istom na LG UK, prijavio se sa tom adresom na TV i gotovo(proveriti koja app je za koju regiju), jednostavno 😉, posle može da se vrati na ''našu'' regiju, i sve radi...

E jesam i ja isto uradio :D
Eto taman ljudi ovde da znaju, aplikacija je mnogo loša ali je ipak jedini način da se slušaju Atmos mixevi.

Jel uzimao skoro ko B4/C4 i da li je zelena boja i dalje vidljiva kada se gleda sa strane na beloj pozadini?

Razmišljam da zamenim Samsung 4K Crystal UHD I uzmem neki od LG OLED modela, konkretno C4 ili G4, imam jedno pitanje:

Trenutno na ovom Samsung TV-u, nemam uopšte podršku za DTS audio, tako da kad god skinem neki remux, moram prvo da na kompu uradim konverziju audio tracka i tek onda mogu da ga puštam na TV-u, kakva je situacija sa LG modelima, jel oni imaju out of the box support za DTS? Ili isto zahtevaju kupovinu recimo odgovarajućeg soundbara?

Meni na C2 radi sve bez ikakvog cimanja. Remux film na usb, usb u tv i radi sve perfektno. Zvucnici na tvu su dobri za tu vrstu zvucnuka, ali soundbar je definitivno bolje resenje.
Za C4 verujem da je sve bolje po pitanju funkcionalnosti.

Plex zakon, ne bih se cimao sa tim WebOs playerom. Radi vrhunski Plex i WebOs aplikacija, a i preko EonBox-a isto.

Ali radice sve to i na tom deeault player-u na C4/G4 (ali nece built in prevodi u mkv-u, nema search prevoda itd)

Prevod ubacis sam ili biras one sto ima sam fajl filma, uglavnom svaki remux ima fazon 20-30 prevoda. Negde ima i hrvatski. Srpski mora preko titlova, ali mozes da biras na tvu u podesavanjima kad pustis film, odakle ce da vuce, interne ili externe, podesavas boju, slova itd.

Plex zakon, ne bih se cimao sa tim WebOs playerom. Radi vrhunski Plex i WebOs aplikacija, a i preko EonBox-a isto.

Ali radice sve to i na tom deeault player-u na C4/G4 (ali nece built in prevodi u mkv-u, nema search prevoda itd)
Meni na Samsungu i Plex pravi problem, ako je audio DTS, nemam zvuk uopšte.

Po meni je jedina mana sto na C3 LG player ne pusta dolby vision iz mkv formata, vec samo iz MP4, a vecina remuxa je mkv. Ne znam da li je neka drasticna razlika izmedju DV i HDR10 u kome ga reprodukuje, ali mi nije jasno da to ne zele da rese nekim updateom. Ja konkretno koristim webos stremio i nemam mogucnost za neke eksterne playere da bi dobio DV. Na amazon firestick 4k max sam pokusao sa stremio + externi player, ali onda iz nekog razlika nisam mogao da dobijem dolby atmos na soundbaru. Pored toga i ne radi tako dobro kao na webosu.
Sto se zvuka tice, tv radi passthrough za sve moguce formate na soundbar i tu nema nikakvih problema, osim u slucaju ovog buga preko firesticka.

Mislim da svi LG televizori tako funkcionišu, prosto odbijaju mkv format iz ko zna kojih razloga. Jedino rešenje je neki stick ili box ali iskreno, nije DV toliko vredan toga.
Postoje određene serije u DV mp4 formatu, ja mislim da sam preko Stremija tako gledao Pingvina, baci pogled pa vidi. Sve su to nijanse.

Samo da napomenem, pošto se stvara zabuna - LGC1 pušta mkv, provereno, samo je problem kod DTS podrške, znači zavisi od toga kakav audio je u kontejneru. A video šljaka.

DTS podrška na tv zvučnicima koliko znam radi od modela 2023 pa na više. Trebalo bi i pass-through da radi za sve kodeke.

Samo da napomenem, pošto se stvara zabuna - LGC1 pušta mkv, provereno, samo je problem kod DTS podrške, znači zavisi od toga kakav audio je u kontejneru. A video šljaka.

Jel to znači da su ukinuli podršku na novijim modelima? Jer moj C4 isto ne pušta, kolega iznad kaže njegov C3 takođe. Čuo sam isto i za G modele 🤔

Ne bih znao. Uglavnom nisam imao problema sa mkv i 4k formatom na C1, samo mi se desilo jednom da nije bilo zvuka (neki torrent je bio u Netflix produkciji, nebitno).

Po meni je jedina mana sto na C3 LG player ne pusta dolby vision iz mkv formata, vec samo iz MP4, a vecina remuxa je mkv. Ne znam da li je neka drasticna razlika izmedju DV i HDR10 u kome ga reprodukuje, ali mi nije jasno da to ne zele da rese nekim updateom. Ja konkretno koristim webos stremio i nemam mogucnost za neke eksterne playere da bi dobio DV. Na amazon firestick 4k max sam pokusao sa stremio + externi player, ali onda iz nekog razlika nisam mogao da dobijem dolby atmos na soundbaru. Pored toga i ne radi tako dobro kao na webosu.
Sto se zvuka tice, tv radi passthrough za sve moguce formate na soundbar i tu nema nikakvih problema, osim u slucaju ovog buga preko firesticka.
Čekaj, jel konkretno samo problem sa DV sadržajima, ili generalno ne pušta uopšte .mkv fajlove?

Pušta mkv, u suprotnom 90% sadržaja sa Torentija ne bi mogao da pusti :D

Čekaj, jel konkretno samo problem sa DV sadržajima, ili generalno ne pušta uopšte .mkv fajlove?

Pusti on sve i dolby vision fajlove, ali TV ne reprodukuje kao DV materijal nego u HDR10 formatu. Desilo mi se i par puta da pustim neki fim/seriju i da slika ima ljubicasti tint, u tom slucaju samo odaberem neki drugi source i sve je ok. Verujem da nisu toliko primetne razlike izmedju DV i HDR10, pa sam odustao od trazenja alternativa i dodatnih uredjaja, ali valja znati pre kupovine...

Nazad
Vrh Dno