Šta je novo?

LG Televizori

Na IPS-u je jedina prednost ugao gledanja pa ako imas bas siroku sobu to treba uzeti u obzir, u varijanti kauc ispred TV-a uvek bih pre isao na VA zbog lepsih boja :)

Široka je soba, 9 metara ali taj deo gde se gleda tv je oko 5 tako da to nije nešto puno.

Al neće niko da popravlja plazme, čim pomenem kažu a to više ne radimo.
Tako da i ne znam šta je crklo, možda je nešto banalno. Ako neko zna ko popravlja plazme, rado ću je odneti na popravku.
Pre nekih mesec dana maksimalno, moj tast je nosio Samsung PS42B430 plazmu u servis, koju sam ja kupio pre 100 godina:) i prosledio njemu pre ne znam koliko godina...
Neki tranzistor je crko i cena popravke nije bila nesto strasno,a majstor se ponudio da kupi taj TV od tasta,kaze ovo je vrlo kvalitetan TV.😁
Ako te zanima zvacu da pitam za broj,servis je negde Zeleznik ili Sremcica.

@shomiNBGD Da li si ti skinuo foliju sa ekrana?:):):) Meni je tako bilo dok nisam skinuo..tj dok nisam provalio da je imam...Sada je neuporedivo manje vidljivo. U pitanju je G4
Sad si me bacio na razmisljanje. Ja sam skinuo jednu foliju sa C3, jedino ako imaju dve jedna gruba spoljna koju sam vec skinuo, a ispod neka fina lepjena precizinije :unsure:
Meni su prozor/vrata od terase sa desne strane pa po malo reflektuje, zavisi iz kog ugla se gleda. Da je iza mesta odakle se gleda to bi bio bas problem, ne mislim samo na OLED vec za svaki TV.

Ljudi, relfeksija se reši zavesom/roletnama ako je već takva pozicija i smeta vam (kod mene je slično ovome sa uslikanom zgradom iza, desno od mene prozor nasuprot TVa i moram da spuštam roletne, inače tv je Sony X900H), ali nijedna zavesa/roletne ne pomažu kad na LED ekranu zvezdano nebo ili titlovi u mračnoj sceni svetle na sve strane oko tačaka/teksta. Pošto sam objasnio šta je blooming, čak je i lepša polovina, operisana od tehnike i sa žestokom dioptrijom počela da je primećuje iako je tvrdila u početku da je nebitna, sad i nju sve više nervira. Some things can not be unseen. :)
Na žalost, naći gde da se pogleda kvalitetan MiniLED u real life uslovima sa željenim materijalom je praktično nemoguće, tako da je za sada bilo koji OLED siguran izbor.

Refleksija na tim crtaćima ni neće biti vidljiva. Zbog blooming-a sam i promenio jedan od najboljih led panela za oled sony a80j i sada nema nazad videvši kako to lepo izgleda na oled-u.
Mini-led za 100k je najbolja investicija ili da se doda još malo za bolji oled.
LG daje najmanje za uloženo što se tiče led, qled, qdot i ostalih marketinških caka za istu tehnologiju.

Poslednja izmena:
Vincent sa HDTV tvrdi da kvalitet slike uslikan kamerom nije realan i da na Bravia 9 praktično nema bloominga, ali sam skeptičan sve dok ne vidim to svojim očima. Na stranu cena...
Da ostanemo u okviru teme, ove skorašnje akcije za B4/B3 65ce od 140-150k su bile no brainer praktično.

Video sam ja Braviu 9 i nema blooming i to na nekalibrisanom u Best Buy-u.
Vidim da na eponu.. ima za 115k B3 i slažem se da je to dobar izbor.

Sad si me bacio na razmisljanje. Ja sam skinuo jednu foliju sa C3, jedino ako imaju dve jedna gruba spoljna koju sam vec skinuo, a ispod neka fina lepjena precizinije :unsure:
Meni su prozor/vrata od terase sa desne strane pa po malo reflektuje, zavisi iz kog ugla se gleda. Da je iza mesta odakle se gleda to bi bio bas problem, ne mislim samo na OLED vec za svaki TV.
Ne verujem da ima dve. :) Ali na mom G4 je bila nenormalno precizno zalepljena....Nije da je neka uteha sto sam ispao glup;), ali bila je u mikron, potpuno neverovatno.....

LG u nizem i srednjem cenovnom rangu ne daje nista specijalno da opravda jacu cenu od konkurencije, o tome smo pricali ovde X puta.

Pre bih uzeo neki TCL QLED sa androidom umesto nekog slabijeg LG..

Za premium segment ovo ne vazi naravno.
Tačno je da se o tome ovde pričalo mnogo puta ali to ne znači da je istina. Tu teoriju gura par tcl entuzijasta.
Ja recimo mislim da je kupovina velike trojke (Samsung, LG, Sony) uvek bolja kupovina od svega drugog u bilo kojem segmentu. To baziram kako na sopstvnom iskustvu i iskustvu meni bliskih ljudi tako i na praćenju šta se piše i testira na raznim drugim mestima. Naravno da mi je najvažnije moje iskustvo kao i iskustvo moje okoline.
Nemojte da se ljutite ali nigde nećete naći toliko pljuvanja za ne-oled LG televizore kao na ovom forumu i to najviše u ovoj temi koja je posvećena upravo LG-u.
Inače, slažem se da je najbolje ako može da se kupi oled, mada mislim da je za ogromnu većinu korisnika to nepotrebno bacanje para. Naravno tu ne računam advanced korisnike koji sve primećuju

Moraš da naučiš da razlikuješ "pljuvanje" od činjeničnog stanja i prihvatiš kritike i za uređaje koje poseduješ. Kada to uradiš onda će ti biti jasno zašto ljudi ne savetuju (uostalom ne moraš da se složiš niti poslušaš) lg u tom segmentu i zbog čega je best buy kod drugih proizvođača u ovom trenutku. I prosto kupovina zavisi od više faktora ne samo od brenda. Nema tu nikakve "teorije" niti to neko radi da bi preporučio goru opciju već ima razloga za tako nešto kada se sve uzme u obzir. Robovanje bilo kom brendu nije dobro.

Posto mi je LG 55inc CX oled bio prevelik za PC desktop/film (za igre velik problem desktop jos onako ali igre na 60cm razdaljine vec ne mozes ceo da zumiras pa kao da pomeras glavu i gamingu ok jako malo igram ali), odlucio sam da predjem na 43inc, ali iako nisam imao burn in jer sam pazio da je sve crno bez ikona, nekako me je smorilo, koliko sam gledao da bi imao crnu ok i detalje priblizno jedino mini led po testovima samsung QN90D .... ili da cekam novu seriju samsunga koja ce imat i mat a ne glossy samo
Takodje mali je izbor 42/43 inc TVa, ili opet da idem na oled, iskreno navikao sam u tamnim uslovima da ga gledam, pre svega mozda bi mi VA panel odgovarao koji je uglavnom i na manjim modelima ali nisam pametan plasim se da mi razlika ne buda primetna, a i cenovno nista nije jeftiniji od oled-a od kojeg me samo odbija povecana paznja da ne bude burn in-a

Moraš da naučiš da razlikuješ "pljuvanje" od činjeničnog stanja i prihvatiš kritike i za uređaje koje poseduješ. Kada to uradiš onda će ti biti jasno zašto ljudi ne savetuju (uostalom ne moraš da se složiš niti poslušaš) lg u tom segmentu i zbog čega je best buy kod drugih proizvođača u ovom trenutku. I prosto kupovina zavisi od više faktora ne samo od brenda. Nema tu nikakve "teorije" niti to neko radi da bi preporučio goru opciju već ima razloga za tako nešto kada se sve uzme u obzir. Robovanje bilo kom brendu nije dobro.
Pa upravo zato ovo i pišem. Ove "kritike" ne-oled LG televizora upravo proizilazi iz neprihvatanja činjeničnog stanja i neprihvatanja kritika uređaja koje ti kritičari (da ne kažem pljuvači) poseduju.
Ja imam ili sam imao i Tcl i LG i Philips. Već sam pisao svoja loša iskustva sa ovde hvaljenim c805 i po mom ličnom iskustvu svaki LG, pa i najjeftiniji je bolji. Džaba i dimming zone i Qled kad ne radi ono što radi na mnogo jeftinijim televizorima bilo koje marke.
Nemojte se ljutiti ali reći da drugi najveći svetski proizvođač televizora nema šta da traži u ne-premium segmentu je blago rečeno netačno.
Svako ima svoje preferencije i svako bira ono što mu je bitno ali diskvalifikovati neki brend u celom segmentu i reći da apsolutno nijedan model ne valja i to nikome bez obzira na njegove potrebe je ostrašćenost

i ovde završavamo. vraćamo se na temu

Stigao LG sa popravke, tacno 20 dana kao sto su i naveli iz razloga sto ne drze OLED panele na stanju ( kao ne crkavaju ). Inace folija je i na novom panelu zalepljena kao i kad je izasao iz prodavnice. Sve aplikacije ( koje nisu fabrika tipa eon, supernova, iris ) su bile obrisane a tv radi kao i ranije, bez promene. Inace bas je razlika u svemu u odnosu na stari 42 LG ( koji i dalje gura nakon 12god stim da je placen 500 eur a ne 3000 kao oled :) )

Stigao magic remote za LG C1 sa Alija, 600 dinara. Sve radi sem kursora. Prepakovao elektroniku iz starog u novo kućište, sad sve radi. Originalna guma koja ostvaruje kontakt je bila problem, elektronika je ispravna.

Ja sa onim mojim uopste nisam zadovoljan, brljavi non stop i pointer a i sami dugmic. Nekad moram i po 5,6 puta da pritisnem isto dugme da bi skontao.

Danima vec planiram da ga rasturim i iz njega tockic prebacim u onaj original...

Postaviću i ovde pitanje , naime... imam LG C3, i plaćam Yettel Hipernet TV paket. Kada otvotim YouTube, bilo iz Yettel aplikacije, bilo iz WebOS smart platforme, pa kada odem na YouTube /Subscriptions, ne prikazuje mi najnovije kanale koji su izbacili video, već kanale, na koje sam se pretplatio, prikazuje po abecedi, umesto po najnovijim video klipovima.
U podešavanju za YouTube nisam pronašao opciju koja bi promenila način prikazivanja liste kanala..

Mislim da to ne moze da se sortira vec da kroz home deo ides na dole dok ti ne izadje red na kom pise "from your subscriptions", po defaultu je prvi red koji izadje "recommended" i to je miks svega i svacega.

Pa to je problem , kada stanem na Subscriptions, umesto najnovijih video kanala , on prikazuje po abecedi, pa moram da idem na dole , te tako, po abecednom redosledu, prettažujem najnovije, užutirane kanale , umesto da mi najnovije baci u vrh Subscriptions liste..

Ljudi gledam da uzmem 77inch TV kako na tooj dijagonali izgleda 4k na oledu? da li je to previse za 4k...

Šta previše? Izgleda brutalno u svakom slučaju.

Ljudi gledam da uzmem 77inch TV kako na tooj dijagonali izgleda 4k na oledu? da li je to previse za 4k...
Imam C3/77'', 4K sa YT izgleda ok, uz podešavanja u Settings TVa za video /audio.
Ali ti to neće ništa značiti na domaćim TV paketima, jer im je večina kanala u SD/720p, a 1080p prodaju kao HBO HD kanale, što je više nego presmešno, kada uporediš pun kapacitet HD prikaza na ovoj dijagonali.

Imam C3/77'', 4K sa YT izgleda ok, uz podešavanja u Settings TVa za video /audio.
Ali ti to neće ništa značiti na domaćim TV paketima, jer im je večina kanala u SD/720p, a 1080p prodaju kao HBO HD kanale, što je više nego presmešno, kada uporediš pun kapacitet HD prikaza na ovoj dijagonali.
Ma to znam za kanale ali filmovi i to, igre...vidim da ljudi hvale 77inch top je slika...

Nije to za tebe, ti sedis na pola metra od tva, za ovo moras minimum 3m. A slika je ista kao i na 55inca, samo veca... :D

Ma to znam za kanale ali filmovi i to, igre...vidim da ljudi hvale 77inch top je slika...
Za igrice je ok, a za filmove zavisi od 'RIP'-a, iskreno, još nisam stovario 4K film sa torrenta (sa svim full specifikacijama) , da može i da priđe YT 4K kanalima gde se prikazuje full potencijal HDR/HD.

Ali, kao doživljaj, svakako preporuka za 77''.
Teško, posle 77'' , da možeš posle preći na manju dijagonalu.
I što reče @Labello ,najmanje 2.5m od TVa.

Za igrice je ok, a za filmove zavisi od 'RIP'-a, iskreno, još nisam stovario 4K film sa torrenta (sa svim full specifikacijama) , da može i da priđe YT 4K kanalima gde se prikazuje full potencijal HDR/HD.

Da to imam 3.3m mi je daljina od TV-a...

Šta čekaš?🤦‍♂️
Evo lista vizuelno impresivnih baš za tu namenu.

Daleko je to od punog potencijala, nađi neki remux ili pusti film sa diska ako imaš mogućnosti, pa ćeš videti šta je maksimalan kvalitet u DV i DA.

Daleko je to od punog potencijala, nađi neki remux ili pusti film sa diska ako imaš mogućnosti, pa ćeš videti šta je maksimalan kvalitet u DV i DA.
Remux sam i stovarao sa torrenta, gledao sam max specifikacije, ali ništa od toga nije impresivno. Imam disk , sa diska i gledam filmove.

Vrh Dno