Šta je novo?

LG Televizori

Pusti on sve i dolby vision fajlove, ali TV ne reprodukuje kao DV materijal nego u HDR10 formatu. Desilo mi se i par puta da pustim neki fim/seriju i da slika ima ljubicasti tint, u tom slucaju samo odaberem neki drugi source i sve je ok. Verujem da nisu toliko primetne razlike izmedju DV i HDR10, pa sam odustao od trazenja alternativa i dodatnih uredjaja, ali valja znati pre kupovine...
Postoji nekoliko Dolby Vision profila. Verovatno TV ne podrzava neki od tih profila. Pisano je o tome:

Pusti on sve i dolby vision fajlove, ali TV ne reprodukuje kao DV materijal nego u HDR10 formatu.
Reprodukuje ga u HDR10 samo ako mkv DV fajl ujedno podržava i HDR10, odnosno ako u opisu piše HDR10 fallback, inače se dobije zeleno-ljubičasta slika.

Da, ako u opisu stoji "HDR / DV", to znači da će puštati HDR u slučaju da DV ne može da reprodukuje. Ako stoji samo DV, a nije kompatibilan, onda neće uspešno reprodukovati fajl.

Baš sam ovo tražio pre neki dan da vidim šta je tačno problem i ispostavi se da će LG pustiti DV fajl samo ako je u mp4 kontejneru ili ako ima HDR fallback.

Jel moze neko da provali koju vrstu panela ima ovaj miniled model

Lg 65QNED91T3A​

nigde ne uspevam da pronadjem dal je ips ili va?

Reprodukuje ga u HDR10 samo ako mkv DV fajl ujedno podržava i HDR10, odnosno ako u opisu piše HDR10 fallback, inače se dobije zeleno-ljubičasta slika.
Moguce da je tako, ali se meni problem sa bojom desio svega nekoliko puta. Uglavnom sve pusti i izadje HDR poruka na ekranu.

Odustao sam od kombinacija sa kineskim daljincima i porucio od BC Group-a najnoviji magicni daljinski MR24 i radi sve bez problema sa mojim C1.
Onaj zamenski sa alija sam platio 12e i zabadao je non stop i ludeli smo, ovaj original kosta 4700 din...

Odustao sam od kombinacija sa kineskim daljincima i porucio od BC Group-a najnoviji magicni daljinski MR24 i radi sve bez problema sa mojim C1.
Onaj zamenski sa alija sam platio 12e i zabadao je non stop i ludeli smo, ovaj original kosta 4700 din...
Jeftino uvek na kraju ispadne skupo.
Na youtube-u imas samo HDR 10, HLG nema Dolby Vision sadrzaja. Tako da je kvalitet tih snimaka (video bitrate) uglavnom oko 25-30 Mbps. Naisao i na neke od 35-40 (redje).
Ne veruj sta pise u opisu videa. A svasta pise tipa Dolby Vison 8k,12k 🤣.
Tako nadji ti neki pravi Dolby Vision remux od oko 100 GB sa 60 Mbps video bitrate-om pa ces videti puni potencijal tv-a.
Slazem se da pojedini snimci sa youtube-a izgledaju impresivno narocito krupni kadrovi nekih predmeta a iza crna pozadina, zivotinje...priroda. Sve je to na izgled lepo ali samo je to HDR 10.
Stvarno može bolje od onih snimaka na yt?

Razmišljam da zamenim Samsung 4K Crystal UHD I uzmem neki od LG OLED modela, konkretno C4 ili G4, imam jedno pitanje:

Trenutno na ovom Samsung TV-u, nemam uopšte podršku za DTS audio, tako da kad god skinem neki remux, moram prvo da na kompu uradim konverziju audio tracka i tek onda mogu da ga puštam na TV-u, kakva je situacija sa LG modelima, jel oni imaju out of the box support za DTS? Ili isto zahtevaju kupovinu recimo odgovarajućeg soundbara?
Meni na c1 ne radi zvuk kad gledam remux

Baš sam ovo tražio pre neki dan da vidim šta je tačno problem i ispostavi se da će LG pustiti DV fajl samo ako je u mp4 kontejneru ili ako ima HDR fallback.

Ja na C1 pustam DV-ove, samo mora da se potrefi profil koji radi.
Za DTS ako nema fallback trake bice bez zvuka, a ako TV ne podrzava DTS onda ni passthrough na soundbar nece raditi.

Npr. deadpool and woulverine pise da nepodržava zvuk, ali ipak ima zvuka, dok na openheimer, isto pise da nepodrzava zvuk i nema zvuka. Sta su fallback trake?

Pa imaju 2 audio snimka, jedan u DTS a drugi bude u AAC ili nekom obicnom formatu i TV sam izabere koji moze da pusti..

Idi na onaj dodatni meni i tu ces imati audio tracks gde mozes rucno da biras koja ce da ide. To se koristi kad imas sinhronizovane filmove pa biras da li ces da slusas u originalu ili neku od sinhronizacija.

Jel se zna da li ce i otprilike kada biti popusti na C4/G4 seriju OLED-a, s obzirom da uskoro izlazi peta serija?

Peta serija nece pre maja, juna da ti se pojavi u radnjama, a popusti su bili, tesko da ce biti ispod tih cena, nije bilo ovih godina, sumnjam da ce i sada.

Ma nova generacija me ne zanima previse, verujem da ce biti preskupa, ne daje mi se trenutno para za nju, kontao sam kad bi G4 pao jos malo pa da se pazari, neka ideja bila da ce biti clearance stare generacije ko dmadjara pa da im malo spuste cenu da ociste rafove za novu.

Ma nova generacija me ne zanima previse, verujem da ce biti preskupa, ne daje mi se trenutno para za nju, kontao sam kad bi G4 pao jos malo pa da se pazari, neka ideja bila da ce biti clearance stare generacije ko dmadjara pa da im malo spuste cenu da ociste rafove za novu.

C4 za 1ke na popustu kod Mađara se može naći. Mislim da je ok ići s tom varijantom, ne prednjači G4 nešto drastično :D

Inače, pozdrav sa nekadašnjeg ScreenFun foruma, prepoznah nick :LOL:

C4 za 1ke na popustu kod Mađara se može naći. Mislim da je ok ići s tom varijantom, ne prednjači G4 nešto drastično :D
Bacicu pogled, onda to moze da bude taman :D

Inače, pozdrav sa nekadašnjeg ScreenFun foruma, prepoznah nick :LOL:
Poz poz, davno bese vreme SF foruma :D

Instalirao sam Kodi na LG Web Os.
Treba sad da instaliram neki addon preko zip file.
Probao sam da to uradim preko USB ali ga Kodi ne vidi.
Kako mogu da prebacim taj zip file na tv?
Tv nije rutovan.

Kako da registrujem LG G4 kupljen u Madjarskoj?

Pozdrav! Kupio sam ovaj TV pa me zanima gde i kako da ga registrujem. Citajuci ovaj forum video sam da je 2018 LG prihvatao i Madjarske garancije u Srbiji. Da li registrovati na srpskom ili madjarskom lg-jevom sajtu? Imam slikanu kopiju računa, koja se pretpostavljam dostavlja uz serijski broj uredjaja.

Poslednja izmena od urednika:
Ako si mislio na produženu garanciju to mogu samo televizori koji su legalno kupljeni u Srbiji.
Nije produžena, već na sajtu Lg-ja stoji da paneli na G seriji imaju 5 godina garancije, pretpostavljam da ne treba nista dodatno da se registruje.
Uzeo sam G4, vidim da po redditu sugerišu da je najbolje uzeti neki tv box (apple tv,firestick,Chromecast, nvidia shield itd), do sada sam na kompu gledao sve preko streamio. Pretpostavljam da sve sto koristi android ide dobro uz pirateriju, ali pominjete i da Dolby atmos zahteva blue ray itd. Nisam imao tv uopšte do sad pa se ne razumem. U budućnosti uzimam soundbar i sony. Šta mi još treba da izvučem maksimum iz tv-a?

Poslednja izmena:
Najbolje da posaljes mejl LG Srbija pa da ti oni kazu kako da registrujes tv.

Ako si navikao na komp+streamio (ili bilo koji drugi media server) ne treba ti nikakav dodatan boks ili uredjaj. WebOS podrzava sve bitne aplikacije i ne vidim potrebu sa time. Za mene je najprostija varijanta LG Smart Share, tu nema komplikacija nikakvih.
G4 podrzava i DTS tako da neces imati problema sa reprodukcijom nekog takvog sadrzaja..

Pozdrav ljudi, totalno sam sludjen kupovinom smart remote-a za LG UR75 od 50 inca. Kupih ga u gigatronu da bih video da ima isti daljinski kao i caletov LG iz 2009. tipa. Pa mi pomozite samo, da li mi treba smart remote za 2023. ili moze i za 2024.? Na KP je jedan polovan za 2023. 5000din a novi za 2024. su 3500din od preprodavaca. Hvala

Ja sam kupio nov MR24 u BC Group pre neki dan za 4700din. Dobro proveri da li su ti kod preprodavaca original ili Aliexpress kopije.

Edit: pre kupovine dobro istrazi da li taj model uopste podrzava magic remote. Kod LG imas 3 opcije
Tv koji podrzava samo standard daljinski i njega dobijes kutiji
Tv koji podrzava magic remote ali u kutiji dodje standard
Tv koji podrzava magic remote i u kutiji dodje on.

Kako? :D To je cela moja muka, vec sam previse vremena utrosio na ovo i planiram da odustanem a na Lg sajtu apsolutno ne vidim jasno navedeno. Prelistao sam pola insterneta i na par mesta video da moze, na par mesta video da mi treba za 2023. itd itd. Nigde ne mogu da nadjem “da, za ur75 ti treba taj i taj daljiski”

Uzeo sam Real debrid + streamio preko kojeg mogu za sada samo 4K HDR da puštam. Ekstremno je jeftino doduše. Nema Dolby Visiona ni Atmosa. Malo je greota da se ne iskoristi pun potencijal G4-ke. Ima li neka fora sa nekim dodatnim box-om da se to izvede uz Streamio?

nije za ovu temu. postoje teme za Stremio i Android box-eve

Uzeo sam Real debrid + streamio preko kojeg mogu za sada samo 4K HDR da puštam. Ekstremno je jeftino doduše. Nema Dolby Visiona ni Atmosa. Malo je greota da se ne iskoristi pun potencijal G4-ke. Ima li neka fora sa nekim dodatnim box-om da se to izvede uz Streamio?
Pisalo se o tome, ja nisam dobio dobre rezultate sa dodatnog uredjaja , konkretno firestick 4k Max pa sam odustao. Atmos passthrough na soundbar radi bez problema, a DV pusta samo iz MP4 fotmata (sto je prava retkost naci, uglavnom je sve MKV) a MKV DV fajlove reprodukuje kao HDR10 materijal, sto je samo po sebi dovoljno dobro :)

Gde si uzeo i koju veličinu G4 i koliko si platio?

Nazad
Vrh Dno