Šta je novo?

Samsung Galaxy S24

Ali likovi prodaju 90 posto isti telefon, svaka cast nema sta, skidam kapu iskreno. Sem procesora i mozda brzina punjenja mada sumnjam 😀
Punjenje je isto. Samo procesor, upakovan u drugo kuciste malo drugacijeg oblika i nabudzene AI funkcije. Ostalo je manje vise isto. Sramota da kamere ne diraju u opste. Bukvalno ostati na 24U i sacekati UI7, gde ce verovarno te AI funkcije dobiti. Zbog samo procesora preci na novi tel, pored odlicnog SD 8 Gen 3, je po meni i te kako bacanje para. Iphone skola je "dobro" uticala na vecinu proizvodjaca.

Punjenje je isto. Samo procesor, upakovan u drugo kuciste malo drugacijeg oblika i nabudzene AI funkcije. Ostalo je manje vise isto. Sramota da kamere ne diraju u opste. Bukvalno ostati na 24U i sacekati UI7, gde ce verovarno te AI funkcije dobiti. Zbog samo procesora preci na novi tel, pored odlicnog SD 8 Gen 3, je po meni i te kako bacanje para. Iphone skola je "dobro" uticala na vecinu proizvodjaca.
Zato sam ja prodao Samsung i dok se drasticno ne iscimaju oko inovacija, ( a znamo da nece) necu vise ni pomisliti da ga kupim.

Zato sam ja prodao Samsung i dok se drasticno ne iscimaju oko inovacija, ( a znamo da nece) necu vise ni pomisliti da ga kupim.
Pa ono preterali su sa marketingom, ulažu opgromne pare u isti, a u realnosti slika sasvim drugačija.
Ne kapiram neohodnost AI funkcija, zanimljvo jeste da probaš.
VR koji su izbacili je bio daleko interesatniji. Sada su izbacili i aktivnu olovku.
Neće me čuditi ako ne izbace i olovku.

Nece se trgnuti dok ih ne osisaju kinezi. Sto im zapravo i zelim. Prvo sam arlaukao u branio Samsung, priznajem. Sad sam presao na jednu drugu marku, necu da imenujem ( lako je shvatiti sa foruma). Ostalo mi 200 evrica u dzepu, plus sam dobio duplo vise memorijskog prostora. Cak mozda i lepse nocne slike. Plasio se necu moci da se naviknem na drugaciji sistem posle 10 godina Sasmunga, ali evo ide laganica.
To je moje misljenje i to je to. Postujem druga naravno. S24 ultra je vrhunski telefon, ali nije za mene vise.

Sta kazu korisnici s24 za bateriju, jel ovo dobro, kako je kod vas? Zadnji apdejt je radjen u novembru

Prilozi

• Screenshot_20250125_163709_Device care.jpg
    Screenshot_20250125_163709_Device care.jpg
    60.1 KB · Pregleda: 107
Sta kazu korisnici s24 za bateriju, jel ovo dobro, kako je kod vas? Zadnji apdejt je radjen u novembru
Ако си ти задовољан, то је најбитније. Ниси користио претерано захтевне апликације али претпостављам због андроид ауто да је био на мобилним подацима телефон, самим тим можда и на локацијама са лошим сигналом. Сасвим добро. Генерално данас сви телефони имају или добру или одличну батерију, бар је ту напредовала индустрија телефона.

Evo kod mene s24u, januarski update, ali sam do detalja utegao sve i podesio, nepotrebno ugasio/onemogucio, debloat jedno 40-tak aplikacija. 120hz, svetla tema, standard mod, ceo dan wi fi, pomalo 4g

Prilozi

• Screenshot_20250125_180537_Device care.jpg
    Screenshot_20250125_180537_Device care.jpg
    51.2 KB · Pregleda: 81
  • Screenshot_20250125_180635_Device care.jpg
    Screenshot_20250125_180635_Device care.jpg
    60.8 KB · Pregleda: 97
Evo kod mene s24u, januarski update, ali sam do detalja utegao sve i podesio, nepotrebno ugasio/onemogucio, debloat jedno 40-tak aplikacija. 120hz, svetla tema, standard mod, ceo dan wi fi, pomalo 4g
Ako ti nije problem pusti listu aplikacija u PM koje si uklonio tj odradio debloat i kojom metodom :)

Evo kod mene s24,ja imam osjecaj da mi se malo brze prazni baterija.

Prilozi

• Screenshot_20250125_184451_Device care.jpg
    Screenshot_20250125_184451_Device care.jpg
    64.7 KB · Pregleda: 53
  • Screenshot_20250125_184545_Device care.jpg
    Screenshot_20250125_184545_Device care.jpg
    65.2 KB · Pregleda: 38
  • Screenshot_20250125_184557_Device care.jpg
    Screenshot_20250125_184557_Device care.jpg
    71.2 KB · Pregleda: 50
Nema ni kod mene (prvog) januarskog na S24U za sada ;)

Ако си ти задовољан, то је најбитније. Ниси користио претерано захтевне апликације али претпостављам због андроид ауто да је био на мобилним подацима телефон, самим тим можда и на локацијама са лошим сигналом. Сасвим добро. Генерално данас сви телефони имају или добру или одличну батерију, бар је ту напредовала индустрија телефона.
Srednje zadovoljan. Verovatno bi ovo moglo biti bolje, ali mi je uvek ukljucen mobilni internet, wlan, blutut, nfc, glatki pokreti, su mi na adaptivno. Vidim da ostali imaju bolje rezultate

I ja sam se vratio na samsung samo zbog onih poklona i eto posle par godina opet da probam S seriju, da vidim kako funkcionise, Iskreno tel lepo radi, nema da stucne, sve lepo i glatko. Ono sto me nervira opasno je otisak prsta, radim grube poslove, tako da ni otisak ne moze da bude kako treba. Ali ovo je bas, bas lose za ovu klasu tel, blago razocaran. Drugi minus je kamera koja kako neko rece ima taj mikro lag, ako malo mrdnes dok slikas zamuti se, slike ko slike su dobre kad opali kako treba. Samo malo da padne cena Magic-u, odo ja opet na honor, sestica pre ultre me sluzila extra, kamera bez greske, otisak bez greske, otkljucavanje lica i u mraku bez greske. Nista vise ne mrzim nego kada moram 5 puta da gadjam otisak da bi otkljucao ili eventualno pin na kraju. Das 1000e za tel i zezas se sa otkljucavanjem, to ne smeju da dopuste sebi sa flegsipom nikako.

I ja sam se vratio na samsung samo zbog onih poklona i eto posle par godina opet da probam S seriju, da vidim kako funkcionise, Iskreno tel lepo radi, nema da stucne, sve lepo i glatko. Ono sto me nervira opasno je otisak prsta, radim grube poslove, tako da ni otisak ne moze da bude kako treba. Ali ovo je bas, bas lose za ovu klasu tel, blago razocaran. Drugi minus je kamera koja kako neko rece ima taj mikro lag, ako malo mrdnes dok slikas zamuti se, slike ko slike su dobre kad opali kako treba. Samo malo da padne cena Magic-u, odo ja opet na honor, sestica pre ultre me sluzila extra, kamera bez greske, otisak bez greske, otkljucavanje lica i u mraku bez greske. Nista vise ne mrzim nego kada moram 5 puta da gadjam otisak da bi otkljucao ili eventualno pin na kraju. Das 1000e za tel i zezas se sa otkljucavanjem, to ne smeju da dopuste sebi sa flegsipom nikako.
Ja sam sad na Honoru, tacnije magic 6 pro, reko da probam njega pa da vidim. Sta znam iskreno. Za sada najvaznija razlika je da slikam decu perfektno u pokretu, ne cimam se da li ce biti mutno. A slika kao slika, isto kao i Samsung kad okine u mirovanju, nema tu neke razlike u kvalitetu. I mislim da mi baterija za nijansu bolje drzi ovde. Nedostaje mi Samsung tastatura iskreno, to bih voleo da preslikam ovde, al nece da moze. I da, domet mi je osetno bolji na istim mestima u kuci nego na Samsungu. Mozda je zbog toga baterija bolje malo, mada je i veca solidno. Onda takodje i rutine neke mi nedostaju sa Samsunga, ali okej, prezivecu. Na suncu se vidi top ovaj Honor, ali oseti se malo da je lepse bilo gledati u Samsung. To je to, da ne sirim dalje, koga zanima nesto neka pita.

Ja sam sad na Honoru, tacnije magic 6 pro, reko da probam njega pa da vidim. Sta znam iskreno. Za sada najvaznija razlika je da slikam decu perfektno u pokretu, ne cimam se da li ce biti mutno. A slika kao slika, isto kao i Samsung kad okine u mirovanju, nema tu neke razlike u kvalitetu. I mislim da mi baterija za nijansu bolje drzi ovde. Nedostaje mi Samsung tastatura iskreno, to bih voleo da preslikam ovde, al nece da moze. I da, domet mi je osetno bolji na istim mestima u kuci nego na Samsungu. Mozda je zbog toga baterija bolje malo, mada je i veca solidno. Onda takodje i rutine neke mi nedostaju sa Samsunga, ali okej, prezivecu. Na suncu se vidi top ovaj Honor, ali oseti se malo da je lepse bilo gledati u Samsung. To je to, da ne sirim dalje, koga zanima nesto neka pita.
Ja trenutno razmisljam da zamenim svoj s 21 ultra, i cekao da vidim dal ce honor 7 ili galaxy 25 ultra da ponude nesto drukcije, ali sve vise imam utisak da je mozda honor 6 najbolje resenje. Manja cena a gubim jedino One ui.

Ja trenutno razmisljam da zamenim svoj s 21 ultra, i cekao da vidim dal ce honor 7 ili galaxy 25 ultra da ponude nesto drukcije, ali sve vise imam utisak da je mozda honor 6 najbolje resenje. Manja cena a gubim jedino One ui.
Da je bar ta baterija na Honoru 7 ista ko i za Kinu ali nije. Ne razumem poentu. Inace nisam napisao, baterija na S24 ultrici mi je bila vrhunska, nisam se zalio nikad sem mozda retko nekada kada sam dugo na mobilnim podacima, ali to pridajem losijem signalu. S25 ultra je top telefon, nema tu sta da secne, stucne, ali brate da mi prodas isti telefon ko prosle godine za 1500 evra l, neka 😃

WWWW i ja gurao Honor sa njihovim procesorima, ali kada su ogranicili G app batalio e eto me na Sljamsungu.

Ja juče propustio kroz prste Honor 6 Pro.
Glomazan mi telefon, u poređenju sa S24+. Ekran deluje baš dobro al kad mi neko kaže da Samsung napucava boje, ne pogleda 6 Pro. Ona ringla od kamera pozadi mi je baš bezveze. Čak mi se ni izrada telefona, oštre ivice na bočnim prelazima ne sviđaju a ipak ke to prilično skup telefon.
Fluidan je, radi bez grrške, kamerom nisam stigao puno da se igram, deluje da baš dobro odrađuje posao.
Baterija je poveća, vlasnik kaže da drži dva dana opušteno.
Sve u svemu iznenađujuće odličan telefon.

Auuu Zoreli pa gde bre do 3% bateriju da spustiš. Ovo ti je javna opomena, ako još jednom to ponoviš oduzimam ti mobilni telefon 🤪 . Ja nikada nisam spustio bateriju ispod 15%, kad dodje na 15% gasim mob. Žena mi kaže, ti si bolestan čovek, njoj se malo malo gase Samsunzi, pvt i službeni, ili zaboravila punjač, ili nema gde da puni...ili otišla kod švalera 🙂 . Od sad Zoreli na 15%. Postaviću ja ovih dana slike do 15% baterija sa puno neta, igicama i drugim glupostima 24h i 10h uključen ekran, ili 36h a 8h uključen ekran.

^ ja to prva dva punjenja odradim od 0 do 100% (kad kupim nov tel) ... Posle toga korišćenje je : čim dođe do 30tak % stavim na punjač , nekad ostavim celu noć na sporom punjenja (adaptivno) ili dopunim do 70-80% ... 🙂👍

... Tako sad radim

Screenshot_20250126_203148_Device care.jpg

Plašim se da će nama na s24 one ui 7 stići ne pre maja , juna 😁😅 , jer ce to biti najveci adut s25 serije.

godinu dana od koriscenja s24U.
Radi besprekorno, ni da stucne. Jedino mi 4 stvari smetaju pri koriscenju s24u..
1) telefon mi je ogroman i razmisljam se da ga zamenim samo zbog velicine. Lepo je gledati autocad fajlove na ovako velikom telefonu ali sem toga telefon je preveliki za moje sake
2) svaki dan neki update sto se tice google prodavnice. malo malo pa azuriranje neke aplikacije..
3) taj post processin nakon slikanja. Stavio sam na minimum, ali i dalje obradi slike vise nego sto bih zeleo. Zaista mi ponekad ide na zivce.
4) koristim i masku i zastitno staklo, i otisak prsta ne otkljucava uvek iz prve.. Dok obilazim radove po gradilistu znam i da uprljam ruke pa onda slabo reaguje (otkljuca 2-3 puta)
A kad stavim slem na glavu faceid je beskoristan.

Ultasonicni senzori su takvi, lose jeftino staklo utice na njihov rad. Meni na S24U stoji Nillkin staklo i radi veoma dobro, cak i kada je hladno napolju otljucava veoma dobro. Zaprljane/prljave prste nece da prepoznaju ni opticki senzori, a sto se tice Face ID/Unlock-a kazu da je na Honor Magic7 Pro dobar koliko i iPhone-ov tako da imas izbor.

Auto update može da se isključi u Play Store. U settings pa network preferences samo stavi never auto-update. Meni tako stoji pa proverim jednom mesečno šta ima i šta želim da pustim.

Ultasonicni senzori su takvi, lose jeftino staklo utice na njihov rad. Meni na S24U stoji Nillkin staklo i radi veoma dobro, cak i kada je hladno napolju otljucava veoma dobro. Zaprljane/prljave prste nece da prepoznaju ni opticki senzori, a sto se tice Face ID/Unlock-a kazu da je na Honor Magic7 Pro dobar koliko i iPhone-ov tako da imas izbor.
imam nillkin cp+ pro ili kako vec ide oznaka. Da ne gresim dusu, ponekad i prst zna da mi bude ispucao od hladnoce ili ako nesto dotaknem, pa krene malo da se ljusti... Ali generalno otisak slabo radi preko ove zastite..
Face ID ne treba ni komentarisati koliko je los u odnosu na Apple-ov. Na iPhonu stavio slem, suncane naocare ili sta god , uvek me prepozna.

Nazad
Vrh Dno