Šta je novo?

Poslednje odgledane serije (2025)

Baš sam o tome razmisljao i odlucio da gledam kako je emitovano. Ako sam dobro skontao 1883 1 epizoda je emitovana dan ranije ili dan kasnije od neke 7 epizode 4 sezone Yellowstona. Tako ću i da gledam, kako su emitovane hronološki.

Ne stao sam na sredini 4te, čekam da me Yellowstone malo smori pa da se vratim na Homicide.

Sta mislite, jel vreme za reprizu Homelanda S01?
Pitanje je upuceno na Vas dementnije, ~50god, kao ja?

Ta mi je serija ostala u extra secanju, pogotovo S01, a posto se ne secam ijednog detalja, osim izuzetno jake emocije u vezi nje, zato pitam...
Dal' je ljubav, ili pivo?

Salu na stranu, mnogo je vremena proslo od S01, ali nesto mi ostalo u secanju da je to jedna od najboljih prvih sezoona neke serije koju sam gledao.

Poslednja izmena:
Vredi, sto da ne. Mada meni licno postane bolja posle trece sezone.

To je to... Nakon dugo, dugo godina od pogledanog filma, konačno je i serija pala. Remek-delo iako nekome mlađem možda neće tako delovati, ali svakako jedinstvena, jer ova serija se ne gleda, već proživljava i to je ono što je čini posebnom i danas.

Dosta toga oko same priče i pomenute podmornice sam pročitao po raznim domaćim i stranim militari forumima, koji su upotpunili gledanje jer se serija nije toliko bavila sitnicama, koje svakako nisu uticali na samu radnju, koliko pospešuju samo praćenje kroz neka pred saznanja, tako da mogu zamisliti kako je seriju doživljava neki podmorničar.

Imam vrlo zanimljivu prepisku sa AI botom, u vezi same podmornice i primenjenih strategija za vreme WWII, ali prelazi 1000 karaktera pa mi ne dozvoljava da okačim u spojler. Sigurno bi uticala na još bolje razumevanje i praćenje serije.

To je to... Nakon dugo, dugo godina od pogledanog filma, konačno je i serija pala. Remek-delo iako nekome mlađem možda neće tako delovati, ali svakako jedinstvena, jer ova serija se ne gleda, već proživljava i to je ono što je čini posebnom i danas.

Dosta toga oko same priče i pomenute podmornice sam pročitao po raznim domaćim i stranim militari forumima, koji su upotpunili gledanje jer se serija nije toliko bavila sitnicama, koje svakako nisu uticali na samu radnju, koliko pospešuju samo praćenje kroz neka pred saznanja, tako da mogu zamisliti kako je seriju doživljava neki podmorničar.

Imam vrlo zanimljivu prepisku sa AI botom, u vezi same podmornice i primenjenih strategija za vreme WWII, ali prelazi 1000 karaktera pa mi ne dozvoljava da okačim u spojler. Sigurno bi uticala na još bolje razumevanje i praćenje serije.
Ima par godina kako sam reprizirao film. Vredi li odgledati seriju s obzirom da se dosta dobro sećam radnje filma?

Ne bih mogao da ti odgovorim jer sam film davno gledao, a ukupno trajanje serije je oko šest sati, pa ne verujem da je upotpunjena sa filerima. Činjenica je da su prve dve-tri epizode "mirno more", više neko zatišje i posvećena karakterizaciji likova.
Očigledno je bilo dosta dobrog materijala koji su rešili da iskoriste i dopune film koji je izaošao pet godina ranije.

Film je remek delo, pa ću svakako morati i seriju da odlgledam.

Mislim da nema. Znaš već kako moraš da se snađeš 😉

Nema to ni na zvaničnim ni na nezvaničnim platformama.

Dobar From u sve tri sezone malo nekada u 2. i 3. udallve sa pricom i kadriranjem ali definitifno cu pogledati nastavak kada izadje. Prva sezona vrhunska druge dve manje tako da za sve tri sezone ocene solidna jaka 4 od 5.

Svako ima pravo da mu se dopadne neka serija, pa i From.
Molim da iznesete svoje utiske o odgledanim serijama i da ne komentarišete tudje utiske i ukus.

Već je porede sa White Lotus sa Alija, gde se delimično i slažem baš zbog tog manjka originalnosti, a uporedio bih je kao modernu adaptaciju književnog dela Agate Kristi.
Kasniji "whodunit" narativ doneo je izvesnu frustraciju zbog klasičnog šablona detektivskih priča, da svi deluju sumnjivo ali moram priznati da je krajnji motiv bio smislen, a tok događaja u celini logičan.
Nije loše da se pogleda, ocena na imdb vrlo realna, s tim da bih je zaokružio na 7/10

Ne zam ne mogu da sudim gledao sam 1 epizodu i kad se onaj klinac pojavio posle 10 min sam ugasio. Tacno sam video da necu moci da ga svarim, jedan od onih likova koji nervira a tu je. Ne znam zašto ih forsiraju u poslednje vreme.

Sa ćerom sam u poslednjih desetak dana odgledao Squid Game, Alice in Borderland i sada gazimo All of Us Are Dead. Pričam iz ugla deteta od 12 godina, da podvučem paralelu između Squid Game i Alice, koliko god da je odgledala 1 i 2 Sezonu Squid Game, i sva je u tom fazonu, kad je odgledala Alice, nekako više čeka 3 sezonu od Alice, a i ja isto.

1923, ukratko 1883 je ostavila bolji utisak na mene.
1923 sam znao od starta u kom će pravcu ići serija, tj, predvidljiva mi je, i na žalost bio sam u pravu. Od mene 7.5/10.

PS neznam zašto mi ne radi opcija za spojler?

@AcaN Juce sam napravio gresku sa All of Us Are Dead, pobrkao sam je sa Duty After School te sam morao da potrazim... Imaju Korejci mali milion tih srednjoskolskih, tinejdzerskih serija, pa ne zameri.

Znaci, Duty After School, prvi deo veoma dobar, a drugi dosta losiji. Mada moze da se pogleda da se zaokruzi prica.

Odgledah Skeleton Crew, tačnije odgledasmo klinci i ja, pošto mi je ovo više dječiji žanr... klincima se svidjelo, stariji 10 godina, mlađi 7 i on je samo površno pratio, a na mene je ostavilo utisak da su ga trebali nazvati "Star Wars - Goonies" :D ... eto ideje šta da im sledeće pustim da se malo pročiste od Tandermenovih :D

Počeo Silo drugu sezonu, čini mi se da će biti bolja nego prva...

ps opet nam shamanNS "pocrveneo" :)

Nazad
Vrh Dno