Šta je novo?

GREE klima uredjaji

A sta je sa Haier klimama, niko ih ne spominje. Da li niko nema problema sa njima pa se i ne spominju ili ih niko ne kupuje, o cemi se radi, najmanje zastupljeni brend klima na forumu?!

Pa ima ih, skoro je nepo pisao kako rade, cini mi se za Tundru i Tide Green. Mada su ranije imala nekolika clana koja su bas zadovoljna Felexis plus-om.
Generalno vise se prodaju kao Bergen, nego kao bas Haier

A sta je sa Haier klimama, niko ih ne spominje. Da li niko nema problema sa njima pa se i ne spominju ili ih niko ne kupuje, o cemi se radi, najmanje zastupljeni brend klima na forumu?!
Najmanje zastupljen brend na trzistu generalno.Klime su ok,neki modeli koriste Highly/Hitachi kompresore.Bergen klime su ustvari Haier.

Vidim dosta ljudi imaju pridike na Gree Amber Pro i Ultra, te ovo fali, te ono, pa se pitam zasto se ne odlucuju za Haier, konkretno Flexis Plus model im je odlican, a u cenovnoj je karegoriji sa Amber Comfort/Pro modelom. Znam da ne moduliraju nisko, al ne znam koje druge mane imaju, pa se namecu kao dobra alternativa Amberima!
Najmanje zastupljen brend na trzistu generalno.Klime su ok,neki modeli koriste Highly/Hitachi kompresore.Bergen klime su ustvari Haier.
Flexis Plus 18 koristi two rotary compressor by mitsubishi.

Haier je neispitana marka, neki kazu da flexis ne modulira nize od 500W, dok kod drugara radi nekad na 300W a ponekad hoce spustiti kratko i ispod. Nije mi nesto za eksperimentisanje

Haier je neispitana marka, neki kazu da flexis ne modulira nize od 500W, dok kod drugara radi nekad na 300W a ponekad hoce spustiti kratko i ispod. Nije mi nesto za eksperimentisanje
To sam i ja video i citao neka serija ne ide ispod 500w a druga ide kao do 300w
ali nisu mi nesto one jake ali su dosta Tihe
Haier Inverter klima Flexis Plus AS35S2SF1FA/1U35S2SM
35464654.jpg

Pa sve je to OK u sustini. Kao i svaka marka ima modela sto su dobri i sto nijesu. Meni drug ima Pearl i u sustini je zadovoljan(hladjenje, prelazni period), za grijanje koristi pelet, pa mu ne treba
Meni stvarno nije jasno odakle sajtovi kupe informacije😂

Poslednja izmena:
Bilo bi fino kad bi se likovi javili sa Haieri ali ***
Kao onaj lik sa RW25
2godine raspitovao se oko klime od MHI SRK35 (juli 2023) pa oko Amber 12, onda za Vivax aeri+
Na kraj covek kupio RW25 za 210K :ROFLMAO:
Pohvalio se i sumnjam da ce se nekad ponovo javiti :rolleyes:

Poslednja izmena:
Bilo bi fino kad bi se likovi javili sa Haieri ali ***
Kao onaj lik sa RW25
2godine raspitovao se oko klime od MHI SRK35 (juli 2023) pa oko Amber 12, onda za Vivax aeri+
Na kraj covek kupio RW25 za 210K :ROFLMAO:
Pohvalio se i sumnjam da ce se nekad ponovo javiti :rolleyes:
Pa covek kupio pravu stvar pa ce se javi opet za 20 jes godina..i tako..

Evo potrošnja Clivia za novembar i sada decembar. Grejem 45 kvadrata stan, potkrovlje, spolja jedan deo imam stiropor izolacija, pa blok zatim gips profili između vuna 5cm, dok na plafonu imam 20cm vune preko gips ploča. 😁
Da se nadovežem, potrošnja klime Clivia 12 za decembar je bila 415KWh. Januar trenutno do 25,01 po aplikaciji 385KWh, očekujem do kraja meseca oko 460-475KWh potrošnje struje.

Gree amber ultra nema funkciju samočišćenje-autoclean. Gree amber Pro je ima i upravo je radi. Kad se stisne istovremeno Mode i dugme za krilca gore dole više od 5 sekundi na ekranu daljinskog pokaže CL. Kod Amber Ultra se ne dešava ništa. Kod Amber Pro se na displeju unutrašnje jedinice pojavi isto CL i krene da duva hladno.

Gree amber ultra nema funkciju samočišćenje-autoclean. Gree amber Pro je ima i upravo je radi. Kad se stisne istovremeno Mode i dugme za krilca gore dole više od 5 sekundi na ekranu daljinskog pokaže CL. Kod Amber Ultra se ne dešava ništa. Kod Amber Pro se na displeju unutrašnje jedinice pojavi isto CL i krene da duva hladno.
Jer vredi to samo ciscenje unutrasnje jedinice?

Po meni vrijedi. Aux koji ima tu opciju, sace mu je cisto skroz, nema prasine uposte. Palim je jednom mjesecno, dok parapetna nema tu opciju, tu radi parocistac jednom mjesecno.
Ja imam vox i ima tu funkciju. Objasni mi kako koristis tu funkciju, sta pritisnes i sta onda, krene da radi i pustis je da zavrsi sama sve, nista ne diras? Koliko to sve traje..

Ja imam vox i ima tu funkciju. Objasni mi kako koristis tu funkciju, sta pritisnes i sta onda, krene da radi i pustis je da zavrsi sama sve, nista ne diras? Koliko to sve traje..
Pa ja je koristim jednom mjesecno. Na daljinskom imas iClean. Prvo iskljucis klimu, pa kliknes na iClean, na displeju se pojavi CL. Traje oko 20min, nikada tacno nijesam mjerio. Ja nju ukljucim, izvadim filtere, operem ih, ocistim spoljasnju plastiku i vratim filtere, ostavim je sama da zavrsi. Kad vracem filtere, zna bas fino unutrasnji izmjenjivac da obijeli.

Licno mislim da je samociscenje glupost, jer da to ista radi, po toj logici spoljna jedinica koja se nonstop zamrzava i odleđuje zimi trebala bi da se cakli ali naprotiv saće bude baš prljavo. Samociscenje radi po istom principu samo na unutrasnjoj jedinici, zamrzne ga pa odledi tako da ga ‘ispere’.

Licno mislim da je samociscenje glupost, jer da to ista radi, po toj logici spoljna jedinica koja se nonstop zamrzava i odleđuje zimi trebala bi da se cakli ali naprotiv saće bude baš prljavo. Samociscenje radi po istom principu samo na unutrasnjoj jedinici, zamrzne ga pa odledi tako da ga ‘ispere’.
Ima u hladjenju smisla. Legionela ne podnosi preko 60c

Pa sace se cakli, kuciste mora rucno😄 Nije to sad nikakva svemirska tehnologija, ali sasvim solidno makne prasinu iz izmjenjivaca. To mozes vidjeti kada sa grijanja predjes na hladjenje, pogotovo gdje se pusi. Kod mojih parapetna je zestoki sakupljac prasine, ispred nje je tepih, pusi se, a svaki dan se usisava pa to i dodatno podize prasinu, a filter joj je glupo napravljen, pa oko jonizatora i kabla za WiFi, pomalo ulazi prasina i ta funkcija bi bas valjala

Nazad
Vrh Dno