Šta je novo?

Yettel.bank ex Mobi Banka (2024)

Da, sve je moguće kod njih, ja sam pre mesec, dva podneo zahtev za dozvoljeno prekoračenje koristeći e-uprava servis za dostavljanje svih podataka. Odbili su i tražili overenu potvrdu, da bi sada (kad sam već promenio banku u kojoj primam platu), poslali ponudu za unapred odobreno dozvoljeno prekoračenje :D

Ako ovako negativno nastave sa poslovanjem i da bukvalno nama krajnim korisnicima izgleda kako bi matori rekli (ne znaju gde biju) raskidamo ugovor i menjamo banku. Ja stvarno nisam video da je ovoliko rasulo i što je najgore, kao da su zaposlili ljude koji nemaju dovoljno znanja, pa ajde sada mi za jeftine pare da napravimo novu aplikaciju, ali ćemo da skinemo template od već postojeće neke i da modifikujemo... Onda dolazimo do onoga da pola opcija ne radi, jednu namestiš, durga opet ne radi i slično... Ovo rešava dobar tim programera i tu se sva priča završava. ovo kako sada izgleda aplikacija govori da je sve jeftinije i lošije od stare Mobi aplikacije koja je na oko privlačila korisnike. Pri tome, radila je dosta fluidno i ja barem nisam imao negativna iskustva. Dovoljan cirkus je to, da nema podele na rate u aplikaciji Yettel, a ima na sajtu stare Mobi banke. Isto tako, pošalji potvrdu mejlom nema u novoj Yettel aplikaciji, a ima na starom sajtu Mobi banke. Ja se pitam, šta je sa onima koji nisu imali pristup staroj Mobi, da li oni mogu da pristupe sa Yettel nalogom ili su novi korisnici uskraćeni te dve opcije, koje ja svakodnevno koristim kada mi zatrebaju? Hvala svima ali mnogo sam razočaran u banku. Treba da gatam sutra da li će da izda ili proguta neki iznos... Sve proveravam po više puta. :D

Potvrdu mozes bez problema da posaljes gde hoces iz aplikacije, na mesendzer, viber, mejl.

Dalje, Mobi banka aplikacija je bila tromo djubre u odnosu na sadasnju Yettel aplikaciju, zatreba mi da podignem limit za placanje ili prebacim neke pare sa avista racuna i bas tad zaglavi u beskonacno ili sporo ucitavanje, jako lepo iskustvo za svakog ko ga je iskusio.

Ako vec kritikujete kritikujte ono sto stvarno ne radi, pausalne izjave ovog tipa samo unose zabunu.

Ozbiljni problemi su i dalje fluktuirajuca stabilnost (iako je sad to bolje ali mora jos stabilnije) i cela kreditna prica / deljenje na rate, tako da usmerite se na to.

@Lanikor nisam pričao napamet, već sam oko 10 dec prošle godine izvršio tri uplate za održavanje ulaza i kada sam hteo da pošaljem na mejl uplatnicu, nisam imao tu opciju. Ušao sam na staru Mobi preko sajta i uredno odradio. Možda sada ima kao što kažeš, nisam imao potrebe u toku ovog meseca da koristim tu opciju. Znači, popravljaju se. :D

Ja se pitam, šta je sa onima koji nisu imali pristup staroj Mobi, da li oni mogu da pristupe sa Yettel nalogom ili su novi korisnici uskraćeni te dve opcije, koje ja svakodnevno koristim kada mi zatrebaju?
I dalje se prilikom otvaranja računa dobijaju privremeni parametri za pristup staroj web aplikaciji. Svesni su da je nekima neophodna. 😀

@rovello hvala za info. Ako me neko bude pitao da preporučim banku, da skrenem pažnju da posle ne bi bilo ,,šta si mi ovo preporučio i zašto mi nisi rekao,, Znači info dosta...

Nude ti preko milion ili tebi nude 300k? Samo da im provalimo algoritam. Posle ćemo da shvatimo kako da izračunamo neradne sate i dane za aplikacije 🙄
Meni nude 600k keš kredit i 150k dozvoljeni minus. Rekao bih da ni jedna od tih cifara nema veze sa platom.

To je jedino što smo do sada potvrdili da "nema veze" (s vezom), koliko kome nude, zašto nekome ne daju i zašto aplikacija svako malo ne radi.
Zato se našalih za ovih milion ili koliko već dinara.

Meni nude 600k keš kredit i 150k dozvoljeni minus. Rekao bih da ni jedna od tih cifara nema veze sa platom.

Mislim da to svima generično nude. A kad ti tražiš nešto uglavnom odbijaju. Mene na svakih par meseci smaraju sa keš kreditom i dozvoljenim minusom, a kad sam tražio povećanje limita na kreditnoj kartici, koji je trenutno na 3/4 mesečnih primanja kod odbijanja kažu "mislimo da ne treba da se zadužujete dodatno". Prethodno su mi rekli da obično odobravaju limit u iznosu dve plate.

Dakle, očigledno je da imam kreditnu sposobnost, ali oni hoće da uvale kreditne proizvode gde oni preko velikih kamata zarađuju, dok one gde nemaju nikakav ili veliki prinos odbijaju iako ste kreditno sposobni.

Ja sam pre par meseci tražio povećanje limita na kreditnoj kartici i odobrili su ali su naveli, da ako prihvatim veći iznos od ovoga sada rata više neće biti 150 dinara, već 500 dinara po transakciji što mi nije odgovaralo. Kažu, ako nemate potrebe i ako ne koristite za neke veće iznose i podeli na rate te iznose, onda bolje da ostane ovaj koji je sada. Eto, to je moje iskustvo. Naravno, morao bih da popunim papire u poslovnici za to.

Ja sam pre par meseci tražio povećanje limita na kreditnoj kartici i odobrili su ali su naveli, da ako prihvatim veći iznos od ovoga sada rata više neće biti 150 dinara, već 500 dinara po transakciji što mi nije odgovaralo. Kažu, ako nemate potrebe i ako ne koristite za neke veće iznose i podeli na rate te iznose, onda bolje da ostane ovaj koji je sada. Eto, to je moje iskustvo. Naravno, morao bih da popunim papire u poslovnici za to.

Kakva rata po transakciji? To ne postoji. Gleda se potrošnja. Ja isključivo koristim kreditnu karticu za odloženo plaćanje do 15. u sledećem mesecu, tako da nemam nikakve kamate i rate. Samo otplatim koliko sam potrošio u prošlom mesecu. Uostalom, u odnosu na plaćanje kreditnom karticom bilo na rate i bilo uz kamatu po revolving modelu, keš kredit je povoljniji.

Drugo, ako potrošim npr. 50k u prošlom mesecu i otplatim do 15. u ovom mesecu nebitno je da li je limit 100k ili 200k, ali je bitno ako recimo hoću da potrošim 150k, jer sa limitom od 100k nemam tu mogućnost, a sa limitom od 200k imam.

Ja imam opciju na kreditnoj podeli na rate i cena je 150 dinara po rati. Minimum su dve rate, a maksimalno 12 rata i delim samostalno na koliko rata želim. Iznos ne utiče na visinu rate, ona je uvek 150 dinara.

Imas stari ugovor.

Svi novi korisnici ili oni koji obnavljaju kreditnu imaju sada opciju kod podele da ih kosta minimum 500 din ili 6% od transakcije, što se sada po meni najviše isplati kada je neki veći iznos.

Znači, ako podelim 100k na tri rate, oni uzmu 6k? Ako podelim na 12 rata, isto 6k?
Nemam nameru tako da koristim karticu, nego mi čudna logika, ako je takva.

Onda je bolje Intesa odradila posao. Kod njih kada provučeš te prodavac pita da li hoćeš na rate i na koliko rata. Mislim da je maksimalan broj rata maskimum 12, ali manje je u zavisnosti od ugovora sa bankom te prodavnice. Pričam o platnoj karticim, a za kreditnu ne znam da li naplaćuje i koja je cena. Yettel ispade najskuplja banka. :D

Da li vama radi IPS skeniranje?
Na prethodnim stranicama sam video da u zavisnosti od update-a aplikacije po nešto se popravi, a ponešto ne radi (a radilo je)
Trenutno mi ne radi IPS skeniranje, ali skeniranje iz galerije radi.

Zašto su zakomplikovali IPs skeniranje iz galerije? Svaki put mora da se navede putanja do foldera sa slikama.

Da li vama radi IPS skeniranje?
Na prethodnim stranicama sam video da u zavisnosti od update-a aplikacije po nešto se popravi, a ponešto ne radi (a radilo je)
Trenutno mi ne radi IPS skeniranje, ali skeniranje iz galerije radi.

Zašto su zakomplikovali IPs skeniranje iz galerije? Svaki put mora da se navede putanja do foldera sa slikama.
Juče sam platio račun putem IPS skeniranja, radilo je bez problema. Za skeniranje QR koda iz galerije putem njihove IPS funkcije u proteklih mesec dana kad sa god pokušao nijednom nije radilo.

Kada direktno kliknem na dugme za galeriju, otvori mi galeriju do pola ekrana i tu izaberem sliku. Bar što se tiče Android 14-One UI 6.1

Poslednja izmena:
Sve sto sam do sad skenirao od QR kodova kamerom radilo je, mahom Telekom i A1 racuni.

Za galeriju nisam probao

Onda je bolje Intesa odradila posao. Kod njih kada provučeš te prodavac pita da li hoćeš na rate i na koliko rata. Mislim da je maksimalan broj rata maskimum 12, ali manje je u zavisnosti od ugovora sa bankom te prodavnice. Pričam o platnoj karticim, a za kreditnu ne znam da li naplaćuje i koja je cena. Yettel ispade najskuplja banka. :D

Nije uporedivo. Da bi Intesa karticom platio na rate, potrebno je da prodavac ima Intesa POS terminal i ugovor sa bankom o naplati na rate.
Kada Intesa karticom platiš na rate, kreditira te trgovac (ili trgovac plati naknadu da te kreditira banka).

U slučaju Yettel banke, možeš bilo gde da platiš karticom i samostalno podeliš na rate. Kreditira te banka.

ne znam kako nekom moze da se isplati da uzima na rate kreditnom karticom, umesto odmah sve da plati kreditnom karticu i svaki mesec vraca ostatak duga, isti efekat se postize, samo se ne placa provizija

@zeljkoz baš tako. Ovo je dosta isplativije ali za stare korisnike kojima je rata 150 dinara. Do juče nisam znao da novi korisnici plaćaju ratu 500 dinara, jer mi agent to nije ni objasnio.

Kada se u A1 uplacuje online dopuna da li na kartici treba da bude "otvoren" kanal za internet placanja ili ne?

@zeljkoz baš tako. Ovo je dosta isplativije ali za stare korisnike kojima je rata 150 dinara. Do juče nisam znao da novi korisnici plaćaju ratu 500 dinara, jer mi agent to nije ni objasnio.

U tarifniku piše 6%, minimum 500 din po transakciji. Ne piše minimum 500 dinara po rati. Pod transakcijom se valjda podrazumeva transakcija koju si delio na rate.

Nije 500 dinara rata nego to je minimum ako naprimer 6 posto od sume je 300 din oni ti racunaju kao 500 i sve ti to podele na toliko rata kolko si izabrao.

Kada se u A1 uplacuje online dopuna da li na kartici treba da bude "otvoren" kanal za internet placanja ili ne?
Trebalo bi, naravno, odbiće ti karticu. Skoro sam zaboravio u Maxi-ju da otvorim kanale pa je bila odbijena.

Možda zato što je provizija 6% a kamata na ostatak duga 34% ako plaća na rate :)
da, al vratis ceo dug...znaci ako imas na kartici limit 100k i hoces da kupis nesto od 100k na 5 rata, svaka rata po 20k...kupis odmah kreditnom karticom i sa platnog racuna prebacis 100k i potrosis 80k, sledeci mesec prebacis 80k i potrosis 60k sa kreditne kartice, pa onaj tamo, 60k prebacis, potrosis 40k, posle 5 meseci nemas vise duga na kreditnoj kartici , a svaki mesec si placao 20k...doduse ne moze to sad, ako kupis nesto na rate od 300k, a plata ti je 100k, al ako imas limit na kreditnoj kartici do plate, onda moze

Fasciniran sam kako ljudi zakomplikuju neke jednostavne stvari i uporede neuporedivo.

To što si naveo nema veze sa plaćanjem na rate o kome se pisalo.

Kupio si kreditnom karticom i na prvom preseku izmirio dugovanje. Sve što se posle toga dešava bi se dešavalo na isti način kao da si to inicijalno plaćanje izvršio debitnom karticom ili da to plaćanje nije ni postojalo.

Jedina korist je što ako nešto kupiš 9.janaura, a naplata kreditne stiže 15.februara, banka te je kreditirala neki broj dana za dž.

Juče sam platio račun putem IPS skeniranja, radilo je bez problema. Za skeniranje QR koda iz galerije putem njihove IPS funkcije u proteklih mesec dana kad sa god pokušao nijednom nije radilo.

Kada direktno kliknem na dugme za galeriju, otvori mi galeriju do pola ekrana i tu izaberem sliku. Bar što se tiče Android 14-One UI 6.1
Kada izaberem Add from galery meni otvori ovako:

1737112107389.jpeg

Nazad
Vrh Dno