Šta je novo?

Diskusija o cenama kripto valuta (2025)

Kataklizma je izvesna, samo je skok upitan. Que sera, sera.

Sve lampice koje predviđaju recesiju su se upalile. Doduše, većina ih je gorela i prošle godine, pa smo se provukli.
A mozda ce da gore i 5 godina, a mozda je ovo najnize sto ce market biti u narednih 50 godina. Kad pogledas kroz koliku "istoriju" mi kao nesto gledamo shvatis da istorije i nema nego neki trenutak u vremenu...

A mozda ce da gore i 5 godina, a mozda je ovo najnize sto ce market biti u narednih 50 godina. Kad pogledas kroz koliku "istoriju" mi kao nesto gledamo shvatis da istorije i nema nego neki trenutak u vremenu...

Ovo ti je sve istorija koja se ponavlja zato što niko ne nauči ništa iz istorije, već uvek misle da je ovaj put sve drugačije.

Ma razumem brate al pricamo o 100 godina razumes, dve generacije? Kakva istorija... Lepo je to preklapanje, ali mi nemamo istoriju da je poredimo. Imamo nesto sto je poslednja dva-tri puta, ali to su ujedno i prva dva-tri puta i jedina dva-tri puta. Ne mislim da moze da se tvrdi bilo sta, samo neki ljudi dovoljno dugo tvrde nesto pa ponekad budu u pravu (ne mislim na tebe)

Ma razumem brate al pricamo o 100 godina razumes, dve generacije? Kakva istorija... Lepo je to preklapanje, ali mi nemamo istoriju da je poredimo. Imamo nesto sto je poslednja dva-tri puta, ali to su ujedno i prva dva-tri puta i jedina dva-tri puta. Ne mislim da moze da se tvrdi bilo sta, samo neki ljudi dovoljno dugo tvrde nesto pa ponekad budu u pravu (ne mislim na tebe)

Mi imamo ogroman uzorak i ogromnu istoriju, jer baloni postoje otkako postoji tržište. Svako tehnološko dostignuće je napravilo balon, bicikli, automobili, traktori... Charles Mackay, čovek koji je napisao čuvenu knjigu zahvaljujući kojoj znamo za holandski balon u tulipanima je i sam nakon toga pukao svoju životnu ušteđevinu u britanskom železničkom balonu iz 1840-tih.

Razlika je u tome što je sada mnogo gore, zato što vlasti preko centralnih banaka kontrolišu kamatne stope, efektivno oni pokušavaju da komanduju ekonomiji kojom brzinom će ona da raste. Mislim da i sam laički možeš da razumeš kako se cene aseta pumpaju ako oni pohlepno postave kamatne stope suviše nisko. Pričaju ljudi kako Kejnzov model ekonomije ne valja, ali problem je u tome što što model nije pravilno primenjen. Kada cena aseta raste, planeri treba da koče ekonomiju, a umesto toga oni dodaju gas.

ponavljanje je majka svih nauka

Meni ovaj grafik iz videa koji je morbius postavio deluje dovoljno ubedljivo da bih se, ako ništa, bar malo zabrinuo oko razvoja globalne ekonomije i eventualnih posledica.
I sam sam pre nešto više od dve godine, kada sam razmišljao šta da radim sa viškom novca, jer sam video da držanjem fiata u slamarici malo po nalo samo gubim realnu vrednost, gledao neke grafike kroz istoriju (tržište akcija i zlata) i odlučio da u izboru akcije vs zlato, uložim u zlato (i nisam se prevario).
U opticaju je bio i BTC, ali pošto sam relativno konzervativan i nisam sklon kockanju, a termin za ulaganje se otprilike poklopio sa onim istorijskim padom BTC-a, nisam se osmelio da ozbiljnije uđem i kupim jedan BTC, da jesam, sad bih bio u plusu za više od 100K zajedno sa zlatom, ali šta je tu je.
Poenta je da treba gledati kroz istoriju, nisu grafikoni tek tako bezveze, mogu se izvući određeni zaključci, ali ništa nije sveto pismo, treba imati 00 i rizikovati.

ima li neko ideju šta da radim sa ovim Pi coinom? Nakrcao sam jedno 2700 a vidim da po fejsu otkupljuju i do 1,5e, što ukupno dođe oko 4 soma, neće me spasiti ali nije ni da se baci.

Nikad se vratiti na nivoe od prije nekih godinu dana sa altovima, patnja je i holdanje😅

Šta se desilo danas, ovakav pad? Sem što je utorak... Nisam pratio zbog Božića

Tramp najavio da ne isključuje vojnu intervenciju na Grenlandu i u Panami.

I on će preventivno da napravi još jedan rat, ko njegov pajtos. Biće tu naravno brdo opravdanja kako šatro mora, ovo-ono, neki idiotski razlog će da smisle.

tuesday bloooooody tuesday

“Overbought”.
Kupovalo se pred NG više nego što treba, pa je na početku 2025. sledio istovar i pad.
da ali za veliki pad juče je triger ustvari bio taj što izgleda neće biti očekivanih rate cut-ova.. https://www.coindesk.com/markets/20...slide-to-96-k-560-m-long-positions-liquidated
Amerika i njena ekonomija vuku sve konce u kriptu i jebajga...
“Markets took a hit yesterday, with Bitcoin and Ethereum dropping hard, mostly because stronger-than-expected U.S. job data dimmed hopes for more rate cuts this year,”

Pa tako svi iz finansija i prognoziraju da će da ide na dole, bar 20%.

Poslednji put sam u LINK ulazio na blizu14$ (to je onaj stan) i bio sam dobro u plusu.
Sada kada je pao na 20$, nisam imao više od 200k dinara da uđem opet u njega.
Mislim da je dobra investicija dugoročno (do proleća ili leta ove godine).
Trenutno mi se najbolje drži XRP, kao afrička šljiva, ne pada. :)

riple je napravio svojih x5. sada ne znam ...

TIA SUI SEI vrlo slicni projekti, dosta dobri
TIA....
Cena blizu jednogodisnjeg minimuma i vrlo je dobra za ULAZ, bez mnogo pompe bih trebalo da se udupla do polovine marta.
Problemcic je MNOGO lockovanih novcica , treba pazljivo pogledati plan unlockovanja i proceniti situaciju ako ti je plan dugorocan bice tu potopa ...

Izgubio sve sam bitke al jos vodim rat...takva neka situacija. S jedne strane sam u fazonu samo strpljivoi za mesec,dva,tri sigurno sam u plusu. E sad, ako sam "sigurno" u plusu sto ne dokupim jos? Znaci nisam siguran :)

Izgubio sve sam bitke al jos vodim rat...takva neka situacija. S jedne strane sam u fazonu samo strpljivoi za mesec,dva,tri sigurno sam u plusu. E sad, ako sam "sigurno" u plusu sto ne dokupim jos? Znaci nisam siguran :)
I ja sam siguran da će biti još doooobrog plusa i zato dokupljujem i dalje kada se crveni,
ali utanjio sam sa kešom, tako da sada mirujem i čekam skokove.

TIA SUI SEI vrlo slicni projekti, dosta dobri
TIA....
Cena blizu jednogodisnjeg minimuma i vrlo je dobra za ULAZ, bez mnogo pompe bih trebalo da se udupla do polovine marta.
Problemcic je MNOGO lockovanih novcica , treba pazljivo pogledati plan unlockovanja i proceniti situaciju ako ti je plan dugorocan bice tu potopa ...
Hvala na odgovoru.. nadao sam se da bar na prolece moze da dodje do 12 dolara ali tesko..mnogo je bas palo moze i jos dole da ide i ne sam on...

Vrh Dno