Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

Naručih i ja jutros Xiaomi odvlaživač lite (13L) kako je vreme hladnije tako situacija sa plesni na zidovima i kondenzacijom na prozorima postaje sve gora. Stan je relativno mali (cca 50kv) urađena kvalitetna izolacija i stolarija PVC ali se na hladnim "mostovima" u dnu stana (ispod je podrumska prostorija) hvata plesan. U kupatilu je posebno loša situacija, čim se neko istušira ili završi mašina za sušenje veša, to je kao da je neko pločice polio tušem, sve se kondenz sliva sa zidova. I u kuhinji od kuvanja.

Pogledajte prilog 474055
Pogledajte prilog 474057
Pogledajte prilog 474058

Iskreno se nadam da će pomoći da se spusti vlaga koja je od 70-75% (kako pokazuje Xiaomi prečišćivač vazduha). A ni ne sušimo veš unutra (imamo sušilicu u kupatilu).
Javi dal pomaže jer imam isti problem i stavljam po 3 tablete u svako ćoše po jednu i opet loše a i tablete su postale preskupe. Dva pakovanja 2000 din

I ja sam uzeo xiaomi odvlazivac pre neki dan, imao sam bas visoku vlaznost ~80%+, i isti problem sa budji oko prozora i na zidu. Generalno sam zadovoljan, moze da spusti na 50% samo mu treba vremena, svidja mi se sto je tih i stvarno se oseti da je manje vlazno. Stan ima oko 22kvm i prvi dan je skupio oko 3l sad je negde na 1,5/2l dnevno. Verujem da bi hisense mozda to brze isusio uz malo vise buke, ali i ovaj mi odgovara zbog pozicioniranja, a i vec imam xiaomi app.
Koliko je bučan? Decibeli mi ne pomažu mnogo, ako bi mogao da ga uporediš sa nekim uređajem. Klima na max npr? I ja imam stan 22kvm dal je dovoljno?
Šta mislite o ovome? Dal nrko ima
.
IMG_4517.png

Ajde da nr smaram sa pitanjima već napišem svoju muku pa mi pomozite ako možete.
.
Stančić 23kmv nisko prizemlje, ne živim tu već odem na odmor povremeno (Vrnjačka banja). Za vikend petak, subota i nedelja kući nema mnogo problema ali kad dođemo svi, ja supruga i dvoje dece i ostanemo po nedelju dana/10 dana onda je zeznuto. Prozori su mokri ujutru, po ćoškovima već od trećeg dana počnu tačkice i onda raste na 5-6 mesta do neke veličine šake. Onda uzmem Savo, poprskam i odemo napolje pola dana i tako jedno dva puta u tih 10 dana. Tablete su sada preskupe, stigle su do 1000 dinara a i ne pomažu mnogo. Dajte neki predlog za odvlaživač ali nešto kvalitetnije za 23 kvadrata veličinu stana. Tipa do 250 evra. Hvala puno

Ajde da nr smaram sa pitanjima već napišem svoju muku pa mi pomozite ako možete.
.
Stančić 23kmv nisko prizemlje, ne živim tu već odem na odmor povremeno (Vrnjačka banja). Za vikend petak, subota i nedelja kući nema mnogo problema ali kad dođemo svi, ja supruga i dvoje dece i ostanemo po nedelju dana/10 dana onda je zeznuto. Prozori su mokri ujutru, po ćoškovima već od trećeg dana počnu tačkice i onda raste na 5-6 mesta do neke veličine šake. Onda uzmem Savo, poprskam i odemo napolje pola dana i tako jedno dva puta u tih 10 dana. Tablete su sada preskupe, stigle su do 1000 dinara a i ne pomažu mnogo. Dajte neki predlog za odvlaživač ali nešto kvalitetnije za 23 kvadrata veličinu stana. Tipa do 250 evra. Hvala puno
Kupi odvlazivac kompresorski i resices te probleme ali uz cesce koriscenje uredjaja i pracenja vlage u prostoru. Posto ne boravis cesto uzmi neki sa wi-fi da mozes da regulises vlagu u stanu i na daljinu samo povezi crevo na odvlazivac kako bi uredjaj radio duze vreme.

Kupi odvlazivac kompresorski i resices te probleme ali uz cesce koriscenje uredjaja i pracenja vlage u prostoru. Posto ne boravis cesto uzmi neki sa wi-fi da mozes da regulises vlagu u stanu i na daljinu samo povezi crevo na odvlazivac kako bi uredjaj radio duze vreme.
Kad nisam tu struja sr gasi i neće mi raditi wifi. Takođe ja kad odem otvorim prozore na kip i lepo se izvetri za tih nedelju dana dok opet ne dođem a ponekad ne odem i po mesec dana i prozori su sve vreme u tom položaju. Pre bih nešto manje da ne moram da izvlačim crevo. Više sam za varijantu da kad stignem odmah ga uključim i nek radi dok sam tu

A jedno glupo pitanje. Da li bi klima rešila taj problem zimi a i leti naravno, najgore mi je u ovom periodu i jun jul

Meni je klima pomogla, smanjena je kondenzacija u sobi otkad je koristim. Susi vazduh. Ali i dalje povremeno ukljucim odvlazivac.

Javi dal pomaže jer imam isti problem i stavljam po 3 tablete u svako ćoše po jednu i opet loše a i tablete su postale preskupe. Dva pakovanja 2000 din
Stigao malopre. Međutim danas je vreme prelepo, na terasi termometar pokazuje 18.5C i duva vetar, zagađenje na minimumu pa su ceo dan otvoreni prozori da luftira, vazduh samo struji milina jedna. Večeras ga kod ćere u sobi uključujem (jer je i tamo plesan navalila ko blesava kada zagrejemo baš je težak vazduh, onako mokar) i celu noć neka radi.

Juče se vratili iz tazbine sa ručka, bili neka 2-3 sata odsutni, ja zaboravio da smanjim termometar pre izlaska iz stana ostalo na 23C, kada smo ušli u stan ko u Amazonsku prašumu da sam ušao. Ako vlažnost nije bila 90% eto gde sam. Ne pogledah baš na prečišćivaču, odmah uzeo da otvaram prozore.

Tablete su bacanje para i ja sam se igrao sa time i ništa op toga

Danas kad sam ustao u spavaćoj 85% vlaga 🫣 otvaraj odma prozor na sat vremena da to izađe napolje. Sad je 63% i opet sam otvorio, sreca nigde buđi po zidu

63% je visoka vlaznost i ako tako bude duze vreme pojavice ce se budj negde kad tad... Oko ~50% je najbolje po "okolinu".

^^Uh ja sam mislio da imam problema sa vlagom, ali 85% je baš puno. odakle ti vuče toliku vlagu? Tu ima neki žestok izvor… Maltene još malo će početi kiša da ti pada u stanu…

Spavaća soba mala 12kv mozda i manja samo francuski i orman unutra. *** nocu se ne greje temp padne na 20 ali zato vlaga skoci u nebesa. Spava se diše se i ***. Iz tog razloga otvorim vrata ka hodniku al ne vredi bude nesto manja oko 70%. Ispod te sobe je OTVORENI ajnfor i na njega sam polepio 10 cm stiropora i to mislim da je malo jer je to najhladnija soba. I kod klinca u sobi ujutru budu kapljice po ivici prozora. Keva dole u prizemlju nema problema mada se ni kod nje ne pali grejanje koje je podešeno na 21 nocna dnevna 23.5 stepeni. Stiropor 10cm, pvc s 3 stakla koje je popustilo to ce morati da menjaju staklopaket u 2 sobe i to bas u spavaćoj i decijoj popustio je. Zasto popusti ne znam dal lose odrade ili u cemu je problem ne znam uglavnom ulazi vazduh između stakala koji ne moze da se obriše. Dakle nije ni sa spoljne ni sa unutrašnje strane

Evo prvih rezultata. Naglasio bih samo da je danas vreme napolju bilo prelepo, da je stan skoro ceo dan luftiran, da je bilo oko 18-19C prema mom termometru na balkonu, da je odvlaživač pre vađenja rezervoara radio okvirno neka 3 sata od 16:30 do 19:30 i da je u tom periodu samo beba imala dremku od cca pola sata. Dakle bez ljudi u sobi.
1736362332687.png
1736362351482.png
Tako da za noć, kad svi spavamo i još ako bude hladno ono baš, napuniće rezervoar od 3l za 8 sati LAGANO. Za svo to vreme rada prijavljivao je vlažnost od nekih 58-60%. Najniže što se spustio bilo je 56% a do zadatih 50% nije se još ni približio. Koliko sam pročitao posle 8 sati rada sam gasi kompresor da odmori pola sata i onda ga uključuje opet. Svakako se ja u toku noći budim bar 2-3 puta pa ću pratiti situaciju sa vodom i možda ga i ugasiti pred jutro na kratko.

Evo prvih rezultata. Naglasio bih samo da je danas vreme napolju bilo prelepo, da je stan skoro ceo dan luftiran, da je bilo oko 18-19C prema mom termometru na balkonu, da je odvlaživač pre vađenja rezervoara radio okvirno neka 3 sata od 16:30 do 19:30 i da je u tom periodu samo beba imala dremku od cca pola sata. Dakle bez ljudi u sobi.
Pogledajte prilog 475346
Pogledajte prilog 475347
Tako da za noć, kad svi spavamo i još ako bude hladno ono baš, napuniće rezervoar od 3l za 8 sati LAGANO. Za svo to vreme rada prijavljivao je vlažnost od nekih 58-60%. Najniže što se spustio bilo je 56% a do zadatih 50% nije se još ni približio. Koliko sam pročitao posle 8 sati rada sam gasi kompresor da odmori pola sata i onda ga uključuje opet. Svakako se ja u toku noći budim bar 2-3 puta pa ću pratiti situaciju sa vodom i možda ga i ugasiti pred jutro na kratko.
Hvala na informaciji. A koliko je bučan?

63% je visoka vlaznost i ako tako bude duze vreme pojavice ce se budj negde kad tad... Oko ~50% je najbolje po "okolinu".
обарам рекорд јутрос 88% :ROFLMAO:
сад се озбиљно размишљам да узмем хисенс d20hw остаје још да министарка финансија (госпођа жена) одобри и да завршим причу

Za ovih par dana koliko imam Hisense D20HW mogu reći da sam zadovoljan. Više se ne oseća onaj miris buđi kad se uđe u sobu i vazduh je drugačiji barem po mom nekom utisku. Vodu sakupi za nekih deset sati uveče oko 1,5-2 litra. Da je bučan jeste ali meni ne smeta navikao sam na buku.

Za ovih par dana koliko imam Hisense D20HW mogu reći da sam zadovoljan. Više se ne oseća onaj miris buđi kad se uđe u sobu i vazduh je drugačiji barem po mom nekom utisku. Vodu sakupi za nekih deset sati uveče oko 1,5-2 litra. Da je bučan jeste ali meni ne smeta navikao sam na buku.
Uh. 🫣 bitna informacije. Onda ću ja verovatno da prevagnem ka

Javi utiske za Stadler. Nisam vidjao da ga neko komentarise. I ja sam u potrazi za efikasnim a tisim modelom.

Jeste bučniji, ali ja sam navikao, sad mi je kao fen za bebe 😃
Meni je bitniji rezervoar od 4l. Nisam u stanu bio 10ak dana, na Auto režimu još uvek nije napunio rezervoar. Kad se raširi veš i ukljucim ga na dry mode, napuni rezervoar za 12h.

Stigao malopre. Međutim danas je vreme prelepo, na terasi termometar pokazuje 18.5C i duva vetar, zagađenje na minimumu pa su ceo dan otvoreni prozori da luftira, vazduh samo struji milina jedna. Večeras ga kod ćere u sobi uključujem (jer je i tamo plesan navalila ko blesava kada zagrejemo baš je težak vazduh, onako mokar) i celu noć neka radi.

Juče se vratili iz tazbine sa ručka, bili neka 2-3 sata odsutni, ja zaboravio da smanjim termometar pre izlaska iz stana ostalo na 23C, kada smo ušli u stan ko u Amazonsku prašumu da sam ušao. Ako vlažnost nije bila 90% eto gde sam. Ne pogledah baš na prečišćivaču, odmah uzeo da otvaram prozore.

Tablete su bacanje para i ja sam se igrao sa time i ništa op toga
Lepo su ti rekli ljudi da je to neefikasno. Bez odvlazivaca nista. Ja se kajem sto nisam mnooogo ranije to kupio.
Pogledajte prilog 475346
Pogledajte prilog 475347
Imas opciju u aplikaciji da podesis kada da se ugasi sam mislim da pise Shudeule tako nesto.

Poslednja izmena:
Javi utiske za Stadler. Nisam vidjao da ga neko komentarise. I ja sam u potrazi za efikasnim a tisim modelom.
Ženina familija ima i kažu prezadovoljni su. Spasio ih vlage i buđi. Sad nas nagovaraju da pored ovog Xiaomija da uzmemo i taj za kuhinju jer je na popustu 25k u Gigatronu, kao dobra cena, oni ga prošle godine platili 30k.

Inače uspeo sam u spavaćoj da spustim vlažnost na 50% i tu drži, 50-51%. Za 6 sati rada napuni nekih 1.5l vode

Ne *****avaj se sa zdravljem. Kupi koliko večeras. 88% je baš mnogo.
Stavio sam merac kod keve u prizemlju u spavacu sobu bas da vidim koliko ce pokazati ujutru. Ona kaze da nemaju uopste vlage na prozorima. Pitam se pitam odakle tolika vlaga na spratu, ok nas 5 koristimo isto kupatilo ali svako veče otvorim prozor na sat vremena da sva ta vlaga izađe iz kupatila i hodnika napolje nebitno kolika je spoljna temperatura. U dnevnom boravku na spratu nemam problema samo u spavaćoj i dečijoj sobi. Stavio sam i kod klinca bas da vidim koliko ce izmeriti ujutru.

Zaboravio sam da dodam da se moji dole greju na cg na gas a ja gore na drva etažno. Kaze keva pusti sl zimu pa ces da vidis kad se i ja budem grejao na gas dal ce vlaziti. Mislim da ova njena tvrdnja ne pije vodu al ajd dacu sansu izguracu ovu zimu.

Vrh Dno