Šta je novo?

Odvlaživači vazduha iskustva

Pozdrav svima 😊
Molim pomoć oko kupovine odvlaživača za stan veličine 50 m2.Dvoumim se između Trotec 66 e i Trotec 95 e.Prvi je deklariran za 50 m2,a drugi za 90.Najviše me brine hoće li prvi biti dovoljan ili je drugi prejak za moj prostor.Bitno mi je i koliko je koji glasan,odnosno da li se neki od ta dva modela pokazao kao bolji izbor.
Hvala unaprijed na pomoći.🫶

Stigo Xiaomi, pusten u rad procenio 75% vlage u prostoriji posle 7 min. spustio vlagu na 64%. Videcemo sutra koliko je skupio vode
Klinci kazu stigo bojler 😆

Prilozi

• 20241206_163613.jpg
    20241206_163613.jpg
    85.5 KB · Pregleda: 124
  • 20241206_163729.jpg
    20241206_163729.jpg
    46.2 KB · Pregleda: 119
Juče je ukjučen da radi od 17h do 8 ujutru, za to vreme je napunio tank
Ovako, uredjaj je skupio 3 L za nekin 15 sati rada stim sto procenat vlage nije spustio ispod 60% ili ja imam previse vlage na spratu pa mu treba mnogo vise vremena da spusti na bar 50%. Neznam kako rade drugi odvlazivaci ali mi se svidja cistoca vazduha koji izbacuje nekako vazduh u sobi se oseca kao da si na planini nekoj cist oštar. Uredjaj radi tiho i bukvalno moze i u spavacoj sobi da radi nece smetati. Opcije koje ima su Smart odvlazivanje, nocno, i susenje odece gde je jači rad ali ne nesto mnogo za nekih 20% jače. Vredi te pare svakako ... A da ves je osusio na susilici za nekih 6 sati.

Prilozi

• 20241207_133001.jpg
    20241207_133001.jpg
    90.5 KB · Pregleda: 103
Ovako, uredjaj je skupio 3 L za nekin 15 sati rada stim sto procenat vlage nije spustio ispod 60% ili ja imam previse vlage na spratu pa mu treba mnogo vise vremena da spusti na bar 50%. Neznam kako rade drugi odvlazivaci ali mi se svidja cistoca vazduha koji izbacuje nekako vazduh u sobi se oseca kao da si na planini nekoj cist oštar. Uredjaj radi tiho i bukvalno moze i u spavacoj sobi da radi nece smetati. Opcije koje ima su Smart odvlazivanje, nocno, i susenje odece gde je jači rad ali ne nesto mnogo za nekih 20% jače. Vredi te pare svakako ... A da ves je osusio na susilici za nekih 6 sati.
Ostavi ga da radi, čim za to vreme nije spustio ispod 60%. Za sad dobro deluje, nadam se da će da mu uvezu velikog bracu

Drugari ima li neko nekih iskustva sa Noveen odvlazivacem vazduha dh450??
Navodno je 2 u 1 odvlazivac i preciscivac??
Svaki prečišćava vazduh. Ima filtere kao i klima.
Ne prečišćava ni jedan kao prečišćivač vazduha.
70w.
Zaobidji slobodno.
Piše mu 520 ml na dan... Žali Bože para za ovo.

Ja imam Hisence D20HW, on dobro obavlja svoju ulogu, ali buka je viša nego što sam očekivao i nego što proizvođač deklariše. Rado bih menjao za ovaj Xiaomi samo zbog tišeg rada iako je Hisence sigurno jači.

Ja sam već pisao da je Hisense poprilično bučan i u najsporije brzini. Naviknes se vremenom...
Kod mene radi ili na 40% ili u kontinuitetu. U Auto režimu održava na 50% i često se pali/gasi

Ja imam Hisence D20HW, on dobro obavlja svoju ulogu, ali buka je viša nego što sam očekivao i nego što proizvođač deklariše. Rado bih menjao za ovaj Xiaomi samo zbog tišeg rada iako je Hisence sigurno jači.
Pa gledaj Hisense D20 radi na 250w, Xiaomi na 250w ali Xiaomi mi deluje tiši. Po potrosnji trebalo bi da imaju slicnu tehnologiju. Snimio sam izmeren zvuk u db.

Naručih Žaomi sa Ananasa, kad stigne biće kod majke u kući pa ću pratiti koliko mogu šta se dešava.

Da li bi mogli da preporucite neki odvlazivac za kupatilo? Nije veliko, oko 3m2, imamo prozor ali bi vise voleli da ga manje otvaramo zimi da se ne kupatilo ne bi hladilo pa nam treba resenje u toku zime.

Kupi ventilator...

Stigo Xiaomi, pusten u rad procenio 75% vlage u prostoriji posle 7 min. spustio vlagu na 64%. Videcemo sutra koliko je skupio vode
Klinci kazu stigo bojler 😆
Nenade, kako si zadovoljan sa ovim uređajem? U stanu imam vlagu oko pvc prozora, dosta kapljica na staklima koj se nakupe najviše preko noći pa se slivaju niz zid koji bude mokar. Takođe mi se pojavljuje buđ u ćoškovima kod plafona i na spoljnim zidovima stana koje tretiram varikinom pa onda premažem onaj premaz za zidove protiv buđi ali posle nedelju dana eto buđi opet. Da li ovaj xiaomi odvlaživač može da pomogne u ovom mom slučaju?
Grejem se na klimu uglavim, upalim je svaki drugi treći dan malo da se do grejem,i ta peć možda je napunim jednom u dve nedelje (stan je poprilično topao sam po sebi)

I ja sam uzeo xiaomi odvlazivac pre neki dan, imao sam bas visoku vlaznost ~80%+, i isti problem sa budji oko prozora i na zidu. Generalno sam zadovoljan, moze da spusti na 50% samo mu treba vremena, svidja mi se sto je tih i stvarno se oseti da je manje vlazno. Stan ima oko 22kvm i prvi dan je skupio oko 3l sad je negde na 1,5/2l dnevno. Verujem da bi hisense mozda to brze isusio uz malo vise buke, ali i ovaj mi odgovara zbog pozicioniranja, a i vec imam xiaomi app.

Nenade, kako si zadovoljan sa ovim uređajem? U stanu imam vlagu oko pvc prozora, dosta kapljica na staklima koj se nakupe najviše preko noći pa se slivaju niz zid koji bude mokar. Takođe mi se pojavljuje buđ u ćoškovima kod plafona i na spoljnim zidovima stana koje tretiram varikinom pa onda premažem onaj premaz za zidove protiv buđi ali posle nedelju dana eto buđi opet. Da li ovaj xiaomi odvlaživač može da pomogne u ovom mom slučaju?
Grejem se na klimu uglavim, upalim je svaki drugi treći dan malo da se do grejem,i ta peć možda je napunim jednom u dve nedelje (stan je poprilično topao sam po sebi)
Evo vec nedelja je prosla od kako ga imam, sve sto si naveo imao sam i ja te probleme isto se grejem na klimu ali radi mnogo cešce maltene ne gasi se u 70m2. Kapljice na prozorima su proslost, budj za sada je nema ali moram da ga šetam iz sobe u sobu nekoliko dana pa ga ostavim u centralni hodnik kada spusti vlagu po sobama. Xiaomi za 18.300 din. ispada da je dovoljan mislim da sam uzeo hisense D20 nista ne bi dobio više a razlika je u ceni. Po meni treba ga ostaviti da radi podesiti vlaznost i time on/off i zaboraviti celu zimu neka radi. Neznam moguce je da Hisense ima jači ventilator pa je bucniji samim tim veci protok vazduha ali boravimo tu pa buka igra ulogu. Imas link snimaka koji sam postavio koliko je bučan Xiaomi.

Na Žaomi ventilator mi nije kritičan, a kompresor se isto čuje uvek. Ne bih ga držao tamo gde se spava npr. To je na osnovu kratkog iskustva od danas, kod majke u stanu je, podesio sam 55% target. Napolju je bilo preko 70%.

Stigao mi Xiaomi ( Hisense D20 sam prodao). Prvi utisci su da je dosta tiši, ventilator je baš tih, samo se kompresor čuje nešto slično kao zvuk frižidera. Za razliku do Hisence strujanje vazduha je dosta blaže. Iskreno dosta bolje iskustvo sa Xiaomi. Videćemo efikasnost u smanjenju vlage ali mislim da će biti okej.

Stigao juce XIAOMI Smart Dehumidifier Lite EU, dosta dobro radi. Dva litra vode je skupio za celu noc rada. Kupljen je iskljucivo za odvlazivanje jer mi se pojavila vlaga u stanu nakon ugradnje pvc prozora (susenje vesa me uopste ne zanima)
Koga zanima potrosnja je 158 wati (celo vreme zakucana)

Ja je nisam merio, na kom modu trosi 158w? Kada ga ugasim ventilator radi idalje da li je ok da ga iskljucim ako radi idalje ventilator a nije se sam ugasio? ( verovatno mu je uloga da osusi rešetku nakon odvlazivanja). Kako odrzavati higijenu aparata to nigde ne piše?
Da li garancija treba da se registruje negde na Xiaomi sajtu ili to ide preko Ananasa?

Onda je baš slab.

Na automodu, preko aplikacije sam setovao da vlasnost bude 45, evo malopre slikano da je dostigao 47%.
U pravu si, kada ga iskljucis nastavi da radi jos par minuta (susi resetku)
Higijena? Nemam pojma, proguglacemo :)
Nisam video da ima da se negde registruje za garanciju. Cini mi se da je to klasika (dve godine) Dobio si racun preko ananasa, na osnovu njega ide garancija.
:)

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    81.9 KB · Pregleda: 41
Ja je nisam merio, na kom modu trosi 158w? Kada ga ugasim ventilator radi idalje da li je ok da ga iskljucim ako radi idalje ventilator a nije se sam ugasio? ( verovatno mu je uloga da osusi rešetku nakon odvlazivanja). Kako odrzavati higijenu aparata to nigde ne piše?
Da li garancija treba da se registruje negde na Xiaomi sajtu ili to ide preko Ananasa?
Na automodu, preko aplikacije sam setovao da vlasnost bude 45, evo malopre slikano da je dostigao 47%.
U pravu si, kada ga iskljucis nastavi da radi jos par minuta (susi resetku)
Higijena? Nemam pojma, proguglacemo :)
Nisam video da ima da se negde registruje za garanciju. Cini mi se da je to klasika (dve godine) Dobio si racun preko ananasa, na osnovu njega ide garancija.
:)
Imam i ja taj merač uzeo ga preko Aliexpressa ali se ne poklapaju u merenju vlaznosti u sobi verovatno Xiaomi meri vlaznost direkto uvucenog vazduha kroz protok pa zakljucuje da je dosta veca nego na ovom malom meracu.
Sve u svemu i kad se podesi na Auto/Smart mode siguran si da trosi samo toliko? jer mi se cini kao da modulira jer u toku rada sam prebaci na max pa posle nekog vremena smanji brzinu ili cak i gasi kompresor.

Vrh Dno