Šta je novo?

Veš mašine

Ne znam, ali meni je vise majstora reklo da je Candy dosta los i za izbegavanje, i da biram izmedju Beka i Gorenja.
Inace imao sam Vox koja je bas dugo radila. Kazu Vox je nesto losiji.
Ali koliko vidim Vox ima 5 godina garanciji i jeftiniji je a Beko i Gorenje imaju 2 + 3 .
Evo ti beko b5, opisao sam raspad.
Najgora od svih koje smo imali.

Valjda je svima jasno da svaki majstor svoju filozofiju ima, isto kao i svaki prodavac...

A te filozofije su, jako često, potpuno kontradiktorne. 😅

Risko, nije bas tako kako kazes.
Candy svi kritikuju a preporuciju beko i gorenje, bar ovi majstori sto sam ja razgovarao sa njima , sigurno je 5 ili 6.
I isto tako kaxu da bosh serija 6 da je dobra a 4 da nije.

Da sve bude još gore ne znaju ni čiji je brend uređaj koji prodaju - primer prodavca u G kome je Haier nemački brend.

Sirina bubnja kod wnei 94bs je 49cm, visina 49cm, dubina 35cm do pocetka gume.
Хвала!
Инетерeсантно је да је код моје 18 година старе LG бубањ приближно истих димензија, а она је декларисана на 7kg. Што значи да уствари запремински не бих добио ништа иако је WNEI 94BS теорестки за 9kg? Разматрао сам и WNEI 84BS (од 8kg), али онда испадне да би код ње бубањ био мањи од моје садашње.

Risko, nije bas tako kako kazes.
Candy svi kritikuju a preporuciju beko i gorenje, bar ovi majstori sto sam ja razgovarao sa njima , sigurno je 5 ili 6.
I isto tako kaxu da bosh serija 6 da je dobra a 4 da nije.
Znači znaju da su skuplji bosch modeli bolji od jeftinijih?😆

I onda taj isti (ovlašćeni) majstor dođe i nabudži ti neki neodgovarajući grejač prilikom servisa, kao što se desilo kolegi pre koju stranu...

Sve komentare treba uzimati sa velikom dozom rezerve.

Хвала!
Инетерeсантно је да је код моје 18 година старе LG бубањ приближно истих димензија, а она је декларисана на 7kg. Што значи да уствари запремински не бих добио ништа иако је WNEI 94BS теорестки за 9kg? Разматрао сам и WNEI 84BS (од 8kg), али онда испадне да би код ње бубањ био мањи од моје садашње.
Danas svi lazno oznacavaju na ves masinama vecu kilazu, nazalost. Moja ima zapreminu 64 litara bubanj, a ova wnei84bs ima 54 litara, dakle jos manja.

U dilemi sam, Hoover koja se puni odozgo 300 pro serija od 8kg, koliko se secam i Gorenje 94wpnei.
Obe smatram krsem, ali necu da dajem vise para.
Sta ciniti?

Danas svi lazno oznacavaju na ves masinama vecu kilazu, nazalost. Moja ima zapreminu 64 litara bubanj, a ova wnei84bs ima 54 litara, dakle jos manja.
Nerealno je to da su gorenje masine pre skoro 20 godina imale bubanj deklarisan 5kg i 54L, a danasnji modeli imaju deklarisan 8kg a zapremina 54L (deluje manji nego ti stariji iako su na papiru iste zapremine).. No nije to stvar kod gorenja, vec kod svih proizvodjaca.

Ja ne verujem da je iko ovde ubacuo više od npr 5-6kg veša da pere.
Možda ako ga fino spakujete i opeglate pre pranja. 🙂

Ubacujemo od jedne stvari, do punog krcatog bubnja, ali da smo nekad merili, nismo nikada hahah.

Nikad niko mijerio nije, niti je to toliko bitno, jer zavisi sta se stavlja. Moja ima talenat da u masinu od 6kg, stavi istu kolicinu vesa kao kad smo imali 8kg.

Imao sam Beko kapaciteta 5 kg a sada isti brend ali kapaciteta 9kg. Nisam nikad merio koliko kg veša realno stavljamo u mašinu, ali znam da smo sa starom imali oko 30+ ciklusa pranja mesečno i potrošenih oko 45kwh, a sa novom do 20 ciklusa i isto toliko kwh. Tako bar kaže Tuya smart socket Dakle velika razlika. Drugo, stara mašina je prala po 3,5 - 4h i nikada nisi znao kada će da završi. Žena je zbog toga pi**ela i bila u fazonu nikad više Beko. Međutim, kada je došlo vreme za zamenu, čitajući ovaj forum došao sam do zaključka da su Beko i Gorenje neka prva preporuka za budžet do 400€. Malo sam se dvoumio dal da pljusnem 700+€ za Bosch ili Heier, međutim odustao sam od toga. Tako da ponovo uzesmo Beko. Ali sad je skroz druga priča, žena prezadovoljna, meni mirna glava.

To definitivno, nego nije to bila poenta mog posta. Već sam hteo da uporedim dve mašine od istog proizvođača od kojih je jedna starija od druge 16 godina. Ono što je najbitnije je da ova nova dosta bolje pere veš i neuporedivo bolje ga ocedi. Zatim pere mnogo veću količinu veša i to radi dosta brže. I pritom potroši manje struje, što je i najmanje bitno u celoj ovoj priči. I da troši isto pa i malo više ja bih opet bio prezadovoljan.
Izvinjavam se ako je off topic, gledam neku za sušenje sa TP. Da li je dovoljna neka sa kapacitetom 8kg, s obzirom da je mašina od 9kg?

Ja ne verujem da je iko ovde ubacuo više od npr 5-6kg veša da pere.
Možda ako ga fino spakujete i opeglate pre pranja. 🙂
Ima ljudi koji ne zele da pale masinu ni po zivu glavu ako bubanj nije pun do kraja, dok sa druge strane ima nas koji palimo i za jednu stvar ako treba. Sve je to individualno..

To definitivno, nego nije to bila poenta mog posta. Već sam hteo da uporedim dve mašine od istog proizvođača od kojih je jedna starija od druge 16 godina. Ono što je najbitnije je da ova nova dosta bolje pere veš i neuporedivo bolje ga ocedi. Zatim pere mnogo veću količinu veša i to radi dosta brže. I pritom potroši manje struje, što je i najmanje bitno u celoj ovoj priči. I da troši isto pa i malo više ja bih opet bio prezadovoljan.
Izvinjavam se ako je off topic, gledam neku za sušenje sa TP. Da li je dovoljna neka sa kapacitetom 8kg, s obzirom da je mašina od 9kg?
16 godina između 2 proizvoda istog proizvođača je baš dug peroid, sigurno je veća razlika između te 2 mašine, nego između neke 2 radnom mašine trenutno u prodaji.

Ima ljudi koji ne zele da pale masinu ni po zivu glavu ako bubanj nije pun do kraja, dok sa druge strane ima nas koji palimo i za jednu stvar ako treba. Sve je to individualno..
prepunjen bubanj = loše opran veš.

Jel vredi na kraju Hoover sa gornjim punjenjem ili ne?
Za do 50,60k ne vidim iole krstenu masinu a da je ispod 55cm dubine...

Može li neka preporuka za mašinu do 40k dinara? Nekih najviše do 7kg veša gledam. Imao sam neku beko i fox kvarile se u toku garancije po 2 puta svake godine. Razni kvarovi od vratanca, kaiša, grejača do programatora.

Može li neka preporuka za mašinu do 40k dinara? Nekih najviše do 7kg veša gledam. Imao sam neku beko i fox kvarile se u toku garancije po 2 puta svake godine. Razni kvarovi od vratanca, kaiša, grejača do programatora.
WNEI82B ili 84 (1200/1400rpm) nema greske.

Ja sam uzeo ovu
Meni je skroz ok.
Imaš na ananasu danas kod a5000 pa dodje još jeftinije za 5k din.
Ja sam hteo ovu i na krajunposle xy pitanja dobijem isto toliko odgovora da je za izbegavanje

@TechSamuraj Radi app dobro,ima brdo tih opcija..što osnovnih funkcija+dodatne mogucnosti,pa do kreiranih programa za svaku vrstu stvari.
Ja sam jednom samo isprobao i koristim uglavnom na mašini.
Koliko me sećanja služi ima odložen kraj.
Ja sam hteo ovu i na krajunposle xy pitanja dobijem isto toliko odgovora da je za izbegavanje
Može li se znati zašto je mašina za izbegavanje?
Koja je razlika u odnosu na hvaljenu vnpi?
Ova je isto proizvedena u Sloveniji,nije Hisense,inventer motor,1400rpm,5god+10 motor garancije...neznam šta ima bolje za te pare?

Nazad
Vrh Dno