Šta je novo?

Kućna multimedija Preporuka za soundbar

Koji TV, projektor, zvučnike, soundbar i ostale multimedijalne komponente kupiti?

Mare011

Cenjen
Učlanjen(a)
22.11.2012
Poena
180
Moja oprema  
Mobilni telefon
Samaung A52s
Pristup internetu
  1. Optički internet
Vec duze vreme gledam soundbarove ali nikako da se odlucim za neki, pa ako neko moze da preporuci nesto do 250eur?

Znam da ne treba da ocekujem neki vau zvuk ali uglavnom ce se korisiti za filmove mrzi me da ravlacim kablove po celom stanu za 5.1 sistem i bitno mi je da ima hdmi arc da mogu sa daljinskim od tv da kontorlisem soundbar

Sent from my POCOPHONE F1 using Tapatalk

Rešenje
Vredi li Samsung HW-B440 uzeti za 130€? trenutno je snižen na nemačkom amazonu, imam mogućnost da mi donesu, verovatno je to ustvari HW-B450 ali nisam siguran, pošto je model kao za nemačko tržište.
Ne mogu da se protegnem više, nažalost, a spram VOXovih zvučnika od 3W ovo će mi biti simfonijski orkestar
Rekao sam u odnosu na Q990 koji su bezicni, da se ne pomisli da su isto kao ti, jer ipak mora zica da se razvlaci izmedju njih.

Tek toliko da se ima soundbar ne ocekujem nista posebno, jel imao.neko prilike da cuje ovu sirotinjsku verziju

Dodaj još malo do b750d i uzmi dobar soundbar.

@alter može da potvrdi :)

S60TR je 5.1 sistem, 3 prednja zvucnika, levi, desni i centralni u soundbaru + vufer + 2 zadnja zvucnika, ako ti treba zvuk iza i imas gde da postavis i prikljucis i te zadnje satelite, uzmes ove zvucnike.
S70TY je 3.1.1 sistem, 3 prednja zvucnika, levi, desni, centralni + jedan koji puca ka plafonu u soundbaru za dolbi atmos zvuk + vufer, ako ti ne trebaju zvucnici iza ili nemas gde da ih postavis i ukljucis uzmes ove zvucnike.
I jedan i drugi su ok, imaju bt. Ja imam S70TY i super sam zadovoljan.
moze li na tom modelu da se izvede da radi bez tog dodatnog vufera? Nemam gde sa njim, tv je na zidu i sb ce biti ispod. Ili mozda neka druga opcija?

Da li neko moze da proveri na b650d samsungu da li se cuje neki sum na subwoofer. Ne cuje se uvek nego samo kad se cuje nesto na basu cuje se i sum. To se najbolje cuje na tiho?
Takodje mi se cini da je subwoofer isti na b650d i na hw-c450 (6.5" i iste su dimenzije kutije)?

Na starijem B650 se cuje - napisao sam.

Rekao bih da nisu nista menjali ni na D. Feature - by design :)

Liči mi na neki djubrex čak i preko slika na netu. Bio je neki JBL Bar 2.0 od tih malih koji je bio kakav takav okej (sad ima noviji mk2), ali meni i dalje slab bass, jer nema sub.

Za 500% veću cenu ne vidim kako se mogu porediti.
Budžetni Microlab bi se koristio da se dobije bolji zvuk od isto takvog budžetnog tv-a, i da se ima bluetooth opcija. Nema razloga da ne ispuni taj skroman zadatak ali ne škodi pitati je li ga neko već koristio.
Naručili su ga, javljam utiske kad se isproba.

Javi baš. Mislim da nije ništa bolji od TV-a, ali ako jeste eto za neke koji neće sub cheap rešenje. Drugo je onaj vivax sa sub-om što se spominjao za 7-8k.

Evo malo utisaka.
Prvo sam uzeo Samsung hw-c450 (po meni odlican soundbar ali ovaj sto sam probao je imao white noise - kao neki sum na wooferu ne uvek nego samo kad ima aktivan zvuk. Zeni je to zvucalo kao "krcanje". U sustini cuje se neki sum u pozadini basa.). Mozda nije tako na svim ali ovde ima neki problem. I jos jedan problem je nema hdmi, nego samo optical i bluetooth.

Sad sam uzeo b650d (plasio sam se da i ovde ne bude taj sum). Za sad sam zadovoljan. Sve lepo zvuci, nema sum na wooferu. Prednja mrezica je bolje uradjena u odnosu na c450.
Glasovi se cuju na centralnom a muzika na levom i desnom zvucniku.

A krenuo sam od pretpostavke da mi ne treba nista skupo i prvo uzeo vivax....

Dvoumim se izmedju ova 2 soundbara
Samsung B750D
LG S70TY
Imam LG NANOCEL tv, i kupovina osim dobrog zvuka za filmove treba da zadovolji i pustanje muzike preko telefona. Potrebni saveti....

Ja sam ih uzeo na ebay-u ali trebalo bi bilo koji bravar da može da ti ih napravi/nareže

То је "империјални" стандард (стопе, инчи, миље). Нема код нас, има на ебај и алију нпр. Наручивао сам за свс субове.

Prvi put kupujem ovako nesto pa cisto da pitam, jel izlaze u susret u vecim radnjama tehnike i moze da se proba zvuk, tj da se cuje. Sto sam vise citao postova ovde u temi samo sam u vecoj dilemi dal kupiti Samsung B750D ili LG S70TY. Bitniji mi je surround zbog filmova pa cisto da bar onda isprobam uzivo kad im je vec cena priblizna.

Nazad
Vrh Dno