Šta je novo?

Nepo servis (iskustva)

Laptop koliko se sećam ne sme da se otvara, ali desktop može i time se ne narušava garancija, bez obzira što prodavci/proizvođači to ne žele.
Garanciju od 2 godine (tačnije saobraznost beše termin) se daje od strane države, tj ona primorava prodavce, dok sve preko zavisi od prodavca/proizvođača pod uslovima koji su navedeni u garantnom listu i uvek su lošiji od onih u prve dve godine. Za prve 2 godine treba samo dokaz o kupovini, a posle mora garantni list da bude ispunjen.

Cena matične od 143% cene celog proizvoda je čist bezobrazluk.
Sersis naplaćuje dijagnostiku van garancije od kupca, a kao ovlašćeni servis je plaćen i od strane proizvođača. Naš zakon obavezuje da i ta zamenska matična ima garanciju od 2 godine jer je nov deo (reparirani mogu godinu dana), a kao esencijalan deo laptopa bi trebalo da produži garanciju i na ceo proizvod (tako stoji u zakonu). Malo je diskutabilno jer matična ne čini većinu laptopa, iako po ponuđenoj ceni čini jedan i po laptop...

U ovoj situaciji bih kontaktirao direktno proizvođača i izneo celu situaciju. Često oni reše to na korist kupca. Ako ne mogu, makar se mogu kontaktirati gde se može nabaviti ta matična (čak i u inostranstvu) a da ne košta kao laptop i po. Naravno uz kulturno obraćanje i zaključak da kod ovakvog odnosa sa kupcima od strane ovlašćenog servisa i ako se je isti odnos i proizvođača, da će tvoja preporuka za njihov brend i lično korišćenje istog biti primorana da pređe u drugi tabor.

Laptop koliko se sećam ne sme da se otvara, ali desktop može i time se ne narušava garancija, bez obzira što prodavci/proizvođači to ne žele.
Garanciju od 2 godine (tačnije saobraznost beše termin) se daje od strane države, tj ona primorava prodavce, dok sve preko zavisi od prodavca/proizvođača pod uslovima koji su navedeni u garantnom listu i uvek su lošiji od onih u prve dve godine. Za prve 2 godine treba samo dokaz o kupovini, a posle mora garantni list da bude ispunjen.

Cena matične od 143% cene celog proizvoda je čist bezobrazluk.
Sersis naplaćuje dijagnostiku van garancije od kupca, a kao ovlašćeni servis je plaćen i od strane proizvođača. Naš zakon obavezuje da i ta zamenska matična ima garanciju od 2 godine jer je nov deo (reparirani mogu godinu dana), a kao esencijalan deo laptopa bi trebalo da produži garanciju i na ceo proizvod (tako stoji u zakonu). Malo je diskutabilno jer matična ne čini većinu laptopa, iako po ponuđenoj ceni čini jedan i po laptop...

U ovoj situaciji bih kontaktirao direktno proizvođača i izneo celu situaciju. Često oni reše to na korist kupca. Ako ne mogu, makar se mogu kontaktirati gde se može nabaviti ta matična (čak i u inostranstvu) a da ne košta kao laptop i po. Naravno uz kulturno obraćanje i zaključak da kod ovakvog odnosa sa kupcima od strane ovlašćenog servisa i ako se je isti odnos i proizvođača, da će tvoja preporuka za njihov brend i lično korišćenje istog biti primorana da pređe u drugi tabor.
Hvala na savetu Nemanja, upravo cu tako i da postupim, pa kako bude nemam sta da izgubim.

Само да додам, односно исправим. Можда неки од произвођача бране, али HP нема проблем са отварањем компјутера, било преносних било десктоп. Битно да на сервис дође без оштећења и у оригиналној конфигурацији. Рецимо овај пример да дође на поправку без диска би био проглашен оштећењем насталим од стране корисника. У таквим ситуацијама се званично препоручује копија података и брисање диска пре слања на поправку

Poslao sam Epson štampač koji nije u garanciji u Nepo servisu.

Preko mesec dana čekam da mi jave cenu popravke. Obrazloženje je da prioritet imaju uradjaji u garanciji.

Poslao sam Epson štampač koji nije u garanciji u Nepo servisu.

Preko mesec dana čekam da mi jave cenu popravke. Obrazloženje je da prioritet imaju uradjaji u garanciji.
Prvi put sam čekao dva meseca, drugi put više od 4. Uvek ista priča o prioritetu i vrlo drsko. Pošto sam imao zamenske skenere, pustio sam ih da vidim koliko će da traje. Posle sam im napisao mail gde sam uključio i njihovu centralu i mislim Epson. Posle 15 min od tog maila-a javila se žena gde su za tih 15 min utvrdili da su gumice otišle. Gumice sam čekao još 15 dana. Kao izvinjenje sam dobio gratis ruke. Dakle, 135 dana im e trebalo da zamene dve gumice.
Inače, kad sam nosio skener na Banjicu, prisustvovao sam sceni gde su majstori hteli da se pobiju. Neki interes imaju od trgovinskih lanaca, i verovatno zato imaju prioritet.
Blagi užas.

ovako izgleda popravljen televizor u garantnom roku u nepo sistemu. pozadinsko osvetljenje je crklo tv bio n aservisu 29 dana i kazu popravljen prosao sve testove hardverske softverske bla bla dodjem kuci upalim tv i slogiram se .

usput su mi rekli da je to od transporta . ili su stavili neke led diode koje nisu adekvatne ili su zaboravili da vrtae neku foliju .... tv je ponovo kod njih i cekam da odgovore. jos jedna stvar je sto su zaboravili da sa televizora skinu neka dva valjka drzaca koje su zasrafili pozadi valjda za lakse podizanje televizora . tv je 75 inca.

Prilozi

• WhatsApp Image 2024-02-17 at 07.36.31_a1553718.jpg
    WhatsApp Image 2024-02-17 at 07.36.31_a1553718.jpg
    70 KB · Pregleda: 147
ovako izgleda popravljen televizor u garantnom roku u nepo sistemu. pozadinsko osvetljenje je crklo tv bio n aservisu 29 dana i kazu popravljen prosao sve testove hardverske softverske bla bla dodjem kuci upalim tv i slogiram se .

usput su mi rekli da je to od transporta . ili su stavili neke led diode koje nisu adekvatne ili su zaboravili da vrtae neku foliju .... tv je ponovo kod njih i cekam da odgovore. jos jedna stvar je sto su zaboravili da sa televizora skinu neka dva valjka drzaca koje su zasrafili pozadi valjda za lakse podizanje televizora . tv je 75 inca.
Ovo kao da nisu vratili difuzere za diode ili su diode prejake.

Da izvestim o ishodu svega
posle nepo servisa televizor je stigao kod mene onakav sa onom kineskom novom godinom kroz ekran. natezao sam se sa nepo sistemom da dodju da preuzmu tv poprave ga i vrate nazad a ne d aga ja nosim ponovo u servis. natezanje sa hisense srbijom da oni nateraju nepo sistem i previse razgovora dolazim do polovicnog resenja da ja tv odnesem u promobi na cukarici jer je hisense od skoro sklopio ugovor sa njima da servisiraju televizore i ..... odnosim uredjaj promobi za pohvalu ljubazni poslovni sve super , posle dva dana me obavestavaju da televizor mora nepo sistem da popravlja i da ce oni organizovati transport uredjaja u nepo sistem na popravku obezbedili su kutiju za transport prevezli televizor svojim vozilom do nepo-a , znaci respekt za poslovnost za uslugu koju nisu morali . trazili su od nepo sistema da me po popravci kontaktira i da mi na kucu isporuce popravljen uredjaj. ALI uvek ali nepo odbija da uredjaj isporuci meni nego kategoricki da vrate tv u promobi na cukaricu. pro mobi jos jednom ispadaju profi odlaze u nepo svojim vozilom preuzimaju uredjaj donose ga na moju adresu momak koji je doneo tv mi pomaze da ga unesem u stan da ga raspakujemo da vidimo dal je sve ok , hvala bogu sve je ok tv je popravljen ekran nema novu godinu na sebi ..... ali uvek ali nepo sistem je zaboravio da spakuje daljinski upravljac pa ce pro mobi dostaviti isti u ponedeljak reko ljudi hvala na svemu neka daljinski bude na recepciji servisa ja cu u utorak doci do vas da ga uzmem jer zaista nema smisla da opet neko sedne u auto predje pola beograda do konjarnika da bi doneo daljinski.

sefovi iz promobi servisa veoma kulturni ljubazni rado komuniciraju sa klijentima predusretljivi na max , pro mobi je sve ono sto nepo system nije .
eto moje iskustvo sa dva servisa jedan za izbegavanje maksimalno drugi za svaku preporuku.

Užasno su neprofesionalni ovi iz Nepo System. Predao sam preko Gigatron servisnog centra Samsung Galaxy Tab S9 12/256, u garanciji, koji ima očigledan fabrički problem. Ekran se povremeno zamrzava uz pojavu šarene pruge duž ekrana, isključivanjem i uključivanjem ekrana tablet se vraća u normalu. Ovo se u početku dešavalo retko, a zatim je počelo sve češće, dovoljno je da npr. Youtube video bude pušten barem pola sata da se skoro sigurno desi ovo zamrzavanje. Prvo sam mislio da je softverski problem pa sam uradio fabrički reset i samo uneo svoj gmail nalog bez vraćanja softvera za slučaj da nešto od instaliranih aplikacija ne generiše problem, međutim problemi su se i dalje javljali. Napominjem da uređaj nije ispuštan, kvašen, udaran ili na bilo koji drugi način fizički oštećen. Na kraju sam izgubio strpljenje (moja greška je što ga nisam odmah vratio) i predao uređaj na servis. Na "ticketu" na njihovom sajtu Reklamacije.rs sam detaljno opisao probleme i priložio fotografiju (inicijalnu prijavu je uneo službenik Gigatrona sa vrlo skraćenim opisom) izgleda ekrana kada se zamrzne. Osam dana nikakvog odgovora nije bilo, niti me je bilo ko kontaktirao emailom, telefonom ili na bilo koji drugi način. Posle 8 dana su samo poslali poruku da se reklamacija odbija i na "ticketu" stavili generičku poruku:
Poštovani,
Tokom testiranja uređaja nije ustanovljena nesaobraznost koju ste reklamirali.
Prema informacijama koje smo dobili od strane ovlašćenog servisa, dijagnostikom nije utvrđena nesaobraznost proizvoda.
U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača i definisanim zakonskim rokovima obaveštavamo Vas da su Vaša reklamacija i zahtev odbijeni.
U skladu sa članom 55. Zakona o zaštiti potrošača imate mogućnost rešavanja spora vansudskim putem posredstvom nadležnih tela: https://vansudsko.must.gov.rs/adrbodies
Naravno nikakvo objašnjenje kakvu su "dijagnostiku" sproveli nisu dali, pošto je za dijagnostiku bilo dovoljno da puste da radi bez gašenja ekrana, npr Youtube, par sati pa da im se sigurno pojavi opisani kvar. Btw, na redditu sam našao thread u kome se ljudi žale na isti problem sa Tab S9 (i rešavali su ga zamenom uređaja). Očekivao bi da kada se radi o uređaju koji se u Srbiji prodaje za ~1000,00 eur da me neko barem kontaktira, ako ne uspeva da ponovi problem, da pojasnim o čemu se radi, pre nego što odbije reklamaciju kao neosnovanu.
Kada sam već kod toga da li je neko imao iskustva sa ovim medijatorima za vansudsko razrešavanje spora i kako to funkcioniše? Pitam pošto ću očigledno morati da pribegnem tom rešenju, pošto nemam nameru da prihvatim neispravan uređaj, koji sam platio oko 1000 eur kao ispravan.

Edit: Alternativno, da li mi je možda bolja opcija da prvo odnesem uređaj, kada mi ga vrate, nadam se u komadu, u ProMobi koji je ovlašćeni servis za Samsung mobilne i tablete?

Poslednja izmena:
Po meni - nikakav servis.Neprofesionalni i spori.Posalje im ekupi tv oni javljaju posle 7 dana tv je ispravan.Ja u fazonu sta me pravite budalom kad znam da ne bi sigurno pakovao 50 inca TV i cimao se da radi 100%.Onda posle kao ipak ne radi u pravu ste.Kao to je neka fora da prvo odbiju reklamaciju pa posle kao ipak se prihvata.Posle toga ljudi iz reklamacije ekupi su poslali 30 mail-ova i tek posle mesec i po dana su ga popravili.Kvar je bio da zamene maticnu plocu.Oni sto rade servis znaju da je to posao od sat vremena.Imaju kao neki call centar i broj pod kojim ti vode reklamaciju.Ali to mozes macku o rep da okacis.Sto se tice popravke tu su ispali ok i resili su kvar.Ali ako im saljete tv naoruzajte se strpljenjem da cete cekati 45 dana za kvar koji normalan servis resi za 1 dan.Btw , za slican kvar sam slao drugi TV u drugi servis i ljudi su popravili za 1 dan.Tako da nije do kvara nego ono fazon boli nas uvo za musterije i neka ceka.

Nepo System strikes again.... Pre tacno 8 dana reklamirao kuhunjski mali bojler marke Tesy koji je odjednom prestao da greje vodu. Danas dobijem poruku sledece sadrzine.

Postovani, Tokom testiranja uredjaja nije ustanovljena nesaobraznost koju ste reklamirali. Prema informacijama koje smo dobili od strane ovlascenog servisa, dijagnostikom nije utvrdjena nesaobraznost proizvoda. U skladu sa Zakonom o zastiti potrosaca i definisanim zakonskim rokovima obavestavamo Vas da su Vasa reklamacija i zahtev odbijeni. U skladu sa clanom 55. Zakona o zastiti potrosaca imate mogucnost resavanja spora vansudskim putem posredstvom nadleznih tela: https://vansudsko.must.gov.rs/adrbodies Vas BC Group

Znaci ja sam ***** koji ne zna da pusti toplu vodu ili su oni idioti u servisu koji ne znaju da dijagnostikuju kvar... Realnija mislim druga opcija. Ogroman minus za BC Group, dzaba profesionalizam prilikom prodaje ako te posle izvacare prilikom reklamacije.

Kako postupiti sad, pritiskati BC Group na neki mail ili drustvma za zastitu potrosaca , ako postoje?

@wolf 87 automatska poruka zbog zakonskog roka za odgovor na reklamaciju. Najverovatnije da slanje bojlera nije još ni započeto, s obzirom na to da je praznično radno vreme, ali biće rešeno.

@wolf 87 automatska poruka zbog zakonskog roka za odgovor na reklamaciju. Najverovatnije da slanje bojlera nije još ni započeto, s obzirom na to da je praznično radno vreme, ali biće rešeno.
Bojler je poslat direktno u Nepo Servis, ne BC Group, tamo je primljen 27.12.

Nepo je dno dna, a još uvek radi ?!

Ja sam odneo monitor pre neke dve nedelje na reklamaciju, ustanovili da monitor ima gresku i dobio drugi (navodno nov iz fabrike) sa identicnim problemom. Sad moram opet da nosim, cirkus. Gore mi ovo maltetiranje nego ista.

Koliko do nas zapravo zna da Nepo radi za Monty Python e :D

Nosio sam krajem godine laptop na popravku. Asus, nije baš najnoviji model. Probali su reparaciju matične ploče, nije uspela, nisu naplatili.

Međutim, kada sam pitao da li može da se naruči druga matična ploča samo su mi rekli da se ne isplati.

Ne znam da li su proveravali, pa su znali, ali mi nisu rekli cenu.

Par puta se desilo da sam odmah osmog dana poslao mail sa je slucaj prosledjen trzisnoj inspekciji.
Odmah postaju revnosni i resavaju problem.
Vise servisa je u pitanju, izmedju ostalog i Nepo.

Nosio sam krajem godine laptop na popravku. Asus, nije baš najnoviji model. Probali su reparaciju matične ploče, nije uspela, nisu naplatili.

Međutim, kada sam pitao da li može da se naruči druga matična ploča samo su mi rekli da se ne isplati.

popravke ploca van garantnog roka se apsolutno ne isplate jer cena maticne ploce je verovatno ista kao novi laptop, a mozda i skuplja

Матичне плоче се не могу поправити, докле трају трају. Тако је од када постоје компјутери.
Ако ти се допада лаптоп можеш да потражиш исти модел полован па да замениш плочу.
Ако је нешто баш битно тј. ако си баш везан за тај модел.

@Diamond : nije baš tako. Već sam nosio u Nepo Sistem laptopove koji su imali problem sa matičnim pločama i uspešno su ih rešili.

Ovaj laptop je iz 2017. godine i dok je radio radio je kako treba.

Probao sam da nosim na još jedno mesto koje je pickup point za servisiranje laptopova. Nalazi se u prodavnici Tehnomanije kod Ade, ali su mi tamo rekli da sa tom firmom ne sarađuju već 2 godine i da ih čudi kako nisu sklonili reklamu da se tu nalaze.

Kontaktirao sam i direktno Asus koji je vrlo brzo odgovorio i uputio me na Kimtec. Pokušao sam da ih kontaktiram telefonom, ali bezuspešno.

Da napisem i ja jedno negativno iskustvo sa nepo, posto BC group salje tamo, BC group mi je uvazio garanciju za Corsair napajanje, koje traje 10 godina, a proslo je 2.5 godine. Kada sam sklapao novu konfiguraciju, nije hteo da upali uopste. Vratim sve staro, isto nije htelo. Reklamiram ga, cekao skoro mesec dana, da bi dobio odbijanje reklamacije kako je uredjaj ispravan. I vidim kod kuce da je otvarano napajanje po probusenom stikeru. Prodavac je stavio pod zahtev popravka, sto ja nisam trazio. Na moj odgovor, da trazim novo, a ne popravku, dobio sam odgovor, da cu dobiti novo, nego mora samo nesto da stavi kao na papir. Posto sam dobio nazad napajanje, i kako sam sumnjao na graficku kartu (koja radi), ispostavilo se da je problem i do nove maticne ploce. tj. do pcie slota (nije bc group) i procesora sa alija koji je imao krive pinove, kada sam ispravio pinove i hteo da upalim komp, opet nije hteo da se upali. Napajanje je nesto malo radilo, jer sam prvo probao na staroj konfiguraciji, gde sve radi normalno.

Mada mislim da ima veze dosta i sa prodavcem. Jer sam imao ranije problem sa vec jednim napajanjem koje su mi resili tako sto sam dobio novo, tastaturu i dva para jbl slusalica.

Nepo system je ovlasceni servis gde BC group salje. jel tako? Ako sam pogresio, onda se izvinjavam, kako vidim reklamacije.rs.. kontam da je to? A cini mi se da sam procitao negde Nepo system. Jer sam gledao i neke laptopove, gde uz uslov za garanciju od 10 godina za dell, da se tamo nosi jednom godisnje.
Dobio odgovor kako je uredjaj ispravan.. i vidim da je otvaran.

EDIT: Malo sam mozda preterao sa detaljima. Ali je cinjenica da mi napajanje neispravno. A oni ga vratili kao "ispravnog".

Poslednja izmena:
Ali si u istom postu napisao;
BC group mi je uvazio garanciju za Corsair napajanje,
znaci da je garancija realizovana pozitivno
da bi zatim napisao da je bilo do maticne ploce i neispravnog procesora sa alija.... :rolleyes:

Tebi je izgleda sve bilo neispravno

Uvazio, kao primili na reklamaciju.. bez onog garantnog lista sto se dosta pominje, nego samo uz fiskalni racun. Ali da su mi vratili nesto kao ispravno, a ono posle par sati opet nije htelo da radi. Jer da je ispravno, stara konfiguracija bi se upalila, kada vec novo nije.

@jhoni ovo sve što si napisao najmanje veze ima sa servisom. uglavnom, za ovakve stvari (iskustva sa prodavnicama, zakoni, prava, reklamacije) tu je podforum

Izvinjavam se. Mislio sam da ima veze i sa njima.

Vrh Dno