Šta je novo?

Klima uredjaji - opšta diskusija

Ok, znaci na nula stepeni greje odlicno na 24 stepena 48 kvadrata odlicne izolacije a na -4 ne moze ni 19 stepeni na isto setovano? Da bacim onda u kantu to ?

Za Pulara 12 je 48 kvadrata preveliki zalogaj. Pa kako, temperatura prostora opada, a odlicno izolovan, u 24h? Da li gasis klimu? Klima odrzava temperaturu, ako temperatura padne, ona ce vise da trosi, ali 5° je mnogo.

Verovatno ima i do ovog otopljenja danas,ukljucio i feel,amber oborio potrosnju sa 1.5kW na 0.8kW.Uspeo da polomim lule na voxovima,u tacnama i dalje po santa leda,ali topi se.Mislim da amber kod mene bolje radi sa i feel,al ga je ova maglustina upropastila.

Verovatno ima i do ovog otopljenja danas,ukljucio i feel,amber oborio potrosnju sa 1.5kW na 0.8kW.Uspeo da polomim lule na voxovima,u tacnama i dalje po santa leda,ali topi se.Mislim da amber kod mene bolje radi sa i feel,al ga je ova maglustina upropastila.
Tacno tako, slazem se. Kod mene je otopio led ujutru oko 8-9h i odma je proradila klima normalno. Sa ukljucenim I feel trenutno drzi u pola stepena 25 kvadrata a u drugih 23 je dva stepena manje. To je odlicno i zadovoljavajuce. Skinuo sam i ja kondenz cev i plasticni odvod, nema nigde vode i leda sada.
Cim krene led gotova je ova najjeftinija klima na trzistu:)

Mislim da amber kod mene bolje radi sa i feel,al ga je ova maglustina upropastila.
Radi ona fino na I-Feel ali kad dodje prvi DF onda i fino prdi dok ne krene ponovo... A kad krene isto fino radi sa 1500-3000w i to neki 30min pa posle neki 15-30min tega opet jedan fini DF pa sve tako fino u krug :ROFLMAO:

Poslednja izmena:
Sta je frka za kilovate svakako smo najjeftiniji u regionu ?! Samo nek udara po kw dok zagreva dobro.

Evo kako radi Musa Makina u 48m2
Temp -2c
pu pu da je ne ureknem sunce joj :ROFLMAO:

Prilozi

• Screenshot_20250102-225530.png
    Screenshot_20250102-225530.png
    48.4 KB · Pregleda: 101
Koliko vidim horor priče sa minusom i maglom a ja baš gledam koju klimu da uzmem za Zlatibor, 33m2 izolovan stan. Noću ovih dana od -5 do -7 i gusta magla, sve se okuje u led tokom noći, posle ovih iskustava koje čitam pitam se da li bi ijedna klima radila ok posao, a da ne košta 200k. 😂

Mislio sam KMCC 12 Fuji ali se bojim da bi se ugušila.
Nije to klima za planinu. 12LTCA ili nešto slično sa spoljašnjom od 40-ak kilograma

Evo jedan grubi primer oko I-Feel i bez I-Feel
Plavo je trenutni rad kod Amber bez I-Feel i vec odradila jedan DF
Crveno je kako bi radila sa I-Feel i kako izgleda njen rad posle DF
Kazem opet ovo je samo jedan grubi primer ali uvek tako mi izgledao na grafikon na I-Feel posle DF
Steta sto nemam neki Screen a da ga upalim malo morgen :ROFLMAO:
I-Feel je dobar ali samo kad je temp. u plusu 24h
Pa vi vidite sta je bolje ;)

Prilozi

• Ifeel.jpg
    Ifeel.jpg
    116.4 KB · Pregleda: 78
Poslednja izmena:
Znaci uzimam u razmatranje ugradnju grejaca.
Inace na trenutnih 2 stepena , set 25, unutrasnja 24.3-24.5. Ja sam mislio da je klima neispravna ova prethodna dva dana iskren da budem. Videcemo za dalje.

Kad si ugradio i gde?
Ugradjujem grejace kod jednog coveka, javim kroz koji dan kakva je situacija. Neki set od 25€ poslacu sliku, sve sa digitalnim termostatom. Budzim kod onog coveka sto je trazio df na Quadro inverteru, sad mu tacna zaledila pa ventilator opleo po ledu🤣

Javi obavezno. Odakle si?

Ja sumnjam na vrlo kratak DF pa se nagomilao led. Mozda je i ova opcija bez I feel uticala ako je kraci DF bez nje. Videcu ovih dana. Uglavnom sada je SJ na -1 bez leda.
Potrosnja mi ne znaci nista jer smo svakako u crvenoj zoni, a i grafikoni su omiljena zanimacija naseg glavnog izvodjaca radova.:) Bitnije je da odrzi temp.

Ja sumnjam na vrlo kratak DF pa se nagomilao led.
Nagomilao se sto nisi prvo skinuo lulu... A drugo Pular nema grejac tacne i DF roka na tako blesavo vreme na 45-90min... kad tad morao da se nagomila ;)
I moja Muse odradi DF izmedju 5-8min... ali tacna suva i uvek se cudim koliko brzo to odradi... A Amber 13-15min... takodje suva tacna
Ok sad moze neko da kaze moj japanac radi isto na svaki sat DF ali je suva tacna *** mozda prave japanci bolje tacne = padovi itd. pitaj boga :unsure:
A onda ima i druga strana gde radu dzezve i fenovi :ROFLMAO: pa se na kraju ipak ugradi kod samuraja grejac :eek:

Mozda je i ova opcija bez I feel uticala ako je kraci DF bez nje.
Nema veze I-Feel koliko dugo traje DF
Ima samo razlika u rad klime posle DF... bez I-Feel kratko povuce 5-10min... A sa I-Feel prvo prdi pa onda vuce kao blesava 30-35min.. optimalno za drugi DF

Poslednja izmena:
Jutros ustanem, otvorim ulazna vrata kad sve u ledu, ali sve, komplet dvoriste, ulica.... Nosi kosava, samo gledam dali ce sta otkinuti sa te stare vikendice a vani -10c. Klima prede samo tako, po koji df odradi i samo nastavi da prede. Mali neki dan udario u prozor pa napukao fino, vuce sad i tu hladan vazduh pa mi jos dodano se povecala potrosnja ali klima radi. Prema tome @nikola1970 ako si ti na Zatiboru a znamo kakvi uskovi tamo znaju biti ja bi ladno bez razmisljanja uzeo Mitsubishi RW seriju i zavrsio posao.

Jutros ustanem, otvorim ulazna vrata kad sve u ledu, ali sve, komplet dvoriste, ulica.... Nosi kosava, samo gledam dali ce sta otkinuti sa te stare vikendice a vani -10c. Klima prede samo tako, po koji df odradi i samo nastavi da prede. Mali neki dan udario u prozor pa napukao fino, vuce sad i tu hladan vazduh pa mi jos dodano se povecala potrosnja ali klima radi. Prema tome @nikola1970 ako si ti na Zatiboru a znamo kakvi uskovi tamo znaju biti ja bi ladno bez razmisljanja uzeo Mitsubishi RW seriju i zavrsio posao.
Ima li sta skuplje za preporuciti 🤣🤣🤣

Koliko vidim horor priče sa minusom i maglom a ja baš gledam koju klimu da uzmem za Zlatibor, 33m2 izolovan stan. Noću ovih dana od -5 do -7 i gusta magla, sve se okuje u led tokom noći, posle ovih iskustava koje čitam pitam se da li bi ijedna klima radila ok posao, a da ne košta 200k. 😂

Mislio sam KMCC 12 Fuji ali se bojim da bi se ugušila.
Gree amber ultra 12

Naravno da moze da ide na Amber 12... kad bude -5c i vise... Nece sigurno da mu radi stalno kao on/off :)
Neka otvori prozor na kip i resen problem sa on/off :LOL:

Poslednja izmena:
Covek nije non stop na zlatiboru a da pukne 2000-3000€ za klimu sto ce je mozda samo 2-3 nedelje koristiti... Jedino ako je prolupao :LOL:
To ce da izgura i klima do 1000€ nije zlatibor sibir :)
Čovek priča drugo nisi ga razumeo ako je šupa onda treba klima od 2 3000 evra.😀😀😀😀😀😀

Neznam sta da ti kazem... Dali je ili nije neko lud to je diskutabilno. Imati vikendicu na zlatiboru, ma koliko kratko bio i uzeti neku klimu da razmisljas hoce li ili kako raditi je po meni sto bi ti rekao samo lud moze... Nisam ni ja u sibiru pa me nekad iznenade hladnoce, kao da sam drzavu promjenio, dali je to vredno ulaganja, mislim da jeste. Klima je naj gori vid grijanja cak i naj jeftinije ulaganje ( ako ne racunamo sporet ) pa jos ako i tu stedis.. jos planina, Zlatibor.... Uz to, sta ako krene da pravi buku pa se neko od komsija zali.... Tek onda skupo da mjenjas. Naravno da nemamo svi isto razmisljanje ali pogledaj koliko " gori forum" a minus dva, tri... Joj to su uslovi naj gori za klimu... Dajte molim vas, price za malu djecu.

Vrh Dno