recognition
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 20.10.2010
- Poena
- 195
Nisam skidao lulu sa donje strane
Ja tesim Miroslava ti tesis mene,fala ti 🤣Amateri...😊
Ovako klima trosi...Ili mi na cudan nacin cestita novu godinu..
Nesto je zadnjih 3-4 dana podivljala,i sa potrosnjom i sa df.
I srecna nova i sve najbolje...
Jel si iskljucio I-Feel?Amateri...😊
Ovako klima trosi...Ili mi na cudan nacin cestita novu godinu..
Nesto je zadnjih 3-4 dana podivljala,i sa potrosnjom i sa df.
I srecna nova i sve najbolje...
Ma nesto je on tu poremetio,imas jednu klimu i amber ti radi na 600w a njemu pomazy dve vox i gle potrosnju 1500w po satu,koliko ti je potrosila tvoja do sad daj sliku🤣Jel si iskljucio I-Feel?
Grejes sa 3klime 70-80m2 i dalje napinje Amber 12 kao blesava?
Evo kako radi Amber 9 Premium u +60m2
Zadata 24c Fan 3
Ma na ovakvo blesavo vreme skidaj to...Nisam skidao lulu sa donje strane
Sta je sa IFeel???Pa...realno tako ispada...Jos ja imam i 2 voxa pored ambera.To je potrosnja za ovog u spavacoj sobi 18m2,zatvorena vrata.Drugi vox koji deli prostor sa amberom,nekih 55m2, cenim da trosi isto ili manje.Voxovi redje idu u df,ali i i uglavnom prde u prazno,amber na sat ili manje.Otprilike u sat vremena 15min df.Sve klime podesene na 22.bar jos nisam poceo da grejem vodu u serpici,*** za tolike klime dzezva mi mala...
Jesi iskljucio ifel?Lepo ti covek reko jos pre nedelju dana kad di se zalio 😂Pa...realno tako ispada...Jos ja imam i 2 voxa pored ambera.To je potrosnja za ovog u spavacoj sobi 18m2,zatvorena vrata.Drugi vox koji deli prostor sa amberom,nekih 55m2, cenim da trosi isto ili manje.Voxovi redje idu u df,ali i i uglavnom prde u prazno,amber na sat ili manje.Otprilike u sat vremena 15min df.Sve klime podesene na 22.bar jos nisam poceo da grejem vodu u serpici,*** za tolike klime dzezva mi mala...
Nisam ni ja znao da se dkida,mislio sam da one rupe pored ce da izlazi ako zaledi lulaMa na ovakvo blesavo vreme skidaj to...
Malo morgen ce da izlazi na ovakvo blesavo vreme sto bilo zadnja dva dana(kod nas makar) to sve zalediNisam ni ja znao da se dkida,mislio sam da one rupe pored ce da izlazi ako zaledi lula
Kako se skida,samo iscupam?a sta moze joj bude ako zaledi sve dole?🤦♂️😂Malo morgen ce da izlazi na ovakvo blesavo vreme sto bilo zadnja dva dana(kod nas makar) to sve zaledi![]()
Da polako iscupaj...Kako se skida,samo iscupam?a sta moze joj bude ako zaledi sve dole?🤦♂️😂
A dobro onda,samo da ne utice na grejanje,skinucu posle svakako.Da polako iscupaj...
U najgorem slucaju moze led da se nakuplja pa onda ce vetilator da roka u ledu
I onda ce da radi dzezva
Au brale,bolesna potrosnja vala,nesto tu nije u redu,gas iscureo nepravilna montaza nesto sta znam al ovooo🤷🏻♂️i feel iskljucen
Iscupaj Amber na 15min iz struje i izvadi baterije iz daljinski..pa je ponovo upali! Mozda nesto pobrkala...i feel iskljucen
Evo kako jedna profi 🤣 klima treba da radi defrost, znaci celokupan proces traje tacno 6 minuta, od potpuno belog izmenjivaca do ponovnog grejanja, gledajte, slusajte i uzivajte, njeno velicanstvo, Vox.. 🙄
(molio bih vas da zanemarite traljavo odradjen odvod kondenza itd, to nije tema)
Evo kako jedna profi 🤣 klima treba da radi defrost, znaci celokupan proces traje tacno 6 minuta, od potpuno belog izmenjivaca do ponovnog grejanja, gledajte, slusajte i uzivajte, njeno velicanstvo, Vox.. 🙄
(molio bih vas da zanemarite traljavo odradjen odvod kondenza itd, to nije tema)
Haha kao neka mini stuba samo fali deda mrazA sta ti je ovo obeseno zardjalo na kablu?
Merdevine od papagaja, zakacila cerka, kaze dobro je za defrost, sta ga znam..A sta ti je ovo obeseno zardjalo na kablu?
Haha pa dobro blizu sam bio sa deda mrazaMerdevine od papagaja, zakacila cerka, kaze dobro je za defrost, sta ga znam..
Nije mi poenta da budu non stop ukljucene jer cu ulaziti u crvenu tarifu sto se tice racuna za struju. Treba da mi prostorija bude topla 6 sati dnevno a posle nek se skroz rashladi pa sutradan ispocetka. Ako moze neka preporuka koja klima sto se kaze bljuje vatru cim je ukljucis to mi je ok. Nije bitno kakva je modulacija klime samo da cim se ukljuci duva toplo jer ove romstal klime u pocetku duvaju hladnjikav vazduh iako su setivane na 30°.Ako hoćeš da uštediš kada niste kući klimu drži 2-3 stepena niže nego kad ste kući.
Na ovaj način koji si opisao ćeš imati veće troškove nego da je stalno uključena klima.
Mislim da kvalitetnu klimu neces naci ispod 1000€ sve ozbiljnije klime da ne razmisljas o vanjskoj temp ( da i te skupe imaju df samo nisu tako cesti ) su vec blize 2000€ i vjeruj isplati se. Koliko god ovdje bili komentari kad ce se isplatiti ( racunajuci razliku potrosene struje- sto je potpuno pogresno ) sami rad klime je daleko bolji i mozes mirno da spavas. Nerazmisljajuci o vanjskom minusu a buci klime da negovorim. Mislim na drndanje i lupanje vanjske klime. To govorim iz iskustva a kod mene budu vanjske dosta u minusu, o vlagi i magli da nepricam.Na primer koje? A da su u cenovnom opsegu oko 1000e? Ili za takve klime treba 2000e?
Поента је да ће таквим радом трошити више струје него ако раде нон-стоп.Nije mi poenta da budu non stop ukljucene jer cu ulaziti u crvenu tarifu sto se tice racuna za struju. Treba da mi prostorija bude topla 6 sati dnevno a posle nek se skroz rashladi pa sutradan ispocetka.
Svaka klima ce da potrosi vise da je ukljucis u ladnoj prostoriji da nabije temp nego da je drzis 24/7. Tebi treba dva kalorifera od po 4kw ako oces jeftinu varijantu. Ako oces skupu onda dve amber premium 12 ili mozda cak 18 pa da probas ali one su 120k 12tice i 160k 18tice. Ne isplati se klimama grejati kako si ti zamislio. Kad ukljucis klimu u prostoriju gde je 10-15 stepeni njoj treba dva dana da detaljno nabiju temp na tipa 24 da bude prijatno. Pogotovu u 90 kvadrata.Nije mi poenta da budu non stop ukljucene jer cu ulaziti u crvenu tarifu sto se tice racuna za struju. Treba da mi prostorija bude topla 6 sati dnevno a posle nek se skroz rashladi pa sutradan ispocetka. Ako moze neka preporuka koja klima sto se kaze bljuje vatru cim je ukljucis to mi je ok. Nije bitno kakva je modulacija klime samo da cim se ukljuci duva toplo jer ove romstal klime u pocetku duvaju hladnjikav vazduh iako su setivane na 30°.
Uzmi dve 24 voxove,75.000 je jedna,ukljucis preko tel sat dva pre i cao,potrosnja ce ti biti 1-1,2 kwh po satu puta dva to ti izadje dnebno oko 15kwh za obe klime i zavrsio si poso.Nije mi poenta da budu non stop ukljucene jer cu ulaziti u crvenu tarifu sto se tice racuna za struju. Treba da mi prostorija bude topla 6 sati dnevno a posle nek se skroz rashladi pa sutradan ispocetka. Ako moze neka preporuka koja klima sto se kaze bljuje vatru cim je ukljucis to mi je ok. Nije bitno kakva je modulacija klime samo da cim se ukljuci duva toplo jer ove romstal klime u pocetku duvaju hladnjikav vazduh iako su setivane na 30°.
To sam ja radio na vikendici bas da vidim tu razliku, pogotovo sto sam samo povremeno tu. Puno manje trosim sa spustenom temp nego da potpuno ugasim. Kas ugasim sve se oladi da eskimi izadju iz ladica i ormara kad otvorim. Takodje kao sto uvjek kazem jako je bitna ta izolacija da nema velike gubitke temparature ali po meni i mom iskustvu radije smanjiti temp pa isprogramirati da se podigne prije dolazka nego potpuno ugasiti.Поента је да ће таквим радом трошити више струје него ако раде нон-стоп.
24-ka i to dva komada, milina jedna prosto. Savet kao da ga mrziš...Uzmi dve 24 voxove,75.000 je jedna,ukljucis preko tel sat dva pre i cao,potrosnja ce ti biti 1-1,2 kwh po satu puta dva to ti izadje dnebno oko 15kwh za obe klime i zavrsio si poso.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari