Šta je novo?

Yunet optika - mts

Evo saznah i ja za ovog provajdera u drugim temama foruma. Istice mi sada ugovor kod drugog operatera a posto mi je internet prioritet najverovatnije cu i ja preci na yunet.
Imam samo jedno pitanje koje sam delimicno nasao na prethodnim stranama. Eon sam video da radi kod njih ali nisam nasao da li rade SK, N1 kanali?

Evo saznah i ja za ovog provajdera u drugim temama foruma. Istice mi sada ugovor kod drugog operatera a posto mi je internet prioritet najverovatnije cu i ja preci na yunet.
Imam samo jedno pitanje koje sam delimicno nasao na prethodnim stranama. Eon sam video da radi kod njih ali nisam nasao da li rade SK, N1 kanali?
Rade svi kanali United Media-e.

Ta besplatna TV uz net do 31.12 znaci da ako se u narednih par dana sklopi ugovor naredne 2 godine je besplatan tv?
Znaci net 200+tv bi placali 1740 din mesecno naredne dve godine?
Ili kako shvatam neke poruke u ovoj temi da par dana do 31.12 imas besplatan tv, a onda od 1.1 naredne 2 godine placas net 200+tv 3480 din?

Ne vidim kako je onda ovo ok provajder i ponuda, jer neko rece imaju koretkne cene pa zato ne nude 50%, 1din i slicne popuste, ali im je ovako najgora ponuda od svih provajdera da se samo net 200 i tv placa toliko.

@nen Ljudi navikli na druge moderne provajdere i da moraš da se cenkaš kao na pijaci i da pretiš i blefiraš i da tek kad dobije i ko dobije popust 50% to počne da liči na normalnu i prihvatljivu cenu za uslugu koju dobijaš pa sad YuNet koji je "old school" provajder i ne bavi se tim cirkuskim marketing forama ispada lud i ima lošu ponudu? 😂

Postoje ljudi kojima odgovara ponuda i koji žele da plate samo za internet uslugu. Bonus poeni kad ista može bez ugovorne obaveze da se dobije.

Yunet je korektan provajder kome je potreban samo internet bez televizije. Ako je kablovska u 21. veku ičija potreba, neka traži onda pogodnosti kod mts-a i Yettel-a.

Meni odgovara.
YUnet 1000/500Mbps optiku sa statičkom IPv4 i TV paketom (koji mi ne treba, gledali smo samo Olimpijadu ali je bio po 1 din, a dobio Xiaomi Mi Box 4k 2nd koji sam i inače hteo da kupim zbog drugih stvari), bez fiksnog telefona i drugih uslova platio sam unapred po 3000 din/mesec za 2024. Instalacija pedantna, uređaji solidni, nikad resetovao, brzina uvek top. Servis ne znam kakav je, nije bilo potrebe, prosto sve radi.

Poslednja izmena:
Aha znaci uglavnom ljudi kojima samo net treba i umorni od popusta, jasno

Meni odgovara.
YUnet 1000/500Mbps optiku sa statičkom IPv4 i TV paketom (koji mi ne treba, gledali smo samo Olimpijadu ali je bio po 1 din, a dobio Xiaomi Mi Box 4k 2nd koji sam i inače hteo da kupim zbog drugih stvari), bez fiksnog telefona i drugih uslova platio sam unapred po 3000 din/mesec za 2024. Instalacija pedantna, uređaji solidni, nikad resetovao, brzina uvek top. Servis ne znam kakav je, nije bilo potrebe, prosto sve radi.

koji je razlog da ne odaberes npr Orion?
1.5 / 0.5 Gb/s mesecno oko 1900 ako ti vec ne treba tv je ogromna razlika.
Cak i da ti treba izaslo bi oko 2600.
Sem ako ti nije dostupan kao opcija..

Nema Orion u mojoj zgradi, prvo sam njih pitao. Nudili WiFi....

@nen Svako bira po svom nahođenju i po različitim principima. Nekim ljudima nije sve u ceni.

Ja sam eto Orion korisnik ali plaćam 1800 din za prepaid 500/50 paket iako sam za te pare mogao da na Orion postpaid-u dobijem 750/250 paket. Takav potez drugim ljudima verovatno ne deluje baš logično, a ja prosto ne želim da imam UO sa takvom firmom niti da se 3 puta godišnje raspravljam sa njihovom podrškom kad ponovo pokušaju da podignu cenu paketa tokom trajanja UO.
I jedini razlog zašto koristim Orion je to što je jedina druga alternativa Supernova optika a Supernova je još gora od Oriona a duplo skuplja.

Poslednja izmena:
Meni odgovara.
a reci mi Yunet ima tj moze da se gleda njihova televizija na pc ili laptopu ?

Koristi se MOVE aplikacija na dobijenom Mi Box 4K (2nd gen) ili Sticku (opcija).
Ta aplikacija postoji i za telefone (npr. MOVE Smart/MOVE'N'GO od mts).
Nisam probao da li može da se poveže, to je pitanje za YUnet support.

@nen Svako bira po svom nahođenju i po različitim principima. Nekim ljudima nije sve u ceni.

Ja sam eto Orion korisnik ali plaćam 1800 din za prepaid 500/50 paket iako sam za te pare mogao da na Orion postpaid-u dobijem 750/250 paket. Takav potez drugim ljudima verovatno ne deluje baš logično, a ja prosto ne želim da imam UO sa takvom firmom niti da se 3 puta godišnje raspravljam sa njihovom podrškom kad ponovo pokušaju da podignu cenu paketa tokom trajanja UO.
I jedini razlog zašto koristim Orion je to što je jedina druga alternativa Supernova optika a Supernova je još gora od Oriona a duplo skuplja.
nije to toliko cudno koliko ti izgleda. logicno je da pored cene i ponude uticu i druge stvari kao sloboda da se ode kad se hoce itd.
zato i pitao ljude za yunet razloge, jer pretpostavljam da svako ima svoje, pa me zanimalo koji su da vidim sta meni odgovara a sta ne.
svakako hvala svima, jasnija mi slika sad

Meni odgovara.
Sto je previse jer recimo ja za 3750 dobijem zlatni box sa istom tom brzinom al da ti ne pricam sta sve dobijam za tih 3750 dinara.

Sad si dobio. A do sledećeg ugovora taj paket ima da košta 11k i "popust" koji je moguće dobiti će biti tipa 15%. Pa ćeš ekspresno da promeniš pesmu u vezi MTS ponude.

Sad si dobio. A do sledećeg ugovora taj paket ima da košta 11k i "popust" koji je moguće dobiti će biti tipa 15%. Pa ćeš ekspresno da promeniš pesmu u vezi MTS ponude.
Prvo, pricamo o sadasnjem vremenu ne o buducnosti gde niko od nas ni ne zna tacno sta ce biti, mozemo samo da nagadjamo.
I od sl. godine ce biti taj moj paket 4000 din sa popustom od 50% kojeg cu svakako dobiti i kroz 2 god naravno uz zahtev za IDP.
Tako da ni to nije mnogo koliko ce YU net imati cene.

Sto je previse jer recimo ja za 3750 dobijem zlatni box sa istom tom brzinom al da ti ne pricam sta sve dobijam za tih 3750 dinara.
Kada sam ja zvao mts početkom godine, ponudili su mi za prelazak sa SBBa po ceni 5000 din/mesec (1000/250M) uz obavezan fixni i prva 4 meseca 50% popusta ili beše po dinar. Odbio sam, zvali su posle nekoliko dana još jedanput sa istom ponudom.

Poslednja izmena:
Kada sam ja zvao mts, ponudili su mi nešto za 5000 din/mesec (1000/250M) uz obavezan fixni i prva 4 meseca 50% popusta.
Odbio sam, zvali su posle nekoliko dana još jedanput sa istom ponudom.
Ok nego kazem iz mog ugla je to previse kad pogledam sta ja dobijam za 3750.
Kako su mogli u Mtsu da ti nude 1000/250 to ne postoji u ponudi od 1000 ima samo 500UL ne 250 i nikad nije ni bilo.
Druga je stvar ako ne dobijes svih 24 mes po 50% to sve menja.

To je bilo početkom godine, možda je Hypernet nudio 1000/250 jer sam i njih zvao. Ali posle Oriona ovaj YUnet je bio najpovoljniji i najbrži bez nepotrebnih servisa.

Ja ću najverovatnije preći kod njih zato sto po meni imaju dobru ponudu brzina na optici sa statičkom adresom uz minimalnu ugovornu obavezu od 6 meseci.

I meni sada ističe ugovor kod SBB-a, zovnem Telekom pošto znam da sam dobio skoro optiku u zgradi koju sam jedva čekao. Trazim samo ponudu za internet sa nekim popustima, ne mogu da mi daju. Ali daćemo vam dobre cene na BOX 3 sa fiksnim i televizorom. Ljudi ne treba mi još dva dodatna servisa u ugovoru koja neću da koristim i to na 24 meseca. Nažalost ranije sam bio prinudjen na to. Jeste da po matematici ispadne par hiljada dinara jeftnije nego yunet na 24 meseca, ali kod yuneta bi mi ugovor bio na 6 meseci, što mi znači više nego tih par hiljada uštede na 24 meseca. Takodje ako ti iz mts-a ponude 24 meseca za 1 din (ranije znam da su imali to u ponudi) za nove korisnike, tu nema toliko priče. Ali to ne dobijaju svi.

Druga meni bitna stvar je statička adresa. I gde ću da sklonim njihov ruter i postavim svoj koji do sada nisam mogao da rešim kako treba jer niko nije hteo na kablovskoj da mi aktivira bridge mode za fizička lica. Nažalost dok nije došla optika početkom godine u moju zgradu, nisam imao neki izbor osim da plaćam statičku dodatno koja je bila oko 650 dinara. Kod SBB sam bio natovan, kod mts-a isto. Sada znam da se na otpici kod mts-a dobija javna dinamička adresa zato su mi jedina opcija koju razmatram pored yunet-a.

A takodje kao sto reče neko par postova iznad, umorilo je i mene cenkanje sa svima njima na isteku svake ugovorne obaveze, gde na kraju daju cenu koje je realna i prihvatljiva. A i ne budi siguran da ćeš uvek tako dobijati. Tako je drugar godinama radio i pretio raskidom dok ga jedne godine nisu samo pustili da ode ili da plaća cene koje nisu bili sa tako dobre.

Sve u svemu to su stvari koje meni vrede više od nekoliko hiljada dinara na period od 24 meseca. Za veliki broj korisnika je sve ovo skroz nebitno i gledaju samo matematiku i to je u redu.

Jesu ovo povećali cene na kraće ugovorne obaveze ili mi se čini?

Znači svi su povećali cene od ove godine.

Uz UO 24 YuNet nije povećao cene.

Zna li se koliko se cekaju mastori da uvedu optiku? Pisao im u petak,iskulirali me ali ok,praznici su.

I najvaznije sam zaboravio, rade li oni u NS?

Poslednja izmena:
Rade, kolega uzeo, nije zadovoljan, kaze steka mu net. Moram otici ovih dana da vidim sta se desava, mozda mu samo podesavanja mreze treba odraditi.

За моју (кућну) адресу, провера услова за прикључење посредством МТС сервиса приказује да услова има, али када се за то пита Yunet, онда - нема! :poop:
Ексклузиву уличних радова на прикључењу има искључиво МТС. Yunet се можда избори за понеког корисника у солитерима.
Комш'а до мене има МТС оптику, да ви'ш како може, добрано су узорали околину да би успоставили прикључак.
За мене пак, као Yunet корисника више од деценије, то ипак није могуће. :mad: МТС понуде не узимам у разматрање, прескупе су.

Vrh Dno