Ovde mi nije jasno da li ti trenutno na toj kućnoj adresi imaš provedeno mts optičko vlakno ili nemaš. Ako nemaš, Yunet neće raditi grube radove na ulici i u kući, kako bi dovukao vlakno. To radi isključivo mts i mislim da prvi ugovor mora biti sa mts-om uz UO, jer onda se ne naplaćuju značajni troškovi razvlačenja kabla na trasi do kuće i troškovi unutrašnje instalacije.За моју (кућну) адресу, провера услова за прикључење посредством МТС сервиса приказује да услова има, али када се за то пита Yunet, онда - нема!
Ексклузиву уличних радова на прикључењу има искључиво МТС. Yunet се можда избори за понеког корисника у солитерима.
Комш'а до мене има МТС оптику, да ви'ш како може, добрано су узорали околину да би успоставили прикључак.
За мене пак, као Yunet корисника више од деценије, то ипак није могуће. МТС понуде не узимам у разматрање, прескупе су.
Ako je MTS optika već prisutna u objektu Yunet može da se uvede bez ikakvih problema. Naravno pošto se sa MTS-om raskine ugovor i nema potrebe ni da se uzima IDP broj. Ako je u objektu prisutna Supernova optika Yunet ne može da se uvede (iako je Supernova praktično MTS).Ovde mi nije jasno da li ti trenutno na toj kućnoj adresi imaš provedeno mts optičko vlakno ili nemaš. Ako nemaš, Yunet neće raditi grube radove na ulici i u kući, kako bi dovukao vlakno. To radi isključivo mts i mislim da prvi ugovor mora biti sa mts-om uz UO, jer onda se ne naplaćuju značajni troškovi razvlačenja kabla na trasi do kuće i troškovi unutrašnje instalacije.
Ako već imaš mts optičko vlakno u kući i sprovedenu instalaciju, onda bi trebalo da može da se uzme Yunet, nakon što se raskine ugovor sa mts i dobije IDP broj. Mada su neki na ovom forumu pisali da se dešavalo da i pored toga što imaju ispravnu i već korišćenu mts optiku, Yunet odbija da pruži uslugu iz nekih navodno tehničkih razloga. Koji su to konkretni tehnički razlozi i za koje korisnike mts optike nema tehničkih uslova za promenu u Yunet optiku, baš bih voleo da znam. I da li isti princip važi i za Yettel, kao 3.potencijalnog pružaoca usluge na pomenutoj instalaciji. 🤔
Trebalo bi da može da se iskoristi postojeća instalacija; barem je za Yettel moguće. Uostalom, IDP broj je validan za sva tri provajdera pa možeš da ga tražiš od Yettel-a, da bi prebacio liniju u YuNet.Da li to vazi za kuce samo ili vazi i za zgrade?
Ja sam u zgradi. Optika ide pod zemlju. Bio sam na mts optici 2 god a u Februaru mi istice 30 meseci na Yettelu.
Da li ja mogu da uzmem yunet?
Očigledno da ne može da se izvuče pravilo. Znam za slučajeve gde može yettel preko mts optike i ako je nadzemno (preko bandere) i podzemno.Ako je u pitanju kuća sa već uvedenom mts optikom onda bi trebalo da je ovako:
- Vazdušno (sa bandere) uveden optički kabl onda može yettel i yunet
- Podzemno uveden optički kabl onda ne može yettel i yunet
Zašto? Verovatno u telekomu neko zna.
Meni pričali upravo obrnuto. Mada mi ovo prvo odgovara jer imam mts u kući, a ako ostane ovako do 2026. god, uzeo bih, nakon mts-a, Yunet, samo internet.Ako je u pitanju kuća sa već uvedenom mts optikom onda bi trebalo da je ovako:
Kod mene, MTS u zgradi podzemno uveo optički kabl i preko istog mi Yettel pustio optički Internet.Ako je u pitanju kuća sa već uvedenom mts optikom onda bi trebalo da je ovako:
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari