Šta je novo?

GLOBALTEL - virtuelni mobilni operator

@jabree
Registracija prepaid brojeva je obavezna i u skladu je sa Zakonom o elektronskim komunikacijama i Pravilnikom o tehničkim uslovima za registraciju usluge sa plaćanjem unapred. Nakon isteka roka za registraciju, 10. februara 2025. godine, neregistrovanim prepaid korisnicima biće obezbeđena samo primerena količina saobraćaja potrebna za registraciju i pozive ka hitnim službama, i to u periodu od narednih 90 dana. Nakon isteka tog roka, svi neregistrovani prepaid brojevi biće deaktivirani.

Zar nismo dali podatke kad smo narucivali Globatel sim karticu.Meni je stigla postom?

Kad je krajnji rok za registraciju kartica, meni jedna u ruteru selu, samo zbog kamera al zavejao sneg nema prilaza bar neko vreme....
Idi u poslovnicu samo kaži da hoćeš da registruješ globaltel prepaid. Daš broj i ličnu kartu. Niti traže karticu niti bilo šta drugo, čak i potvrdu ne daju.

Idi u poslovnicu samo kaži da hoćeš da registruješ globaltel prepaid. Daš broj i ličnu kartu. Niti traže karticu niti bilo šta drugo, čak i potvrdu ne daju.
Ja sam registrovao u mts poslovnici pre par meseci trazila je da je sim kartica kod mene kako bi me nazvala i time je proverila da je kartica kod mene i onda je završila registraciju
Pozdrav

Meni za 4 Globaltel SIM kartice apsolutno ništa nisu tražili. Dao broj i LK i ništa više.

Imam onaj freepaid paket koji sam aktivirao pri prenosu broja da bih dobio 200gb. Taj paket mi ističe za 3 dana ali sam ja sada aktivirao onaj uzbudljiva kombinacija paket kako ne bih zaboravio kasnije. Vidim da sam i dalje na ovom freepaid. Jer mi se taj novi paket aktivira po isteku ovog starog ili nešto ne radi kako treba, nigde ne vidim iz aplikacije da mi aktivirano ovo uzbudljiva kombinacija.

Da li postoji mogućnost prelaska sa fizičke SIM kartice na eSIM karticu?

Da. Kupis eSIM, kontaktiras ih i zatrazis da ti prebace broj sa fizicke na eSIM karticu.

Koliko se vi patite sa GLOBALTELOM treba vam dodeliti ordenje.

Ističe mi Telenor ugovor, podigli cenu paketa, viša nego za nove korisnike. Aj reko da vidim šta je s globaltelom, vidim jako dobra freepaid ponuda, sličan paket je za 500 din jeftiniji. Kad ono ne radi 2FA, ne rade servisne poruke, nema VoLTE, nema 4G+. Probam na ćaletovom telefonu sa MTS postpaid karticom speedtest, yettel 70/40, MTS 8/10 a ping duplo veći. Baš bi bila patnja da pređem na Globaltel sa ovakvim uslovima. Biće Yettel još 2 godine :)

Ističe mi Telenor ugovor, podigli cenu paketa, viša nego za nove korisnike. Aj reko da vidim šta je s globaltelom, vidim jako dobra freepaid ponuda, sličan paket je za 500 din jeftiniji. Kad ono ne radi 2FA, ne rade servisne poruke, nema VoLTE, nema 4G+. Probam na ćaletovom telefonu sa MTS postpaid karticom speedtest, yettel 70/40, MTS 8/10 a ping duplo veći. Baš bi bila patnja da pređem na Globaltel sa ovakvim uslovima. Biće Yettel još 2 godine :)
Podnesi zahtev za prelazak na prepaid kod Yettela, dobićeš 50% popusta na cenu postpaid paketa 24 meseca.

Imam onaj freepaid paket koji sam aktivirao pri prenosu broja da bih dobio 200gb. Taj paket mi ističe za 3 dana ali sam ja sada aktivirao onaj uzbudljiva kombinacija paket kako ne bih zaboravio kasnije. Vidim da sam i dalje na ovom freepaid. Jer mi se taj novi paket aktivira po isteku ovog starog ili nešto ne radi kako treba, nigde ne vidim iz aplikacije da mi aktivirano ovo uzbudljiva kombinacija.
Poz!
Trebalo bi da ti bude odma aktivna ta kombinacija.
Nisam se igrao s tim jer od kad koristim freepaid ne menjam ništa..
Sam mi se obnavlja redovno.
Dopunim kredit 3 4 dana pred istek i obnovi mi se bez problema.

Freepaid mi je sasvim taman, paket od 8 gb, i na zadnjoj fazi popusta.

Zvao sam globaltel i rekli mi da pri isteku starog paketa nastavlja se novi, sve je ok, nema veze što se ranije uplati. Meni odgovara ovaj paket uzbuljiva kombinacija jer plaćam samo 335din paket od 50min i 1gb a internet imam 200gb zbog prenosa broja, to neću nikad da potrošim . Meni više od 50min ne treba, iovako danas idem sve preko neta.

Zvao sam globaltel i rekli mi da pri isteku starog paketa nastavlja se novi, sve je ok, nema veze što se ranije uplati. Meni odgovara ovaj paket uzbuljiva kombinacija jer plaćam samo 335din paket od 50min i 1gb a internet imam 200gb zbog prenosa broja, to neću nikad da potrošim . Meni više od 50min ne treba, iovako danas idem sve preko neta.
Isto, za 335 dinara sabiram sada minute i gb (preko 350) u narednih godinu dana jer koristim A1 besplatan mega plan.

Registraciju sam obavio preko Globatel saita .Na kraju je pisalo da cu dobiti sms sa obavestenjem o registraciji.Nisam dobio sms.Kako da proverim jel mi kartica registrovana?

MTS poslovnice se pominju za kontakt,mogu li tamo da proverim ili registrujem?
Petak vece sam obavio registraciju preko saita,mozda ce tek u ponedeljak da obrade?
Upisao sam broj u polje za registraciju i nista.

MTS poslovnice se pominju za kontakt,mogu li tamo da proverim ili registrujem?
Petak vece sam obavio registraciju preko saita,mozda ce tek u ponedeljak da obrade?
Upisao sam broj u polje za registraciju i nista.
Onda ti možda još nije registrovan, meni iskoči obaveštenje da je broj registrovan. Uloguj se na portal preko računara i tu isto proveri. Piše da li je registrovan ili nije. Uostalom, pozovi ih preko kol centra i pitaj gde je zapelo.

@cekipa Tako što se uloguješ na svoj nalog na globaltel sajtu i pogledaš u gornjem desnom uglu pored broja da li piše "registrovan".

@cekipa Tako što se uloguješ na svoj nalog na globaltel sajtu i pogledaš u gornjem desnom uglu pored broja da li piše "registrovan".
Tacno ja sam odradio kako sam vec opisao,i za par dana broj registrovan....a da mrdnuo od kuce nisam,osim do poste :unsure:

Gore desno ispod mog tel broja pise:registruj se.
Cekam do ponedeljka ,kad pocnu radni dani.

Super što može ranije da se uplati, a da novi paket ne počinje odmah, već tek po isteku starog. (y)

Kao neko ko nikad nije bio u globaltelu, a do juče nije znao šta je gloabaltel imam par pitanja 🙂
U selu sam gde ljudi nisu čuli šta je globaltel🙂
Prebacio bih se na esim, kako nebi ništa čekao i ostalo...
pitanje je šta je freePAID, vidim kao 2gb + 30 gb ponuda, ali važi do 31og... ne kontam šta će biti posle 1og da li ce tih 30gb nestati ili ... jel.to kao promocija ili je tako oduvek. Pozdrav
Neki nedostaci sem VOLTE koji ne koristim 🤣
Kupio bih Esim da vidim kakav je signal po selu pre kupovine

Sto se tice brzine Globaltel koristi MTS-ove APN,za Internet i MMS.Kada sam ubacio njihov SIM da povezem sa aplikacijom samo ukljuci mobilne podatke.Posle maksimalno 1minut prekinem vezu,i nakacim se na WIFI pogledam APN-ove i lepo pise MTS.Prebacim na mobile data i radi sve normalno 🙂

@Bokan
fripejd je paket u kom trenutno (umesto 2gb) dobijas 32 gb i neogranicene pozive i poruke, i to vazi mesec dana.
sve gb koje ne potrosis u tih mesec dana mozes da preneses u naredni mesec tako sto ili ukljucis automatsku obnovu paketa ili ga rucno obnovis pre isteka starog i gigabajti ce se sabrati iz starog paketa i novog koji si aktivirao.

globaltel koristi mts mrezu, tako da je signal isti kao na mts karticama.

Nazad
Vrh Dno