Šta je novo?

S.T.A.L.K.E.R. 2

Ja sinoc prolazim pored nekih Stalkera koji se ubise sa psima...I samo odjednom krenuse da pucaju na mene, pa se pojavljuje njih jos 5-6 na kraju njih 10+ puca na mene na sred neke poljane ni tamo ni vamo, lepo se organizovali, flankuju me, bacaju bombe...Ja kao da se borim sa njima, na kraju sam odustao istorsih 10 medkita, ekran mi skroz crven od krvarenja, istrosih 3 zavoja samo da zaustavim krvarenje...AKo je to zbog novog patcha onda su top odradili.Bas bilo napeto i realisticno...

Jedino sto me za sad nervira, sto google chrome u pozadini mi ubi fps, a volim kad trcim preko 1km da slusam neku muziku tihu :LOL:
I sta li sam uradio pa su boje ovako zivahne, nije tmurno kako sam navikao na Stalker, ovo ko da mi se jesen sa razglednica ispovracala po Stalkeru :p
Da, nešto su radili sa paletom boja, šarenije je nego ranije. Meni su sada mutanti problem. Ranije ih je bilo manje, po 3-4 u čoporu. Sada ih naleti tuce. Interesantno je da se dešava da po pola čopora izgine u anomalijama :D

Stalkera ima više ali su isto precizni kao i ranije, to ne primećujem da je menjano. Teško mi je posle ove igre igrati druge pucačine sa tupavim AI NPC neprijatelja...

ja samo ne verujem kako ti uspevas da teras igru sa tom grafikom :D
Ni meni nije jasno...Ali jel verujes da igram u full hd skoro sve mi je epic, ukljucen mi fsr quality i idem od 50-70 fps.
Stvarno mi igra radi top, mislim koga zanima za low end graficke mogu mu slikam moje settings ako mu znaci.
Ok koristim ovaj mod sa Nexusa za optimizaciju (sad cu probam bez pa bas da vidim).
Ali igra izgleda prelepo i opet izguram solidan fps, nekako mi bude zao da kupim nov gpu
ne treba ti chrome da slusas muziku :)
Ma znam, imam i deezer itd nego mi lepo slusam neke emisije o racunarima ili podkaste pa ubijem dve muve istim udarcem :p

Ja stvarno ne znam o kakvom AI protivnika se ovde prica. Ovo je amaterizam prve klase. Pacman iz 80-tih ima realnije neprijatelje. Tuga.
Inace, kontroleri posle patcha nista bolji ( moj subjektivni osecaj ).
Nece oni nikad ovo popraviti.

Meni puca igra na samom kraju, probao vise puta da ucitam i starije sejvove. Vidim izasla nova verzija 1.1. pa apdejt 1.1.2. i instaliram sve to. Ajde bas da vidim kraj.
Medjuti nista se ne menja i dalje igra puca. Doduse nije ni bitno jer je pri samom kraju, ali bas bezveze mislio sam da su popravili.

"I have also tested if NPCs despawn when you leave and come back and I can confirm that they stay on the map when you are not there

Edit: The Online a-life “bubble” is still small, that’s why we see things spawn in for now, this is most likely to save performance while they work on optimisation, in the future I’m sure it will be fixed! The most important thing is that the offline a-life seems to be working well."

Sa ovim poslednjim patch-om, igra je postala puno bolja ali takođe i neigriva na mojoj mašini. Ili zabije tokom kompilacije šejdera, pa moram nekoliko puta pokretati igru a gasiti je moram sa Log out Windows naloga jer je retardirani Unreal engine naslov koji kada zabode, zabode ceo sistem. Ili dobijem crash to desktop što se dešava poprilično često od kada su patch-ovali igru. Pre ovih unapredjenja A-life igra je radila dobro, bez većih problema. Izgleda da moja konfiguracija nije u stanju da podrži i A-life preko svega ostalog.

Hvala puno, rešilo je problem šejdera.
Skinuo sam neki optimizacioni mod sa Nexusa u pokušaju da rešim druge probleme ali mrka kapa.
Igra zapucava na tačno određenim mestima pa izgleda da to nije do moje mašine nego do igre.
Mislim da ću izbegavati takva mesta dok ne zakrpe igru do kraja.

Da me neko ne shvati pogrešno, igra je zapucavala i sa i bez ovih modova.

rostok ubija fps, barem kod mene, cim sam usao u bar fps mi pade na 40-50, zanimljivo da se jedino tu desava taj drop

Svima kojima igra zabada na kompilaciji šejdera posle poslednjeg patch-a. Prvo i osnovno startujte igru kao administrator. Drugo, ako igra i dalje zabada na kompilaciji, startujte opet bez obzira. Videćete da se skrolbar pomera sve dalje i dalje svaki put. Jednom kad završi kompilaciju igra će raditi bez problema.
Ovo sam našao negde na netu jutros, uradio ovako i igrao skoro ceo dan.

Sto se toga tice odlocno "radi" ona opcija sto je gore ostavio @DeRadicci. Potpuno preskace kopilaciju. Nema cekanja.
Ali igra i dalje zabada tacno u istim delovima.

Istočno od lokacije Cirkus u Zaton oblasti ima štek na vrhu kamena do koga može da se dopre samo ako uskočiš u anomaliju koja te odbaci u vis. Ovde mi je do sada igra pucala 7-8 puta koliko sam pokušavao da dohvatim. S verzijom 1.12 sam prošao iz cuga.

Da li je neko pronasao Magic cube i Horn artefacte? Probao sam uzduz i popreko i nigde ih ne nalazim.
Inace trenutno imam 44 artefacta i jos nekoliko koja sam dao u sporednim misijama ili sam ih prodao kao duple.
Ali ova dva nema pa nema.
sshot-2024-12-23-[4].jpg

Postoji li rešenje za misiju koja počinje sa Koršunovim koji ubija naučnika? Koršunov se teleportuje u Chemical plant u mom slučaju umesto da nastavi niz hodnik do nekog ranjenog vojnika... "Visions of truth" se zove misija.

Postoji li rešenje za misiju koja počinje sa Koršunovim koji ubija naučnika? Koršunov se teleportuje u Chemical plant u mom slučaju umesto da nastavi niz hodnik do nekog ranjenog vojnika... "Visions of truth" se zove misija.
Ja sam morao raditi reload starijeg savea isto mi se desilo.

Da li je neko pronasao Magic cube i Horn artefacte? Probao sam uzduz i popreko i nigde ih ne nalazim.
Inace trenutno imam 44 artefacta i jos nekoliko koja sam dao u sporednim misijama ili sam ih prodao kao duple.
Pogledajte prilog 472940
Ja ga našao par puta,i oba puta ga dao za quest

Ja rasprodao sve weak artefakte. Od kako su zakrpili onaj glitch sa municijom samo provalih kako mi se tope zalihe kupona.

Elem, istočno od Rookie village je pećina sa kontrolerom. Pre patcha 1.1, ako tamo uđeš igra zabaguje totalno. Toliko da ne može dalje da se igra. Juče sam ga prepeglao s užitkom.

Ja ga našao par puta,i oba puta ga dao za quest

Probao sam neke preporuke gde moze da se nadje ali uvek pronadjem neki drugi, onu hipercube sam nasao tri puta, al ova druga je bas "magicna" za mene.
Horn takodje, a imam nezavrsene questove sa njima.

@jegor
Ja sam instalirao i ovaj zadnji patch 1.1.3 kazu popravili dosta toga, sad mi igra zabaguje na sasvim drugim mestima..:LOL:
Tu pecinu sam prosao odmah jos sa prvom verzijom igre i nisam imao bagove, jedino sto ni tamo nisam nasao ni jedan od ova dva artefakta koje trazim.
A nalazili su i jedan i drugi bas tu. Obiso sam je dvaput.
Sta znam, verovatno se artefakti random pojavljuju, a ja nisam imao srece da pogodim pravu kombinaciju. Uvek pronadjem one koje vec imam.
Ali dosta je bilo, krenuo sam ka zavrsetku, batalio sam dalja istrazivanja. Valjda su popravili pucanje igre na samom kraju da vidim kako izgleda (barem ovaj jedan).

ovo trazis :D
ako se secam dobro odavno je bilo mislim da sam je nasao u regiji smetiliste.

Prilozi

• qqqqw.PNG
    qqqqw.PNG
    1.8 MB · Pregleda: 56
Jes bre..:D (A koje su ove... prva i treca levo od flase?)
Nisam je nasao, a ni rog (horn), mrzelo me vise da trazim. Otisao do kraja (sterlok) da vidim kako izgleda.
Ne svidja mi se. Sad da vidim da li sam sacuvao sejv sa onom prekretnicom, pa da odradim kajmanov kraj.

p.s.
Setio sam se koje su, cini mi se da sam ih odmah dao zbog quest-ova pa ih nisam upamtio. Cini mi se da sam Meat Lighter dao onoj Harpiji.

Poslednja izmena:
Pogledajte prilog 472940
Odma NW do Rookie village 100 i kusur metara je nuclear waste depo, podji sa vodicem u Rookie village i odma uradi save kad stignes(to je na oko 106m udaljenosti, to je bitno). Onda na sajt i reload savea dok ti ne da magic cube. Meni ih je 3 za redom dao dok sam kompas jurio.

I to sam probao, isao sam na taj nukarni otpad vise puta i nisam je nasao. Probao sam i na onoj lokaciji sev. od Rostova..
Malo i ja preterujem hocu da odradim sve quest-ove i da pronadjem sav stash, a ne mora bas sve..
Ali najvise sam se preso sa Weird Pot...ko nije probao preporuka da ga stavi za pojas...:cool:
Danas sam zavrsio sterlok kraj, sad mala pauza pa da probam neki drugi.

Predjoh i Kajamnovu verziju kraja (vise mi se dopada), intresantno...ostavio sam odjavnu spicu (zaboravio) i nakon nje pogledam ima opcija da nastavim igru.
Koliko sam procitao nakon kraja nema vracanja u zonu, ja se ponadao da je nekako iskocila opcija za nastavak igre ali nece moci..:D
Mogao sam da se samo setam po onom labu x-7, ali nema opcije da se izadje niti ikakve interakcije..A ima i onih neaktivni delova zone, bice ovde nastavka..(y)
sshot-2024-12-25-[2].jpg

Pukovnik se pojavi posle Emisije (onog crvenog zracenja). Ja sam skinuo UETools i iz konzole pozvao emisiju, skoknuo preko vodica do neke druge baze i tada se pukovnik pojavio u Malachite bazi i misija se mogla nastaviti....

Borio sam se sa fosterom. Sva oprema crvena haha. Iz prve sam ga dobio tako da je i vredelo, igram na veteran jacini.
Verujem da jos malo ima do zavrsetka igre. Imam oko 100h tako da je bas igram dugo. Gledam da sve istrazim tako da malo i odugovlacim :D

Copy&Paste sa Interneta.

Shader rendering crash fix:
Set windows power settings to energy saving!!!!

Provereno radi.

Nazad
Vrh Dno