Šta je novo?

Prepaid u Srbiji: tarife, promocije, iskustva, problemi..(FAQ u 1.postu)

Da li neko zna kakav će sistem registracije važiti od februara kada se kupuje pripejd kartica?
Da li će biti kao u nekim zemljama, kupim karticu i obavezan sam da je registrujem u nekom periodu (mesec-dva) ili kao u nekim drugim da se ne može ni kupiti bez registracije?

@mlax37 s obzirom na to da je posle 10. februara planiran prelazni period u kom neregistrovani brojevi mogu da pozivaju samo hitne službe (i vrlo verovatno plaćaju taksu za reaktivaciju broja), odnosno nakon 11. maja se gase, biće najverovatnije drugi slučaj gde su nekorišćene neregistrovane sim kartice bez signala do momenta registracije, nakon čega se uključuju u mrežu.

Kako blokirati sms poruke koje stizu od A1 SRB ?
Ja sam se oko toga sa njima baš namučio i to prijavio Ratelu pa su mi na kraju isključili promotivne i servisne poruke kao korisniku, a ne po brojevima. Prvo sam ih zvao, rekli ne može pa stigao odgovor na prigovor kojim odbijaju da sprovedu zahtev uz prateće floskule i onda pritužio regulatoru.

A na šta si se pozvao i ako sam dobro razumeo, sad ti ne stižu ni na jedan broj, pa čak ni ako je postpejd? Dok nisam prebacio pripejd na mega plan, nisam ni znao koliko spamuju sa glupostima.

@mlax37 s obzirom na to da je posle 10. februara planiran prelazni period u kom neregistrovani brojevi mogu da pozivaju samo hitne službe (i vrlo verovatno plaćaju taksu za reaktivaciju broja), odnosno nakon 11. maja se gase, biće najverovatnije drugi slučaj gde su nekorišćene neregistrovane sim kartice bez signala do momenta registracije, nakon čega se uključuju u mrežu.
Ne bi me cudilo da nastave da prodaju normalno kartice i da radi samo pozivni ka korisnickom uz sms upustvo kako izvrsiti registraciju a da ostalo zabrane sa tih brojeva dok se ne izvrsi registracija i verifikacija.Da puste da moze ili online ili u poslovnici.Ili da bude registracija kao u cg sto je na kiosku Slika se sim kartica kao i dokument i to je to
Pozdrav

da bude registracija kao u cg sto je na kiosku
To je trebalo odraditi još odmah ako se nameravalo, a i online su osposobili za zadnji momenat. Bugarska je, primera radi, sprovodila registraciju u poštama kao privremenu meru tokom uvođenja obaveze.

^ Krenulo od danas. Kako aktivirati - da budem iskren, ne znam. Moguće je da će sami aktivirati svima, ali za to treba vremena. Ako neko ima aplikaciju, nek proba kroz nju, možda tako može.
Nadam se da će uskoro objaviti nešto zvanično.
Pozdrav

Planiram ovih dana da skoknem do nekog veceg grada, jer planiram da neregistrovan Yettel broj prenesem u A1.
Moja zamisao je da odem prvo do Yettel prodavnice, tamo se registrujem i sacekam poruku da je broj registrovan na moje ime, pa da odem do A1 poslovnice i tamo podnesem Zahtev o prenosu broja.
Da li mora ceka neki dan od registracije broja ili mogu istog dana da podnesem Zahtev i da mi on bude uspesno realizovan?

Nema potrebe da registrujes broj.
Dovoljno je da imas ICCID i PUK.
Ako nemas onu "veliku plastiku" na kojoj pise serijski
broj ICCID i PUK , PUK vidis u Yettel aplikaciji , a u zavisnosti
od verzije Androida ICCID vidis pomocu nekog programa ili putem koda *#06#.

@Bonafides ne mora, može istog trenutka kada registruješ broj. Bitno je i da kredit bude u roku važenja, kako zbog registracije, tako i postupka prenosa broja. Yettel odbija zahteve za prenos neregistrovanih brojeva. S druge strane, registracija u aplikaciji je automatizovana i radi van radnog vremena. Potvrda stiže sms-om i u sekciji Dokumenta Yettel aplikacije.

Da li bas uvek ? iako time krse pravila
Nažalost, baš uvek i ponašaju se osiono dok je siva zona, pritom i novi pravilnik predviđa istu mogućnost kao razlog odbijanja, bez obzira na to što se PUK 1/2 i ICCID daju operatoru primaocu.

Molim nekog od korisnika Mega plana u A1 (ili nekoga ko pouzdano zna) da mi kaže da li 500min obuhvata i razgovore u A1 mreži ili ne. Dve službenice u poslovnici mi kažu različito pa nisam načisto šta je tačno.

Molim nekog od korisnika Mega plana u A1 (ili nekoga ko pouzdano zna) da mi kaže da li 500min obuhvata i razgovore u A1 mreži ili ne. Dve službenice u poslovnici mi kažu različito pa nisam načisto šta je tačno.
Neograničeno prema A1 ima prioritet u odnosu na 500 jedinica za ostale mreže, ali se iz njih troše poruke ka A1.

@Pera-kojot A1 Mega Plan sadrži:
  • 500 minuta ili SMS ka svim mrežama (ukupno 500)
  • neograničene minute ka A1 (imaju prioritet u odnosu na 500 nacionalnih)
  • 10GB generalno za internet
  • 10GB za Viber, Whatsapp, Facebook, Messenger (ukupna kvota za ove 4 aplikacije)
  • 5 GB za Instagram
  • 5 GB za TikTok

Mega Plan ne sadrži neograničene SMS poruke ka A1.

Plan traje 720 sati (30 dana).
Plan ne traje mesec dana.

Ovaj besplatni Mega plan sadrži sve napisano u prethodnom postu osim kvote od 10 gb za Viber i preostale 3 app. Na sajtu tako piše ali kada mi se neki dan aktiviralo u onom pregledu nigde ni traga od tih 10 giga za pomenute aplikacije i skinulo mi par desetina megabajta od tih ''čistih'' 10 gb za recimo neko kratko vreme korišćenja vibera.

Pitanjce i ovde, imam jedan neregistrovan prepaid koji je u Yettelu, al mi nije primarni broj i povremeno ga koristim. Jel ima neke velike razlike ako ostanem na Yettelu ili je preporuka da ga recimo prebacim u neku drugu mrezu recimo? Jel taj Mega plan samo do nove godine aktuelan ili i dalje? I cak i ako registrujem broj na Yettelu kakvi su sledeci koraci da ga prebacima na A1 ili mozda negde gde je mozda jos povoljnije. Nisam u toku sa prepaid ponudama

E zahvaljujem, bio sam u zabludi očigledno jer nisam uopšte valjano obratio pažnju na tu rubriku Net za chat. Moram sutra isprobati za viber i da vidim da li će skidati na toj opciji.

Jel taj Mega plan samo do nove godine aktuelan ili i dalje? I cak i ako registrujem broj na Yettelu kakvi su sledeci koraci da ga prebacima na A1 ili mozda negde gde je mozda jos povoljnije. Nisam u toku sa prepaid ponudama
Za sad samo do nove godine i nije poznato da li se produžava. Kada registruješ broj u Yettel-u putem Yettel aplikacije, dobićeš sms i potvrdu o registraciji u sekciji Dokumenta. Yettel odbija prenos neregistrovanih brojeva. Ideš lično u A1 i sa ličnom kartom prenosiš zahtev za prenos sa pripejda na pripejd. Zahtev podnet do 18h računa se istog dana, a posle sutradan. Provera ispunjenosti uslova traje 2 dana, potom se prenos radi 3. ili 4. (po novom je i subota radna).

@pinocio

Ako ti nije potreban Mega plan , neka bude u Yettelu , samo ga registruj do 10 februara.

Ako ti trebaju GB , Globaltel nudi 200GB za prenos broja uz aktivaciju Freepaid plana.
Kasnije mozes da aktiviras samo net paket dok ne potrosis GB.

Za sad samo do nove godine i nije poznato da li se produžava. Kada registruješ broj u Yettel-u putem Yettel aplikacije, dobićeš sms i potvrdu o registraciji u sekciji Dokumenta. Yettel odbija prenos neregistrovanih brojeva. Ideš lično u A1 i sa ličnom kartom prenosiš zahtev za prenos sa pripejda na pripejd. Zahtev podnet do 18h računa se istog dana, a posle sutradan. Provera ispunjenosti uslova traje 2 dana, potom se prenos radi 3. ili 4. (po novom je i subota radna).
Hvala, al imam jos jednu nejasnocu oko te Yettel aplikacije. Meni kartica nije u Smart telefonu, a smart telefon mi je na MTS mrezi. I kako sad da pokrenem yettel aplikaciju, negde sam vec pitao i neko mi je odgovorio da ne mogu da je pokrenem ako nisam u njihovoj mrezi i sl. A da li mogu da se registrujem kod nekog ko je u Yettel mrezi i koristi njihovu aplikaciju pa kroz nju da obavim registraciju na svoje ime naravno, posto trenutno nisam u mogucnosti da idem po poslovnicama!?
@pinocio

Ako ti nije potreban Mega plan , neka bude u Yettelu , samo ga registruj do 10 februara.
Najverovatnije ce onda tako i biti. A ima li neko pravilo ako prenese broj na prepaidu koliko onda vremenski moras ostati u novoj mrezi? Dve godine recimo ili se (lupam sad) za mesec mozes vratiti u maticnu mrezu ili neku trecu!?

Ne, dovoljno je da instaliraš yettel aplikaciju na svom telefonu ili da otvoriš yettel portal na računaru, tamo otvoriš nalog preko maila, spojis broj telefona, na taj telefon će ti samo stići poruka sa kodom koji unosis i to je to.

Ima li neko pravilo ako prenese broj na prepaidu koliko onda vremenski moras ostati u novoj mrezi? Dve godine recimo ili se (lupam sad) za mesec mozes vratiti u maticnu mrezu ili neku trecu!?
Dva meseca ili preciznije, 60 dana od uključenja u novu mrežu.

Ne, dovoljno je da instaliraš yettel aplikaciju na svom telefonu ili da otvoriš yettel portal na računaru, tamo otvoriš nalog preko maila, spojis broj telefona, na taj telefon će ti samo stići poruka sa kodom koji unosis i to je to.
Ih uspeo sam da napravim nalog i udjem u aplikaciju koja je potpuno novi svet za mene :D Mislim sam da je to namenjeno samo Yettel postapid korisnicima pa se nikad nisam interesovao za nju. Registraciju sam vec obavljao kroz strane aplikacije za strane operatere, tako da mi to nece biti problem, al to cu sutra... Hvala na smernicama

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno