Potreban savet. Koristim Gaggia Classic 5, 6god. Ubacio sam novi bojler maja 2023, koristio sam Rosu sve vreme. Delalcif nisam radio jer nije glavio (plus problem jer je aluminijumski bojler) i za vikend otvorim i klasika, zabokrečina sa nekim belim naslagama koje ne mogu da se skinu osim grebanja.
Dajte preporuku za neki iole pristojan aparat koji nema alu bojler.
Takodje, vidim da ovde ljudi koriste Bambino, on kako sam video nema bojler nego neku spiralu u kojoj greje vodu - kakvu kafu on pravi vs Gaggia?
Hvala
GCP je, definitivno, kvalitetnije izradjen od Bambino/ Bambino+ aparata (koristio oba po par godina). GCP, osim problema sa bojlerom, nema drugih gluposti, koje ce skratiti vek upotrebe. Narocito zahvalan za modifikacije (mod za 9bara se odradi za 3min). Bambino, sa druge strane, sjajan po pitanju lakoce upotrebe, narocito ukoliko pijes jutarnju kafu (ono, kad se probudis, pa u roku od odmah, aparat spreman) i za frotiranje mleka.
Iskreno, sve zavisi od tebe licno, kakav si tip korisnika. Ako zelis aparat bez prevelikog cimanja (mada isto zahteva manuelno zagrevanje portafiltera iako ima PID) onda uzmi Bambino. Sa druge strane, GCP si koristio godinama, pa znas da zahteva zagrevanje i pustanje makar 2 shota kroz grupu i filter, pre pravljenja kafe, da bi se sve lepo zagrejalo i ujednacila temperatura. Pa onda ako pijes kafu sa mlekom, zagrevanje stimera, pa onda nakon frotovanja mleka, hladjenje bojlera svaki put pre ponovnog pravljenja kafe i tako u krug. Bambino sve to odradi mnogo lakse i brze, a krajnji rezultat bude priblizno isti (ukoliko su mlin i kafa pristojni). Licno, savetujem drugarima GCP jedino ako planiraju da koriste taj aparat godinama... Ne znam ovaj novi model sa mesinganim bojlerom kako ce se pokazati, da li je zaista komplet od mesinga ili je neki sloj (premaz), najbolje bi bilo sacekati iskustva drugih.
Meni je paznju privukao sada Gemilai Owl model (pa gledam da li mi drugar, koji dolazi iz Kine krajem Januara, ima mogucnost da donese)
Gemilai Owl G3006 Espresso Machine, 15 Bar Professional Semi-Automatic Espresso Maker with Milk Frother Steam Wand & 57oz Removable Water Tank, Dual Display, for Cappuccino, Latte: Combining precision, innovation, and iconic design, the Owl G3006 is crafted for professional-grade home brewing...
shop.gemilai.com