Šta je novo?

Xiaomi Smart Air Fryer

Ta temuu ima ovaj koji sam narucio, 400din a kakav je videcemo...
Imam baš takvu, meni je problem što nema kontrole raspršivanja, pa mora baš da se primakne mlaznica do hrane, a onda se ulje odbija ili izdaleka, pa brisanje svega okolo.
Radi, ali biće zamenjena prvom prilikom.

Nemam poverenja u te random kineske proizvode sa Temua koji dolaze u kontakt sa hranom. Pre bih uzeo Delimano prskalicu. I Delimano je proizveden u Kini, ali je prosao makar neke kontrole kvaliteta. Za ove no name je manja sansa da su svi materijali ispravni.

Nabavih onaj Delimano rasprsivac, ali nece da prska maslinovo ulje... napunim pola boce ulja, nadrukam i kad pritisnem da prska samo ispusta ulje odmah ispod sebe... :confused:
Za sad pile, cevapi, raznjici, pomfrit, pljeska, sve lepo ispalo...
Meni se isto desilo,vratio i uzeo drugu,radi i dan danas.Mislim da nije do tebe.
Meni se isto desilo,vratio i uzeo drugu,radi i dan danas.Mislim da nije do tebe.
***,nisam video prethodne postove,ja sam morao menjati.

Pa ostavite link do tih koje su se dobro pokazale!
Znači naručivanje sa temu otpada:)

Ja imam ovu godinu dana. Radi kako treba. Ima neku foru kad se malo odalji da finije rasprši. A bratu sam naručila ovu koja ima unutra dodatni raspršivač i kaže da mu je dobra. U suštini je kako se navikneš.

Ja imam ovu mada sad vidim da ima istih samo sa tamnim staklom, to je jos bolja opcija od skroz providnog.

Zeleno staklo mora za maslinovo ulje, ne za ostala.

Ја имам овакву са Temu, нисам је још користио. Пластична је.

Prilozi

• IMG_20241209_170134.jpg
    IMG_20241209_170134.jpg
    100.2 KB · Pregleda: 42
Ako moze savet u vezi sa kupovinom air fryera. U narednom peridou planiram da ga kupim. Vidim da je doosta clanova zadovoljno ovim modelom. Ja bih izdvojio nekih 150-200 eura za kupovinu. Jel ima neke velike razlike izmedju ovog i nekog skupljeg modela? Meni ne treba nista specijalno, da radi posao i da je kvalitet izrade ok, da se ne raspadne za kratko vreme. Spremao bih, ono klasika, meso, krompir, nista specijalno. Jel ima smisla da ganjam neki malo skuplji model ili da pazarim ovaj za 80ak eura?

Мање више све је исто, види онда да узмеш већи.

Najveća razlika je ako uzmeš sa dvije korpe, gdje može istovremeno da sprema dvije stvari, Xiaomi to (još) ne nudi.
Vidim da su napokon zvanično stigli Ninja uređaji kod nas, ima nov model s dvije komore za 30,000 na par mjesta, a za 210 na oglasima, ako daješ oko 200 ovo je definitivno prava stvar.

Hvala vam puno. Uzecu i ovog Ninju u razmatranje, odgovarale bi mi odvojene komore.

Pogledaj i cosori dual blaze. To je jedini model koji ima grejače i gore i dole. Ne znam koliko to znači nekome kome ne treba da peče mafine npr. ili tako nesto.

Онда најбоље да изме неку бољу рерну. 😀

Ја имам овакву са Temu, нисам је још користио. Пластична је.
Ja tu sa temua koristim vec dugo i dobra je, imam još jednu manju sa manjim mlazom za manje stvari jer je ova prva pojaka i ima sirok mlaz.
Nista ulju nece biti u plastici za te privremene upotrebe, ne valja kad se skladisti na duge periode, povremeno se treba oprati kada se isprazni i to je to

Онда најбоље да изме неку бољу рерну. 😀

Nema svako mesta da spakuje rernu u kuhinju, a i ako već pominjemo bolje rerne, moja Bosch rerna je bila tipa 60-70 hiljada. I to je serija 6, nije serija 8.

Air fryer kompaktan, prenosiv, jeftin. I uvek čist. Već mesec dana hoću da uključim pirolizu za čišćenje rerne, ali nikako da se setim kad je rerna hladna, da povadi nosače. Evo i sad je vruća, od ručka.

Da li skuplja rerna moze da parira 3 air friera? Odnosno da li one imaju uz ostale i takve mogucnosti pecenja jer bih da opremim kuhinju uskoro ali jos ne znam koju opciju da odaberem. Niakako obe jer zauzima previse mesta.

Jel normalno da izlazi dim u toku spremanja na delu gde fioka ima kontakt sa ostatkom uređaja?
Ima jedno 1-2mm razmaka i sa jedne i sa druge strane!?

Nov Xiaomi 6.5L, kutija je izgledala ok i neotvorena...

Poslednja izmena:
Jel normalno da izlazi dim u toku spremanja na delu gde fioka ima kontakt sa ostatkom uređaja?
Ima jedno 1-2mm razmaka i sa jedne i sa druge strane!?

Nov Xiaomi 6.5L, kutija je izgledala ok i neotvorena...
Ako ti je to prvo ukljicivanje i ako nisi procitao uputstvo normalno je. Bar taako pise u uputstvu da prvi put treba da se pusti prazan fryer da radi nekoliko minuta i da postoji mogucnost pojave belog dima i mirisa odgorevanja plastike

Ma to je ok, pročitao uputstvo :)
Nego evo do sada je već par puta spreman pomfrit i koliko god da gurnem fioku ne naleže perfektno i tu izlazi dim/para...

Poslednja izmena:
Čudno je da ima razmak, može li slika kako izgleda to?

20241211-165710-2.jpg

20241211-165727-2.jpg

Ne naleže perfektno nikako koliko god jako da gurnem fioku i u tom delu gde je obeleženo crveno izlazi dim...

Mrzim ovu "sjajnu" glossy plastiku na tehnici, uvek deluje prljavo i prašnjavo, a uređaj korišćen 1 dan :(

Tačno se vidi da je kvalitet 0 i da ovo nije videlo kontrolu kvaliteta :(

20241211-171605.jpg

20241211-171627.jpg

Poslednja izmena:
Pozdrav ljudi, u praksi jel dovoljan ovaj xiaomi od 5.5 litara za dve osobe ili da idem na 6.5l?

Dovoljan je 5,5L za dvije osobe, zavisno od porcija naravno, ali u većini slučajeva da.

Ја има од 4л, и тај може да прође за 2 особе.
Ставим 300гр помфрита, преко њих неколико нагетса.
Али ја не једем много.

Пиле још нисам пекао, не знам да ли би стало у фрајера.
За то ипак рерна, јер се пече са кромпиром, а ту треба у плех сипати и воду.

Nazad
Vrh Dno