Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sta je ovo ljudi moji, kakvo je ovo skrnavljenje originala
Gledao sam onaj deo sa klincima i Rudom to cak i nije lose, sioc ovo krenulo na TVu i mislih aha ide original odlicno, kad ono gledao sam do pojave Hemsvorta i do objasnjavanja zasto nosi okvire bez stakala jer se prljaju i batalio sam ga

Oba ona filma sa klincima koja se oslanjaju na originalnu filologiju su sasvim OK zabava a ovo... ne znam šta im je to trebalo.

U stvari znam...

Primetio sam da ljudi ovde od skora samo okače link, bez da postuju jednu dodatnu rec. Shvatili bukvalno "sta ste poslednje gledali"? Dajte o cemu se radi, i vas utisak, paralela sa slicnim filmom,vasa ocena i slicno. Bar par recenica. Znam da mogu da pročitam sve to tako sto odem na imdb, ali ako cemo tako - zasto onda gubim vreme ovde na forumu.
Zato što sve osim ocene može biti okarakterisano kao spojler.

Svako ko ostavi samo link bez da je napisao ista, dal' da gledamo ili ne i zasto, treba biti opaucen mocugom po ledjima.
A da li je to nekom spojler ili ne neka vidi sa svojim psihologom.
Evo ja okacim ovaj film i odem.
Decko i devojka otisli da hajkuju i kampuju...koga briga za njih i sto bi to iko gledao ? Ne bi ni ja koji volim te aktivnosti. A gde je tu i radnja o vanzemaljskoj invaziji na zemlju ?

Zato što sve osim ocene može biti okarakterisano kao spojler.
Samo od generacije koja se trigeruje na zrake sunca.
Kako inace da saznas da li bi film mogao da te zainteresuje? Pa cak i kad kliknes na link odes na neki sajt gde je film opisan i opet spoilujes sebi.

Moderatori, por favor, nacrtajte ljudima razliku izmedju teasera i spoilera, ili cak preporuke, posto smo dosli do tacke da apsolutno nista ne smes da kazes vise.
Vas je forum, obrazujte malo svoje clanove. Ja nemam zivaca za ovo.

Ovde je nekoliko clanova reklo da ne zele da znaju o cemu se radi. I sta se desava, ti napises, oni te prijave, mod obrise tvoju poruku i kaze ti da si srecan sto nisi dobio poene.

A evo sta kaze pravilo -

"Evo ovako, posto je ovo cesta tema na dosta foruma, verujem da bi imala i neku prikladnost u ovoj bench clubbing sekciji pored postojecih tema o aktivnostima korisnika bencha.

Obavezna pravila postovanja (posto se teme o filmu neslavno zavrse):
  • krace ocenjivanje filma, moze brojcano, moze u par kracih recenica a naravno moze i kombinovano oba, ako neko zeli da docara zbog cega takva i takva ocena;
  • bez ikakve siroke diskusije o filmu, dakle, moze jedan ili eventualno 2 odgovora na neciji post i neka se zavrsi na tome, sve ostalo se brise ili eventualno kaznjava od strane moderatora;
  • obavezno koristite SPOILER tagove. Ako niste sigurni da je nešto spoiler, svakako ga stavite.

Edit by jaksa - moze i ovako:

film,
link,
utisak, ne mora ali može i lična i subjektivna ocena
nema komentarisanja tudjih komentara."

Najsigurnije je da se prvo u spojler stavi naziv filma pa unutar tog spojlera ide drugi spojler sa IMDb linkom a unutar drugog spojlera ide treći spojler sa nekim utiskom pa unutar toga četvrti spojler sa detaljima i tako nadalje poput babuške. :)

Ovde je nekoliko clanova reklo da ne zele da znaju o cemu se radi. I sta se desava, ti napises, oni te prijave, mod obrise tvoju poruku i kaze ti da si srecan sto nisi dobio poene.

A evo sta kaze pravilo -

"Evo ovako, posto je ovo cesta tema na dosta foruma, verujem da bi imala i neku prikladnost u ovoj bench clubbing sekciji pored postojecih tema o aktivnostima korisnika bencha.

Obavezna pravila postovanja (posto se teme o filmu neslavno zavrse):
  • krace ocenjivanje filma, moze brojcano, moze u par kracih recenica a naravno moze i kombinovano oba, ako neko zeli da docara zbog cega takva i takva ocena;
  • bez ikakve siroke diskusije o filmu, dakle, moze jedan ili eventualno 2 odgovora na neciji post i neka se zavrsi na tome, sve ostalo se brise ili eventualno kaznjava od strane moderatora;
  • obavezno koristite SPOILER tagove. Ako niste sigurni da je nešto spoiler, svakako ga stavite.

Edit by jaksa - moze i ovako:

film,
link,
utisak, ne mora ali može i lična i subjektivna ocena
nema komentarisanja tudjih komentara."

Da li ljudi stvarno direktno modovima prijavljuju spoilovanje? Ako se ne varam Morbiusu sam odgovorio da je mogao da stavi u spoiler tag to što je napisao jer ne želim da znam radnju filma unapred pa je obrisan taj post. Sad da me ubiješ ne bih mogao da se setim koji je film bio. Dovoljno je staviti u spoiler širi opis radnje. Utisak o filmu može da se vrlo lako ispolji a da se ne ulazi u detalje radnje. Ako neko želi da iskaze misljenje o radnji filma i eventualno udje u diskusiju o rasčišćavanju svojih nedoumica ako je takav film sa ostalim članovima koji su isti gledali neka lepo koristi spoiler.

Da li ljudi stvarno direktno modovima prijavljuju spoilovanje? Ako se ne varam Morbiusu sam odgovorio da je mogao da stavi u spoiler tag to što je napisao jer ne želim da znam radnju filma unapred pa je obrisan taj post. Sad da me ubiješ ne bih mogao da se setim koji je film bio. Dovoljno je staviti u spoiler širi opis radnje. Utisak o filmu može da se vrlo lako ispolji a da se ne ulazi u detalje radnje. Ako neko želi da iskaze misljenje o radnji filma i eventualno udje u diskusiju o rasčišćavanju svojih nedoumica ako je takav film sa ostalim članovima koji su isti gledali neka lepo koristi spoiler.
Ili jednostavno ti preskocis post.

Šteta što mi baba Vanga nije bila nikakav rod pa da možda od nje naslednim dar i da unapred znam šta piše u postu - jel možda neki spojler ili nije, pa da preskočim i ne čitam samo one sa spojlerima...

Smiritese

Venom: The Last Dance 5/10

Odličan je Denzel, i to je to. Da je film fokusiran na njega, bio bi n-puta bolji.

Ovako je samo ropac Skotovog umetničkog kraja. 🤷

Odličan je Denzel, i to je to. Da je film fokusiran na njega, bio bi n-puta bolji.

Ovako je samo ropac Skotovog umetničkog kraja. 🤷
Ni on mi nesto nije legao ovde. Kao da preterano reaguje u svakoj sceni, vise se trudi nego sto treba.
Sve u svemu lose. Kupicu bluray zato sto sam potpisan na filmu ali ga necu vise gledati 🤣🤣

Gladiator 2

Zali boze vremena.. Gluma losa, scenario los itd.
Ocena 3/10.
Da, da. Napisah nesto slicno. Dodao bih i da je muzika losa, nedovršena, a posebno loše uklopljena u scene. Za razliku od fenomenalne iz 2000. god., gde je soundtrack bio savršen, klasik, gde krešendo ide baš kad treba.

Neizostavno je poredjenje sa prvim delom, jer i kroz film, malo, malo pa ubace neku scenu iz prvog dela kao sećanje. Bolje da nisu.

Neizostavno je poredjenje sa prvim delom, jer i kroz film, malo, malo pa ubace neku scenu iz prvog dela kao sećanje. Bolje da nisu.
Ridli kad je video situaciju (da mu nastavak realno nije ni blizu) igrao je što više na kartu prvog filma. Kome je dovoljna krvava zabava biće zadovoljan, ko očekuje nešto više teško da može biti.

Bad Boy Bubby (1993) 8/10

Godinama mi čamio na watch listi i konačno sam ga pogledao. Australijska crno humorna, apsurdna fikcija kako je navedeno u opisu, sjajno prezentuje život četrdesetogdišnjeg Bubbyja koji je ceo život proveo zatvoren u podrumu sa svojom posesivnom majkom, sve do trenutka dok nije kročio u spoljni svet...

Film mi se istakao posebnim vizuelnim izrazom, a kasnije sam došao do podatka da je na snimanju učestvovalo preko 30 snimatelja, po jedan za svaku novu lokaciju, kako bi se prenela Bubbyijeva perspektiva, a snimljen je binauralnom zvuku koristeći radio mikrofone zalepljene za oba uva glumca Nikolas Houpa, da bi pojačali osećaj dezorijentacije i nepoznatog u Bubbyjevom putovanju.
Režiser Rolf de Heer radio je na scenariju punih 10 godina gde ga je svakim novim prednacrtom gurao u veću krajnost. Zamisao režisera je bila napraviti film kao parabolu na zlostavljanje dece, ali pošto je ceo film i mračan i u nekim delovima perverzan rešio je da tu ulogu ponudi odrasloj osobi.

Poslednja izmena:
I od mene preporuka za Juror #2 (2024) 8/10
Kao i obicno Klint Istvud ne masi sa rezijom.

La civil
Film inspirisan stvarnim događajima vezanim za otmice od strane meksičkih narko kartela. Moja ocena se podudara sa onom na imdb, dakle jaka sedmica!

Jel Heretic (2024) horor ili psiho triler, gledao neko? Pitam da li da gledam sa gospođom. Može da podnese ovo drugo al' horore nikako.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno