Šta je novo?

Poslednji odgledani filmovi (2024)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja sam pogledao, ništa specijalno ali nije baš da je katastrofa. Ne znam koju bi ocenu dao.
Kako nema više opcije like, da ne spamujem temu, nisam se zahvalio ni tebi, ni kolegi.
Odgledah juče Izolaciju, prvih pola sata mi je bio spor, kao kopija milion horor filmova, posle se ubrzava.
Složio bih se sa ocenom.
Inače, suptilno korišćenje kafe i čipsa u filmu.

Одледах српски Побеснели Макс/Џон Вик за сиротињу... Има пристојних ствари у филму. Успели су да изграде тај неки фиктивни постапокалиптични свет са минимално ефеката(који су иначе осредњи) што је реткост за овакав тип филма. Реална је јака шестица за ивај филм, али пошто је из домаће кухиње ајде нека буде 7/10.
Ко има жељу да погледа, нека не очекује визуелни спектакл и можда му буде задовољавајуће. Иначе траје 2,5 сата.

Fantastičan! Ismejao sam se kao lud! 😂

Ali Danci i njihovi filmovi, uvek isti glumci u različitim ulogama 😂

Rekoh posle Flickering Lights i sad definitnvo svaki njihov film je na neki način Fargo.

9/10
Bas sam ovih dana odgledao oba filma, onako, prosek. Daleko od tog ds nemaju odlične filmove, al ovs dva to nisu. Za ceo film bace par fora, tvrdim da smo za njih izmislili humor.

Naš humor se svodi na psovke i ko će u jednom dijalogu da baci više psovki i to je kao humor
Imamo mi filmova i serija sa minimum psovki kao i film bez i jedne psovke, Lajanje na Zvezde, i isto su zabavni i zabavniji od većine danskih i sa više humora.
Svakako naš humor i vicevi se od davnina zasnivaju na crnom humoru, psovkama, sarkazmu, to je odlika balkanskih zemalja.
TVoja percepcija humora ne znači da je svima ostalima.standard za humor.
Ja sam izneo svoje viđenje Danskog humora gde se smoriš pola filma dok bace bilo šta zanimljivo sto nazivaju humorom.

Prostački humor, nije da mi smeta nasmeje me baš dobro ali to je realnost.

To je deo našeg folklora, ali svako vidi ono što želi.

Generalno se potpuno slažem sa @encarta jer iako kod nas ima dosta psovki kod nas u svakoj sferi ima jako puno humora koji se bazira na sarkazmu i određenoj situaciji i koji je često indirektan tako da ga nekad treba razumeti u smislu u kom su ga autori zamislili.
Ali generalno i mi kao nacija i drugi narodi sa Balkana imamo baš puno smisla za humor.

Imamo filmova, i naravno svi znamo za njih, koji nemaju nijednu psovku u dijalozima ali je potrebno osmisliti inteligentan, smekerski kontekst da bi to imalo efekta. Bora Todorovic, Zoki Radmilovic i slicna plejada su odlicni primeri.

Imamo mi filmova i serija sa minimum psovki kao i film bez i jedne psovke, Lajanje na Zvezde, i isto su zabavni i zabavniji od većine danskih i sa više humora.
Svakako naš humor i vicevi se od davnina zasnivaju na crnom humoru, psovkama, sarkazmu, to je odlika balkanskih zemalja.
TVoja percepcija humora ne znači da je svima ostalima.standard za humor.
Ja sam izneo svoje viđenje Danskog humora gde se smoriš pola filma dok bace bilo šta zanimljivo sto nazivaju humorom.
Dobro

Primetio sam da ljudi ovde od skora samo okače link, bez da postuju jednu dodatnu rec. Shvatili bukvalno "sta ste poslednje gledali"? Dajte o cemu se radi, i vas utisak, paralela sa slicnim filmom,vasa ocena i slicno. Bar par recenica. Znam da mogu da pročitam sve to tako sto odem na imdb, ali ako cemo tako - zasto onda gubim vreme ovde na forumu.

Konkretno za mene ako nešto okačim je preporuka, imdb je dobar za taj sistem rejtinga u većini slučajeva koji zarez gore-dole. Tu se vidi kratak sadržaj, detalji, glumci, režija koji će objasniti o čemu se pobliže radi, inače ne vidim poentu kačenje german linkova.

Ne moras biti vidovit, imas zato link i imdb rejting. Malo ko daje neke dijametralno suprotne rejtinge od vec postojećih, kao sto sam napisao zarez gore dole nebitna stvar, oni su stavili 7.5, a ja kao dajem 7.3.

Ne mora da znači da je baš tako - eto npr. Green Knight je kod njih na IMDB sa ocenom 6,6 a kod mene je na jedvite jade 2,0 i to isključivo jer mi je Alicia izuzetno simpatična.

A to nije jedinstven slučaj da se ocene sa IMDB drastično razlikuju od moje, naročito za ove modernije naslove koje ocenjuje generacija Z a koja nije stigla da pogleda ništa od filmova rađenih pre njihovog rođenja.

Jednom sam se zeznuo da pogledam film koji je dosta dobro ocenjen na IMDB:
The Holdovers (2023), ima ocenu 7.9/10 (???)

Ne mogu iznad 2 da mu dam...ili smo mi izgubili ukus kao gledaoci, ili znaju malo i da potplate za "botovanje ocena" ko zna :)

Slažem se ko okači tako nešto da i prokomentarise jer se ne slaže sa tim rejtingom, ali ovo što se kaci barem kako ja pogledam u forum sve je to u tih zarez nešto.

Jednom sam se zeznuo da pogledam film koji je dosta dobro ocenjen na IMDB:
The Holdovers (2023), ima ocenu 7.9/10 (???)

Ne mogu iznad 2 da mu dam...ili smo mi izgubili ukus kao gledaoci, ili znaju malo i da potplate za "botovanje ocena" ko zna :)
Ili ti prosto ne leži film nije to ništa nenormalno. Meni je taj film fantastičan, stvar ukusa. Možda postoji nrki film koji je tebi odličan a meni npr. je smeće. Svakako ima precenjenih filmova na imdb, naravno ima i botovanja.

Upgrade (2018)

Film je praktično cyberpunk 2077 samo sa manjim budžetom. Ali iznenadjujuce dobar.
Navodno je snimljen za oko 5 miliona usd, a deluje kao da je za bar 10x vise.

8.5/10 od mene

Gladiator II

Površno, plitko, isprazno, loši dijalozi i glavni glumac koji veze nema sa glumom. Sve vreme u filmu ne znaš da li plače ili se smeje. A kad se smeje, smeje se izveštačeno. Retko zatupljena faca. Ko li preporuči Meskala izlazpelom Ridliju... Obožavam istoriju i istorijske filmove. Gladijator iz 2000.god. mi je jedan od omiljenih filmova. Ali ovo.... potpuno nepotrebno. 5/10.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno